Γνωρίστε το Αμβούργο μέσα από τις χριστουγεννιάτικες αγορές του!

20 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Αμβούργο μπορείτε να επισκεφθείτε το  https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


To Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλης της Γερμανίας, με το δικό της ξεχωριστό στυλ. Το διασχίζει ο ποταμός Έλβας, δημιουργώντας το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Οι κάτοικοι μπερδεύτηκαν από νωρίς με κόσμο από κάθε μεριά του πλανήτη και κάπως έτσι διαμορφώθηκε η εξωστρεφής και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά της πόλης!

Οι ηλιόλουστες μέρες στο Αμβούργο είναι σπάνιες. Μη θεωρήσετε, λοιπόν, την άνοιξη και το καλοκαίρι τις ιδανικές περιόδους για να το επισκεφτείτε. Η περίοδος των γιορτών, αντίθετα, προσφέρεται για ολιγοήμερες διακοπές. Κάθε χρόνο ξεπηδούν στο κέντρο χριστουγεννιάτικες αγορές και υπέροχοι στολισμοί που μετατρέπουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο στους πιο όμορφους μήνες του χρόνου.

Στο Αμβούργο μας μεταφέρει με τις φωτογραφίες της και τις χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη η Αγγελική Τζουγανάτου.

Χριστουγεννιάτικες αγορές

Κατά τη διάρκεια των γιορτών το Αμβούργο μετατρέπεται σε μια τεράστια χριστουγεννιάτικη αγορά. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα αξιοθέατα, περνώντας ανάμεσα από ξύλινα σπιτάκια κι απολαμβάνοντας γερμανικές λιχουδιές όπως wurst (λουκάνικο), μανιτάρια με κρέμα, το χαρακτηριστικό dresdener handbrot (ψωμάκι με λιωμένο τυρί και ham), flammlachs (ψητό σολωμό) και, βέβαια, glühwein (ζεστό κρασί)!

*Οι περισσότερες από τις χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης κλείνουν στις 26 Δεκεμβρίου.

christmas_market_hamburg
Κατά τη διάρκεια των γιορτών το Αμβούργο μετατρέπεται σε μια τεράστια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τoν πεζόδρομο Collonade, απ’ όπου αρχίζει να ξεπροβάλλει η αγορά του Jungferstieg με τη ρόδα μινιατούρα και το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στη λίμνη. Μια βόλτα, έπειτα, στη Binnenalster, την τεράστια λίμνη στο κέντρο του Αμβούργου, αφού πρώτα “προμηθευτείτε” glühwein, επιβάλλεται!

Bienalster
Το υδάτινο στοιχείο κατέχει κυρίαρχη θέση στην πόλη!

Λίγα μέτρα πιο κάτω συναντάτε το Alsterkaden, με το δημαρχείο, Rathaus, να δεσπόζει στο βάθος. Στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο, την Rathausmarkt στήνεται επίσης μια χριστουγεννιάτικη αγορά. Μην παραλείψετε να δείτε το εσωτερικό του δημαρχείου και την γκαλερί Bucerius Kunst Forum, που βρίσκεται κοντά.

*Το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο του δημαρχείου τραβάει τα βλέμματα χάρη στην εξωτερική όψη του και στον εσωτερικό του διάκοσμο, ο οποίος καθρεφτίζει την υπερηφάνεια της μεσαίας τάξης του 19ου αιώνα. Ώρες ξεναγήσεων για το κοινό: Δευτέρα-Κυριακή (08:00-18:00).

rathaus
Το επιβλητικό κτίριο του δημαρχείου τραβάει τα βλέμματα!
rathausmarkt
Τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά-κουλουράκια PlätzchenLebkuchen και Zimsterne στην αγορά του δημαρχείου.

Στη συνέχεια κατευθυνθείτε στην εκκλησία του Άγιου Πέτρου, η οποία αυτές τις μέρες περιβάλεται επίσης από κουκλίστικα ξύλινα σπιτάκια. Στη χριστούγεννιάτικη αγορά γύρω από την εκκλησία ο ψητός σολωμός flammlachs, με τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος, γίνεται ανάρπαστος!

hamburg2
Η εκκλησία του Άγιου Πέτρου περιβάλεται από κουκλίστικα ξύλινα σπιτάκια.
flammlachs
To flammlachs, με τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος, γίνεται ανάρπαστο!

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Moenckebergstrass, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Αμβούργου, θα σας κατακλύσει! Το αποκορύφωμα, βέβαια, βρίσκεται στην πλατεία Gerhart-Hauptmann, η οποία αυτές τις μέρες μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο δάσος. Εκεί θα δοκιμάσετε μια παραλαγή του παραδοσιακού glühwein, με ολόκληρα κερασάκια μέσα, rumkirschen.

Gerhart-Hauptmann
Η πλατεία Gerhart-Hauptmann μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο δάσος.
Glühwein
Glühwein με ολόκληρα κερασάκια μέσα!

Τριγυρίζοντας στο Αμβούργο

Περνώντας από τις χριστουγεννιάτικες αγορές του Αμβούργου αποκτήσατε μια βασική ιδέα της πόλης. Για μια πλήρη εικόνα, όμως, χρειάζεται να γνωρίσετε και τα παρακάτω:

Η Repperbahn, γνωστή και ως η “οδός της αμαρτίας” είναι το πιο ζωντανό νυχτερινό κομμάτι του Αμβούργου. Ιστορικά αυτή ήταν η μόνη περιοχή της πόλης όπου επιτρεπόταν η πορνεία. Σήμερα αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο με φόντο πολύχρωμα φώτα νέον και νεαρόκοσμο που διασκεδάζει μέχρι πρωίας.

hamburg3
Μια πλήρης εικόνα του Αμβούργου

Από την Reeperbahn θα καταλήξετε τις πρώτες πρωινές ώρες στην ψαραγορά Fischmarkt για σάντουιτς με ψαρομεζέδες. Η καλύτερη ώρα για μια επίσκεψη είναι μεταξύ 5-7 το πρωί. Αν σας το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα απολαύσετε και την ανατολή του ήλιου πάνω στον Έλβα.

Το Speicherstadt, το μεγαλύτερο συγκρότημα αποθηκών του κόσμου, βρίσκεται στο λιμάνι του Αμβούργου και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Είναι μία από τις πιο ατμοσφαιρικές γειτονιές της πόλης, ιδιαίτερα όταν οι παλιές αποθήκες με τα κόκκινα τούβλα “λούζονται” με τα χρώματα της δύσης του ήλιου. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα με πλοιάριο ως εκεί.

Speicherstadt
Το Speicherstadt είναι μία από τις πιο ατμοσφαιρικές γειτονιές της πόλης.

Η Φιλαρμονική του Αμβούργου, Elbphiharmonie, βρίσκεται κι αυτή στο Speicherstadt και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξελιγμένα ακουστικά συναυλιακά κέντρα στον κόσμο. Η γυάλινη κατασκευή στην κορυφή μιας παλιάς αποθήκης κακάο υψώνεται στα 108 μέτρα!

Απαραίτητη, τέλος, και η στάση για τους ποδοσφαιρόφιλους στο γήπεδο της St. Pauli, της λεγόμενης “αναρχικής” ομάδας της Ευρώπης.

hamburg4
Η περίοδος των γιορτών προσφέρεται για ολιγοήμερες διακοπές στο Αμβούργο!

Προτάσεις για φαγητό

  • Dulf’s burger, καθώς το αυθεντικό burger ξεκίνησε από το Αμβούργο
  • Hatari για παραδοσιακό φαγητό νότιας Γερμανίας και vegetarian επιλογές
  • Oma’s Apotheke για παραδοσιακό γερμανικό φαγητό
  • Franziskaner
  • Momo Ramen για ιαπωνική κουζίνα
  • Kini για κορεάτικη κουζίνα-
  • Limu αποκλειστικά για vegetarian επιλογές

Προτάσεις για ποτό

  • Saal II
  • Katze
  • All Bar για cocktails
  • GoldFischGlas
  • Tipsy bar

*Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις αμβουργέζικες μπύρες Astra και Zwickelbier.

hamburg5
Moin moin aus Hamburg!

πηγή-itgirl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *