Ταξίδι στη Πράγα- Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός

11 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στη Πράγα

Οργανώσετε τa ταξίδιa σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Πράγα μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Μαγική και κουκλίστικη, σαν υπαίθριο θεατρικό σκηνικό, η «βελούδινη» πρωτεύουσα της Τσεχίας αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της κεντρικής Ευρώπης.

Με το εκπληκτικό κάστρο, τη μεσαιωνική και μπαρόκ ατμόσφαιρα στην παλιά πόλη, τα hype τζαζ μπαράκια και τις cult μπυραρίες της, η Πράγα ζει μια διαχρονική άνοιξη με αμίμητο στυλ.
Περιδιαβείτε διαφορετικές εποχές σε κάθε σας βήμα στην πόλη-σπουδή στην αρχιτεκτονική.  Σεργιανίστε ανάμεσα σε εμβληματικά κτίρια όπως ο γοτθικός ναός του Αγίου Βίτου στο Κάστρο, το αναγεννησιακό παλάτι Μπελβεντέρε στον Βασιλικό Κήπο, ως τον κυβιστικό οίκο της Μαύρης Μαντόνας, τα αρ νουβό στολίδια της λεωφόρου Pařížská και το αβάν γκαρντ Κτίριο Που Χορεύει στη Νοve Mesto.

Ανακαλύψτε τα μικρά μυστικά της τσέχικης πρωτεύουσας σε κάθε γωνιά, υπέροχες μπουτίκ κρυστάλλων Βοημίας, «ναούς» της τοπικής γαστρονομίας σε παλιά υπόγεια κελάρια, ατμοσφαιρικά στέκια όπου ο καφές είναι απόλαυση και ιεροτελεστία.

Πάρτε το καραβάκι για μια ρομαντική βόλτα στον Μολδάβα, κάτω από τις γέφυρες που στεφανώνουν το ποτάμι με τα ήρεμα νερά στην καρδιά της Πράγας.

Αξιοθέατα

Κάστρο της Πράγας: κυριαρχεί στον ορίζοντα της πόλης από τον 90 αιώνα, σαν βγαλμένο από παραμύθι. Μεγαλειώδες σύμπλεγμα κτιρίων ρωμανικού, γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού με εκκλησίες, πύργους, προμαχώνες κι υπέροχους κήπους, σήμερα στεγάζει την κατοικία του προέδρου της Τσεχίας. Επισκεφθείτε το παλιό βασιλικό ανάκτορο, τον γοτθικό ναό καθεδρικό του Αγίου Βίτου, τη βασιλική του Αγίου Γεωργίου, το παλάτι Lobkowitz που φιλοξενεί μουσείο τσέχικης ιστορίας. Αγναντέψτε από ψηλά τη θέα της Πράγας.
Διεύθυνση: 119 08 Prague 1, 00420 224 373 368, www.hrad.cz/

Μάλα Στράνα

Mala Strana - Aisthisis.gr

η γοητευτικότερη συνοικία της Πράγας στους πρόποδες του κάστρου, στην αριστερή όχθη του ποταμού Μολδάβα. Ένα μωσαϊκό από γραφικά σοκάκια, μπαρόκ κτίρια όπως η όμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πλατείες, κήπους, μικρομάγαζα και ατμοσφαιρικά εστιατόρια.

Χρυσό σοκάκι: ο πλέον φωτογραφημένος δρόμος στο Κάστρο της Πράγας με τα πολύχρωμα, κουκλίστικα σπιτάκια. Τον 16ο αιώνα, οι αλχημιστές του παλατιού κλεισμένοι στα μικροσκοπικά αυτά οικήματα αναζητούσαν τη μαγική συνταγή παρασκευής του χρυσού.
Διεύθυνση: Zlatá ulička, 00420 224 373 368

Γέφυρα του Καρόλου: η μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα της κεντρικής Ευρώπης ενώνει την παλιά πόλη, Στάρε Μέστo, με την Κάτω Πόλη, Μάλα Στράνα. Μετέωρη πάνω από τα νερά του ποταμού Μολδάβα, με τριάντα γλυπτά κατά μήκος της, είναι μια πασαρέλα που πρέπει να διασχίσετε. Η κατασκευή της άρχισε το 1357 και ολοκληρώθηκε τον 15ου αιώνα. Στη μέση της γέφυρας, αναζητήστε το χρυσό σταυρό. Σύμφωνα με τοπική παράδοση, αν τον αγγίξετε και κάνετε μια ευχή, θα ξαναγυρίσετε στην Πράγα.
Διεύθυνση: Karlův most

Πλατεία της Στάρε Μέστο: η καρδιά της παλιάς πόλης της Πράγας. Ακροβάτες, ζογκλέρ, βιολονίστες, υπαίθριοι ζωγράφοι, τουρίστες συνθέτουν μια ατμόσφαιρα αυτοσχέδιου street πάρτι με επίκεντρο την πλατεία. Θαυμάστε την μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τα δίδυμα γοτθικά κωδωνοστάσια του ναού του Týn. Σήμα κατατεθέν της Πράγας, το γοτθικό αστρονομικό ρολόι στον πύργο του παλιού Δημαρχείου. Μην χάσετε το θέαμα μόλις η ώρα χτυπήσει ακριβώς:  οι μεταλλικές φιγούρες των Δώδεκα Αποστόλων ξεμυτίζουν από το ρολόι κάθε ώρα, από το 1410 ως σήμερα.

Μουσείο Κάφκα: επισκεφθείτε το μουσείο αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες του 20ου αιώνα, γέννημα θρέμμα της Παλιάς Πόλης της Πράγας. Χειρόγραφα, οπτικοακουστικό υλικό και γράμματα του συγγραφέα φιλοξενούνται σε ένα πανέμορφο αναγεννησιακό κτίριο στην Μάλα Στράνα όπου ο Κάφκα έζησε όλη του τη ζωή κι εμπνεύστηκε τη «Δίκη» και τη «Μεταμόρφωση».
Διεύθυνση: Cihelná 2b, 00420 257 535 507, www.kafkamuseum.cz/

Μουσείο Mucha: επισκεφθείτε το μπαρόκ μέγαρο στο κέντρο της Πράγας και θαυμάστε τις αιθέριες γυναίκες που ο Τσέχος καλλιτέχνης της αρ νουβό απαθανάτισε σε ονειρικές ζωγραφικές αφίσες στα τέλη του 19ου αιώνα.
Διεύθυνση: Kaunický Palác, Panská 7,  00420224216415, www.mucha.cz

Κτίριο που Χορεύει

Ginger and Fred (Tančící dům, Praha) | Amazing piece of arch… | Flickr

Eντυπωσιακό αβάν γκαρντ κτίριο στη Νέα Πόλη (Nove Mesto) της Πράγας, έργο των διάσημων αρχιτεκτόνων Βάλντο Μίλουνιτς και Φρανκ Ο. Γκέρι. Αποκαλείται έτσι γιατί θυμίζει ζευγάρι σε χορευτική φιγούρα. Στον τελευταίο όροφο του κτιρίου γραφείων λειτουργεί ατμοσφαιρικό ρεστοράν, με όλη την πόλη και τον ποταμό Μολδάβα στο πιάτο.
Διεύθυνση: Jiráskovo náměstí 1981/6, oo420 605 083 611

Εβραϊκή συνοικία:  στην περιοχή Josefov της Πράγας όπου βρισκόταν η παλιά εβραϊκή συνοικία, θα δείτε το Εβραϊκό Μουσείο, τις  συναγωγές και το Παλιό Εβραϊκό κοιμητήριο.

Κάρλοβι Βάρι: αξίζει να κάνετε μια εκδρομή στο κουκλίστικο Κάρλοβι Βάρι, 128 χλμ από την Πράγα. Η παλαιότερη λουτρόπολη της Τσεχίας με τις δώδεκα φυσικές ιαματικές πηγές και τον αέρα της Μπελ Επόκ υπήρξε ανέκαθεν μαγνήτης για διασημότητες, από τον Μπετόβεν και τον Σοπέν μέχρι τον Γκαίτε και τον Μαρξ.  Καυτά γκέιζερ ξεπηδούν από νεοκλασικά περιστύλια στην ρετρό πόλη με τα πολυτελή spa ξενοδοχεία, τα αναγεννησιακά και μπαρόκ κτίρια και τα καταστήματα με τα περίφημα κρύσταλλα Βοημίας.

Αγορές

Βρίσκεστε στη Βοημία, η πηγή των ονομαστών κρυστάλλων είναι εδώ, υπέροχα σερβίτσια και κρυστάλλινες δημιουργίες σε μοτίβα του 18ου αιώνα θα βρείτε στις μπουτίκ γυαλιού και στα ατελιέ καλλιτεχνών στη Μάλα Στράνα. Επίσης, αγοράστε χειροποίητες τσέχικες μαριονέτες και πάρτε μια αυθεντική γεύση από την καθημερινή ζωή των Τσέχων στην υπαίθρια αγορά της Havelska, ένα ποτπουρί από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, λουλούδια και παραδοσιακά παιχνίδια.

Οδός Parizska - Παλιά Πόλη, Ψώνια
Περπατήστε τη λεωφόρο Pařížská με τον αέρα Παρισιού, που συνδέει την πλατεία της παλιάς πόλης με τη γέφυρα Čechův. Στα κομψά αρ νουβό κτίρια κατά μήκος της είναι συγκεντρωμένα τα ακριβότερα καταστήματα της πόλης, κυρίως πολυτελείς μπουτίκ μόδας και κοσμηματοπωλεία. Στις δυο πλευρές του βουλεβάρτου που απλώνεται από την πλατεία Wenceslas, κάποτε τόπου πολιτικών αναταραχών και συγκεντρώσεων, χτυπά η εμπορική καρδιά της νέας πόλης. Στην οδό Na Prikope, στη βάση της Wenceslas, θα βρείτε εμπορικά κέντρα για shopping με φαγητό και σινεμά.

Φαγητό & Διασκέδαση

Πληθωρική και ιδιαίτερη, η τσέχικη κουζίνα έχει τη βάση της στο κρέας και στα λαχανικά. Στα εστιατόρια της Μάλα Στράνα, πολλές φορές το ντεκόρ κλέβει την παράσταση από το πιάτο. Μπορεί, για παράδειγμα να γευτείτε ένα νοστιμότατο gulaš μέσα σε ένα ρεστοράν στεγασμένο σε παλιό υπόγειο κελάρι ή να δοκιμάσετε την κλασική τσέχικη σούπα bramboracka στους ατμοσφαιρικούς χώρους μιας μπαρόκ έπαυλης. Μυηθείτε στα μυστικά της καλοψημένης βαρελίσιας μπύρας pilsner στις μπυραρίες και παμπ της Πράγας με τη μακραίωνη παράδοση στη ζυθοποιία από τον Μεσαίωνα.

Χαλαρώστε πίνοντας το ποτό σας στο περιστρεφόμενο μπαρ της πόλης σε αρ ντεκό σκηνικό, αραχτοί στους καναπέδες ενός lounge bar ή, ντυμένοι με ισοθερμικές στολές, μέσα σε ένα στέκι καμωμένο από πάγο. Δοκιμάστε κρασιά του τοπικού αμπελώνα στα ατμοσφαιρικά wine bars του ιστορικού κέντρου καθώς και στη δυναμικά ανερχόμενη συνοικία Karlín με ορισμένα από τα πιο μοδάτα hangouts της Πράγας.

Η πόλη ξενυχτά στα funky στέκια της Μάλα Στράνα με jazz ρυθμούς. Ευρωπαϊκά και αμερικανικά συγκροτήματα κάνουν unplugged εμφανίσεις σε υπόγειες σκηνές και παλιά παλάτια αλλά και σε νέα σουπερκλάμπ με underground ροκ, ρέγκε, ντίσκο από ανερχόμενες μπάντες και διάσημους DJs, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στη νέα πόλη.

Πολιτισμός & Διασκέδαση

Το καλεντάρι της πόλης είναι γεμάτο events όπου τον πρώτο λόγο έχει η μουσική.

  • Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Άνοιξης της Πράγας Ενενήντα ορχήστρες, σολίστες και σύνολα μουσικής δωματίου από όλο τον κόσμο, δίνουν κοντσέρτα κλασικής μουσικής σε διάφορους ατμοσφαιρικούς χώρους της Πράγας. Ο ιστορικός αυτός θεσμός που μετρά επτά δεκαετίες ζωής, πλημμυρίζει την πόλη με ουράνιες μελωδίες κάθε χρόνο, από τα μέσα Μαΐου ως τις αρχές Ιουνίου.
  • Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Σαίξπηρ Περισσότερες από 140 παραστάσεις του κορυφαίου κλασικού ποιητή και συγγραφέα ανεβαίνουν κάθε χρόνο στο Κάστρο της Πράγας, στο καταξιωμένο αυτό φεστιβάλ που υπήρξε ιδέα του διανοούμενου ηγέτη και πρώτου Προέδρου της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ.
  • Φεστιβάλ Τσέχικης Μπύρας Η πόλη καταδεικνύει τη μακριά παράδοση στη ζυθοποιία με τη 15μερη αυτή γιορτή στο πάρκο Letná από όπου παρελαύνουν 100 μάρκες μικρών και μεγάλων παραγωγών της Βοημίας μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά μεζεδάκια από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις κι events με φολκλορικούς χορούς.
  • Πασχαλινή αγορά της Στάρε Μέστο Την περίοδο του Πάσχα η κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης γεμίζει μικρά κιόσκια όπου θα βρείτε πασχαλινά αβγά ζωγραφισμένα στο χέρι, εργόχειρα από δαντέλα, χειροποίητα διακοσμητικά.
  • Μαγνητικό Φεστιβάλ Για ένα βράδυ του Μαΐου, το εκθεσιακό κέντρο PVA της Πράγας μετατρέπεται σε αχανή πίστα όπου οι φαν της ηλεκτρονικής μουσικής ξεφαντώνουν με  τσέχικες και διεθνείς μπάντες στα synthesizer.

Μετακίνηση από το αεροδρόμιο

H Aegean προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο Václav Havel της Πράγας, που βρίσκεται 10 χλμ δυτικά της πόλης. Το μεγάλο αυτό αεροδρόμιο διαθέτει καφέ, εστιατόρια τσέχικης και  διεθνούς κουζίνας, τράπεζες, ελεύθερο Wi-Fi και πολλές πρωτότυπες προτάσεις για να περάσετε την ώρα σας, όπως ζώνες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, τουρ του αεροδρομίου, μέχρι και ειδικά πόντιουμ για όσους αγαπάτε το plane spotting!

Για να πάτε από το αεροδρόμιο στην πόλη, μπορείτε να πάρετε τις γραμμές 100, 119 και 179 των αστικών λεωφορείων. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο Airport Express που συνδέει το αεροδρόμιο με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Πράγας. Επίσης, τα ταξί είναι εξυπηρετικά και οι τιμές λογικές.


πηγή- aegeanair

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *