25 καλύτερα να δούμε στη Στοκχόλμη

15 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στη Στοκχόλμη

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Στοκχόλμημπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 


Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με μια μπερδεμένη παλιά πόλη, κομψές νεαρές συνοικίες, ένα δυναμικό κέντρο της πόλης. Διασπορά σε 14 νησιά στη λίμνη Mälaren, το περιβάλλον της Στοκχόλμης σας ενθαρρύνει να χαλαρώσετε και να δείτε πού θα φτάσετε. Υπάρχουν περίπου 50 γέφυρες στο κέντρο μόνο, ενώ τα πλοία είναι ένας τρόπος διασκέδασης.

Συμβουλή: Αποκτήστε το δελτίο της Στοκχόλμης για δωρεάν είσοδο σε πάνω από 60 αξιοθέατα, χρήση του λεωφορείου hop hop-off και περιηγήσεις με βάρκα. Για μια ολόκληρη ημερήσια εκδρομή σκεφτείτε σίγουρα αυτό το ταξίδι Viking Όταν πρόκειται για τη μόδα, το σχεδιασμό και τη μουσική Στοκχόλμη είναι πολύ μπροστά από την καμπύλη, και πολλά από τα πιο cool μέρη για να ψωνίσετε και να βγείτε έξω είναι στο νησί Södermalm νότια του κέντρου. Το μερίδιο του λιονταριού από τα μουσεία και τις οικογενειακές μέρες είναι στο Djurgården, ένα δασώδες νησί όπου η πόλη πηγαίνει για ξεκούραση, πολιτισμό και διασκέδαση.

Ας εξερευνήσουμε το τα καλύτερα πράγματα στη Στοκχόλμη:

1. Gamla Stan

Πηγή: Scanrail1 / shutterstock
Γκάλα Σταν
Ξεκινήστε με τη μετάβαση στις ρίζες της Στοκχόλμης σε ένα από τα μεγάλα μεσαιωνικά κέντρα της Ευρώπης, που απλώνονται σε τρία νησιά.
Θα βρίσκεστε στη μέση μιας πραγματικής πόλης Χανσεατικών εμπορικών συναλλαγών, όπου τα καταστήματα και οι αποθήκες είναι διακοσμημένα με διάφορες χρυσές αποχρώσεις.

Αυτά φιλοξενούν τώρα όλα τα εστιατόρια, πολλά διεθνή βραβεία, καθώς και μουσεία, στούντιο, μπουτίκ μπιζού, καφέ και μπαρ.
Στην ανατολική πλευρά της παλιάς πόλης υπάρχει μια μακρά ακολουθία από παράλληλες λωρίδες με λιθόστρωτα που οδηγούν από το νερό και βυθίζονται κάτω από τα περάσματα.
Ελάτε εδώ για να πιέσετε το Mårten Trotzigs Gränd, ένα σοκάκι που καταλήγει σε μόλις 90 εκατοστά.

2. Skansen

Πηγή: Andrey Shcherbukhin / shutterstock
Skansen, Στοκχόλμη
Ο οραματικός δάσκαλος και ο ακαδημαϊκός Artur Hazelius ίδρυσαν το πρώτο μουσείο υπαίθρου στον κόσμο που κυκλοφόρησε στο Royal Djurgården το 1891. Η ιδέα ήταν να δείξουμε στις μελλοντικές γενιές ποια ήταν η ζωή στη Σουηδία πριν από τη βιομηχανική εποχή και έχει δανειστεί από εκατοντάδες μουσεία σε όλο τον κόσμο.
Περισσότεροι από έναν αιώνα Skansen είναι ακόμα το καλύτερο μουσείο στην κατηγορία του, σε 30 εκτάρια και με ένα μεγάλο cast που αναπαράγει αγροτικές σκηνές από όλη τη Σουηδία μέχρι τις καλύτερες λεπτομέρειες.

Ένα στρατόπεδο Sami από τον κύκλο της Αρκτικής, ένα αγρόκτημα από την απομακρυσμένη δυτική επαρχία Härjedalen και ένας υπαίθριος ζωολογικός κήπος με λύκους, λινγκες, βίδρες, γκρίζες φώκιες, ταράνδου και μους είναι μερικά από τα αξιοθέατα.

3. Μουσείο Βάσας

Πηγή: Αλέξανδρος Tolstykh / shutterstock
Μουσείο Βάσας
Ένα φοβερό λείψανο από τη βασιλεία του 17ου αιώνα του βασιλιά Gustavus Adolphus, που έχει κατακτήσει όλη τη ζωή του, έχει αναβιώσει σε αυτό το μουσείο στη δυτική όχθη του Djurgården.
Το Vasa ήταν ένα πολεμικό πλοίο των 64 πυροβόλων όπλων το οποίο κατέβηκε στο πρώτο του ταξίδι το 1628. Έμεινε στα βάθη μέχρι το 1961, όταν σηκώθηκε στην επιφάνεια και αποκαταστάθηκε αργά και με σιγουριά.

Το σκάφος έχει σχεδόν όλο το αρχικό του υλικό και είναι το μόνο πλοίο του 17ου αιώνα αυτής της κλίμακας για να το κάνει μέχρι σήμερα.
Και με το πλοίο ήρθε ένα ωφέλιμο φορτίο αντικειμένων που μας έδειξαν πώς ήταν να πλεύσουμε πάνω στο Vasa.
Αυτά είναι σε δέκα εκθεσιακές αίθουσες και υπάρχει μια πολύγλωσση ταινία για το πλοίο και την ανάστασή του.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη της Σουηδίας

4. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Πηγή: Kiev.Victor / shutterstock
Μουσείο σύγχρονης τέχνης, Στοκχόλμη
Στο νησί Skeppsholmen στη Βαλτική Θάλασσα η είσοδος στην πόλη είναι η επιλογή των θαυμάσιων θεσμών της σύγχρονης και σύγχρονης τέχνης της Στοκχόλμης.
Το μουσείο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 σε ένα πρώην στρατιωτικό κτίριο πριν μετακομίσει σε αυτό το σχεδιαζόμενο από το Rafael Moneo οικοδόμημα στα τέλη της δεκαετίας του ’90.
Ορισμένα από τα ονόματα που θα γνωρίσουν ακόμη και οι casual dabblers είναι ο Picasso, ο Marcel Duschamp, ο Henri Matisse και ο Salvador Dalí.
Οι άνθρωποι έρχονται επίσης ειδικά για το εστιατόριο του μουσείου, το οποίο βλέπει στο Djurgården.
Υπάρχει επίσης ένα γλυπτό με έργα του Picasso, Dan Graham και Alexaner Calder.

5. Το Μεσαιωνικό Μουσείο

Πηγή: mikecogh / Flickr
Μεσαιωνικό Μουσείο
Στη δεκαετία του 1970, κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός υπόγειου οικοδομικού πάρκου, συνέβη σε μερικά από τα μεσαιωνικά τείχη της Στοκχόλμης.
Αυτό βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα Norrbro και μετρά 55 μέτρα και είναι πλέον ένα από τα εκθέματα του μεσαιωνικού μουσείου της πόλης.
Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία της πόλης από την ίδρυσή της τον 13ο αιώνα έως τον 16ο αιώνα στο τέλος της μεσαιωνικής περιόδου.
Τα παιδιά μπορούν να ντύνονται σε πανοπλία, ενώ άλλα κομμάτια παλιάς Στοκχόλμης που ήρθαν στο φως στην σκάψιμο είναι μέρος της διασκέδασης, όπως ένα πολεμικό πλοίο του 16ου αιώνα και ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο.
Αυτά συνδυάζονται με σπίτια, ταβέρνες και εργαστήρια.

6. Junibacken

Πηγή: Volha Stasevich / shutterstock
Junibacken
Με βάση τις ιστορίες της συγγραφέως παιδιών Astrid Lindgren, το Junibacken είναι ένα θεματικό πάρκο που απευθύνεται σε νέους αναγνώστες.
Η συμβολή του Lindgren στη λογοτεχνία είναι αναμφισβήτητη και εξακολουθεί να είναι ένας από τους 20 πιο μεταφρασμένους συγγραφείς στον κόσμο.
Ο πιο αγαπημένος χαρακτήρας της είναι ο Pippi Longstocking, του οποίου το σπίτι, Villa Villekulla, είναι ο τελικός προορισμός μιας διακεκριμένης διαδρομής με τρένο μέσα από το πάρκο.
Το πάρκο έχει σχεδιαστεί για να αναζωογονεί την φυσική περιέργεια των παιδιών και αφθονούν με κόγχες, σήραγγες και μικροσκοπικά σπίτια για περιπέτεια.
Ο Junibacken έχει επίσης το μεγαλύτερο παιδικό βιβλιοπωλείο στη χώρα και η πλατεία Storybook είναι ένα είδος αίθουσας φήμης για τη μεγάλη σειρά της Σουηδίας από γνωστούς συγγραφείς παιδιών, όπως η Elsa Beskow και ο Sven Nordqvist.

7. Σουηδικό Μουσείο Ιστορίας

Πηγή: Nick-D / Wikimedia
Σουηδικό Μουσείο Ιστορίας
Το Σουηδικό Μουσείο Ιστορίας είναι αγκυροβολημένο στη συλλογή έργων τέχνης του βασιλιά Gustav Vasa του 16ου αιώνα, που μεγάλωσε με μεταγενέστερους μονάρχες καθώς η αυτοκρατορία επεκτάθηκε.
Τώρα θα έχετε μια πλήρη χρονολόγηση της σουηδικής ιστορίας από την Προϊστορία μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη προσοχή στα εκμεταλλεύματα των Βίκινγκς.
Το χρυσό δωμάτιο είναι κυριολεκτικά λαμπρό, με περισσότερα από 3.000 αντικείμενα σε 3500 χρόνια ιστορίας της Σουηδίας.
Αξέχαστες εδώ είναι τα χρυσά περιλαίμια από 300-500 που φτιάχνονται από λιωμένα ρωμαϊκά χρυσά νομίσματα.
Η συλλογή Viking είναι τόσο πλούσια όσο ελπίζατε και έχει αντικείμενα από το εμπορικό κέντρο της Birka και το στήθος του εργαλείου Mästermyr.

8. Βασιλικό Παλάτι

Πηγή: Kalin Eftimov / shutterstock
βασιλικό παλάτι
Με περισσότερα από 600 δωμάτια, το Royal Palace της Στοκχόλμης είναι εκεί με τα μεγαλύτερα παλάτια στην Ευρώπη.
Υπάρχουν πέντε μουσεία σε αυτό το κυρίως συγκρότημα του 18ου αιώνα, το οποίο δεν είναι μόνο ένα ιστορικό κειμήλιο: Ο βασιλιάς της Σουηδίας εξακολουθεί να ζει εδώ, οι περισσότερες βασιλικές εκδηλώσεις και δεξιώσεις πραγματοποιούνται στο παλάτι και όλες οι διάφορες υπηρεσίες που συνδέονται με την βασιλική οικογένεια λειτουργούν αυτά τα πλούσια περιβάλλοντα.
Μόνο μια σύντομη εκκαθάριση των υποχρεωτικών αιθουσών περιλαμβάνει τις αίθουσες υποδοχής, τα βασιλικά διαμερίσματα, το Rikssalen (Hall of State) και την Ordenssalarna (αίθουσες παραγγελίας ιπποδρομιών). Από τα πέντε μουσεία, το Treasury είναι προφανώς πλούσιο και το Μουσείο Αρχαιοτήτων του Gustav III έχει αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά που αγόρασε ο βασιλιάς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ιταλία το 1783-84.

9. Fotografiska

Πηγή: A. Aleksandravicius / shutterstock
Fotografiska
Από το νερό στο Södermalm είναι μία από τις κορυφαίες γκαλερί φωτογραφιών στον κόσμο.
Η τοποθεσία είναι το παλιό αποβάθρα στο Stadsgården, και το αξιοθέατο βρίσκεται σε ένα ανανεωμένο κτίριο τελωνείων.
Υπάρχουν τέσσερις εκθέσεις υψηλού προφίλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Fotografiska, μαζί με 20 μικρότερες εκθέσεις, ώστε να μην είναι ποτέ οι δύο επισκέψεις ίδιες.
Μόνο με την εισαγωγή, μερικοί από τους φωτογράφους που παρουσιάστηκαν εδώ πρόσφατα είναι μεγάλοι όπως ο Robert Mapplethorpe, ο Guy Bourdin, ο Irving Penn και ο Akseli Vamunen (Young Nordic Photographer of the Year το 2016). Το εστιατόριο της γκαλερί είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και έχει αρχίσει να κερδίζει βραβεία, ενώ μπορείτε να εξετάσετε το Djurgården από ένα τραπέζι στο καφενείο του τελευταίου ορόφου.

10. Το Δημαρχείο

Πηγή: Estea / shutterstock
Δημαρχείο
Ένα από τα κτίρια που κάνει τη Στοκχόλμη, καλά, η Στοκχόλμη είναι το Δημαρχείο, αδιαμφισβήτητο για τον πύργο και το στύλο των 106 μέτρων.
Αποτελείται από οκτώ εκατομμύρια τούβλα είναι η τέλεια έκφραση του στυλ των σκανδιναβικών εθνικών ρομαντικών και εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 1923 400 χρόνια μετά την άφιξη του Gustav Vasa στην πόλη.
Οι διαστάσεις των εσωτερικών χώρων είναι συναρπαστικές, κυρίως η Μπλε Αίθουσα, όπου διοργανώνεται το Δεκέμβριο.
Μετά το δείπνο, υπάρχει ένας χορός στο Golden Hall, το οποίο είναι διακοσμημένο με 18 εκατομμύρια χρυσά ψηφιδωτά πλακάκια.
Ένα αναπόσπαστο μέρος της κάθε επίσκεψης είναι η κλιμάκωση του πύργου και η ατενίζοντας τη Στοκχόλμη.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη της Σουηδίας

11. Strandvägen

Πηγή: Vladimir Mucibabic / shutterstock
Strandvägen
Εκτός από το νερό στο Östermalm είναι μια από τις πιο αποκλειστικές διευθύνσεις στην πόλη: μια λεωφόρο και μια οροπέδιο με θέα στο Gamla Stan και το Skeppsholmen, καθώς και το Djurgården στο κέντρο της πόλης.
Το Strandvägen σχεδιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ολοκληρώθηκε το 1897 για την Παγκόσμια Έκθεση της Στοκχόλμης.
Η μακρά σειρά των ανακαινισμένων πολυκατοικιών είναι σε αναγεννησιακό στυλ, η οποία αποτελεί τη σύνθεση του κτιρίου Bünsow του Isak Gustaf Clason, το οποίο μοιάζει με το κάστρο της κοιλάδας του Λίγηρα.
Τα τουριστικά σκάφη της Στοκχόλμης και τα θαλάσσια ταξί συγκλίνουν στο Strandvägen και η οροπέδιο έχει πολλά καφέ και μπαρ για γρήγορη ανανέωση πριν συνεχίσετε.

12. Πριν από τον Eugen Waldemarsudde

Πηγή: Ιγκόρ Γκρότσεφ / shutterstock
Prins Eugen Waldemarsudde
Υπάρχει ένα στιγμιότυπο της βασιλικής ζωής του τέλους του αιώνα στο κτήμα του πρίγκιπα Ευγενή στο Djurgården.
Ο Ευγένιος ήταν ένας άνθρωπος αναψυχής που έριξε τον εαυτό του στον κόσμο της τέχνης.
Ήταν εξέχουσα συλλέκτης και προστάτης, ενώ στη νεολαία του σπούδασε τέχνη στο Παρίσι.
Η συλλογή του Eugen, καθώς και οι δικές του ζωγραφιές τοπίου, διακοσμούν το Art Nouveau σπίτι του σε κτήμα με κτίρια που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.
Όλα αυτά βρίσκονται σε μια μικρή χερσόνησο που περιβάλλεται από δάση ώριμης βελανιδιάς, βλέποντας το κανάλι που συνδέει τη Στοκχόλμη με τη Βαλτική και με φόντο τον ορίζοντα της πόλης.
Ο κήπος με λουλούδια της περιουσίας είναι μια χαρά στις αρχές του καλοκαιριού, και υπάρχει επίσης ένας κήπος γλυπτικής με έργα όπως ο Auguste Rodin.

13. ABBA: Το Μουσείο

Πηγή: Rolf_52 / shutterstock
Μουσείο ΑΒΒΑ
Όποια και αν είναι η γνώμη σας σχετικά με τη μεγαλύτερη ποπ πράξη της Σουηδίας, δεν υπάρχει απομάκρυνση από τον πολιτιστικό τους αντίκτυπο.
Πάνω από τρεις δεκαετίες μετά τη διάσπαση της μουσικής τους εμφανίζονται ακόμα σε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και φυσικά η μουσική τους Mamma Mia.
Το μουσείο γιορτάζει με αναμνηστικά ABBA και έξυπνες πινελιές που οι θαυμαστές θα είναι άγριες.
Το ένα είναι το πιάνο του Benny Andersson, το οποίο συνδέεται εξ αποστάσεως στο πιάνο στο σπίτι του και παίζει ό, τι παίζει στο σπίτι.
Υπάρχει επίσης ένα τηλέφωνο, Ring Ring, το οποίο γνωρίζουν μόνο τα τέσσερα μέλη της ABBA.
Στην εκπληκτική έκθεση “Waterloo” μπορείτε να πάτε πίσω στο 1974 και να ξαναζήσετε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που κέρδισε η ABBA με το “Waterloo”, για να ξεκινήσει την καριέρα τους.
Εισιτήρια διαθέσιμα στο διαδίκτυο: ABBA Το Μουσείο – Walk In, Dance Out

14. Gröna Lund

Πηγή: NadyaEugene / shutterstock
Gröna Lund
Το Djurgården είναι επίσης το σκηνικό για το παλαιότερο λούνα παρκ της Σουηδίας και παρόλο που η Gröna Lund άνοιξε για πρώτη φορά το 1883 είναι πολύ ενημερωμένη.
Νέες κυλιόμενες σκάλες παρουσιάζονται κάθε λίγα χρόνια, όπως το state-of-art “Insane” στο οποίο θα περάσετε το μισό γύρο ανάποδα.
Ένα άλλο, το “Eclipse” είναι μια διαδρομή swing πάνω από 120 μέτρα ύψος.
Μακριά από τις βόλτες των λευκών αρθρώσεων, οι επισκέπτες που ταξιδεύουν θα έχουν το χρόνο της ζωής τους σε φλιτζάνια τσαγιού, καρουζέλ, αυτοκίνητα προφυλακτήρων και σκάλες από διασκεδαστικά σπίτια.
Υπάρχουν συναυλίες στο πάρκο όλο το καλοκαίρι και ο Paul McCartney, ο Bob Marley και ο ABBA είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που έπαιξαν εδώ.

15. Monteliusvägen

Monteliusvägen, Stockholm - Times of India Travel

Άποψη από το Monteliusvägen με θέα στο Gamla Stan
Πριν ή μετά από ένα ταξίδι στον Fotografista, ο Mosey ξαπλώνει στην πλαγιά του ξύλου και του λιθόστρωτου πάνω από τη βόρεια ακτή του Södermalm.
Σε μια πόλη που είναι γεμάτη με γραφικές απόψεις, αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο από όλα: Θα έχετε τα καλύτερα σουτ του Δημαρχείου και του Gamla Stan από αυτό το ίχνος 500 μέτρων και το φως στην ανατολή και στο ηλιοβασίλεμα είναι ονειρικό.
Πάνω από τη λίμνη Mälaren θα δείτε τα μεγάλα σκάφη που βλέπουν και τα μικρότερα ριγέ ξεδιπλώνονται.
Υπάρχει επίσης μια αίσθηση παλαιού χρόνου σχετικά με αυτή την οικιστική γειτονιά και πολλά μέρη κοντά για να αρπάξει ένα κρύο ποτό το καλοκαίρι ή να ζεσταθεί με “fika” το χειμώνα.

16. Σκανδιναβικό Μουσείο

Πηγή: Borisb17 / shutterstock
Nordic Museum
Ο Artur Hazelius, ιδρυτής του Μουσείου Skansen, συνέλαβε επίσης αυτό το εθνογραφικό αξιοθέατο λίγα λεπτά μακριά στο Djurgården.
Το σκανδιναβικό μουσείο εξηγεί την πολιτιστική ιστορία της Σουηδίας από τον 16ο αιώνα και μετά, παρουσιάζοντας την παραδοσιακή φορεσιά και την κλωστοϋφαντουργία, την κεραμική, τα κοσμήματα, τα έπιπλα και τη λαϊκή τέχνη.
Μπορείτε επίσης να πάρετε μια λαβή για τη Σάμη, μοναδική ιθαγενή κουλτούρα της Σουηδίας, και να εμβαθύνετε στην ιστορία, τις πεποιθήσεις και τον τρόπο ζωής τους.
Ο Isak Gustaf Clason προσλήφθηκε για να σχεδιάσει το κτίριο και ήρθε με ένα εξαιρετικό νεοαναγεννησιακό ανάκτορο που ολοκληρώθηκε το 1907 μετά από 19 χρόνια κατασκευής και θα αξίζει μόνο την επίσκεψη.

17. Stortorget

Πηγή: Σεργκέι Dzyuba / shutterstock
Stortorget
Μια υποχρεωτική στάση στο Gamla Stan είναι η παλαιότερη πλατεία της πόλης στο υψηλότερο σημείο του νησιού.
Η επέκταση της Στοκχόλμης στον Μεσαίωνα άρχισε σε αυτό το σημείο και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο Stortorget έχει δει κάποιο δράμα στην εποχή του.
Το ένα ήταν το Bloodbath της Στοκχόλμης το 1520 όταν εκτελέστηκαν έως και 90 άτομα στην πλατεία από τις Δανέζικες δυνάμεις.
Το κανόνι στον τοίχο στη γωνία όπου το Σκομακαργκάταν μπαίνει στην πλατεία λέγεται ότι επιστρέφει σε αυτή τη φορά.
Η ομορφιά του Stortorget βρίσκεται στα σπίτια του από τις δεκαετίες 1600 και 1700 και η Χριστουγεννιάτικη αγορά το Δεκέμβριο, όταν αντιμετωπίζει όπως το ψιλοκομμένο τζίντζερ (pepparkakor) και το ζυμωμένο κρασί (glögg).

18. Παλάτι Drottningholm

Πηγή: a9photo / shutterstock
Το παλάτι του Drottningholm
Ένας από τους τρεις τόπους παγκόσμιας κληρονομιάς της Σουηδίας βρίσκεται στα δυτικά προάστια της Στοκχόλμης.
Το Drottningholm είναι στο γαλλικό στιλ και σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα.
Οι βελτιώσεις έγιναν τις επόμενες μερικές εκατοντάδες χρόνια, όταν κάθε διαδοχικός μονάρχης άφησε το δικό του σήμα στο παλάτι.
Υπάρχουν πολυτελή σαλόνια από τις δεκαετίες 1600, 1700 και 1800, αλλά μία από τις αξιοσημείωτες λεπτομέρειες είναι το Palace Theatre, το οποίο χρονολογείται από το 1700 και συνεχίζει να παρουσιάζει παραστάσεις μέχρι σήμερα, αμετάβλητα.
Το Κινεζικό Περίπτερο, το οποίο τελείωσε το 1769, είναι ένα άλλο θαύμα σε ανατολίτικο ροκοκό στιλ και με εσωτερικούς χώρους εμπλουτισμένους με διακοσμητικά έργα όπως πορσελάνη και λακαρισμένα έπιπλα που συγκεντρώθηκαν από την Σουηδική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας τον 18ο αιώνα.

19. Södermalm

Πηγή: Scanrail1 / shutterstock
Södermalm
Έχουμε ήδη πάρει στο σκηνικό και επισκεφτήκαμε Fotografiska, αλλά αυτό είναι ακριβώς η κορυφή του παγόβουνου σε αυτό το νησί νότια του κέντρου.
Το Södermalm, όπου μεγάλωσε η Greta Garbo, έχει μερικές εξαιρετικά δροσερές γειτονιές με περίεργα καταστήματα και ενδιαφέροντα μέρη για να βγουν.
Δοκιμάστε το SoFo (Νότια του Folkungagatan) για μοναδικές μπουτίκ σχεδιαστών, vintage καταστήματα και ισπανικά εστιατόρια και καφέ.
Η πλατεία Nytorget είναι μια διασκεδαστική βραδιά το καλοκαίρι.
Το ίδιο ισχύει και για τη Mosebacke, η οποία είχε μια φήμη μποέμ για όσο καιρό μπορεί κανείς να θυμάται και είναι ακριβώς το μέρος όπου μπορείτε να πάτε για ψώνια σχεδιαστών, ζωντανή μουσική και μπίρα ή καφέ τέχνης.
Η θέα της Στοκχόλμης από τη βεράντα του Södra Teatern δεν πρέπει να χάσετε.

20. Κανάλι ταξίδι

Πηγή: Massimo Vernicesole / shutterstock
Στοκχόλμη Κανάλι Κρουαζιέρα
Τόσο μεγάλο μέρος της γοητείας της Στοκχόλμης βρίσκεται στις υδάτινες οδούς της, που θα ήθελα να είμαι remiss να μην δείτε την πόλη από το νερό.
Θα μπορούσατε ακόμη να πείτε ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε στην πόλη, καθώς θα πάρετε τα ρουλεμάν σας και θα δείτε τα μέρη που θα θέλατε να εξερευνήσετε βαθύτερα αργότερα.
Ένα αγαπημένο ταξίδι είναι να κατευθυνθείτε ανατολικά στο Djurgårdsbrunnskanalen, ένα κανάλι στην πλευρά του Djurgården.
Αυτό εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Charles XIV το 1825. Κατά τη διέλευση υπάρχει πλούσια θέα των παλατιών και των κήπων, και καθώς βγάζετε πίσω θα δείτε την πόλη σε όλη της την μεγαλειότητα.
Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε μια γέφυρα, η οποία διαρκεί περίπου δύο ώρες αν θέλετε να σκάψετε λίγο πιο βαθιά.

21. Μουσείο Hallwyl

Πηγή: arripay / Flickr
Μουσείο Hallwyl
Στη δεκαετία του 1890 το αριστοκρατικό ζευγάρι Walther von Hallwyl και η σύζυγός του Wilhelmina διέταξαν αυτό το αρχοντικό στο κέντρο της Στοκχόλμης που αντιμετωπίζει το πάρκο Berzelii.
Ο αρχιτέκτονας ήταν ο Isak Gustaf Clason, υπεύθυνος για πολλά βασιλικά ακίνητα γύρω από την πόλη όπως το Σκανδιναβικό Μουσείο.
Το Hallywyl House είναι σε ένα πιστό ιταλικό αναγεννησιακό ύφος και ενώ μπορεί να φαίνεται ιστορικό, το παλάτι προχώρησε για την ημέρα του και είχε τηλέφωνα, υδραυλικά, κεντρική θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο κοντέσας ήταν ιδιαίτερα περίεργος συλλέκτης τέχνης και ακόμη και δέκα χρόνια πριν πεθάνει, το παλάτι είχε δωρηθεί στο κράτος λόγω της πληθώρας των καλών τεχνών, των επίπλων, του αργύρου, των επιτραπέζιων σκευών και των εξειδικευμένων εξαρτημάτων.
Το σαλόνι, η τραπεζαρία και η αίθουσα μπιλιάρδου είναι πολύ χαλαρά, ενώ η αυλή μπαίνει σε συναυλίες το καλοκαίρι.

22. Δημοτική Βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης

Πηγή: Ηρακλής Κρήτικος / shutterstock
Δημοτική Βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης
Η ιδέα του ουρανού, το κεντρικό κτίριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Στοκχόλμης, είναι μια από τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες του κόσμου και άλλαξε τη σχέση της πόλης με τα βιβλία όταν άνοιξε το 1928. Αυτή είναι η μνημειακή ροτόντα στην κορυφή του κτιρίου.
Πρόκειται για μια γιγαντιαία αίθουσα που περιβάλλεται από βιβλιοθήκες και για πρώτη φορά οι αναγνώστες θα μπορούσαν να αναζητήσουν από μόνοι τους το βιβλίο που χρειάζονταν χωρίς να χρειάζεται να συμβουλεύονται τους βιβλιοθηκάριους.
Ο Gunnar Asplund σχεδίασε τη βιβλιοθήκη και κρατιέται ως λαμπρό παράδειγμα του σουηδικού κλασσικού κινήματος.
Δεν υπάρχει εισιτήριο και πολλοί από τους τίτλους είναι στα αγγλικά αν χρειάζεστε μια ήρεμη και βροχερή μέρα.

23. Norrmalm

Πηγή: Tupungato / shutterstock
Περιοχή Norrmalm
Αν είστε νέοι και συνειδητοί στη μόδα Το αναζωογονημένο κέντρο της Στοκχόλμης έχει όλα τα καταστήματα αλυσίδων, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα παλαιών σχολείων για να παραμείνουν στο σημείο.
Αυτή η περιοχή της Στοκχόλμης, επίσης γνωστή απλά ως “City”, είχε μια άψογη φήμη μέχρι τη δεκαετία του ’90 όταν φωτίζεται και καθίσταται φιλική προς τους πεζούς.
Τώρα είναι ο παράδεισος ενός αγοραστή όπου υπάρχουν καταστήματα πλοήγησης για διεθνείς μάρκες καθ ‘όλη τη διάρκεια του Drottninggatan, το οποίο αναδύεται τα Σαββατοκύριακα.
Εν τω μεταξύ, οι Åhléns και η πιο εξεζητημένη Nordiska Kompaniet (NK) είναι ευημερούσες σουηδικές εταιρείες που εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

24. Kungsträdgården

Πηγή: Infomastern / Flickr
Kungsträdgården
Πίσω από το Βασιλικό Παλάτι είναι ένα πάρκο που έχει κάτι που συμβαίνει σε όλες τις εποχές.
Όμως, το Kungsträdgården δεν είναι ποτέ πιο όμορφο από ό, τι τον Απρίλιο, όταν οι δίδυμες λεωφόροι των κερασιών είναι σε άνθιση.
Χιλιάδες άνθρωποι εμφανίζονται για Körsbärsblommans Dag (Cherry Blossom Day) σε αυτόν τον μήνα για μια βόλτα κάτω από αυτά τα ροζ τέντες.
Το χειμώνα υπάρχει ένα παγοδρόμιο στο τμήμα του πάρκου γνωστό ως octogonen (οκταγωνικό), ενώ αν περάσετε το καλοκαίρι είστε σίγουροι ότι θα πάρετε κάποια προσωρινή εγκατάσταση ή φεστιβάλ.
Και αν έχετε ακριβώς χρόνο για να σκοτώσετε μπορείτε να πιάσετε ένα παιχνίδι σκακιού στο δρόμο.

25. Πηγαίνετε για Fika

Πηγή: www.thisnewview.com
Fika
Εάν είστε νέος στη χώρα, τότε το Fika είναι το πιο εύκολο κομμάτι της σουηδικής κουλτούρας για να σηκωθείτε.
Είναι ουσιαστικά ένα διάλειμμα για καφέ, χωρίς καθορισμένο χρόνο αλλά πάντα μια κοινωνική περίσταση.
Οι άνθρωποι στο χώρο εργασίας “fika” (είναι ένα ρήμα καθώς και ένα ουσιαστικό) για να συνομιλήσουν για λίγα λεπτά πάνω από τον καφέ και ένα σνακ.
Ο σύντροφος για το φλιτζάνι καφέ σας μπορεί να είναι οτιδήποτε από μπισκότα σε ανοιχτό σάντουιτς (smörgås). Αλλά η δοκιμασμένη και αξιόπιστη επιλογή είναι μάλλον κανέλα κανέλας (kanelbullar) ή εάν θέλετε να είστε λίγο πιο επιεικής, μια φέτα κέικ μήλου (äppelkaka).


πηγή-topworldtraveling

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *