Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ
Είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας που ανήκουν στην δικαιοδοσία της βασίλισσας μετά από απόφαση του κοινοβουλίου της χώρας. Βρίσκεται επί της πλατείας Νταμ και αρχικά χτίστηκε ως δημαρχείο στην διάρκεια της χρυσής εποχής του 17ου αιώνα, πιο συγκεκριμένα το 1665. Στην συνέχεια έγινε βασιλική κατοικία αρχικά για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική βασιλική οικογένεια.

Η μεγάλη συλλογή από έπιπλα, αυτοκρατορικού στυλ, πολυελαίους και ρολόγια χρονολογούνται από την περίοδο αυτή. Παρά το γεγονός ότι το ανάκτορο εξακολουθεί να είναι η επίσημη βασιλική κατοικία, η βασιλική οικογένεια ζει στη Χάγη. Το παλάτι πρόσφατα ανακαινίστηκε και είναι ξανά ανοιχτό για τους τουρίστες που επιθυμούν να το επισκεφτούν. Πίνακες και γλυπτά που χρονολογούνται από την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας κοσμούν τις αίθουσες και στοές, με αλληγορικές σκηνές και στοιχεία που υπαινίσσονται τις αξίες που στηρίζουν την ολλανδική κοινωνία.

Ώρες λειτουργίας:10.00-17.00 ώρα.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν online ή στο γραφείο εισιτηρίωνΤο γραφείο εισιτηρίων κλείνει στις 16:30.

Μουσείο Ρέμπραντ
Βρίσκεται στην Jodenbreestraat . Εδώ έζησε ο διάσημος Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης Ρέμπραντ Χάρμενσζον φαν Ράιν . Γεννημένος στο Λέιντεν της Ολλανδίαw, αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως ζωγράφος το 1625, άνοιξε εργαστήρι ζωγραφικής και εργάστηκε στη γενέτειρα πόλη του μέχρι το 1631. Στα τέλη του 1631 εγκαταστάθηκε στο Άμστερνταμ και το 1639 αγόρασε το σπίτι στη σημερινή Jodenbreestraat για 13.000 φλορίνια.Εδώ έζησε για είκοσι περίπου χρόνια, με τη σύζυγό του Σάσκια φαν Ούλενμπουρχ .Το 1658, ο Ρέμπραντ χρεωκόπησε και κήρυξε πτώχευση, αναγκαζόμενος να δημοπρατήσει το σπίτι και τις συλλογές του .

Το Σπίτι του αγοράστηκε από το Δήμο του ‘Αμστερνταμ το 1906. Ακολούθησε ριζική ανακαίνιση του κτηρίου που ολοκληρώθηκε το 1911, οπότε και εγκαινιάστηκε στις 10 Ιουνίου 1911 ως Μουσείο Ρέμπραντ από τη βασίλισσα της Ολλανδίας Wilhelmina.
Στο Μουσείο διατηρούνται το Εργαστήριο (studio) του Ρέμπραντ, η Αίθουσα με τις πλούσιες συλλογές αντικειμένων τέχνης , τα οποία χρησιμοποιούσε συχνά στους πίνακές του, η Αίθουσα με έργα ζωγράφων που εργάζονταν στο Άμστερνταμ πριν από την εποχή του και που ήταν γνωστοί ως “προ-ρεμπρανιστές” , καθώς και η Κουζίνα του σπιτιού με τα σκεύη μαγειρικής και το θολωτό κρεβάτι της υπηρέτριας.

Το Μουσείο φημίζεται κυρίως για τα 290 περίπου χαρακτικά του Ρέμπραντ. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι : “Αυτοπροσωπογραφία δίπλα στο παράθυρο” (1648), ” Η μητέρα του Ρέμπραντ” (1633), “Οικογένεια ζητιάνων στην πόρτα ενός σπιτιού” (1648), “Άνδρας που ουρεί” (1631), “Γυναίκα που ουρεί” (1631), “Δίας και Αντιόπη” (1659), “Γυναίκα γυμνή” (περ. 1631), “Η Πτώση” (1638), “Οι τρεις σταυροί” (1653), “Μισόγυμνη γυναίκα καθισμένη πλάι σε θερμάστρα” (1658) και άλλα.
Οι αίθουσες του μουσείου διακοσμούνται ακόμη με πίνακες του Πίτερ Λάστμαν, δασκάλου του Ρέμπραντ, όπως “Η Σταύρωση” (1616) και “Ο θρήνος για τον Άβελ” (1623), καθώς και με τον πίνακα “Ο αναστημένος Χριστός εμφανιζόμενος στη Μαρία Μαγδαληνή” (1638) του Φέρντιναντ Μπολ ,μαθητή του Ρέμπραντ.

Heineken Experience

Γεννήθηκε στο Amsterdam και αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο! Ειδικά για τους φίλους της Heineken, το πρώτο ζυθοποιείο του Άμστερνταμ μεταμορφώθηκε σε έναν εντυπωσιακό διαδραστικό χώρο που σας ταξιδεύει στο δυναμικό κόσμο της Heineken.Απολαύστε μια συναρπαστική ξενάγηση στα ενδότερα του Heineken Experience και εξερευνήστε το παλιό ζυθοποιείο όπου φτιαχνόταν αρχικά η Heineken.

Εκεί θα μάθετε απο το πώς παράγεται μεχρι το ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να την σερβίρετε, παίρνοντας μαθήματα απο έμπειρους μπάρμαν.Μέσα στο Heineken Experience υπάρχει η δυνατότητα να τυπώσετε το ονομά σας πάνω σε ένα μπουκάλι μπύρας.Μετά την ξενάγηση, ένας γευσιγνώστης της Heineken θα σας μεταφέρει σε ένα πριβέ μπαρ, όπου θα σας προσφέρει 2 μπίρες κορυφαίας ποιότητας .Στο τέλος της ξενάγησης θα λάβετε και πιστοποιητικό μπάρμαν.

Πλατεία Νταμ
Η καρδιά του Άμστερνταμ χτυπά στην πλατεία Νταμ, η οποία κατά τους παλαιότερους αιώνες είχε αποτελέσει το κέντρο όλης της ζωής της πόλης τόσο στον οικονομικό και πολιτικό τομέα όσο και στον εμπορικό. Νταμ στα Ολλανδικά σημαίνει φράγμα και αυτή ακριβώς ήταν η λειτουργία της πλατείας τον καιρό της δημιουργίας της. Φτιάχτηκε περίπου το 1270 και αποτελούσε την πρώτη ένωση των δυο μερών του ποταμού.

Διασχίστε την πλατεία και τα δρομάκια γύρω από αυτήν και θαυμάστε την Γοτθική ‘νέα εκκλησία’ (Neuwe Kerk) του 15ου αιώνα που αποτελεί μια από τις ενοριακές εκκλησίες του Άμστερνταμ, το Εθνικό Μνημείο αφιερωμένο στους Ολλανδούς που θανατώθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το κλασικού ύφους Κόνικλεϊκ Παλάις που χρησιμοποιείται για κρατικές εκδηλώσεις ,το ιστορικό πολυκατάστημα De Bijenkorf ,αλλά και το Μουσείο Μαντάμ Τισό με τα κέρινα ομοιώματα. Απολαύστε τον περίπατό σας ρίχνοντας μια ματιά στις παραστάσεις που δίνουν διάφοροι μίμοι αλλά και στους πάγκους των μικροπωλητών που βρίσκονται στην πλατεία. Φυσικά ως πολύ σημαντικός τουριστικός προορισμός δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καφετέριες και τα restaurant.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Μπορείτε να γυρίσετε το Άμστερνταμ είτε με ποδήλατο ,είτε χρησιμοποιώντας τα εκτεταμένα δίκτυα τραμ, μετρό, λεωφορείων και πλοίων. Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε ημερήσιες ή πολυήμερες κάρτες που σας επιτρέπουν απεριόριστες μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης περιόδου. Αυτές μπορούν να αγοραστούν στα σημεία πώλησης εισιτηρίων GVB ή τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης καθώς και online. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι δυνατό να αγοράσετε μια ωριαία κάρτα όταν επιβιβαστείτε στο λεωφορείο ή στο τραμ.

Η κάρτα Amsterdam & Region Travel Ticketσας δίνει το δικαίωμα απεριόριστων μετακινήσων στο Άμστερνταμ και σε ολόκληρη την περιοχή του – ημέρα και νύχτα – σε τρένο, λεωφορείο, τραμ και μετρό από € 11,00 ανά ημέρα.Περιλαμβάνει επίσης ένα εισιτήριο από και προς το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ σε οποιονδήποτε σταθμό του Άμστερνταμ. Μπορείτε να ταξιδέψετε με το τρένο NS (2η θέση), ή μπορείτε να ταξιδέψετε με το λεωφορείο 197 (Amsterdam Airport Express) απευθείας προς το κέντρο της πόλης σε μόλις 25 λεπτά. Διατίθεται σε ένα εισιτήριο για 1, 2 ή 3 ημέρες.

Ποδηλάτο

Το Άμστερνταμ διαθέτοι τις καλύτερες συνθήκες για βόλτες με ποδήλατο στο κέντρο αλλα και σε όλη την γύρω περιοχή. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα από διάφορες εταιρείες στο Αμστερνταμ όπως το:

Bike City στην Bloemgracht 68-70

πηγή- travelsif3.webnode.gr