Βόρεια Ιρλανδία: Ένας διαφορετικός προορισμός με πολλές ομορφιές – Όσα αξίζει να κάνετε & να δείτε!

29 Οκτωβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στην Ιρλανδία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαμονή σας και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Ιρλανδίαμπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Ενώ η Ιρλανδία βρίσκεται στη λίστα πολλών ταξιδιωτών, δε συμβαίνει το ίδιο και με τη Βόρεια Ιρλανδία. Η ενδιαφέρουσα αυτή περιοχή διαθέτει μια πολύπλοκη ιστορία και μερικά υπέροχα αξιοθέατα που αξίζει να δείτε αν σκοπεύετε να την επισκεφτείτε. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε στη Βόρεια Ιρλανδία.

Επισκεφτείτε το Αποστακτήριο Bushmills

Επισκεφτείτε το Αποστακτήριο Bushmills

To Bushmills είναι το παλιότερο νόμιμο αποστακτήριο ουίσκι στον κόσμο, με παραγωγή και άδεια απόσταξης από το 1608! Η μακρόχρονη και ακλόνητη παράδοση δεν έχει σταματήσει παρά τις πολλές προσκλήσεις, όπως φωτιές και απαγορεύσεις. Ξεναγηθείτε στο αποστακτήριο και μείνετε για γευσιγνωσία Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε ένα exclusive μπουκάλι για το σπίτι.

Ξεναγηθείτε με ένα μαύρο ταξί

Μαύρο ταξί βόρεια Ιρλανδία

Η ιστορία και το πολιτικό παρασκήνιο της Βόρειας Ιρλανδίας και της πρωτεύουσάς της, Μπέλφαστ, είναι τουλάχιστον μπερδεμένη. Κάντε μια βόλτα στην πόλη με ένα μαύρο ταξί για να μάθετε από πρώτο χέρι και να κατανοήσετε το κλίμα που επικρατεί, κάνοντας στάσεις σε μερικά συγκλονιστικά μνημεία. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να μυηθείτε στην ιστορία της χώρας και να κάνετε ερωτήσεις και για τις 2 πλευρές.

Μείνετε στο Europa Hotel

Europa Hotel Βόρεια Ιρλανδία

Το διάσημο ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει πολλούς επιφανείς πολιτικούς στο Μπέλφαστ. Αξίζει να θαυμάσετε το όμορφο εσωτερικό του όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό. Οι επιβλητικοί χώροι του έχουν μια τόσο μακρά ιστορία που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Πιείτε ένα ποτό στο Duke of York

Duke of York Βόρεια Ιρλανδία

Αυτή η όμορφη pub έχει κάτι το θρυλικό. Το εσωτερικό της είναι ζεστό και φιλόξενο, με τους πιστούς θαμώνες να γεμίζουν τις καρέκλες και το μπαρ. Η ζωντανή μουσική ξεκινά στις 10 το βράδυ και μέχρι εκείνη την ώρα η ατμόσφαιρα είναι ολοζώντανη. Χαλαρώστε σε μια γωνιά αφού παραγγείλετε μια Guinness στο μπαρ.

Δείτε το Dark Hedges

Dark Hedges στη Βόρεια Ιρλανδία

Σε πολλούς είναι γνωστό από το Game of Thrones, ενώ άλλοι το αναγνωρίζουν καθώς πρόκειται για μια πολυφωτογραφημένη εικόνα. Πρόκειται για το δρόμο με τις χαρακτηριστικές αιωνόβιες, σκουρόχρωμες οξιές που γέρνουν θυμίζοντας τούνελ. Περπατήστε στο δρόμο και βγάλτε μοναδικές φωτογραφίες, γιατί το σκηνικό είναι κυριολεκτικά εκπληκτικό.

Επισκεφτείτε το Μονοπάτι του Γίγαντα

Μονοπάτι Γίγαντα Βόρεια Ιρλανδία

Περίπου 40.000 κολώνες από βασάλτη συνθέτουν αυτό το μοναδικό τοπίο. Οι λίθοι που θυμίζουν παζλ και ξεπροβάλλουν από τον ωκεανό είναι μια εμβληματική προσθήκη στην εντυπωσιακή ακτή. Ανεβείτε στο ψηλότερο σημείο για να θαυμάσετε τα πελώρια κύματα και βγάλτε φωτογραφίες. Το ηλιοβασίλεμα σε αυτό το σημείο είναι κάτι το απερίγραπτο.

Οδηγήστε στο παραλιακό μέτωπο

Παραλιακό μέτωπο Βόρεια Ιρλανδία

Η Βόρεια Ιρλανδία είναι γνωστή για την εντυπωσιακή της ακτογραμμή που είναι γεμάτη λόφους, αρχαία μνημεία και βράχους από βασάλτη. Σε συνδυασμό με το μουντό ουρανό και τα καταπράσινα τοπία, το σκηνικό θα σας αφήσει άφωνους. Αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε το παραλιακό της μέτωπο. Μια καλή ιδέα είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή, ακόμα καλύτερα, ποδήλατο και να οδηγήσετε κατά μήκος της ακτογραμμής!

Ιρλανδία: Δείτε μερικά από τα πιο μαγευτικά μέρη της!

Η Ιρλανδία είναι ένας προορισμός που πραγματικά τα έχει όλα… Απέραντα πράσινα χωράφια, πλακόστρωτοι δρόμοι, ζωντανές πόλεις και η πατρίδα της μπύρας Guinness. Είτε αναζητάτε μια περιπέτεια στην εξοχή ή είστε φανατικοί του Game of Thrones, μόλις βρήκατε τον ιδανικό προορισμό. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο μαγευτικά της μέρη που αν βρεθείτε στη μοναδική αυτή χώρα αξίζει να επισκεφτείτε!

Βράχοι του Μοχέρ

Βράχοι του Μοχέρ, Ιρλανδία

Αυτοί οι μαγευτικοί μα απότομοι βράχοι εκτείνονται 14 χμ κατά μήκος της επαρχίας Burren στην Κομητεία Κλέιρ της Ιρλανδίας. Έχουν ύψος 213 μέτρα και υπέροχη θέα (ειδικά τις πιο καθαρές ημέρες), ενώ αποτελεί έναν από τα πιο δημοφιλή και πολυφωτογραφημένα τουριστικά σημεία της χώρας. Να είστε προσεκτικοί αν θελήσετε να βγάλετε φωτογραφίες, αφού έχουν πεθάνει άνθρωποι πέφτοντας από την άκρη!

Βιβλιοθήκη Trinity

Βιβλιοθήκη Trinity, Δουβλίνο, Ιρλανδία

Νησιά Aran

Νησιά Aran, Ιρλανδία

Απομονωμένα και απίστευτα όμορφα, σε αυτά τα παραμυθένια νησιά δίπλα στο παραλιακό Galway ζουν ντόπιοι που μιλούν ακόμα τα γαελικά ως επίσημη γλώσσα. Η πρόσβαση στο νησί Inishman γίνεται με υδροπλάνο, που θα είναι σίγουρα η συντομότερη και πιο γραφική και χαριτωμένη πτήση που θα έχετε κάνει ποτέ!

Dingle

Dingle Ιρλανδία

Το Dingle είναι μια μικρή πόλη με λιμάνι στη νοτιοδυτική χερσόνησο Dingle της Ιρλανδίας, διάσημη για το άγριο τοπίο, τα μονοπάτια και τις αμμουδιές της. Η πόλη είναι γεμάτη από γοητευτικές pub, νόστιμο παγωτό Murphy’s και φιλοξενεί ένα υπέροχο ανεξάρτητο μουσικό φεστιβάλ κάθε χειμώνα, το Other Voices. Είναι πραγματικά must!

Glendalough

Glendalough Ιρλανδία

Σας αρέσει η πεζοπορία; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για σας από το επιβλητικό Glendalough στην Κομητεία του Wicklow. Πάρτε ένα φλασκί με τσάι και φάτε σαν ντόπιος ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί και θα ανταμειφθείτε με την ανυπέρβλητη θέα της λίμνης Guinness.

Το Μονοπάτι του Γίγαντα (Giant’s Causeway)

Το Μονοπάτι του Γίγαντα στην Ιρλανδία

Περιβάλλεται από τον άγριο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και είναι ένα τοπίο με επιβλητικούς βράχους, το οποίο έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, έχει εγείρει επιστημονικές διαφωνίες και αιχμαλωτίζει τη φαντασία όσων το αντικρίζουν. Σύμφωνα με το θρύλο, οι γιγάντιοι βράχοι από βασάλτη μεταφέρθηκαν εκεί που βρίσκονται σήμερα από ένα γίγαντα, εξ’ ού και το όνομα.

πηγή- travelstyle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *