Ταξίδι στην Αίγυπτο-7 Λόγοι που την κάνουν ιδιαίτερη
Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Αίγυπτο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. https://www.diplomattravel.gr/
1. Ημερολόγιο
Χάρεις στους Αρχαίους Αιγύπτιους γνωρίζουμε το ημερολόγιο με τη σημερινή μορφή του. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι δημιούργησαν το ημερολόγιο των 365 ημερών για να προβλέψουν τις ετήσιες πλημμύρες του ποταμού Νείλου. Για να προβλέψουν με ακρίβεια τον καιρό δημιούργησαν ένα ημερολογιακό σύστημα που αποτελούνταν από τρεις εποχές, από τις οποίες η κάθε μια διέθετε 4 μήνες των 30 ημερών. Στο τέλος του έτους, για να είναι σε θέση να προβλέψουν με ακρίβεια τον καιρό πρόσθεσαν πέντε μέρες ακόμα, ώστε να δημιουργηθεί μια ακολουθία 365 ημερών.
2. Πυραμίδες της Γκίζας
Σχετικά με τη δημιουργία των πυραμίδων της Γκίζας στην Αίγυπτο, πρόσφατες ανακαλύψεις έδειξαν ότι δεν ήταν οι σκλάβοι οι οποίοι έχτισαν τις πυραμίδες, αλλά μια ελεύθερη εργατική τάξη, η οποία θάφτηκε κοντά στους τάφους του Βασιλιά. Αυτή ήταν μια κίνηση ευγνωμοσύνης προς τις προσπάθειες τους για την κατασκευή των πυραμίδων.
3. Κάιρο
Το Κάιρο είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και η μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Έχει έκταση περίπου 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 21 εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους.
Πρόκειται για ένα μαγευτικό προορισμό, γεμάτο περιπέτεια, μοναδικές εικόνες και αξιοθαύμαστα μνημεία που συνθέτουν μια συναρπαστική ταξιδιωτική εμπειρία.
Στην Αίγυπτο θα βρείτε ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα στον κόσμο. Οι Αιγύπτιοι για πολλά χρόνια υπέφεραν είτε από ξηρασίες, είτε από πληθώρα νερού όταν πλημύριζε ο ποταμός Νείλος. Στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση έχτισαν το φράγμα του Ασουάν. Η δημιουργία αυτή απέβλεπε στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι πλημμύρες του ποταμού και να αποθηκεύονται τα νερά, ώστε να μπορούν να αποδεσμεύονται με βραδύτερο ρυθμό. Η κατασκευή του φράγματος ωφέλησε τόσο την περιοχή, που περίπου 100.000 στρέμματα έρημης γης, έγιναν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
5. Επιτραπέζια παιχνίδια
Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα επιτραπέζια παιχνίδια. Τα επιτραπέζια αποτελούσαν τρόπο ξεκούρασης μετά από μια δύσκολη ημέρα εργασίας. Ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια ήταν το Senet. Το Senet, χρονολογείται γύρω στο 3500π.Χ. και αποτελούνταν από ένα ταμπλό με 30 τετράγωνα, κάθε παίχτης είχε ένα σετ κομματιών και στόχος ήταν να μετακινηθεί από τη μια πλευρά του ταμπλό στην άλλη.
6. Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
Πέρα από τις πυραμίδες , η Αίγυπτος διαθέτει κι άλλα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα πιο γνωστά εκ αυτών αποτελούν το Αμπού Σίμπελ, η Κοιλάδα των Φαλαινών, η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο όρο Σινά, η αρχαία Μέμφιδα και η Νεκρόπολή της.
7. Αλεξάνδρεια
Η Αλεξάνδρεια ιδρύθηκε το 331π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου. Υπήρξε το σημαντικότερο λιμάνι και πρωτεύουσα της χώρας κατά τα αρχαία χρόνια. Βρίσκεται δυτικά στο δέλτα του ποταμού Νείλου και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί το κυριότερο λιμάνι της ,το οποίο εξυπηρετεί το 80% των αιγυπτιακών εισαγωγών – εξαγωγών.
Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Αίγυπτο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. https://www.diplomattravel.gr/