Ταξίδι στη Μαδρίτη: Ο απόλυτος οδηγός!

8 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο
Ο απόλυτος οδηγός για ένα ιδανικό ταξίδι στη Μαδρίτη! Που να μείνεις, που είναι η νυχτερινή ζωή και τα αξιοθέατα!

Ταξιδάκι στη Μαδρίτη; Εδώ θα βρεις τον απόλυτο οδηγό για να μη χάσεις τίποτα!

ΗΜαδρίτη είναι ένας προορισμός που πραγματικά αξίζει να επιλέξετε. Είναι οικονομική, είναι πολύ όμορφη και έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή!

Εμείς θα σας προτείνουμε τα βασικά αξιοθέατα που πρέπει να δείτε, ποιες γειτονιές αξίζει να επισκεφτείτε και που βρίσκεται η νυχτερινή ζωή. Όσον αφορά τη διαμονή μπορείς να βρεις τις καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία εδώ .

Αξιοθέατα

Plaza Mayor
Μια από τις πιο κλασσικές ισπανικές πλατείες, λόγω της αρχιτεκτονικής. Ξεχωριστή και επιβλητική.

Puerta de Sol

Where to stay near Madrid's Puerta del Sol | Booking.comΤο πιο χαρακτηριστικό σημείο συνάντησης στη Μαδρίτη. Επειδή εμείς αναρωτιόμασταν, όχι δεν υπάρχει κάποια πόρτα -πείτε μας ότι υπάρχουν κι άλλοι που την έψαχναν, όχι;- Πάντα γεμάτη κόσμο, έχει πολλά μαγαζιά, το ίδιο και τα στενά που τη “περιτριγυρίζουν’ , θέλοντας ή μη θα περάσετε από εκεί.

Palacio Real
Πολύ επιβλητικό και αξίζει μια επίσκεψη -απ’έξω-.
Εντάξει παλάτι είναι εάν δεν ήταν αυτό επιβλητικό, τι θα ήταν…

Parque del Retiro
Crystal Palace in Buen Retiro Park | Madrid, Spain - Fine Art Photography by Nico TrinkhausΤεράστιο και πανέμορφο πάρκο. Το όνομα του τα λέει όλα. Είναι ιδανικό για την απόλυτη ξεκούραση. Απλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι στην Ισπανία είναι παράνομο να πίνει κανείς στον δρόμο ή σε πάρκα, επομένως μη πάτε πρώτα από το “περίπτερο” σαν κλασσικοί Έλληνες και αράξετε στο πάρκο με τις μπύρες σας διότι το πιθανότερο είναι να φάτε ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Gran Via
Ο πιο εμπορικός δρόμος της Μαδρίτης! Εκεί θα δείτε πραγματικά τεράστια και επιβλητικά κτήρια!

Gran Via της Μαδρίτης

Μουσεία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε: 

Το ξέρουμε ότι όσοι πάτε σε μια πόλη στο εξωτερικό για λίγες ημέρες προτιμάτε να μη δείτε πολλά μουσεία και να αξιοποιήσετε το χρόνο σας κάνοντας βόλτες στη πόλη. Και καλά κάνετε. Ωστόσο αυτά τα δύο μουσεία μάλλον είναι από τα καλύτερα μουσεία που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ποτέ σας και πρέπει να τα επισκεφτείτε.

Αναφερόμαστε στο Prado, όπου θα δείτε κλασσικούς πίνακες, αρκετούς δε του El Greco και το Reina Sofia (προσωπικό αγαπημένο) όπου θα δείτε Νταλί και γενικά μοντέρνους πίνακες.

3 takeaways for copywriters when visiting Prado museum in Madrid | DMBC

Και τα δύο μουσεία είναι εξαιρετικά, τόσο σαν χώροι όσο φυσικά και σαν “περιεχόμενο”.

Γειτονιές που αξίζει να επισκεφτείτε:

Chucca
Μία από τις πιο “πολύχρωμες” και “hipster” γειτονιές της Μαδρίτης. Βέβαια είναι πιο γνωστή στο ευρύτερο κοινό για το πόσο gay friendly είναι. Εκεί θα βρείτε πολλά bar και πολύ καλή νυχτερινή ζωή! .

Malasaña

57 Malasaña Madrid Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Δίπλα ακριβώς, όπως λέμε Εξάρχεια-Κολωνάκι, είναι η Malasaña. Εμείς για να είμαστε ειλικρινείς δε καταλάβαμε πότε περάσαμε από τη μια γειτονιά στην άλλη, αλλά οφείλουμε να σας πούμε τα πράγματα ως έχουν. Πρόκειται για το κέντρο της νυχτερινής ζωής της Μαδρίτης και πιθανότερα την πιο hipster γειτονιά της, που φέρνει πιο πολύ σε Εξάρχεια, παρά σε Κολωνάκι. 

Las Salesas
Μια όμορφη γειτονιά όπου φημίζεται κυρίως για τα πολλά εστιατόρια της, τα οποία έχουν πολύ καλές τιμές. Γενικότερα βέβαια φημίζεται για το φαγητό καθώς εκεί υπάρχουν πολλοί φούρνοι και ο,τι παραπέμπει σε αυτό. Δεν είναι πολύ γνωστή σε τουρίστες, οπότε εάν σας κουράσει το κέντρο και θέλετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να κατευθυνθείτε εκεί.

Barrio de las Letras
Εδώ μιλάμε για κουλτούρα, το λέει το όνομα βασικά, δεν είναι περισσότερο “εναλλακτική” από τη Malasaña ούτε λιγότερο ελκυστική από τηνLatina που θα δούμε σε λίγο. Είναι δίπλα από την Atocha. Είναι σικ, γραφική, εκεί έμεναν πολλοί Ισπανοί λογοτέχνες, εκεί πέθανε ο Cervantes και εκεί θα βρείτε καλή νυχτερινή ζωή. 

Barrio de las Letras de Madrid: qué ver y qué hacer - Viaja. Vive. Vincci

La Latina
Η Latina φημίζεται για δύο πράγματα για το πόσο φθηνή είναι και για το πόσα tapas bars έχει. Νομίζω τα είπαμε όλα με αυτό δε χρειάζεται να περιγράψουμε άλλο. Εάν περάσετε από εκεί Κυριακή να πάτε στο flea-market για εξευτελιστικές τιμές και εξαιρετικά second-hand πράγματα.

Atocha
Εδώ είναι τα καλύτερα μουσεία της Μαδρίτης, εάν επισκεφτείτε αυτά τότε θα περάσετε και από εδώ, κάντε και καμία βόλτα παραπάνω να χαζέψετε τα όμορφα κτήρια.

Atocha trainstation - Eating, Shopping & Things To Do in Madrid - LikeALocal Guide

Νυχτερινή ζωή

Συνοπτικά θεωρούμε πώς η καλύτερη νυχτερινή ζωή είναι στη Malasaña, στη Latina και στη Chucca

Που να μείνεις;

Το κέντρο της Μαδρίτης γενικά “περπατιέται” εύκολα, οπότε δε θα έχετε κάποιο θέμα σε όποια από τις παραπάνω γειτονιές και αν μείνετε. Για εμάς η τυπική- κλασσική συμβουλή είναι “ας είναι κοντά στην Puerta del Sol και είσαι εντάξει”.

Τι να φας;

Για αρχή εννοείται ότι θα δοκιμάσεις paella, tapas στα montaditos που κάθε Δευτέρα (το θυμόμαστε ακόμα) έχουν 1ε και churros!! Αναλυτικά για την “ισπανική κουζίνα” τα είπαμε στο άρθρο μας για τη Βαρκελώνη, το οποίο μπορείς να βρεις εδώ.


πηγή-neolaia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *