4 ημέρες για 2 άτομα στη Μόσχα

4 ημέρες 3 νύχτες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Μόσχα, το πολιτικό, επιστημονικό, ιστορικό, αρχιτεκτονικό και επιχειρηματικό κέντρο της Ρωσίας, είναι γεμάτη ακραίες αλλά και συναρπαστικές αντιθέσεις. Το παρελθόν συναντά το σήμερα, στους δρόμους αυτής της πόλης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Πάρτε το μετρό από έναν από τους περίτεχνους σταθμούς για να επισκεφθείτε την Κόκκινη Πλατεία, το Κρεμλίνο, τον καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου με τους εννέα τρούλους, το Μαυσωλείο του Λένιν, το μουσείο της Κα-Γκε-Μπε και άλλα σύμβολα του μεγαλοπρεπούς και αμφιλεγόμενου παρελθόντος της Μόσχας.

Στη συνέχεια, χαλαρώστε ψωνίζοντας στο πέταλο των πολυσύχναστων δρόμων Μπουλβάρναγιε Καλτσό ή χαζεύοντας τον κόσμο στην πλατεία Πούσκιν. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, η Αγία Πετρούπολη, είναι το πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Επισκεφτείτε υπέροχα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, όπως τα Χειμερινά Ανάκτορα και τον Καθεδρικό ναό Καζάν και αφιερώστε αρκετό χρόνο για να θαυμάσετε τη διάσημη συλλογή έργων τέχνης του μουσείου Ερμιτάζ. Η Αγία Πετρούπολη, χτισμένη στο δέλτα του ποταμού Νέβα, με τις άπειρες πολιτιστικές επιλογές, την έντονη νυχτερινή ζωή και την εξαιρετική κουζίνα της είναι μία πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε πολλές φορές.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΑΦΙΞΗΑθήνα / Θεσσαλονίκη
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια
Φόροι αεροδρομίων
Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων κεντρικά
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιού απο την αεροπορική εταιρεία

Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη ή άλλη επαρχιακή πόλη και για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο
210 6517509
ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας στο πλάι

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η διαμονή σας μπορεί να γίνει σε ένα απο τα παρακάτω ξενοδοχεία :

 1. Mandarin Hotel 4 αστέρων
 2. Godunov Hotel 4 αστέρων
 3. Moscow Holiday Hotel 4 αστέρων

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

1

Κόκκινη Πλατεία 

Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις τρεις ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Είναι επίσης διοικητικό κέντρο (χωρίς να υπάγεται σε αυτήν) της Περιφέρειας Μόσχας. Σημεία αναφοράς στην καρδιά της πόλης αποτελούν το κτιριακό συγκρότημα του Κρεμλίνου και η Κόκκινη Πλατεία. Η τελευταία διαθέτει μια τεράστια ιστορία. Αυτή, αντανακλάται σε πολλά έργα τέχνης. Η πλατεία αποσκοπούσε στο να λειτουργεί ως η κύρια αγορά της Μόσχας. Επίσης χρησιμοποιήθηκε για διάφορες δημόσιες τελετές και διακηρύξεις και περιστασιακά ως ο χώρος της στέψης των Ρώσων Τσάρων. Η πλατεία σιγά σιγά γέμισε από κτίρια από τότε και χρησιμοποιείται για επίσημες τελετές από όλες τις Ρωσικές κυβερνήσεις από τότε που ιδρύθηκε. Η Κόκκινη Πλατεία αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1990, λόγω των αδιάρρηκτων δεσμών με τη Ρωσική ιστορία από το 13ο αιώνα. Ώρα λοιπόν να μάθουμε για ποιον λόγο ονομάστηκε ” Κόκκινη Πλατεία ”. Όχι για το κομμουνιστικό καθεστώς όπως φημολογείται ούτε για το κόκκινο χρώμα των τούβλων του Κρεμλίνου και κτηρίων στα πέριξ. Το όνομα της λοιπόν, αποτελεί παράφραση αρχαίας ρωσικής λέξεις (Krasnaya) που σήμαινε όμορφη και κόκκινη. Ο ναός ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και κυρίως για τα χρώματα και τους τρούλους του, που θυμίζουν φλόγες που ξεπηδούν.Χρησιμοποιείστε το μετρό (κόκκινη γραμμή) και αφού οδηγηθείτε στη στάση okhotnyy ryad δε σας μένει παρά λίγα λεπτά περπάτημα για να βρεθείτε στην Κόκκινη Πλατεία! Μια εμπειρία που δύσκολα την ζεις.

2

Το Κρεμλίνο της Μόσχας 

Το Κρεμλίνο της Μόσχας  αποτελεί το αρχαιότερο τμήμα της Ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας και συνάμα το ιστορικό της κέντρο. Συχνά αναφέρεται και μόνο ως Κρεμλίνο, που όμως απλά είναι η Ρωσική λέξη για το «φρούριο» ή «κάστρο». Το Κρεμλίνο της Μόσχας αποτελούνταν αρχικά από ένα μεσαιωνικό κάστρο, που εξελίχθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα σε μορφή Ακροπόλεως. Αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό αποτελεί το εξωτερικό τείχος και το οχυρωματικό συγκρότημα με τους 20 πύργους, που παρά την ανέγερσή του στο μεγαλύτερο βαθμό στα χρόνια 1485 με 1499, συντηρείται μέχρι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση. Η οχύρωση αυτή αποτέλεσε πρότυπο και για τη δημιουργία άλλων Κρεμλίνων σε Ρωσικές πόλεις.Πριν τη μεταφορά το 1712 της Ρωσικής πρωτεύουσας από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη, το Κρεμλίνο της Μόσχας αποτελούσε την έδρα των Τσάρων (πριν το 1547 των Μεγάλων Πριγκίπων της Μοσχοβίας). Αλλά και μετά το 1712 συνέχιζε να είναι το πνευματικό και κοινωνικό κέντρο των Μοσχοβιτών. Το 1918 θα ξαναγίνει έδρα της κρατικής εξουσίας, μια ιδιότητα που διατηρεί και σήμερα, ως έδρα του Προέδρου της Ρωσίας.Το αρχιτεκτονικό σύνολο του Κρεμλίνου της Μόσχας, που πέρα από τα οχυρωματικά έργα περιλαμβάνει και διάφορα κοσμικά και εκκλησιαστικά κτίρια διαφόρων εποχών, διαθέτει επίσης έναν μουσειακό χώρο και βρίσκεται από το 1990 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μαζί με την όμορφη Κόκκινη Πλατεία  αποτελεί το πιο ξακουστό αξιοθέατο της Μόσχας

3

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου

Ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στην περίφημη Κόκκινη Πλατεία και αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα χαρακτηριστικά κτίσματα της Μόσχας. Ολόκληρο το όνομα του ναού είναι Καθεδρικός ναός της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου επί της τάφρου και είναι αφιερωμένος στην Παναγία. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα σύμβολα της ρωσικής πρωτεύουσας και βέβαια ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μόσχας.Ο Ναός του Αγίου Βασιλείου αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ρωσικής ναοδομίας και από το 1990 έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στον κήπο μπροστά στο ναό συναντάμε ένα μπρούτζινο άγαλμα, προς τιμήν των Ντμίτρι Ποζάρσκι και Κουζμά Μίνιν, εθελοντών στην αντίσταση ενάντια στους εισβολείς Πολωνούς στα τέλη του 16ου και αρχές του 17ου αιώνα.Η πρόσβαση στο Ναό του Αγίου Βασιλείου είναι ιδιαίτερα εύκολη μιας και βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία, το κέντρο της Μόσχας. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν εκεί είτε χρησιμοποιώντας τρόλεϊ, λεωφορείο ή και μετρό.

4

Μαυσωλείο του Λένιν

Το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν βρίσκεται στην κόκκινη πλατεία και φιλοξενεί το ταριχευμένο σώμα του ηγέτη της σοβιετικής επανάστασης από την ημέρα του θανάτου του στις 21 Γενάρη 1924. Αμέσως μετά το θάνατό του μια τεράστια κινητοποίηση της σοβιετικής αρχής συγκέντρωσε τους διασημότερους χημικούς επιστήμονες και ιατρούς της εποχής με σκοπό της διατήρηση του σώματος αυτού του τεράστιου προσώπου της Οκτωβριανής Επανάστασης. Το οικοδόμημα του μαυσωλείου είναι έργο του διάσημου Ρώσου αρχιτέκτονα Αλεξέι Σούτσεφ και σχεδόν καθημερινά έξω από αυτό υπάρχει μια τεράστια ουρά επισκεπτών που περιμένουν υπομονετικά την είσοδό τους στο μνημείο. Το μαυσωλείο είναι επισκέψιμο καθημερινά εκτός Δευτέρας και Παρασκευής από της 10:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με σεβασμό χωρίς φωτογραφικές μηχανές, απρεπή ενδυμασία και ανάρμοστη συμπεριφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της δημόσιας έκθεσης του ταριχευμένου σώματος του Λένιν δεν έχει σταματήσει παρά μόνο για ορισμένα διαστήματα όπως σε περιπτώσεις πολέμου όπου συγκεκριμένα το 1941 το λείψανο είχε μεταφερθεί στη Σιβηρία για να γλιτώσει από το ενδεχόμενο εισβολής στη Μόσχα των Ναζιστικών στρατευμάτων.

5

Ερμιτάζ 

Το Ερμιτάζ  αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα ΒίντσιΩγκύστ ΡοντένΠάμπλο ΠικάσσοΑνρί ΜατίςΠωλ ΓκωγκένΠωλ ΣεζάνΚλωντ ΜονέΡέμπραντ και άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιίας. Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.00.Το Ερμιτάζ ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη.

6

Μουσείο Καλών Τεχνών Πούσκιν

Χάρισε στο Μουσείο του Πούσκιν 3-4 ώρες από την περιήγηση σου στη Μόσχα, το αξίζει. Είναι ένα εξαιρετικό μουσείο που συγκεντρώνει περισσότερα από 500.000 εκθέματα από διάφορες χώρες. Θα δεις γύψινα αριστουργήματα, έργα τέχνης του Μονέ και του Ροντσένκο αλλά η μεγαλύτερη συγκίνηση είναι όταν αντικρύσεις αντίγραφα ελληνικών έργων, αγάλματα με ελληνικές επιγραφές, ελληνικούς χάρτες, στοιχεία από την μινωική εποχή και τέλος τους θησαυρούς της Τροίας. Ανυπέρβλητη χαρά και υπερηφάνεια!

4 κριτικές για 4 ημέρες για 2 άτομα στη Μόσχα

 1. maria sika

  Πηγα περισυ τα Χριστούγεννα με το γραφειο σας στην Μοσχα και ηταν φανταστικα , ελπιζω να καταφερω να παω και φετος γιατι ειδα την αναπροσαρμογη τιμη σας και ειναι πολυ καλη για τα 2 άτομα.

 2. markela

  ekleisa na pao tin protoxronia anipomono na perasoun oi meres na pao <3 poli kali eksipiretisi kai amesi !! bravo sas!!

 3. Stella

  Ευχαριστούμε για το τέλειο ταξίδι που μας οργανώσατε!

 4. Dimitra

  Πήγαμε με τα παιδια και περάσαμε υπέροχα! Ξετρελάθηκαν που είδαν την πατρίδα μου! Συνεχίστε να βγάζετε τέτοιες καλές προσφορές για να μπορούμε πάντα να ταξιδεύουμε!

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *