10 σημεία που δεν πρέπει να χάσεις σε ένα ταξίδι στη Βαρσοβία!

23 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαμονή σας και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βαρσοβία μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Αν θέλεις να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, σου προτείνουμε 10 Σημεία που δεν πρέπει να χάσεις στη Βαρσοβία όταν την επισκεφτείς!

1. Το Βασιλικό Κάστρο

Στην είσοδο του ιστορικού κέντρου της πόλης, το μεγαλοπρεπές βασιλικό κάστρο δεσπόζει στην Πλατεία του Κάστρου. Τα 90 μέτρα μήκος της πορφυρής του πρόσοψης επιβάλλονται στα υπόλοιπα κτήρια της πλατείας. Ξεκίνησε να χτίζεται στα τέλη του 16ου αιώνα και έγινε το σημείο που υπογράφηκε το πρώτο Σύνταγμα στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο. Δυστυχώς καταστράφηκε ολοκληρωτικά κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η σημερινή του όψη οφείλεται στην ανακατασκευή του στα μέσα του 20ού αιώνα, μαζί με τα υπόλοιπα οικοδομήματα της πλατείας. Σήμερα αποτελεί μουσείο.

Jubiläum des Königsschlosses in Warschau - EINFACHRAUS.EU

Αξίζει να περιπλανηθείς στην πλατεία και να θαυμάσεις τα έντονα χρώματα που κυριαρχούν. Παγκάκια, γκαζόν, όμορφα καφέ και η εμβληματική στήλη του πολωνού βασιλιά Σιγιμούνδου συνθέτουν μία ιδανική εικόνα για χαλάρωση και βόλτα στο κέντρο της πόλης. Τα χριστούγεννα μάλιστα στολίζουν εκεί δέντρο ύψους 30 μέτρων!

 2. Πλατεία Αγοράς Παλιάς Πόλης

Ίσως η πιο όμορφη και πολύχρωμη πλατεία της πόλης. Το άγαλμα της γοργόνας στο κέντρο της πλατείας και τα γύρω σπίτια της δίνουν έναν αέρα κοσμοπολίτικο.

Old Town Square | Sightseeing | Warsaw

Πρόσεξε τις ζωγραφικές λεπτομέρειες των κτηρίων και τις κάθετες απολήξεις σε κάποιες από τις σκεπές. Στην πλατεία θα βρεις πολλά καλά μαγαζιά, και ειδικά από την άνοιξη και ύστερα υπάρχουν τραπεζάκια για να κάτσεις κι έξω. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή κυριαρχεί με την υπέροχη τριγωνηική πρόσοψη. Αξίζει να περιπλανηθείς στα δρομάκια γύρω απ’ την πλατεία (πχ. στους Piwna και Swietojanska) και να ανακαλύψεις λίγο απ’ την κρυμμένη ζωή του κέντρου.

 3. Ανάκτορο του πολιτισμού και της επιστήμης

Απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι στην πόλη της Βαρσοβίας, σηκώνοντας το βλέμμα σου ψηλά σίγουρα θα διακρίνεις στον ορίζονται το Ανάκτορο του Πολιτισμού και της Επιστήμης (Pałac Kultury i Nauki). Μάλιστα, στα 273 μέτρα ύψος, αποτελεί το 2ο ψηλότερο κτήριο στην Πολωνία μετά το συγκρότημα Varso στην ίδια πόλη, που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή!

Pałac Kultury i Nauki: Taras Widokowy na 30. piętrze [GODZINY OTWARCIA, CENA] - Warszawa, Super Express

Τι ξεχωριστό έχει το Ανάκτορο όμως; Ήδη απ’ την κατασκευή του αποτέλεσε πεδίο διαμάχης και προκαλούσε ανάμεικτα συναισθήματα στον τοπικό πληθυσμό, θυμίζοντας την Σοβιετική παρουσία και ανάμειξη στα εσωτερικά θέματα της χώρας, καθώς αποτέλεσε δώρο της Σοβιετικής Ένωσης το 1955.

Αν και κατά καιρούς, ομάδες έχουν ζητήσει την κατεδάφιση του συγκροτήματος, σήμερα μπορείς να βρεις εκεί μουσεία, σινεμά, πισίνα, εταιρείες, και κυβερνητικά γραφεία, ενώ προσφέρεται και για εντυπωσιακές φωτογραφίες. Ο 30ος όροφος στα 114 μέτρα είναι ιδανικός για πανοραμική θέα και αποτελεί σημαντικό τουριστικό ορόσημο!

 4. Βόλτα στον βασιλικό δρόμο Krakowskie Przedmieście

Ένας από τους κεντρικότερους πεζόδρομους της Βαρσοβίας, που συγκεντρώνει μία σειρά από αξιοθέατα, παλάτια, πανεπιστήμια και δημόσια κτήρια μέχρι που καταλήγει στην παλιά πόλη. Προσφέρεται για χαλαρή βόλτα προς το κέντρο αλλά και φεύγοντας από αυτό, καθώς η ζεστή του ατμόσφαιρα θα σε συναρπάσει. Η Βασιλική Οδός εκτείνεται σε 2 χιλιόμετρα και χρειάζεσαι περίπου μισή ώρα να την περπατήσεις ολόκληρη. Απ’ την πλατεία Κοπέρνικου και μετά, τα κτήρια γίνονται πιο εντυπωσιακά και δηλώνουν την είσοδο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Krakowskie Przedmieście Street In The Morning Warsaw Poland Stock Photo - Download Image Now - iStock

 5. Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Συνήθως τα μνημεία του Άγνωστου Στρατιώτη ανά την Ευρώπη συνοδεύονται από τυπικούς φρουρούς με ιδιαίτερη ενδυμασία και εθνικά σύμβολα. Στη Βαρσοβία όμως η ιδιαίτερη θέση του και η φλόγα που καίει ασταμάτητα στο κέντρο του δίνουν μία αλλόκοτη αίσθηση.

7 Σημεία που δεν Πρέπει να Χάσεις στη Βαρσοβία

Μάλιστα το πάρκο γύρω από το Μνημείο και η βόλτα έως και την παλιά πόλη είναι πανέμορφα, καθώς βγαίνεις απ’ το πολύ τουριστικό κομμάτι της πόλης και συναντάς πράσινο, τοπικές συνοικίες και όμορφα κτήρια.

 6. Μνημείο Εξέγερσης της Βαρσοβίας

Ένα εντυπωσιακό μνημείο για την ιστορία της Βαρσοβίας θα βρεις λίγο πιο έξω από την Πλατεία Αγοράς. Πρόκειται για το μνημείο που συμβολίζει την ιστορική εξέγερση του πληθυσμού της πόλης το 1944, που οδήγησε στη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της από την ναζιστική Γερμανία με συνεχόμενους βομβαρδισμούς.

Η λεπτομέρεια του μνημείου με τους στρατιώτες να διαφεύγουν από τους υπονόμους πρόκειται για ιστορικό στοιχείο, αφού με αυτόν τον τρόπο πολλοί κατάφεραν να ξεφύγουν από τον γερμανικό στρατό έξω απ’ την πόλη.

 7. Βόλτα στον Ποταμό Βιστούλα

Running along the Vistula River, Warsaw, Poland.

Οι όχθες του Βιστούλα δίνουν μία υπέροχη ανάσα φύσης στη Βαρσοβία. Οι καλοδιατηρημένες προβλήτες πιο κοντά στην πόλη και η καταπράσινη εξοχή όσο προχωράς προς τα έξω, θα σε χαλαρώσουν και θα σου δώσουν μία νέα οπτική της πόλης. Το καλοκαίρι κατά την διάρκεια της ημέρας η ατμόσφαιρα προσφέρεται για πικνίκ ενώ από το απόγευμα θα συναντήσεις κονσέρτα και τοπικές γιορτές.

8. Πάρκο Łazienki

Royal Łazienki Museum in Warsaw - Official Tourist Website of Warsaw

Το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης προσφέρει μία ιδιαίτερη ανάσα πρασίνου και δροσιάς στην πρωτεύουσα. Βρίσκεται στα νότια της Βαρσοβίας και είναι ιδανικό για χαλαρές βόλτες, καθώς ξεφεύγεις εντελώς από το τουριστικό κέντρο. Highlight του πάρκου το πανέμορφο Παλάτι Łazienki, που αποτέλεσε καλοκαιρινή κατοικία του τελευταίου βασιλιά της Πολωνίας τον 18ο αιώνα. Αμφιθέατρα, μνημεία (μην χάσεις το μνημείο αφιερωμένο στον Σοπέν) και ένα πλανητάριο θα συμπληρώσουν μία υπέροχη εκδρομή στη φύση.

9. Μουσείο της Εξέγερσης της Βαρσοβίας

Όπως και το αντίστοιχο μνημείο, το μουσείο της Εξέγερσης της Βαρσοβίας είναι αφιερωμένη στην πολωνική αντίσταση στη ναζιστική Γερμανία, από τον Άυγουστο έως και Οκτώβριο του 1944. Με δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ο/η ίδιος/α εκθέματα της εποχής, προσφέρει μία εκ των έσω εικόνα της βαρσοβικής πρόσληψης του πολέμου, αλλά και της ολοκληρωτικής καταστροφής που υπέστη η πόλη μετά την εξέγερση.

10. Εκκλησία της Αγίας Άννας

Ένα από τα παλιότερα μνημεία της πόλης, η εκκλησία της Αγίας Άννας πρωτοκατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα. Μετά από διαδοχικές ανακατασκευές πήρε τον τελικό νεοκλασικό της χαρακτήρα στα τέλη του 18ου αιώνα. Η κεντρική της πρόσοψη έχει φιλοτεχνηθεί με αγάλματα των τεσσάρων ευαγγελιστών ανάμεσα στις κολώνες. Αξίζει να δεις τον εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο και να θαυμάσεις τα ψηφιδωτά και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες της διακόσμησης της.

St. Anne Church, Warsaw :: HDR | HDR from 3 RAW files, [-2EV… | Flickr

πηγή-sight-being

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *