11 αξιοθέατα που δεν ήξερες στο Μιλάνο και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν!

23 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Μιλάνο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Μιλάνο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Με τόσο φθηνά εισιτήρια για Μιλάνο, μπαίνουμε στον πειρασμό να το επισκεφθούμε για δεύτερη και τρίτη φορά. Και να ανακαλύψουμε τα «κρυμμένα» αξιοθέατά του.

Θα δείτε το Duomo και τη Σκάλα. Θα μπείτε στην ουρά για τον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι και για το Κάστρο των Σφόρτσα. Θα πάρετε aperitivo στα κανάλια, και φυσικά θα περπατήσετε στις λεωφόρους με τα στιλάτα καταστήματα που έχουν δώσει στην πόλη του ιταλικού βορρά τα σκήπτρα της πρωτεύουσας της μόδας. Αλλά έτσι, θα έχετε μετά βίας «ξύσει» την επιφάνειά της. Γιατί το Μιλάνο δεν είναι μόνο αυτά.

Είναι και τέχνη κρυμμένη στα πιο αναπάντεχα σημεία. Είναι τα κτίρια με την καλύτερη θέα στην πόλη. Είναι οι εξορμήσεις στις λίμνες της Λομβαρδίας, τα avant-garde μουσεία και τα μυστικά που περιμένουν υπομονετικά να τα ανακαλύψετε ανάμεσα στα «SOS» αξιοθέατα, εκείνα που είδατε στο πρώτο σας weekend στο Μιλάνο. Ευτυχώς, με τις απίστευτες τιμές των αεροπορικών συνδέσεων με την Αθήνα, μπορείτε να δοκιμάσετε και ένα δεύτερο, και ένα τρίτο σαββατοκύριακο. Και να βρίσκετε κάθε φορά ακόμα κάτι που κάνει το Μιλάνο γοητευτικό και ενδιαφέρον. Όπως αυτά που ακολουθούν:

Η γειτονιά της Μπρέρα

287 Brera Milano Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Δεν είναι μόνο η Πινακοθήκη της Μπρέρα, που στεγάζεται στην Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της τέχνης με την τεράστια συλλογή των μεγάλων ζωγράφων της ιταλικής Αναγέννησης (και όχι μόνο) όπως οι Μαντένια, Ραφαήλ, Ντελα-Φραντσέσκα, Καραβάτζιο, Μπελίνι και Τιντορέτο. Είναι και ολόκληρη η γύρω περιοχή, με τους πλακόστρωτους πεζόδρομους, τα arty café και την φοιτητική, αλλά πάντα καλλιτεχνική και μποέμ διάθεση.

Το Cimitero Monumentale
Το Κοιμητήριο των Μνημείων του Μιλάνου είναι περισσότερο ένα υπαίθριο μουσείο γλυπτικής παρά τόπος ανάπαυσης: Εδώ παρατάσσονται γλυπτά των μεγαλύτερων ιταλών «μαστόρων» του 19ου και 20ου αιώνα αλλά και ολόκληροι ναοί αρχαιοελληνικού ρυθμού ή οβελίσκοι, με θεματικές κυρίως θρήνου και πένθους. Μεταξύ άλλων, στο Κοιμητήριο είναι θαμμένες σημαντικές προσωπικότητες της Ιταλίας, από βιολιστές μέχρι πρωταθλητές της Φόρμουλα 1 και από αρχιτέκτονες μέχρι φιλόσοφους, ζωγράφους και ακτιβιστές – μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται στο κτίριο Famedio εντός του κοιμητηρίου, γνωστού και ως μιλανέζικου «Πανθέου».

Ο πύργος Μπράνκα

Parco Sempione - Wanted in Milan
Αν θέλετε να βολτάρετε στο πράσινο και να αράξετε στη φύση, όλοι θα σας μιλήσουν για το πάρκο Sempione, το μεγαλύτερο και κεντρικότερο της πόλης. Αλλά πέρα από τους περιπάτους και το άραγμα στο γρασίδι, εδώ μπορείτε να απολαύσετε και την καλύτερη θέα: Σε μια γωνιά του πάρκου, υψώνεται ο Torre Branca, ένας πύργος χτισμένος στα ‘30s ως μέρος καλλιτεχνικού project της περίφημης Μιλανέζικης Τριενάλε, που ανακαινίστηκε πριν 15 χρόνια και πλέον φιλοξενεί στο τελευταίο του επίπεδο μια πλατφόρμα παρατήρησης, ιδανική για να δείτε το ηλιοβασίλεμα, την ώρα που το φως λούζει την πόλη – και αν ο ορίζοντας είναι καθαρός, τις Άλπεις, τα Απέννινα και την κοιλάδα του Πάδου.

Η Highline Galleria

Ο Καθεδρικός του Ντουόμο και η στοά Vittorio Emanuele II είναι δύο από τα πρώτα πράγματα που σπεύδει να δει κάθε επισκέπτης του Μιλάνου. Ωστόσο, ένα νέο «αξιοθέατο» γεννιέται κοντά τους. Ή, για την ακρίβεια… από πάνω τους. Στα πρότυπα του νεοϋορκέζικου trend, το Μιλάνο εγκαινίασε τον Αφ’ Υψηλού Περίπατο του κέντρου, μία διαδρομή πάνω από τις οροφές της Galleria Emanuele, που περνά δίπλα ή πάνω από τις αψίδες, τα μωσαϊκά, τις γυάλινες και ατσάλινες κατασκευές των κτιρίων. Οι υπερυψωμένες «γέφυρες» βλέπουν κατάματα μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια του κέντρου, όπως ο Ντουόμο, η Σκάλα του Μιλάνου και ο Πύργος Βελάσκα.

Η Biblioteca e Pinacoteca Ambrosiana

Ambrosiana Gallery Milan - Information about Pinacoteca Ambrosiana

Στην πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη της Ευρώπης, που χτίστηκε το μακρινό 1609, κρύβονται περισσότεροι από 75.000 τόμοι και 35.000 χειρόγραφα, μέσα στα οποία και τα αριστουργηματικά σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, γνωστά και ως Ατλαντικός Κώδικας. Στο κτιριακό συγκρότημα, αργότερα, προστέθηκε και η Αμβροσιανή Πινακοθήκη, που στεγάζει ιταλικά αριστουργήματα χρονολογημένα από τον 14ο ως τον 20ο αιώνα – το «Καλάθι με τα Φρούτα» του Καραβάτζιο είναι το διασημότερο, αυτό που ανέδειξε τον ζωγράφο και εγκαινίασε την εποχή του ιταλικού υπερρεαλισμού.

Οι λίμνες της Λομβαρδίας

Λιγότερο από μία ώρα με το τρένο από το κέντρο του Μιλάνου απέχουν οι τέσσερις λίμνες της Λομβαρδίας. Διασημότερη, πιο πολύβουη και τουριστική είναι η λίμνη Κόμο, γνωστή και για τις βίλες των χολιγουντιανών αστέρων. Εδώ θα τριγυρίσετε στην κωμόπολη του Κόμο με τον εντυπωσιακό καθεδρικό και το υπαίθριο παζάρι, θα πάρετε το τελεφερίκ και θα ανηφορίσετε μέχρι το γλυκύτατο χωριουδάκι του Brunate για υπέροχη θέα. Μια πιο άγνωστη, και λιγότερο φασαριόζικη επιλογή είναι η λίμνη Orta, με το ομώνυμο, σταματημένο στον χρόνο χωριό, όπου θα συναντήσετε και ένα μικρό πλωτό χωριουδάκι στην καρδιά της λίμνης, με φόντο τα κανό και τα ανθισμένα μπαλκόνια – μάλιστα εδώ κάθε χρόνο γίνεται και διαγωνισμός με βράβευση του καλύτερου μπαλκονιού.

Η γειτονιά της Porta Venezia

Γύρω από την Πύλη της Βενετίας, ένα νεοκλασικό «δίδυμο» αρχιτεκτονημάτων στην βορειοανατολική πλευρά της πόλης, απλώνεται η πιο εναλλακτική, πολυπολιτισμική γειτονιά του Μιλάνου. Γνωστή και ως «αφρικανική συνοικία» ή «casbah του Μιλάνου», αυτή η περιοχή χαρακτηρίζεται από τα νεοκλασικά και αρ νουβό κτίρια, από τα ethnic μαγαζάκια, τις εναλλακτικές οικονομικές μπουτίκ, την έντονη νυχτερινή ζωή με τα μοδάτα clubs και τα gay friendly μπαράκια. Εδώ θα βρείτε επίσης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Πλανητάριο της πόλης, καθώς και ενδιαφέροντα κτίρια όπως το Palazzo Saporiti, το Palazzo Serbelloni, το Palazzo Castiglioni και την Villa Reale.

Οι διάλογοι στο σκοτάδι
Πώς θα σας φαινόταν να (μην) δείτε τον κόσμο με τα μάτια ενός τυφλού; Στο Ινστιτούτο Τυφλών του Μιλάνου, φιλοξενείται αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα ξενάγησης, που επιτρέπει στους επισκέπτες να «νιώσουν» με όλες τις αισθήσεις τους, πλην της όρασης. Εδώ θα βασιστείτε στο άγγιγμα, στη γεύση, στην όσφρηση και την ακοή για να περιηγηθείτε στους χώρους μιας έκθεσης. Θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε καφέ ή να απολαύσετε aperitivo στο café Nero, σε συνθήκες απόλυτου σκότους, καθώς και να “δείτε” θεατρικές παραστάσεις ή να ανακαλύψετε την γοητεία των γλυπτών ψηλαφώντας τα.

Οι επτά πύργοι του Kiefer

Στον πρωτοποριακό βιομηχανικό χώρο που η Pirelli μετέτρεψε σε κέντρο σύγχρονης τέχνης με το όνομα Hangar Bicocca, θα πετύχετε άκρως ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, αλλά πριν από κάθε τι άλλο, θα σπεύσετε να δείτε από κοντά τους Επτά Πύργους του Παραδείσου, ένα γιγάντιο έργο του γερμανού δημιουργού Ansel Kiefer, που αποτελείται από επτά πύργους 15 μέτρων οι οποίοι συμβολίζουν την προσπάθεια του ανθρώπου να φτάσει στο θεό. Μάλιστα, φέτος το έργο εμπλουτίστηκε με την προσθήκη τεσσάρων πινάκων του ίδιου καλλιτέχνη στη σκοτεινή αίθουσα, έτσι ώστε οι προεκτάσεις και οι αναφορές του έργου στον δυτικό τρόπο σκέψης και στην σύγχρονη πραγματικότητα να ανοίγουν νέους ορίζοντες σκέψης.

Το Σπίτι-Μουσείο Boschi-di Stefano

Αυτό είναι το πιο εκκεντρικό και ιδιαίτερο μουσείο τέχνης της πόλης: Στεγάζεται σε ένα μπουρζουά διαμέρισμα του 1930 και τα έργα τέχνης εκτίθενται ανάμεσα σε avant garde έπιπλα και στιλάτα σαλονάκια. Οι πίνακες κινούνται από τον φουτουρισμό του Μποτσιόνι μέχρι τις μεταφυσικές διαθέσεις του Ντε Κίρικο, και από την αυγή του 20ου αιώνα μέχρι τα πρωτοποριακά ‘60s.

Ο ναός του San Bernardino alle Ossa

Εδώ βρίσκεται ίσως το πιο μάκαβριο μυστικό του Μιλάνου: Τον 13ο αιώνα, όταν το κοιμητήριο της περιοχής ξέμεινε από χώρο, χτίστηκε ένα οστεοφυλάκιο για να φυλάσσονται τα κόκαλα. Σταδιακά, ο χώρος γύρω από το οστεοφυλάκιο διαμορφώθηκε σε ναό. Όταν αυτός ο ναός κάηκε, τον 18ο αιώνα, χτίστηκε στη θέση του ένας νέος, αφιερωμένος στον Άγιο Βερναρδίνο, με μπαρόκ αρχιτεκτονική και διακόσμηση, που φρόντισε να αναδείξει εκ νέου το οστεοφυλάκιο. Μάλιστα, ο δημιουργός του ναού, Giovanni Andrea Biffi, είχε την εξής ιδέα: Να ορθώσει τους τοίχους του οστεοφυλακίου με πρώτες ύλες… ανθρώπινα οστά και κρανία, ένα απόκοσμο «μωσαϊκό» που συγκεντρώνει δικαίως το ενδιαφέρον των επισκεπτών του ναού.


πηγή- in2life

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *