25 καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Φρανκφούρτη

5 Ιανουαρίου 2022
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι στην Φρανκφούρτη από το Diplomat Travel 

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε!

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Φρανκφούρτη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Το μεγάλο χρηματοοικονομικό κέντρο της Γερμανίας είναι μια πόλη πολλών πλευρών. Η κεντρική επιχειρηματική περιοχή, Bankenviertel, τραβάει την προσοχή σας αμέσως και έχει και τους δέκα από τους ψηλότερους ουρανοξύστες της χώρας. Απέναντι από αυτό το sci-fi αστικό τοπίο είναι το Museumsufer, μια ολόκληρη γειτονιά από μουσεία που θα μπορούσαν να σας κρατήσουν γοητευμένους και να διασκεδάσουν για μέρες.
Η Φρανκφούρτη έχει επίσης ένα κέντρο της πόλης που εκρήγνυται με αξιοθέατα όπως η εκκλησία που κρατούσε το πρώτο δημοκρατικό κοινοβούλιο της Γερμανίας και το παιδικό σπίτι του Johann Wolfgang von Goethe. Κάτω από το βλέμμα αυτών των ουρανοξυστών είναι γοητευτικές γειτονιές όπως το Sachsenhausen, όπου οι ταβέρνες σερβίρουν το παραδοσιακό Apfelwein και υπάρχει πάντα κάτι που συμβαίνει τη νύχτα.

Ας εξερευνήσουμε το καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Φρανκφούρτη:

1. Museumsufer

Ομαδοποιημένα και στις δύο πλευρές του ποταμού Main είναι ένα σύμπλεγμα 12 μουσείων σε μια περιοχή γνωστή ως Museumsufer (Μουσείο Embankment). Οι περισσότεροι βρίσκονται στην αριστερή όχθη (νότια πλευρά). Υπάρχουν μουσεία για την ταινία, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, την επικοινωνία και την εθνογραφία, για να αναφέρουμε μια χούφτα, και θα ασχοληθούμε με πολλά από αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.
Το Museumsufer είναι μια πρόσφατη ιδέα, που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1980 και του ’90.

MUSEUMSUFER FRANKFURT - Museumsufer Frankfurt

Ορισμένα μουσεία μεταφέρθηκαν σε πατριώτικα σπίτια, ενώ άλλα είχαν εντυπωσιακούς χώρους που χτίστηκαν γι ‘αυτούς από επιφανείς αρχιτέκτονες όπως ο Ο.Μ. Ungers και Richard Meier.
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, το Museumsiferfest συμβαίνει στο ανάχωμα, φέρνοντας αργότερα ώρες λειτουργίας, πολλαπλών περασμάτων, υπαίθριες παραστάσεις μουσικής και χορού, και μια διήμερη βάρκα καταδύσεων δράκων στο Main.

2. Μουσείο Städel

Ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά αξιοθέατα της Γερμανίας, το Μουσείο Städel έχει πρόσφατα ονομάσει Γερμανικό Μουσείο της Χρονιάς μετά από επέκταση της σύγχρονης τέχνης το 2012. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1815 όταν ο τραπεζίτης Johann Friedrich Städel δώρισε μια πολύτιμη συλλογή παλιών δασκάλων στην πόλη.
Το σημερινό μουσείο κτίριο σχεδιάστηκε σε ένα παλατινό στυλ Gründerzeit το 1878 και μέσα σε αυτό υπάρχει μια θαυμάσια σειρά ζωγραφικής από το 1300 μέχρι σήμερα.

Discover The Top 5 Galleries in Frankfurt

Σκεφτείτε τον Botticelli, τον Rembrandt, τον Hieronymus Bosch, τον Vermeer και τον van Eyck.
Για μεταγενέστερες κινήσεις, όπως ο Ρομαντισμός, ο Ιμπρεσιονισμός και ο Εξπρεσιονισμός, θα βρείτε πίνακες ζωγραφικής από τους Caspar David Friedrich, Degas και Kirchner.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στη Φρανκφούρτη, Γερμανία

3. Κύριο Πύργο

Στο συνεχώς αναπτυσσόμενο δάσος των ουρανοξυστών της Φρανκφούρτης υπάρχει ακόμα μόνο ένας πύργος με μια δημόσια πλατφόρμα προβολής.
Ο κεντρικός πύργος των 200 μέτρων άνοιξε το 2000 και είναι το τέταρτο ψηλότερο κτίριο στην πόλη, το οποίο το καθιστά επίσης το τέταρτο ψηλότερο στη Γερμανία.

Frankfurts Skyline wächst mit neuen Türmen im Bankenviertel

Και στην ανατολική πλευρά του Bankenviertel υπάρχει μια καθαρή θέα από την κορυφή του Altstadt και του Main.
Τις Παρασκευές και τα Σάββατα το κατάστρωμα παρατήρησης είναι ανοιχτό λίγο αργότερα (έως τις 21:00 το χειμώνα και τις 23:00 το καλοκαίρι), οπότε βγαίνετε το βράδυ για να δείτε τη Φρανκφούρτη στα φώτα.
Ο πύργος σχεδιάστηκε από τον Schweger und Meyer και στο φουαγιέ υπάρχουν δύο κομμάτια σύγχρονης τέχνης: Εγκατάσταση βίντεο από τον Bill Viola και μωσαϊκό στον τοίχο από τον Stephan Huber.

4. Σπίτι και Μουσείο Goethe

Ο γερμανός πολυάθαλφος Johann Wolfgang von Goethe γεννήθηκε στο σπίτι του 23 Großer Hirschgraben στο 1749. Είναι μια μεσαιωνική κατοικία που είχε ενημερωθεί με μια πρόσοψη και εσωτερικό του ροκοκό λίγο πριν οι γονείς του Goethe μετακόμισαν.

File:Bildergalerie@Goethe-Haus Frankfurt a.M.20170819.jpg - Wikimedia  Commons
Ο Γκαίτε έζησε εδώ μέχρι την ηλικία των 16 ετών και επέστρεψε για μακρά ξόρκι ανάμεσα σε σκηνές που σπουδάζουν στη Λειψία και στο Στρασβούργο.
Εκείνη την εποχή έγραψε τις θλίψεις του νεαρού Werther, και αφού υπέστη ζημιές στον πόλεμο, το σπίτι έχει αποκατασταθεί στο πώς θα έμοιαζε όταν ζούσε ο Goethe.
Το εσωτερικό είναι επιπλωμένο με σύγχρονα αντικείμενα όπως ένα αστρονομικό ρολόι που θαύμαζε και ανήκε σε οικογενειακό φίλο.
Επισυνάπτεται το σπίτι είναι ένα μουσείο ρομαντικής τέχνης, κατάλληλο για τη νεανική περίοδο “Sturm und Drang” του Goethe.

5. Καθεδρικός ναός της Φρανκφούρτης

Frankfurt Cathedral Pictures: View Photos & Images of Frankfurt Cathedral

Όταν η Γερμανία ήταν ενωμένη τον 19ο αιώνα, ο καθεδρικός ναός της Φραγκφούρτης είχε ιδιαίτερη σημασία λόγω της ιστορικής σημασίας του στις ημέρες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Ο καθεδρικός ναός ξεκίνησε στις 1300 και 1400 στο γοτθικό στιλ και ξαναχτίστηκε πιστά δύο φορές: μία φορά μετά από μια πυρκαγιά το 1867 και στη συνέχεια στη δεκαετία του 1950 μετά τον πόλεμο.

Gay Travel App - Travel Guide App for gays
Αυτή η πρώην συλλογική εκκλησία τιμήθηκε με τον τίτλο του “καθεδρικού ναού” το 1562 όταν άρχισε να φιλοξενεί τις τελετές θυσιασίας για τους ιερούς Ρωμαίους βασιλιάδες.
Δέκα βασιλείς στέφθηκαν σε αυτό το μέρος από το 1562 έως το 1792 και ακόμη και πριν οι αυτοκρατορικές εκλογές έγιναν στην εκκλησία από το 1356. Αναζητήστε τους σκηνές χορωδίας του 14ου αιώνα, το βωμό της Κοίμησης της Βαρβάρας και τη τοιχογραφία του 15ου αιώνα τη ζωή της Μαρίας στο νότιο τείχος.

6. Römerberg

Το πιο γραφικό τετράγωνο της πόλης περιβάλλεται από φωτογενή μεσαιωνικά σπίτια, εκκλησία και ιστορικά διοικητικά κτήρια.
Αυτός που θα τραβήξει την προσοχή σας είναι ο Römer, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο μιας ομάδας τριών ανοιγμένων κτιρίων που στεγάζουν το Δημαρχείο της Φρανκφούρτης από το 1405. Το γειτονικό κτίριο “Goldener Schwan” προσαρτήθηκε επίσης, καθώς το συμβούλιο αποφάσισε να μετακομίσει σε σπίτια που ήταν ήδη μόνιμα αντί να κατασκευάσουμε ένα από το μηδέν.

Sightseeing In Frankfurt, Germany | Things To Do In Frankfurt
Μπροστά βρίσκεται η Αναγεννησιακή Κρήνη της Δικαιοσύνης, που χρονολογείται από το 1543, και στην απέναντι πλευρά της πλατείας βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 15ου αιώνα, η οποία έρχεται απίστευτα στον πόλεμο χωρίς σημαντικές ζημιές.
Τα περισσότερα από τα όμορφα μισά ξύλινα σπίτια στα ανατολικά και δυτικά έχουν μπαράκια και εστιατόρια στο ισόγειο για ένα Apfelwein και κουλουράκι.

7. Palmengarten

Άνοιξε το 1871, ο βοτανικός κήπος της Φρανκφούρτης σκουπίζει σε 22 εκτάρια, όπου φυτικά είδη από όλα τα μέρη του πλανήτη εκτίθενται σε θερμοκήπια ή υπαίθρια.
Τα δείγματα οργανώνονται ανάλογα με την περιοχή τους: Ένα γυάλινο περίπτερο περιλαμβάνει ένα υπο-Αρκτικό τοπίο, ενώ υπάρχει τροπικό δάσος για τροπικό δάσος και δύο χωριστές κατασκευές για το περιβάλλον της ερήμου.

Palmengarten Frankfurt: Schauhäuser
Ορισμένα από αυτά είναι από τη δεκαετία του 1980 ενώ άλλα πηγαίνουν πίσω στον 19ο αιώνα και αποκαταστάθηκαν μετά την επιστροφή του πάρκου στα χέρια της πόλης στη δεκαετία του 1960.
Υπάρχουν εκθέσεις και παραστάσεις στην ιστορική Festsaal, ενώ το Jazz im Palmengarten είναι το παλαιότερο φεστιβάλ τζαζ υπαίθρου στον κόσμο, το 1959.

8. Eiserner Steg

Μεταξύ του ποταμού Main μεταξύ του κέντρου της πόλης και της περιοχής του Sachsenhausen, η σιδηροδρομική πεζογέφυρα της Φρανκφούρτης είχε 150 χρόνια γεμάτη γεγονότα από την ολοκλήρωσή της το 1869. Έχει ξαναχτιστεί δύο φορές, πρώτη φορά το 1912, όταν το Main μετατράπηκε σε μεγαλύτερο τα σκάφη και πάλι μετά την εκτόξευση των Ναζί στις τελευταίες ημέρες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Frankfurt, Eiserner Steg mit Skyline Foto & Bild | world, frankfurt,  skyline Bilder auf fotocommunity
Υπάρχει μια κομψότητα στο μεταλλικό σκελετό της γέφυρας και ο καλύτερος χρόνος για να διασχίσει είναι αργά την ημέρα όταν ο χαμηλός ήλιος φωτίζει τους πύργους ύψους στο Bankenviertel.
Το Eiserner Steg έχει επίσης αναλάβει τη μόδα για κλειδαριές αγάπης, οι οποίες είναι στερεωμένες σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια.

9. Mainkai

Και στις δύο όχθες του Main υπάρχει μια ζώνη πάρκου στην προκυμαία, που φυτεύεται με χλοοτάπητες, παρτέρια και πολύφυτα δέντρα.
Στις ηλιόλουστες μέρες το καλοκαίρι θα περάσετε τις οικογένειες που παίρνουν πικνίκ, ενώ στα βράδια τα γραφεία υπάρχουν μεγάλα πλήθη χαλαρώνοντας και κουβεντιάζοντας πάνω από μπύρες.

Οι καλύτερες φωτογραφίες μπορούν να ληφθούν από την αριστερή όχθη ακριβώς ανατολικά του Museumufer, όπου οι ουρανοξύστες πίσω από την αντίθετη τράπεζα.
Φροντίστε να έρθετε όταν ο ήλιος πέφτει κάτω ή το βράδυ όταν ανάβει το Bankenviertel.

10. Εκκλησία του Αγίου Παύλου

Στην εκκλησία Paulsplatz, η εκκλησία του Αγίου Παύλου είναι ένα κτίριο μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για τη Φρανκφούρτη αλλά και για τη Γερμανία ως έθνος.
Ξεκίνησε ως λατρευτική εκκλησία το 1789 και σχεδιάστηκε με ένα κυκλικό σχέδιο σύμφωνα με τις προτεσταντικές αρχές της εποχής, εξασφαλίζοντας ότι κάθε μέλος της εκκλησίας θα μπορούσε να ακούσει το κήρυγμα.

Paulsplatz Frankfurt Germany
Το 1848 αυτό το στρογγυλό σχήμα καθιστούσε τον Άγιο Παύλο την ιδανική έδρα για το πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο στη Γερμανία.
Και με τη σειρά του, αυτό θα αποτελέσει τη βάση για το γερμανικό σύνταγμα.
Οι συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου διαρκούν μόνο ένα χρόνο πριν επιστρέψουν οι θρησκευτικές υπηρεσίες, αλλά η θέση της εκκλησίας στην ιστορία σφραγίστηκε ως σύμβολο ελευθερίας και γενέτειρα της γερμανικής δημοκρατίας.

11. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Senckenberg

Αν έχετε ένα παιδί που περνά αυτή τη στιγμή από τη φάση των δεινοσαύρων, το δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό μουσείο της Γερμανίας πρέπει να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.
Υπάρχουν ανατομικά ενημερωμένα μοντέλα δεινοσαύρων μεγέθους ζωής που σας καλωσορίζουν στην είσοδο και μέσα από αυτά είναι απολιθώματα τρικερατόψας, ιγκουανόδονης, t-rex, διπλόκοκκου, parasaurolophus και psittacosaurus.

File:Saurierskelette im Senckenberg Museum Frankfurt Foto Senckenberg.jpg -  Wikimedia Commons
Υπάρχουν πολλά άλλα εκτός από τους δεινοσαύρους, όπως ένας τεράστιος κατάλογος ζωικών δειγμάτων που περιλαμβάνει ένα quagga, ένα είδος ζέβρας που εξαφανίστηκε από τη δεκαετία του 1880.
Μπορείτε επίσης να δείτε ένα cast της Lucy, ενός σκελετού 3,2 εκατομμυρίων ετών ενός australopithecus afarensis ένας εγγύτερος πρόγονος στους σύγχρονους ανθρώπους.

12. Παλιά Sachsenhausen

Για εκατοντάδες χρόνια η συνοικία Sachsenhausen ήταν χωριό διαφορετικό από το υπόλοιπο της Φρανκφούρτης, αλλά εξακολουθούσε να χορηγεί την προστασία του τεράστιου δακτυλίου της πόλης.
Η εύφορη αριστερή όχθη του Κύριου δόθηκε στη γεωργία.

Frankfurter Partyviertel Alt-Sachsenhausen vor dem Corona-Lockdown
Και όταν το κλίμα έγινε λίγο πιο δροσερό στην Εποχή των Παγετώνων, τα οπωροφόρα δέντρα αντικατέστησαν αμπελώνες και από τον 18ο αιώνα τα μπαρ στην περιοχή άρχισαν να εξυπηρετούν μηλίτη (Aplfelwein). Ένα από τα πολυετή must-dos στη Φραγκφούρτη είναι να διασχίσει το Eisener Steg για μια εκδρομή γύρω από τους πλακόστρωτους δρόμους στο Sachsenhausen.
Ανακατέψτε σε μια πιπεριά για ένα ποτήρι μηλίτη και ένα πιάτο πράσινης σάλτσας (θα το εξηγήσουμε αργότερα!), Σε μια γειτονιά που γελάει με τους οπαδούς των πάρτι τις βραδιές του Σαββατοκύριακου.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στη Φρανκφούρτη, Γερμανία

13. Hauptwache

The Hauptwache (Φρανκφούρτη, Γερμανία) - Κριτικές - Tripadvisor

Στο γεωγραφικό κέντρο της Φρανκφούρτης και σε έναν πολυσύχναστο κόμβο μεταφορών, το Hauptwache είναι το ιδανικό μέρος για να δειπνήσετε καθημερινά στη Φρανκφούρτη.
Η πλατεία βρίσκεται στο δυτικό άκρο του μεγάλου εμπορικού δρόμου Zeil, τον πεζόδρομο της Φρανκφούρτης, γεμάτος μεγάλες αλυσίδες οδών και μεγάλα γερμανικά πολυκαταστήματα, όπως Karstadt.
Στην καρδιά του Hauptwache είναι η δομή που έδωσε την πλατεία το όνομά της.
Το κτίριο μπαρόκ Hauptwache χρονολογείται από το 1730 και ήταν στρατώνες για την πολιτοφυλακή Stadtwehr της πόλης, τη στιγμή που η Φρανκφούρτη ήταν μια ελεύθερη πόλη-κράτος.
Από εκείνη την εποχή είναι μια φυλακή και ένας αστυνομικός σταθμός, και τώρα στεγάζει μια πολύ αγαπημένη καφετέρια.

14. Schirn Kunsthalle

Αν γνωρίζετε ότι έχετε ένα ταξίδι στη Φρανκφούρτη, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τι συμβαίνει στο Schirn Kunsthalle.
Σχεδιασμένο τη δεκαετία του 1980, η αίθουσα είναι ο κύριος χώρος για προσωρινές εκθέσεις τέχνης στη Φρανκφούρτη και το πρότυπο είναι εξαιρετικό.
Το Kunsthalle είναι σε ένα διεθνές δίκτυο και συνεργάζεται με το Κέντρο Pompidou, το Μουσείο Guggenheim, το MoMa της Νέας Υόρκης, το Ερμιτάζ της Μόσχας και τη Γκαλερί Tate της Βρετανίας.

Schirn Kunsthalle Frankfurt - 2021 All You Need to Know BEFORE You Go (with  Photos) - Tripadvisor
Έχουν γιορτάσει τις αναδρομές για τους Munch, Giacometti, Frida Kahlo και Marc Chagall, καθώς και πιο συγκεκριμένες εκθέσεις για οτιδήποτε από τα κολάζ του Matisse έως την τέχνη του Παρισιού κατά τη διάρκεια της Belle Époque.

15. Berger Straße

Παρόλο που ο Zeil ασχολείται αποκλειστικά με αλυσίδες καταστημάτων και εμπορικά κέντρα, το Berger Straße έχει λίγο περισσότερο χαρακτήρα.

Frankfurt: ‚Untere Berger' leuchtet mit Ökostrom und LED-Technik |  Metropolnews.info
Ο δρόμος ξεκινά από το Bethmannpark στην ανατολική πλευρά του Innenstadt και κατευθύνεται βορειοανατολικά για σχεδόν τρία χιλιόμετρα στην γειτονιά Bornheim.
Το κατώτερο τμήμα του δρόμου, το πιο κοντινό στο κέντρο της Φρανκφούρτης, είναι γεμάτο από καταστήματα που ανήκουν στην οικογένεια και κομψές μοναδικές μπουτίκ, όλοι ένας κόσμος μακριά από το Bankenviertel.
Ανάμεσα στα καταστήματα υπάρχουν ανεξάρτητα εστιατόρια και περίεργα μπαρ, ίσως η καλύτερη γειτονιά στη Φρανκφούρτη για νυχτερινή ζωή.

16. Deutsches Filmmuseum

Το Γερμανικό Μουσείο Κινηματογράφου προσεγγίζει το θέμα του από μερικές διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Οι εκθέσεις χειρίζονται γενικά θέματα όπως η τεχνολογική προέλευση και ανάπτυξη του κινηματογράφου, εντοπίζοντας την εφεύρεσή του το 1895 με την έλευση του ήχου στη δεκαετία του 1930 στον 21ο αιώνα.

Startseite - DFF.FILM
Για τους εξεγερμένους κινηματογραφιστές, το μουσείο καταρρίπτει επίσης ακριβώς πώς ένας διευθυντής είναι σε θέση να πει μια ιστορία σε αυτό το μέσο.
Υπάρχουν τακτικές σε βάθος εκθέσεις για σημαντικές προσωπικότητες από την ιστορία του κινηματογράφου. Ο Kubrick, ο Rainer Werner Fassbinder και ο Romy Schneider παρουσιάστηκαν όλα.
Και τέλος, υπάρχει κινηματογραφική προβολή καλλιτεχνικά σημαντικών ταινιών και κλασικών.
Οι αθόρυβες ταινίες συνοδεύονται από μια ζωντανή παράσταση σε όργανο σωληνώσεων Wurlitzer.

17. Zoo της Φρανκφούρτης

Ο δεύτερος παλαιότερος ζωολογικός κήπος της Γερμανίας χρονολογείται στο 1858 και είναι ανοιχτός 365 ημέρες το χρόνο.
Η τοποθεσία είναι 11 εκτάρια διαμορφωμένου πάρκου στα ανατολικά του Innenstadt.
Είναι ένα περιβάλλον για 4.500 ζώα από περισσότερα από 500 διαφορετικά είδη.

Frankfurt am Main City Zoological Garden | zoo, Frankfurt am Main, Germany  | Britannica
Όπως και οι καλύτεροι ζωολογικοί κήποι, η έλξη συνεχώς βελτιώνεται, προσθέτοντας το “Ukumari-Land” ένα νέο καινούργιο χώρο για τις αρκούδες των Άνδεων που φαίνονται σαν ένα πραγματικό φαράγγι.
Ο ζωολογικός κήπος διατηρεί επίσης μια κατευθυντήρια αρχή και συμμετέχει σε προγράμματα αναπαραγωγής για επτά είδη.
Όταν έρχεστε σιγουρευτείτε ότι σχεδιάζετε την ημέρα σας γύρω από τους διάφορους χρόνους σίτισης, που σας φέρνουν πιο κοντά στους κροκόδειλους, πιγκουίνους και σφραγίδες.

18. Liebieghaus

About the museum | Liebieghaus

Στον ποταμό στο Museumsufer, το Liebieghaus είναι μια πολυτελή βίλα του 19ου αιώνα που περιλαμβάνει ένα μουσείο γλυπτικής.
Το Liebieghaus ανατέθηκε από τον υπουργό κλωστοϋφαντουργίας Baron Von Libieg ως σπίτι συνταξιοδότησης στη δεκαετία του 1890.
Λίγο αργότερα πέθανε το κτίριο αποκτήθηκε από την πόλη και μετατράπηκε σε μουσείο.
Διαθέτει τώρα τη συλλογή γλυπτικής για την Städtische Galerie της Φρανκφούρτης, η οποία χτίστηκε χειρότερα στις αρχές του 20ού αιώνα για να δώσει μια γενική εικόνα για περισσότερα από 5.000 χρόνια γλυπτικής.
Τα εκθέματα είναι ένα ευχάριστο μείγμα, το άλμα από την Αρχαία Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Ρώμη, στα ρωμανικά, γοτθικά, αναγεννησιακά, μπαρόκ και νεοκλασικά στυλ.
Υπάρχουν αναθήματα, αρχαία ελληνικά δισκοβολία, ρωμανικά κεφάλια, μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς και θραύσματα από γοτθικούς τάφους.

19. Grüneburgpark

Ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Goethe και το Palmengarten είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία της Φρανκφούρτης για να συναντήσετε, να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.
Όταν ο καιρός είναι καλός, τα ατελείωτα γκαζόν του Grüneburgpark είναι στολισμένα με ομάδες μαθητών από το πανεπιστήμιο και οικογένειες σε ημέρες.
Το πάρκο αγγλικού στιλ 30 στρεμμάτων σχεδιάστηκε το 1877 σε γη που κάποτε ανήκε στην οικογένεια Rothschild.

Grüneburgpark
Πριν από τότε βρισκόταν στα χέρια του τραπεζίτη Peter Heinrich von Bethmann Metzler και οι φιλοξενούμενοί του συμπεριλάμβαναν τον Goethe και τη συγγραφέα Bettina von Arnim.
Αναζητήστε τον Κορεατικό Κήπο με δύο παγόδες, που θα συμπέσει με την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης το 2005

20. Μουσείο Angewandte Kunst

Το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φρανκφούρτης είναι σε ένα συναρπαστικό κτίριο από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Richard Meier.
Στη δεκαετία του ’80 δημιούργησε μια φωτεινή, ευάερη γκαλερί, εμπνευσμένη από το διεθνές στυλ του Le Corbusier, αναλαμβάνοντας το έδαφος της Νεοκλασικής Villa Metzler και προσκολλημένο σε αυτό μέσω μιας πεζογέφυρας.

iF - Museum Angewandte Kunst Frankfurt/Main
Στο εσωτερικό υπάρχουν ευρωπαϊκά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, πίνακες ζωγραφικής, έπιπλα και πορσελάνη από το 1100 έως το 2000, καθώς και όμορφα κομμάτια από την Neat East, την Κίνα και την Ιαπωνία.
Το μουσείο δίνει έμφαση σε ορισμένες περιόδους και κινήσεις, όπως το Μπαρόκ και το Art Nouveau, και ολόκληρα δωμάτια του Villa Metzler έχουν διακοσμηθεί σε ένα συγκεκριμένο στυλ.

21. Turm Eschenheimer

Πολύ λίγοι από το τιτανικό μεσαιωνικό τείχος της Φρανκφούρτης το κατέστησαν στον 21ο αιώνα: Τραυματίστηκαν κυρίως στην αρχή της δεκαετίας του 1800 όταν εκσυγχρονίστηκαν οι άμυνες.
Το δέκα ορόφων Esmheimheimer Turm, που φυλάει τον βόρειο τοίχο, ήταν επίσης κατεστραμμένο.

Eschenheimer Turm: A Mediaeval Tower in The Middle of Frankfurt | Amusing  Planet
Αλλά τελικά εξοικονομήθηκε και έγινε μνημείο, ενάντια στις επιθυμίες της Comte d’Hédouville, πρεσβευτή των γαλλικών δυνάμεων που κατέλαβαν.
Ο πύργος, που ανεγέρθηκε στις αρχές του 15ου αιώνα, είναι το παλαιότερο αμετάβλητο ορόσημο της Φρανκφούρτης και σχεδιάστηκε από τον Madern Gerthener, ο οποίος επίσης εργάστηκε στον καθεδρικό ναό.
Ακριβώς για τον λόγο αυτό, αξίζει μια παράκαμψη, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πάτε μέσα, εκτός εάν έχετε τραπέζι στο πολυτελές εστιατόριο που βρίσκεται τώρα εδώ.

22. Klassikstadt

Για να επισκεφθείτε αυτό το αξέχαστο κλασικό αξιοθέατο αυτοκινήτου, θα χρειαστεί να πιάσετε ένα τρένο RB ή RE ανατολικά στη βιομηχανική περιοχή κοντά στο σταθμό Frankfurt-Mainkur.
Στα ατμοσφαιρικά όρια ενός πρώην εργοστασίου τούβλων κλίνκερ υπάρχει μια εγκατάσταση αποκατάστασης για ιδιόκτητα αυτοκίνητα κύρους.

Klassikstadt Frankfurt am Main | Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main  Tagungsstätten
Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά πάνω από τον ώμο των έμπειρων τεχνιτών και μηχανικών, τις μηχανές συντήρησης, τα όργανα στερέωσης και τις ραφές των δερμάτινων εξαρτημάτων.
Η σειρά Porches, BMWs, Jaguars, Mercedes και πολλές άλλες μάρκες είναι μια πραγματική απόλαυση και για να δείξει πόσο σοβαρά το Klassikstadt παίρνει τις δραστηριότητές του, αποθηκεύονται σε γυάλινες θήκες για να ρυθμίζουν την υγρασία.
Επίσης στο Klassikstadt υπάρχουν αντιπροσωπείες για την Aston Martin, τη McLaren και τη Lamborghini, οπότε αν είστε λάτρης αυτοκινήτου ίσως χρειαστεί να ακυρώσετε οποιαδήποτε σχέδια για το υπόλοιπο της ημέρας.

23. Πράσινη Σάλτσα (Grüne Soße)

Δεν υπάρχει τίποτα κομψό για την παλιά σπεσιαλιτέ της Έσσης, πράσινη σάλτσα, αλλά πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το καρύκευμα όταν βρίσκεστε στη Φρανκφούρτη καθώς είναι υπέροχο.
Η σάλτσα έχει μια παχιά συνεκτικότητα και μια βάση αυγού και αυτός ο πράσινος τόνος προέρχεται από τα επτά φρέσκα βότανα του: Μαϊντανός, μπόρα, κεράτινο, σχοινόπρασο, καψάκιο, κρέμα και λάκκο.

Frankfurter Grün Soß Rezept | tegut...
Η πράσινη σάλτσα έρχεται πάντα με βραστές πατάτες και ψημένα αυγά.
Προφανώς ήταν και το αγαπημένο πιάτο του Goethe, έτσι θα είστε σε καλή παρέα.

24. Apfelwein (Ebbelwoi)

Το μόνο αληθινό ζευγάρωμα για μια μερίδα πράσινης σάλτσας είναι ένα ποτήρι τάρτας Apfelwein, το οποίο παρά το όνομα, είναι καλύτερα σε σύγκριση με τον μηλίτη.
Το Apfelwein ήταν το ποτό που επιλέξατε στις ταβέρνες της Φρανκφούρτης (Kneipen) για περισσότερα από 250 χρόνια.
Και όπως τα καλύτερα παραδοσιακά ποτά, το Apfelwein έχει τα δικά του σκευάσματα: Θα σας φέρει σε ένα Bembel, μια κανάτα από ψαμμίτη ζωγραφισμένη με φίλντισι πρότυπα και χύνεται σε ένα ποτήρι με ένα ραβδωτό μοτίβο, γνωστό ως Gerippte.

Prost..! The signature drink in Frankfurt is Apfelwein - King Goya
Θα σας παραδοθεί επίσης ένα Deckelchen, ένας μικρός ξύλινος δίσκος για να κρατάτε τα έντομα έξω από το ποτήρι σας.
Και όσον αφορά τη γεύση, είναι τόσο δροσιστικό και ξινό, και κόβει την κρέμα της πράσινης σάλτσας.
Αν πιάσετε πραγματικά το σφάλμα Apfelwein, υπάρχει ένα τουριστικό τρένο που σερβίρει τις καλύτερες ταβέρνες το καλοκαίρι.

25. Kleinmarkthalle

Die Kleinmarkthalle Frankfurt

Κοντά στον εμπορικό δρόμο Zeil υπάρχει μια εσωτερική αγορά που μοιάζει με υπόστεγο, η οποία φτάνει στη γραμμή μεταξύ μιας παραδοσιακής αγοράς φρέσκων προϊόντων και μιας κοσμοπολίτικης εμπειρίας τροφίμων.
Υπάρχουν 156 στάβλοι που πραγματοποιούν συναλλαγές κάθε μέρα της εβδομάδας εκτός από την Κυριακή, για να μπορείτε να γευτείτε τα καλύτερα τυριά, κρέας, λαχανικά, φρούτα, ζαχαροπλαστεία, ψωμί και αρτοσκευάσματα από την περιοχή.
Και κατάλληλα για μια πολυπολιτισμική πόλη όπως η Φρανκφούρτη, η αγορά έχει δεκάδες μέρη για να πάρει τουρκικές, ισπανικές και ιταλικές σπεσιαλιτέ: Κάνετε μια επίσκεψη το μεσημέρι για την τάπας, μια panini, στρείδια, bratwurst και πολλά άλλα στα μπαρ πάνω από την κύρια αίθουσα.

πηγή-topworldtraveling

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *