Ένας πλήρης οδηγός για το ταξίδι σας στην Βουδαπέστη!

23 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι στη Βουδαπέστη από το Diplomat Travel

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε!  Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βουδαπέστη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

Σκαρφαλωμένη στις όχθες του Δούναβη, με τους λόφους της Βούδας ως φόντο, οι φυσικές ομορφιές της Βουδαπέστης είναι άφθονες. Όμως επειδή στεγάζει μια μεγάλη γκάμα κτηρίωνfin-de-siècle και artnouveau αρχιτεκτονικής, κατέχει τον τίτλο μίας από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ευρώπης.

Το να απολαμβάνεις τον καφέ σου και τα κρεμώδη kipfels στα μαγευτικά παραδοσιακά καφενεία, ούτε κατά διάνυα δεν καθορίζει τον χαρακτήρα αυτής της πόλης που φημίζεται για την υψηλή κουλτούρα των γκαλερί παγκόσμιας κλάσης, της κλασσικής μουσικής και του λογοτεχνικού θεάτρου της.

Where to stay in Budapest | Telegraph Travel

Βυθιστείτε στα υπέροχα ιαματικά λουτρά του, ενισχυμένα με μεταλλικά νερά από τις γύρω ιαματικές πηγές, χαλαρώστε στα φυσικά θερμά λουτρά του θείου ή χαλαρώστε με ένα μασάζ κάτω από το μεγαλείο της τέχνης nouveau.

Αυτό που υπάρχει σήμερα ως ουγγρική πρωτεύουσα, αρχικά ανατήχθηκε ως τρεις ξεχωριστές πόλεις: η Βούδα και η Πέστη, εκατέρωθεν του Δούναβη, συν το Óbuda στα βόρεια. Οι τρεις πόλεις ενώθηκαν το 1873 και παρόλο που η Óbuda  ζει στη σκιά των πιο γνωστών γειτόνων της, είναι το σημείο του αρχικού ρωμαϊκού οικισμού της πόλης, όπου βρίσκονται τα ερείπια ενός αμφιθεάτρου, επιτύμβιων και αγαλμάτων.

Το κοινό όνομα δεν σημαίνει ομοιομορφία στον χαρακτήρα των πόλεων και η διαίρεση τους από τον ποταμό Δούναβη έχει αποτελέσει στο η Βούδα και η Πέστη να διαμορφώσουν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες.

Στη Βούδα, οι επισκέπτες ανεβαίνουν σε δρόμους προς την περιφέρεια του Κάστρου για να απολαύσουν μια πλούσια ιστορία. Τα λίγα απομεινάρια του κάστρου της Βούδας, το Βασιλικό Παλάτι της Αναγέννησης, η Εκκλησία του Ματθιά και ο Πύργος των Ψαράδων βρίσκονται όλα σε μικρή απόσταση.

Η Πέστη είναι εκεί όπου λαμβάνει χώρα όλη η δράση. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του και οι μεγάλες λεωφόροι έθεσαν υπό αμφισβήτηση τη Βιέννη ως την βασική πόλη της Αυστριακής Ουγγαρίας. Εκεί στεγάζεται το κτηρίου του κοινοβουλίου, πολυάριθμες γκαλερί τέχνης και υπάρχουν περισσότερες όπερες, συναυλίες και παραστάσεις μπαλέτου από ό, τι υπάρχουν ημέρες της εβδομάδας.

Τα καλύτερα εστιατόρια είναι σε αυτή την πλευρά του ποταμού και επίσης εδώ είναι όπου η νυχτερινή ζωή συνεχίζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αν θες να δοκιμάσεις ένα μοναδικό ποτό πήγαινε στοRuinPub που βρίσκεται σε ένα δίκτυο μπαρ της Βουδαπέστης το οποίο στεγάζεται σε αχρησιμοποίητα κτίρια που ήταν πρώην πολυκατοικίες, εργοστάσια και κοινοτικά κέντρα.

Τα  Ουγγρικά μπορεί να είναι από μόνη της μια πολύ δύσκολη ξένη γλώσσα, αλλά ακόμα και αν δεν ξέρετε ούτε μια λέξη, σύντομα θα αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας στη Βουδαπέστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *