Ταξίδι στο Μιλάνο- Ένας πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός

11 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Μιλάνο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Μιλάνο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Ταξιδιωτικός οδηγός Μιλάνου

Το Μιλάνο βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της Ιταλίας και αποτελεί έναν σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό και την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Το Μιλάνο είναι η πόλη του στυλ και της μόδας αλλά κατά κύριο λόγο είναι για ακριβές τσέπες. Το Μιλάνο ήταν το πρώτο ταξίδι που έκανα μόνος μου στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα ταξίδι που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με κοντινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Για παράδειγμα μπορεί να συνδυαστεί με το Μπέργκαμο, τη Βερόνα, τη λίμνη Κόμο, το Τορίνο, τη λίμνη Γκάρντα και τους Δολομίτες. Όποιος θέλει μπορεί ακόμα να πάει μια βόλτα και στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Λουγκάνο που είναι κοντά στο Κόμο.
Πληροφορίες ταξιδιού

Το ταξίδι μου στο Μιλάνο έγινε τον Απρίλιο του 2019. Έφτασα στις 8 το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο (εκεί φτάνουν οι πτήσεις της Ryanair). Από εκεί πήρα λεωφορείο που με άφησε στον Κεντρικό Σταθμό του Μιλάνου. Από εκεί πήγα να κάνω το check-in στο ξενοδοχείο μου και στη συνέχεια αποφάσισα να κάνω μια νυχτερινή επίσκεψη στον πανέμορφο και επιβλητικό Καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Γενικότερα, μου αρέσει σε όλα μου τα ταξίδια, το πρώτο αξιοθέατο που θα δω να είναι και η attraction του εκάστοτε προορισμού (όπως για παράδειγμα το Κολοσσαίο στη Ρώμη, η Sagrada Familia στην Βαρκελώνη, το Κοινοβούλιο στην Βουδαπέστη κλπ).

Όταν έφτασα με το μετρό στην πλατεία του Καθεδρικού ναού (στάση Duomo) και ανέβηκα στην επιφάνεια αντίκρισα έναν τεράστιο ναό που δεσπόζει στην μέση μιας μεγάλης πλατείας. Παρόλο που είχα δει και την Sagrada Familia στην Βαρκελώνη, ο εν λόγω ναός με εντυπωσίασε το ίδιο. Είναι ένα από τα σημαντικότερα και τα πιο επιβλητικά αξιοθέατα που έχω δει. Όσες εικόνες και να δείτε νομίζω δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που θα αντικρίσετε (είναι εξίσου εντυπωσιακός και τη νύχτα αλλά και την ημέρα). Αυτό το οποίο δεν με εντυπωσίασε, όμως, είναι το εσωτερικό και το ανέβασμα στην οροφή του που θεωρώ πως ήταν άδικα λεφτά, καθώς όλη η ομορφιά αυτού του ναού βρίσκεται εξωτερικά, που μπορείτε να την δείτε και δωρεάν από την πλατεία Duomo.

Bosco Verticale-Μιλάνο
Bosco Verticale-Milano
12 υπέροχοι δρόμοι της Ευρώπης
Navigli
Αξιοθέατα

Όπως μπορείτε να δείτε από τις παραπάνω εικόνες, το Μιλάνο εκτός από τον Καθεδρικό ναό έχει και άλλα εξίσου σημαντικά και όμορφα αξιοθέατα. Για παράδειγμα υπάρχει το Bosco Verticale, η περιοχή της Brera, η Σκάλα του Μιλάνου, η Galleria Vittorio Emanuele, ο μυστικός δείπνος του Da Vinci κλπ. Περισσότερες πληροφορίες για το πως θα πάτε σε αυτά τα αξιοθέατα και τι πρέπει να δείτε, θα βρείτε στον ταξιδιωτικό οδηγό μου, που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Αυτό το οποίο με εντυπωσίασε περισσότερο, όμως, μετά φυσικά από τον Καθεδρικό ναό είναι η περιοχή Navigli με το κανάλι, τις γέφυρες και τα υπέροχα μπαρ που υπάρχουν τριγύρω, όπου μπορείτε να πιείτε το aperitivo σας.

Γενικότερα, το Μιλάνο είναι ένας όμορφος ταξιδιωτικός προορισμός αλλά αρκετά ακριβός. Η αλήθεια είναι πως δεν με εντυπωσίασε όπως για παράδειγμα η Ρώμη. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για εντελώς διαφορετικούς προορισμούς καθώς η Ρώμη αποτελεί ένα ζωντανό ιστορικό μουσείο ενώ το Μιλάνο έναν πιο σύγχρονο ταξιδιωτικό προορισμό με αρκετό στυλ, μόδα, ουρανοξίστες κλπ. Επί της ουσίας, θεωρώ πως τις γυναίκες θα τις εντυπωσιάσει η αγορά του Μιλάνου ενώ τους άντρες το γεγονός πως στο Μιλάνο υπάρχουν δυο τεράστιες ποδοσφαιρικές ομάδες (έχουν το ίδιο γήπεδο), όπως είναι η Μίλαν και η Ίντερ. Ένα εξίσου σημαντικό αθλητικό γεγονός που διαδραματίζετε εκεί κοντά είναι η Formula 1 που γίνεται στην Monza. Εγώ από αθλητικά γεγονότα είχα την τύχη να παρακολουθήσω για πρώτη φορά στην ζωή μου αγώνα Serie A (είδα το Ίντερ-Αταλάντα).

Εκδρομές

Όπως είπα και παραπάνω το θετικό με το Μιλάνο είναι πως ακόμα και εάν δεν ενθουσιάσει κάποιον ταξιδιώτη, είναι σε καθοριστικό σημείο καθώς περιτριγυρίζετε από αρκετούς προορισμούς και έτσι θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα διαφορετικές μονοήμερες εκδρομές. Εγώ κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Μιλάνο επισκέφτηκα το Τορίνο, τη λίμνη Κόμο και το Μπέργκαμο. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα να μείνω σε ξενοδοχείο κοντά στον Κεντρικό Σταθμό του Μιλάνου καθώς σχεδόν κάθε μέρα θα βρισκόμουν σε διαφορετικό προορισμό.

Επί της ουσίας στο Μιλάνο έκατσα σύνολο 6 ημέρες. Σχεδόν 2 ημέρες πέρασα στο Μιλάνο και έκανα μονοήμερες εκδρομές στους υπόλοιπους προορισμούς που προανέφερα (αλλά όλες τις ημέρες διανυκτέρευα στο Μιλάνο). Εάν θα έπρεπε να διαλέξετε μόνο μια μονοήμερη από τους παραπάνω προορισμούς (γιατί θέλετε να καθίσετε περισσότερες ημέρες στο Μιλάνο) θα σας πρότεινα να πάτε στη λίμνη Κόμο. Η λίμνη Κόμο είναι πιο κοντά και αποτελεί έναν πιο εντυπωσιακό προορισμό με αρκετά πράγματα να δείτε και να κάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τις βίλες, να κάνετε βαρκάδα στη λίμνη κλπ). Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως όπως και σε όλη την Ιταλία θα δοκιμάσετε υπέροχες πίτσες, μακαρονάδες, παγωτά και μοναδικούς καφέδες.


πηγή- help4trips

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *