25 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Όσλο (Νορβηγία)

14 Ιανουαρίου 2022
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Όσλο

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Όσλο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Στη βόρεια ακτή του Oslofjord, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σκανδιναβίας είναι μια μοντέρνα και εκλεπτυσμένη μητρόπολη που έχει πλουτίσει από τη ναυτιλία και το πετρέλαιο.
Το κλειδί για την υψηλή ποιότητα ζωής, η φύση είναι παντού στο Όσλο, καθώς το φιόρδ βρίσκεται ακριβώς στην αυλή της πόλης και δεν είναι ποτέ περισσότερο από μια βόλτα με λεωφορείο μακριά από αδέσποτα δάση και μονοπάτια πεζοπορίας από το νερό και τα βουνά.
Συμβουλή: Πάρτε το πέρασμα του Όσλο για δωρεάν είσοδο σε φορτία αξιοθέατων και δωρεάν χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών Ο πολιτισμός στο Όσλο σημαίνει να έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με το Scream από τον Edvard Munch και τα σπλαχνικά γλυπτά του Gustav Vigeland στο πάρκο Frogner.
Τα συναρπαστικά σύγχρονα έργα, όπως η Όπερα του Όσλο, το επερχόμενο Μουσείο Munch και η περιοχή Aker Brygge έχουν αναδυθεί από το νερό, ενώ τα παλαιότερα μουσεία θυμούνται την ιστορία του Βίκινγκ και την τόλμη των πολικών εξερευνητών όπως ο Roald Amundsen.
Ας εξερευνήσουμε το καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Όσλο:

1. Χερσόνησος Bygdøy

Στη δυτική πλευρά του Όσλο, θα βρεθείτε ξανά στη Χερσόνησο Bygdøy και ξανά.
Εκτός από το Bygdøy Royal Estate, η χερσόνησος διαθέτει πέντε εθνικά μουσεία: το Μουσείο Viking Ship, το Μουσείο Fram, το Νορβηγικό Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Kon-Tiki και το Νορβηγικό Ναυτικό Μουσείο.

Bygdøy: Oslo's Museum Peninsula - Life in Norway
Κάθε μία από αυτές αξίζει τον χρόνο σας και οι περισσότεροι βρίσκονται στον παρακάτω κατάλογο, αλλά όταν ο καιρός είναι καλός αυτή η ήσυχη, οικιστική γωνιά της πόλης είναι επίσης κάπου να βγούμε στη φύση ή να βουτήξουμε το καλοκαίρι.

Spetalen får bolig-avslag på Bygdøy | Finansavisen
Υπάρχουν παράκτια και παράκτια μονοπάτια για περιπατητές και ποδηλάτες, καθώς και οι δελεαστικές, προστατευμένες παραλίες του Huk.
Βγείτε εκεί σε 20 λεπτά από τον κεντρικό σταθμό και τον τερματικό σταθμό των λεωφορείων του Όσλο. 30, ή να πιάσει το σκάφος από την προβλήτα 3 από το Δημαρχείο.

2. Μουσείο Viking Ship

Ένας βραχίονας του Μουσείου Πολιτιστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Όσλο, το Μουσείο Βικινικών Πλοίων έχει ευρήματα από τέσσερις διαφορετικές ταφικές τοποθεσίες του Βίκινγκ γύρω από το Φιορδ του Όσλο.
Το μουσείο βρίσκεται στη χερσόνησο Bygdøy και λάμπει χάρη στο πλοίο Oseberg.

Vikingskiphuset - The Viking Ship Museum - Oslo Norway | Flickr
Αυτό το ενταφιαστικό πλοίο του 9ου αιώνα ανασκάφηκε το 1904-05 και είναι σαν καινούργιο όπως είχε εγκλωβιστεί για όλη αυτή τη φορά σε υδατοστεγή και αεροστεγή λάσπη.
Δεν είναι λιγότερο συναρπαστικά παρόμοια πλοία από το Tune και το Gokstad, μαζί με όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν ταφή μαζί τους, όπως κρεβάτια, μικρά σκάφη, πλήρες καλάθι, εξαρτήματα σκηνών, ξυλόγλυπτα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και άλλοι θησαυροί που φάνηκαν σε τάφους Viking.
Καθώς πηγαίνετε, η ταινία Vikings Alive προβάλλεται στους τοίχους και την οροφή, προσθέτοντας ένα πλαίσιο για τα ταφικά τελετουργικά του Viking.
Ηλεκτρονική κράτηση: Μουσείο Viking Ship και εισιτήριο εισόδου ιστορικού μουσείου

3. Frogner Park

Ελεύθερο για να εισέλθετε ανά πάσα στιγμή του χρόνου, το Frogner Park βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία του Όσλο και αποτελεί χαρά για τις εγκαταστάσεις από τον γλύπτη Gustav Vigeland του 20ου αιώνα.
Υπάρχουν συνολικά 212 γλυπτά, από χαλκό και γρανίτη από το Iddefjord.

Find your happy place in one of Oslo's many parks - OsloMet
Τα έργα του Vigeland είναι ρεαλιστικά και τα υποκείμενα τους είναι παράξενα, από έναν άνδρα που αγωνίζεται με μωρά σε μια γυναίκα που οδηγείται από ένα μωρό που χρησιμοποιεί τα πλεγμένα μαλλιά του ως ρεμπέτες.
Πολλά από αυτά τα έργα, όπως το Angry Boy (Sinnataggen) έχουν γίνει αναγνωριστικά για το Όσλο.
Το θυμωμένο αγόρι βρίσκεται σε ένα σύνολο 100 μέτρων που είναι γνωστό ως The Bridge, ανάμεσα στην ανατολική κεντρική πύλη και τη βρύση.
Στον ίδιο άξονα, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, είναι το Μονολίθιο, ένα ανυψωμένο τοτέμ μήκους 14,12 μέτρων αποτελούμενο από 121 ανθρώπινες φιγούρες.
Μόνο αυτό το έργο χρειάστηκε 14 χρόνια για να χαράξει από ένα γιγάντιο κομμάτι γρανίτη.
Συμπεριλαμβανεται σε: Το Όσλο παρουσιάζει το 3ωρο ποδήλατο

4. Μουσείο Vigeland

Μετά το πάρκο γλυπτικής επισκεφθείτε το Μουσείο Vigeland στο νεοκλασικό κτίριο στο νότιο όριο.
Αυτή η όμορφη κατασκευή χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 ως το ατελιέ και το σπίτι του Gustav Vigeland αφού είχε συμφωνήσει να δωρίσει τα έργα του στην πόλη.
Μετά το θάνατό του, το κτίριο έγινε μουσείο το 1947, διατηρώντας το ιδιωτικό του διαμέρισμα στον τρίτο όροφο όπου ζούσε από το 1924 έως το 1943 και το οποίο προσαρμόζεται ως επί το πλείστον με αντικείμενα που σχεδίασε.

Vigeland Sculpture Park
Και είναι το μέρος όπου δούλεψε το Vigeland, το μουσείο σας δίνει μια ξεκάθαρη αίσθηση της διαδικασίας των καλλιτεχνών, αποκαλύπτοντας τα μοντέλα γύψου για τα γλυπτά στο πάρκο, τα προπαρασκευαστικά σκίτσα, τα casts καθώς και πολλά από τα προηγούμενα κομμάτια του Vigeland.
Υπάρχουν επίσης βραχυπρόθεσμες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στο μουσείο.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Όσλο της Νορβηγίας

5. Μουσείο Fram

Στη χερσόνησο Bygdøy, αυτό το μουσείο αποτίει φόρο τιμής στους τολμηρούς πολικούς εξερευνητές της στροφής του 20ου αιώνα, όπως ο Fridtjof Nansen, ο Otto Sverdrup και ο Roald Amundsen.
Το κέντρο της προσοχής εδώ είναι το Fram, ένα ξύλινο πλοίο που χρησιμοποιήθηκε και από τους τρεις εξερευνητές στις αποστολές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής μεταξύ του 1893 και του 1912, πηγαίνοντας βορειότερα και νότια από οποιοδήποτε άλλο πλοίο της ιστορίας.

The Fram Museum Admission Ticket 2022 - Oslo - Viator
Τόσο ασυνήθιστα ευρύ όσο και ρηχό, το Fram είχε ένα έξυπνο σχέδιο που του επέτρεπε να επιπλέει πάνω από φύλλα πάγου.
Μέσα στο Fram θα δείτε πώς οι άνθρωποι και τα σκυλιά τους αγωνίστηκαν για να επιβιώσουν σε μερικές από τις πιο εχθρικές συνθήκες στον πλανήτη.
Επίσης στο μουσείο βρίσκεται το Gjøa, το οποίο μετέφερε το Roald Amundsen κατά μήκος του βορειοδυτικού πέρασμα για τρία χρόνια μέχρι το 1906. Προσέξτε για το show Northern Lights και διαδραστικά εκθέματα όπως ο πολικός προσομοιωτής.

6. Νορβηγικό Λαογραφικό Μουσείο

Στην ίδια δέσμη μουσείων παγκόσμιας κλάσης στη χερσόνησο Bygdøy, το Νορβηγικό Λαογραφικό Μουσείο είναι ένα υπαίθριο αξιοθέατο που έχει φιλοξενήσει επισκέπτες για περισσότερο από 115 χρόνια.Ο πυρήνας της συλλογής ιδρύθηκε από τον βασιλιά Όσκαρ Β στις αρχές της δεκαετίας του 1880 και το εκθεσιακό του κομμάτι είναι η εκκλησία Gol Stave, που τοποθετήθηκε στα μέσα του 12ου αιώνα και μεταφέρθηκε εδώ το 1884. Αυτό το υπέροχο μνημείο είναι ένα από τα 155 ιστορικά κτίρια μουσείο, περιγράφοντας την ποικιλομορφία της ξύλινης αρχιτεκτονικής σε όλη τη χώρα.
Μετά την περιπλάνησή σας σε αυτά τα όμορφα μνημεία μπορείτε να πορευτείτε πάνω από τα εσωτερικά εκθέματα που έχουν παραδοσιακές φορεσιές, εκθέσεις για την ιστορία της ιατρικής, παιχνίδια, χειροτεχνία, λεπτομέρειες για τον πολιτισμό Sami, εργαλεία και όπλα.
Τους πιο ζεστούς μήνες μπορείτε να ταΐζετε αγροτικά ζώα, να πηγαίνετε σε βόλτες με άλογα και μεταφορές, να παρακολουθείτε παλιές χειροτεχνίες στη δράση και να μάθετε πώς να ψήνετε flatfish lefse.

7. Νορβηγική Εθνική Πινακοθήκη

Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε αυτό το μουσείο για έναν και μόνο λόγο, για να δουν το Scream του Edvard Munch.
Ένας πρωτο-εκφραστικός ζωγράφος γνωστός σε όλους, δεν υπάρχει τίποτα που να λέει για το Scream που δεν έχει ειπωθεί.

About Our Collections | National Gallery Singapore
Εκτός από την εμφάνιση αυτής της εικόνας της σύγχρονης τέχνης, μπορεί να εκπλαγείτε να δείτε ότι είναι ζωγραφισμένο σε χαρτόνι.
Και ενώ το The Scream και ένα άλλο αριστούργημα του Munch, η Madonna, είναι ένα αξιόλογο κύριο γεγονός, υπάρχουν περισσότερα για τους λάτρεις της τέχνης να βυθίσουν τα δόντια τους σε.
Η συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης έχει αναγεννησιακά και μπαρόκ έργα του Lucas Cranach the Elder, του El Greco, του Orazio Gentileschi, του Giovanni Battista Gaulli και του Jan van Goyen, καθώς και της τέχνης του 19ου και του 20ού αιώνα από τους κυρίους Monet, Picasso, Renoir και Paul Cézanne.
Μπορείτε επίσης να βουτήξετε σε περισσότερη νορβηγική τέχνη από κορυφαία φώτα όπως οι Harriet Backer, Adolph Tidemand και Hans Gude.

8. Όπερα του Όσλο

Ένα γοητευτικό ορόσημο στο λιμάνι, το σπίτι της Νορβηγικής Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Όπερας, είναι η Όπερα του Όσλο, που ολοκληρώθηκε το 2007. Μοιάζει με ένα παγόβουνο, το γωνιακό αυτό κτίριο είναι επενδυμένο με λευκό γρανίτη και ιταλικό μάρμαρο Carrara και έχει ένα κεντρικό αίθριο έδρα 1.364 θεατές.

Free photo: Oslo Opera House - Architecture, Marble, Water - Free Download  - Jooinn
Σε μια περιστασιακή επίσκεψη μπορείτε να ανεβείτε στην οροφή δωρεάν για φανταστική θέα στο Όσλοφιορντ, το καλύτερο που γίνεται στο ηλιοβασίλεμα.
Το εσωτερικό είναι επίσης μια απόλαυση, με ζεστές επιφάνειες καλυμμένες με βελανιδιά για να αντισταθμίσουν την ερεθιστικότητα του γυαλιού και της πέτρας του εξωτερικού χώρου.
Στο λόμπι υπάρχει ένα πάνελ τοίχου που σχεδιάστηκε από τον Olafur Eliasson και σε μια πλατφόρμα στο φιόρδ είναι ένα γλυπτό από γυαλί και ανοξείδωτο χάλυβα της Monica Bonvicini.
Μπορείτε επίσης να κλείσετε ξενάγηση για να πάτε στο παρασκήνιο και να δείτε το σεμινάριο και να πάρετε ένα τραπέζι στο καφέ / εστιατόριο.

9. Μουσείο Kon-Tiki

Όλοι για τις περιπέτειες του ανθρωπολόγου Thor Heyerdahl του 20ου αιώνα, το Μουσείο Κον-Τίκι πήρε το όνομά του από το ξύλινο σκάφος μπάλσων που ο Heyerdahl έφτασε από το Περού στην Πολυνησία το 1947. Ο σκοπός του για να αναλάβει αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ήταν να αποδείξει ότι οι Πολυνησιανοί είχαν μεταναστεύσει στον Κεντρικό και Νότιο Ειρηνικό από τη Νότια Αμερική.
Σε μια άλλη τολμηρή αποστολή, ο Heyerdahl έφτασε από το Μαρόκο προς τα Μπαρμπάντος στο καράβι παπύρου Ra II για να αποδείξει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θα μπορούσαν να έχουν διασχίσει τον Ατλαντικό.

Εντυπωσιακό - Κριτικές για Kon-Tiki Museum, Όσλο, Νορβηγία - Tripadvisor
Θα δείτε αυτά τα δύο σκάφη, καθώς και ένα αντίγραφο του Τίγρη, το οποίο έφτασε από το Ιράκ στο Πακιστάν.
Μια ντοκιμαντέρ ντοκιμαντέρ για την εκστρατεία Kon-Tiki, που έχει βραβευθεί με Όσκαρ, παρουσιάζεται κάθε μέρα στις 12:00 και υπάρχουν αντικείμενα, φωτογραφίες και λογαριασμοί από όλες τις περιπέτειες του Heyerdahl.

10. Μουσείο και Πύργος σκι Holmenkollen

Holmenkollen Ski Jump | JDS Architects, Airbnb, GKD Metal Fabrics | Archello

Μια συντόμευση για την αθλητική ιστορία της Νορβηγίας, αλλά και την εθνική ταυτότητα, ο λόφος Holmenkollbakken διοργανώνει αγώνες για άλματα σκι από το 1892. Τα γεγονότα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων πραγματοποιήθηκαν το 1952 και τέσσερα πρωταθλήματα FIS Nordic World Ski πραγματοποιήθηκαν σε αυτή την αγαπημένη θέση.
Μέσα στη δομή του άλματος του σκι είναι το Μουσείο Σκι, το οποίο σας καθοδηγεί στην 4.000 χρόνια ιστορίας του σκι στη Νορβηγία.
Μπορείτε να δείτε αντικείμενα από νορβηγικές πολικές εκθέσεις και να δείτε τα υπερσύγχρονα σκι και snowboard.
Στο υψηλότερο σημείο του άλματος είναι ένα πανοραμικό κατάστρωμα παρατήρησης που σας επιτρέπει να κοιτάξετε πάνω από το Όσλο και το φιόρδ του.

11. Aker Brygge

Στο Inner Harbour Aker Brygge είναι ένα κομψό καταφύγιο για ψώνια και φαγητό.
Για σχεδόν 150 χρόνια έως το 1982 αυτό ήταν το ναυπηγείο Akers Mekaniske Verksted και πολλές από αυτές τις παλιές αποθήκες από τούβλα και τα εργοστασιακά κτίρια αναμιγνύονται με νέες κατασκευές.

Aker Brygge wharf | Buildings & Monuments | Oslo | Norway
Η αναζωογόνηση συνεχίστηκε μέχρι το 2014 και έχει εξοπλίσει την Aker Brygge με δυναμικούς δημόσιους χώρους, πολυτελή σπίτια, εστιατόρια και καταστήματα για μόδα και σχεδιασμό.
Να είστε εδώ μια καλοκαιρινή μέρα, όταν υπάρχουν 2.500 καθίσματα al fresco στα εστιατόρια παραθαλάσσια.
Από τα βήματα που οδηγούν στο φιόρδ μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θαλάσσια κίνηση από και προς την προβλήτα 3 και τη μαρίνα.

12. Φρούριο Akershus

Πηγή: Paulo Miguel Costa / shuttersock
Φρούριο Akershus
Ανυψώθηκε από το Haakon V της Νορβηγίας στα τέλη του 13ου αιώνα, αυτό το φρούριο σε ένα ορεινό όγκο από το φιόρδ έχει αντέξει κάθε πολιορκία που έχει αντιμετωπίσει.
Σχεδόν όλοι αυτοί διεξήχθησαν από σουηδικές δυνάμεις, είτε ήταν ο δούκας Eric του Södermanland στις αρχές του 14ου αιώνα, είτε ο βασιλιάς Κάρολος ΧΙΙΙ το 1716. Το σχέδιο που επέζησε είναι από τη βασιλεία του βασιλιά Χριστιανός IV, ο οποίος μετέφερε όλο το Όσλο μόλις στα βόρεια του φρουρίου μετά από μια πυρκαγιά το 1624. Εκσυγχρονίζει τις άμυνες και χτίζει ένα παλάτι στο ιταλικό αναγεννησιακό στυλ στην καρδιά του.
Τον 18ο και τον 19ο αιώνα το φρούριο ήταν φυλακή και οι κρατούμενοι περιλάμβαναν τον περίφημο εγκληματία και τη συγγραφέα Gjest Baardsen.
Επίσκεψη το καλοκαίρι, όταν αναγράφονται ξεναγήσεις για το παλάτι και τους περιτοιχισμένους προμαχώνες και προμαχώνες.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Όσλο της Νορβηγίας

13. Βασιλικό Παλάτι

Πηγή: Nenad Nedomacki / shutterstock
Βασιλικό Παλάτι, Όσλο
Τώρα η επίσημη έδρα του Βασιλιά Harald V και της Βασίλισσας Sonja, αυτό το νεοκλασικό παλάτι διατάχθηκε από τον γαλλικό βασιλιά Κάρλο III και θα ολοκληρωθεί το 1849, πέντε χρόνια μετά το θάνατό του.
Ο Καρόλος δεν κατοικούσε ποτέ στο Βασιλικό Παλάτι και ο πρώτος μισθωτής ήταν ο Όσκαρ Ι με τη σύζυγό του Ιωσήφιν.
Όταν ο Haakon VII της Νορβηγίας ανέβηκε στο θρόνο μετά τη διάλυση της ένωσης μεταξύ Σουηδίας και Νορβηγίας, έγινε ο πρώτος μόνιμος κάτοικος.
Αυτό το πολυτελές ανακαινισμένο παλάτι βρίσκεται στο Royal Palace Park και μπορείτε να κλείσετε ξενάγηση στα πλούσια επιπλωμένα δωμάτια του κράτους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Εάν είστε εδώ για να δείτε τα αξιοθέατα, τότε προσπαθήστε να σταματήσετε στις 13:30 για την αλλαγή του φύλακα.

14. Δημαρχείο του Όσλο

Πηγή: Nanisimova / shutterstock
Το Δημαρχείο του Όσλο
Διοικώντας το Φιορδ του Όσλο, το Δημαρχείο είναι ένα μνημειώδες κτίριο λειτουργικών που εγκαινιάστηκε το 1950. Οι εργασίες είχαν αρχίσει σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα, αλλά το έργο διακόπτεται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Θα γνωρίζετε το Δημαρχείο με την πρόσοψη του κόκκινου τούβλου και δύο πύργους ύψους 63 και 66 μέτρων.
Αυτά τα τούβλα εκτοξεύτηκαν ειδικά για αυτό το κτίριο και είναι μεγαλύτερα από τα σύγχρονα τούβλα και πιο παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στις μεσαιωνικές κατασκευές.
Μέσα και έξω, το Δημαρχείο είναι διακοσμημένο με απεικονίσεις νορβηγικών ιστορικών στοιχείων από μερικούς κορυφαίους καλλιτέχνες από τα μέσα του 20ου αιώνα.
Η Anne Grimdalen παρήγαγε το γλυπτό του Harald Hardrada με άλογο, ενώ στο μέτωπο βρίσκεται ο St Hallvard, ο προστάτης του Όσλο, σκηνοθετημένος από τον Nic Schiøll.
Η κύρια αίθουσα με επένδυση από μάρμαρο είναι επίσης επικαλυμμένη με τοιχογραφίες του Henrik Sørensen και Alf Rolfsen που δείχνουν την ανάπτυξη της πόλης και βασικές στιγμές στην ιστορία της.

15. Munch Museum

Πηγή: Kiev.Victor / shutterstock
Munch Museum
Το Scream και η Madonna στην Εθνική Πινακοθήκη μπορεί να έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον σας για τον πιο αγαπητό ζωγράφο της Νορβηγίας.
Σε ποια περίπτωση πρέπει να έρθετε στο Μουσείο Munch στο Tøyen.
Στα καταστήματα του μουσείου υπάρχουν περισσότεροι από 1.200 πίνακες από τον Μουντ που αποτελούν το ήμισυ του συνόλου του.
Από το 2018 μια μικρή επιλογή από αυτά είναι στην οθόνη, μαζί με την γραφική τέχνη και τα σχέδια του.
Συνδυάζονται με μια περιστρεφόμενη έκθεση σύγχρονης νορβηγικής τέχνης από τους Per Inge Bjørlo και Lena Cronquist. Τη στιγμή της συγγραφής, το μουσείο ήταν ανοιχτό, αλλά η έκθεση ήταν περιορισμένη ως προετοιμασία για την αποκάλυψη του νέου μουσείου Munch δίπλα στην Όπερα του Όσλο.
Αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το 2019, καθιστώντας διαθέσιμα με τη σειρά του περισσότερα από αυτή την τεράστια συλλογή.

16. Μουσείο Ibsen

Πηγή: Alisa24 / shutterstock
Μουσείο Ibsen
Στο σπίτι όπου ο Henrik Ibsen πέρασε τα τελευταία 11 χρόνια του, το Μουσείο Ibsen σας δίνει μια προνομιούχα ματιά στη ζωή ενός από τους πολιτιστικούς γίγαντες της Νορβηγίας.
Μετά το θάνατο του Ibsen το 1906, που ακολούθησε οκτώ χρόνια αργότερα από τη σύζυγό του Suzannah, οι εσωτερικοί χώροι αυτού του κομψού πολυκατοικίου χωρίστηκαν, καταλήγοντας στην οικογένεια του Ibsen και σε πλήθος μουσείων.
Μετά την ίδρυση του Μουσείου Ibsen το 1990 υπήρξε ένα σχολαστικό 16ετές πρόγραμμα για την αποκατάσταση της συλλογής αυτής και την επιστροφή του κτιρίου στην εμφάνισή του στις αρχές του 20ου αιώνα.
Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι καταπληκτική. ακόμη και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα όπως κουρτίνες και τραπεζομάντιλα είναι σαν αντίγραφα όμοια με τα πρωτότυπα.
Το πιο συναρπαστικό από όλα είναι η μελέτη του Ibsen, ο ακριβής τόπος που έγραψε τα δύο τελικά του έργα, ο John Gabriel Borkman (1896) και ο When We Dead Awaken (1899).

17. Νορβηγικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Πηγή: Evikka / shutterstock
Νορβηγικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
Λίγο έξω από το Όσλο, στα βόρεια, μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το εξαιρετικό επιστημονικό μουσείο με λεωφορείο (23), τρένο (L3) ή τραμ (12) μέσα σε λίγα λεπτά.
Περίπου 25 προσωρινές και μόνιμες εκθέσεις πραγματοποιούνται εδώ ανά πάσα στιγμή, ενώ τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με πάνω από 80 διαδραστικούς σταθμούς.
Κάτι που σίγουρα θα αγαπήσουν είναι το Teknoteket, ένα ψηφιακό εργαστήριο όπου μπορούν να αφήσουν τη δημιουργικότητά τους να αναλάβει, χρησιμοποιώντας εργαλεία υψηλής τεχνολογίας για να κατασκευάσουν αγωνιστικά αυτοκίνητα ή να εφεύρουν τις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές.
Στις στατικές εκθέσεις υπάρχουν καινοτόμα κομμάτια τεχνολογίας, από το φούρνο τόξου Birkeland-Eyde στην πλατεία μπροστά, στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο Tesla BS 242 Electron που χρονολογείται από το 1958. Το Εθνικό Μουσείο Ιατρικής είναι επίσης εδώ, με παλαιά όργανα και πληροφορίες για το πώς ασθένειες όπως η χολέρα αντιμετωπίστηκαν τον 19ο αιώνα.

18. Μουσείο Αντίστασης της Νορβηγίας

Πηγή: futuristman / shutterstock
Μουσείο Αντίστασης της Νορβηγίας
Ένα από τα τρία μουσεία στο φρούριο Akershus, αυτό το αξιοθέατο καταγράφει τη νορβηγική αντίσταση κατά την κατοχή της Νορβηγίας από τη ναζιστική Γερμανία από το 1940-1945. Ο χώρος είναι το αξιοσημείωτο κτίριο “διπλής μπαταρίας”, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1692. Το μουσείο συμμετέχει σε εκδηλώσεις και θέματα όπως η εισβολή της Νορβηγίας τον Απρίλιο του 1940, με αφίσες, αποκόμματα χαρτιού, νεκρές σταγόνες, αυτοσχέδια όπλα, καταγραφές, έγγραφα και φωτογραφίες. Την ολοκληρωτική κυβέρνηση της Νορβηγίας και την αιχμαλωσία και την απέλαση 40.000 Νορβηγών.
Θα μάθετε για το εύρος των ομάδων που εμπλέκονται στην πολιτική και στρατιωτική αντίσταση, καθώς και τις δραστηριότητές τους, από τη λειτουργία παράνομων ραδιοφωνικών πομπών σε αποστολές δολιοφθοράς.
Δίπλα στο κτίριο του μουσείου βρίσκεται ένα μνημείο για μέλη της Νορβηγικής αντίστασης που εκτελέστηκαν στον πόλεμο.

19. Πάρκο Γλυπτικής Tjuvholmen

Πηγή: Popova Valeriya / shutterstock
Πάρκο Γλυπτικής Tjuvholmen
Ανεβαίνοντας στο Aker Brygge, το ενδιαφέρον δεν σταματάει το τέλος της προβλήτας.
Μπορείτε να περάσετε μερικές γέφυρες και πολύ σύντομα θα βρεθείτε σε αυτό το πάρκο γλυπτών που έχει διαμορφωθεί από τον Renzo Piano.
Στις χλοοτάπητες και σε μια τεχνητή χαλίκι παραλία δίπλα στο φιόρδ υπάρχουν επτά γλυπτά από τα βαρέων βαρών της σύγχρονης και της σύγχρονης τέχνης, οι Λουίζ Μπουρζουόις, Αντώνι Γκόρμλι, Ουγκό Ροντονένο, Άνις Κάπουρο, Ελσόουρθ Κέλι, Φραντς Γουέστ και Πίτερ Φισκλί και Ντέιβιντ Βάις.
Το πάρκο είναι ένα υπέρτατο πλεονέκτημα στο Φιορδ, με θέα στο φρούριο Akershus και πίσω στο Aker Brygge.

20. Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Astrup Fearnley

Πηγή: Nadiia_foto / shutterstock
Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Astrup Fearnley
Δίπλα στο πάρκο γλυπτικής υπάρχει ένα γυαλιστερό μουσείο τέχνης που σχεδιάστηκε επίσης από τον Renzo Piano και παρουσιάστηκε το 2012. Το μουσείο βρίσκεται σε τρία περίπτερα κάτω από ένα κυρτό,.
Η συλλογή του μουσείου είναι μια σύγχρονη και σύγχρονη τέχνη με ονόματα όπως ο Francis Bacon, ο Sigmar Polke, ο Andy Warhol, η Janine Antoni, ο Jeff Koons, η Sherrie Levine, ο Damien Hirst, ο Bruce Naumann και ο Olafur Eliasson.
Αυτά τα έργα είναι κρεμασμένα σε ειδικά επιμελημένες εκθέσεις και μοιράζονται το μουσείο με βραχυπρόθεσμες παραστάσεις σε θέματα ή μεμονωμένους καλλιτέχνες: Όταν γράψαμε αυτή τη δημοσίευση, η προσωρινή έκθεση είχε τίτλο «Επιδράσεις της καλής κυβέρνησης στο κτήμα» για τον Νορβηγό καλλιτέχνη και συγγραφέα Μάτια Φαλντμπάκεν.

21. Mathallen Food Hall

Πηγή: Helge Høifødt / Wikimedia
Αίθουσα τροφίμων Mathallen
Ένας ακρογωνιαίος λίθος της σκηνής τροφίμων του Όσλο για περισσότερο από πέντε χρόνια, το Mathallen είναι ένα μεγάλο τούβλο βιομηχανικό κτίριο με περισσότερα από 30 εστιατόρια, μπαρ, πωλητές τροφίμων δρόμου και ειδικευμένα καταστήματα τροφίμων μέσα.
Το κτίριο ανέβηκε το 1908 ως σφυρηλάτηση σιδήρου ως μέρος της εκκολαπτόμενης βιομηχανικής περιοχής Vulkan.
Οι χυτοσίδηροι και οι γυμνοί τοίχοι από τούβλα είναι ένα υποβλητικό στάδιο για διεθνή δείπνα, γαστρονομικά φεστιβάλ, βραδιές ταινιών και κουίζ και εμπειρίες με γνώμονα τα τρόφιμα όπως μαθήματα μαγειρικής, διαγωνισμούς και διαδηλώσεις.
Στο μεσημεριανό γεύμα η επιλογή των τροφίμων είναι εξαιρετικά διεθνής και διαθέτει βασκική pintxos, χειροποίητη πίτσα, σύγχρονη σκανδιναβική κουζίνα και τροφή από όλο τον κόσμο.

22. Πανεπιστημιακός Βοτανικός Κήπος

Πηγή: Nanisimova / shutterstock
Πανεπιστημιακός Βοτανικός Κήπος
Ο παλαιότερος βοτανικός κήπος της Νορβηγίας έχει 7.500 μεμονωμένα είδη και φυτεύτηκε το 1814 στην κεντρική συνοικία Tøyen.
Αρχικά ανήκε στο Μεσαιωνικό Μηντέστερο Αββαείο και αργότερα αποκτήθηκε από τον Φρεντέρικ Βι της Δανίας, ο οποίος το δωρίζει στο Πανεπιστήμιο της Christiania το 1812. Πολλά από τα κήπο είναι χωρητικότητας από ένα χωριό με 1.800 διαφορετικά είδη που έχουν οργανωθεί επιστημονικά.
Ο κήπος είναι στρωμένος με υφαντά γλυπτά από τον καλλιτέχνη Tom Hare και υπάρχουν δύο θερμοκήπια, η Palm House που χτίστηκε το 1868 και η Βικτώριας το 1876, που ονομάστηκε για τα θαυμάσια νούφαρα Victoria που κρατήθηκαν στη λίμνη.
Το Garden Scent, εν τω μεταξύ, είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά έχει ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με προβλήματα όρασης και άτομα με ειδικές ανάγκες.

23. Tusenfryd

Πηγή: Oyvind Solstad / Flickr
Tusenfryd
Το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας στη χώρα είναι μια μέρα έξω για να θυμάστε για τα νεότερα μέλη της φυλής.
Το Tusenfryd, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Όσλο, είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο και έχει πάνω από 30 βόλτες και αξιοθέατα.
Ανάμεσά τους υπάρχουν έξι κυλιόμενες σκάλες όπως το Loopen, ένας σκελετός από χάλυβα για 30 χρόνια και το Super Splash υψηλής ταχύτητας, το οποίο κάνει μια βουτιά πέντε μέτρα ύψος όταν χτυπά το νερό.
Αυτοί συνεργάζονται με όλα τα είδη παλιομοδίτικων παιχνιδιών και διασκέδασης, καθώς και με μικρότερες διαδρομές όπως αυτοκίνητα προφυλακτήρων, φλιτζάνια τσαγιού, ποδήλατα και το 3D κρουαζιερόπλοιο της πρόσφατης κίνησης του Thor’s Hammer.
Από το 2000 υπάρχει επίσης ένα πάρκο νερού, BadeFryd με τέσσερις διαφάνειες και μια πισίνα, για διασκέδαση όταν ο ήλιος είναι έξω.

24. Ταξίδια Oslofjord

Πηγή: Αλέξανδρος Erdbeer / shutterstock
Oslofjord
Στον όρμο του Όσλο θα βρεθείτε στη βόρεια ακτή ενός σώματος νερού που συνεχίζει προς τα νότια και ανοίγει στο στενό του Skagerrak μεταξύ Νορβηγίας, Σουηδίας και Δανίας.
Στο μεταξύ υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα στενών ήχων, μικρά δασωμένα νησιά με εξοχικές κατοικίες, απέραντους όρμους και ήσυχους κόλπους.
Ο απλούστερος τρόπος να βγεις από το φιόρδ είναι να επιβιβαστείς σε μια βάρκα από την προβλήτα 3 από το Δημαρχείο.
Εταιρείες όπως το Båtservice Sightseeing και το Fjordtours έχουν ένα μενού ταξιδιών, είτε θέλετε να δείτε εικονικά αξιοθέατα από το νερό μέρα ή νύχτα όπως η Όπερα του Όσλο, ο Φάρος Dyna, η χερσόνησος Bygdøy και τα ιστορικά πλοία που εκτείνονται έξω από το Ναυτικό Μουσείο.
Μπορείτε να ορίσετε μια σειρά μαθημάτων για τη φύση, σε σαφάρι φιορδ, ταξίδια με ψάρεμα και ημερήσιες κρουαζιέρες μέχρι και επτά ώρες, ή να προχωρήσετε ακόμα περισσότερο στη σουηδική ή τη δανική ακτή με RIB 600 ίππων.

25. Pølse

Pølse med Lompe
Ουσιαστικά αυτά τα λουκάνικα είναι τα ζεστά σκυλιά που παρασκευάζονται από ένα μείγμα βοδινού και χοιρινού κρέατος, αλλά αυτό που κάνει το Pølse τυπικά νορβηγικό είναι ο τρόπος που μαγειρεύονται (στο απόθεμα βοδινού). Ο κλασικός τρόπος για να πάρετε το pølse σας είναι τυλιγμένο σε ένα λούπι, ένα flatbread από πατάτα, γάλα και αλεύρι.
Μπορείτε να παραγγείλετε ένα pølse με κέτσαπ και μουστάρδα και μια σειρά άλλων συνοδευτικών όπως αποξηραμένα κρεμμύδια, remoulade και τουρσιά.
Θα τα βρείτε σε καταστήματα όπως Narvesen, Deli de Luca και 7-Eleven σε όλο το Όσλο και τρώγονται σε μπάρμπεκιου και μεγάλες εθνικές εκδηλώσεις όπως η Εθνική Ημέρα της Νορβηγίας στις 17 Μαΐου. Κάθε νορβηγός τρώει κατά μέσο όρο τρία λουκάνικα εκείνη τη μέρα.
Εάν χρειάζεστε άλλο στατιστικό στοιχείο που συνοψίζει τη νορβηγική αγάπη για το pølse, καταναλώνεται εδώ κάθε χρόνο 46.000 τόνοι αυτού του λουκάνικου.
Αυτό έρχεται σε πάνω από 100 κιλά ανά άτομο.

πηγή-topworldtraveling

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *