Ταξίδι στο Μόναχο: Όσα πρέπει να δείτε στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας

24 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στo Μόναχο

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για τo Μόναχο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Από τα πάρκα και τα μουσεία μέχρι τα φημισμένα ζυθοποιεία, συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο Μόναχο

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Isar, στη σκιά των Βαυαρικών Άλπεων, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και πρωτεύουσα της Βαυαρίας γοητεύει τον επισκέπτη με θαυμάσια πάρκα και κήπους, εντυπωσιακά παλάτια, σπουδαία μουσεία, εξαιρετικό φαγητό και πλούσιες αγορές.

Το Μόναχο είναι απόλυτα ταυτισμένο στη συνείδηση των περισσοτέρων ταξιδιωτών με το περίφημο Oktoberfest. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στον κόσμο, με τους επισκέπτες να κατακλύζουν την περιοχή Theresienwiese και να καταναλώνουν περίπου 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας που παράγεται από τις τοπικές ζυθοποιίες (φέτος ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου).

Τα τοπ αξιοθέατα στο Μόναχο

Η εξερεύνηση της πόλης ξεκινά από την Marienplatz, την κεντρική πλατεία στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, όπου βρίσκονται το επιβλητικό νεογοτθικό Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus) και το διάσημο ρολόι Glockenspiel με τα αγάλματα που ζωντανεύουν σημαίνοντας τις ώρες.

Χτισμένος τον 15ο αιώνα, ο καθεδρικός ναός Frauenkirche με τους δίδυμους θολωτούς πύργους του αποτελεί τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Νότια Γερμανία και σύμβολο της πόλης. Το νότιο καμπαναριό είναι επισκέψιμο και ο εξώστης στην κορυφή του προσφέρει μοναδική θέα του Μονάχου.

To Kunstareal είναι η εστία πολιτισμού του Μονάχου. Εκεί βρίσκονται οι Alte και Neue Pinakotheks με έργα των Ντίρερ, Ρέμπραντ, Ρούμπενς και Βαν Γκογκ, η Pinakothek der Moderne που συστεγάζει τέσσερα μουσεία (τέχνης, γραφιστικής, design και αρχιτεκτονικής) και το Museum Brandhorst, ο ναός της σύγχρονης τέχνης.

Ο Englischer Garten (Αγγλικός Κήπος) είναι το ιδανικό μέρος για ένα διάλειμμα μέσα στην πόλη. Πρόκειται για μια τεράστια καταπράσινη έκταση με μονοπάτια 78 χλμ. και μια λίμνη (Kleinhesseloher See) όπου μπορείς να κάνεις θαλάσσιο ποδήλατο. Το πάρκο προσφέρεται επίσης για ποδηλασία, τζόκινγκ, ακόμα και surfing στα παγωμένα νερά του Ίσαρ. Λέγεται ότι είναι μεγαλύτερο και από το Central Park της Νέας Υόρκης!

Η εντυπωσιακή Maximilianstrasse είναι η “λεωφόρος της πολυτέλειας”. Περπατώντας την θα θαυμάσετε επιβλητικά κτήρια, όπως το Εθνικό Θέατρο και το Maximilianeum, όπου στεγάζεται η βαυαρική βουλή, και θα χαζέψετε τις βιτρίνες κορυφαίων οίκων μόδας.

Η κατοικία των Βαυαρών ηγεμόνων Residenz, χτισμένη το 1385, αποτελεί σήμερα πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο που έρχονται για να θαυμάσουν την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική και την προσεγμένη διακόσμηση των δωματίων.

Στο μπαρόκ παλάτι Schloss Nymphenburg, 6 χλμ. από το κέντρο του Μονάχου, μπορείτε να θαυμάσετε τις περίτεχνες τοιχογραφίες και την Αίθουσα με τους Καθρέφτες, διακοσμημένη σε στυλ ροκοκό. Έχει παραμυθένιους κήπους και μια λίμνη όπου οι επισκέπτες, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, μπορούν να κάνουν βαρκάδα με γόνδολα.

Η Viktualienmarkt είναι μια υπαίθρια αγορά με ιστορία 200 ετών, όπου θα βρείτε από βιολογικά προϊόντα, φρέσκα φρούτα, τοπικά τυριά και αλλαντικά μέχρι λουλούδια και βότανα.

Το Deutsches Museum (Γερμανικό Μουσείο) είναι το μεγαλύτερο μουσείο επισήμης και τεχνολογίας στον κόσμο. Χτισμένο πάνω σε ένα νησάκι στον ποταμό Ίσαρ, φιλοξενεί περίπου 28.000 εκθέματα από 50 διαφορετικά πεδία. Αν έχετε μαζί σας παιδιά, θα ενθουσιαστούν.

Επισκεφθείτε το Ολυµπιακό Πάρκο που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, βόρεια του ιστορικού κέντρου. Το υπέροχο άλσος προσφέρεται για ατελείωτους περιπάτους.

Το Μουσείο της BMW, στα ανατολικά του Ολυμπιακού Πάρκου, φιλοξενεί όλα τα ιστορικά μοντέλα της εταιρείας.

Η Allianz Arena, έδρα της Bayern Μονάχου, αποτελεί must αξιοθέατο για ποδοσφαιρόφιλους. Το φουτουριστικό κτήριο εξωτερικά φωτίζεται με χρωματισμό ανάλογο με τη γηπεδούχο ομάδα.

Για μπύρα & βαυαρική κουζίνα

Η διασημότερη μπυραρία της πόλης είναι η Hofbräuhaus. Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και αποτελεί αξιοθέατο από μόνη της. Χαμογελαστές σερβιτόρες με παραδοσιακές στολές λουκάνικα µε ξινό λάχανο και χοιρινό κότσι. Οι Zum Augustiner και Weisses Brauhaus είναι άλλες δύο φημισμένες και δημοφιλείς μπυραρίες που αξίζει να επισκεφτείτε.

Το Wirtshaus in der Au είναι ένα από τα καλύτερα μέρη αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακή κουζίνα. Το Goldmarie σερβίρει νόστιμα πιάτα δημιουργικής κουζίνας, μαγειρεμένα με ντόπιες πρώτες ύλες βιολογικής παραγωγής.

Και για πιο γκουρμέ ορέξεις, υπάρχει το Tantris, στην περιοχή Schwabing, που είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και θεωρείται το πιο ξεχωριστό εστιατόριο της πόλης.

πηγή-reader

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *