Ταξίδι στην Βιέννη- Τα 16 κορυφαία μουσείων και γκαλερί τέχνης στη Βιέννη

12 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στην Βιέννη

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βιέννη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Η Βιέννη, μία από τις ομορφότερες ιστορικές πόλεις της Ευρώπης, είναι από καιρό ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της ηπείρου. Και ως έδρα της αυστριακής οικογένειας των Αψβούργων της Αυστρίας για περίπου 700 χρόνια, η Βιέννη προσελκύει τα λαμπρότερα δημιουργικά μυαλά από όλη τη χώρα, μια πλούσια κληρονομιά που γιορτάζεται στα πολλά συναρπαστικά μουσεία – πάνω από 100 από τους οποίους όλοι είπαν – και πολυάριθμες πρώτες τιμές γκαλερί τέχνης. Πολλά από τα καλύτερα βρίσκονται σε έναν εύκολο περίπατο από την κεντρική πόλη της Βιέννης, μια πεζοδρομημένη περιοχή στο κέντρο που είναι επίσης πλούσια σε τουριστικά αξιοθέατα, καταστήματα και τραπεζαρία. Για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον πολύτιμο χρόνο επισκέψεών σας, εδώ είναι η επιλογή μας από τα καλύτερα μουσεία και γκαλερί τέχνης στη Βιέννη:

1 Το Kunsthistorisches Museum: Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης

Kunsthistorisches Museum Wien, Austria | HiSoUR - Hi So You Are

Το Kunsthistorisches Museum: Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Kunsthistorisches Museum), το ισχυρό του θόλο που στέφεται από μια χάλκινη φιγούρα του Pallas Athene, στεγάζει μία από τις σημαντικότερες συλλογές τέχνης στον κόσμο. Στεγάζεται στην σημερινή του ανακτορική κατοικία από το 1891. Τα κύρια εκθέματα της γκαλερί περιλαμβάνουν την αιγυπτιακή-ανατολική συλλογή, τη συλλογή ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων, τη συλλογή γλυπτών και διακοσμητικών τεχνών, τη συλλογή νομισμάτων και φυσικά την εκτεταμένη συλλογή ζωγραφικής.

Τα σημαντικότερα στοιχεία της αιγυπτιακής συλλογής περιλαμβάνουν μεγάλες πέτρινες σαρκοφάγες που χρονολογούνται από το 600-100 π.Χ., ζωγραφισμένα ξύλινα φέρετρα από το 1100-100 π.Χ., καθώς και μούμιες με βαμμένα περιβλήματα και επιχρυσωμένες μάσκες, ενώ οι ρωμαϊκές και ελληνικές συλλογές αποτελούνται από πολυάριθμα έργα τέχνης και ψηφιδωτά. Μεταξύ της τεράστιας συλλογής έργων τέχνης είναι κομμάτια των Dürer, Rubens, Rembrandt, Raphael, Titian και Michelangelo. Μπορείτε να είστε βέβαιοι να βρείτε τα σημαντικότερα έργα στις συντριπτικές συλλογές του σε ένα καθοδηγημένο Kunsthistorisches Museum της Βιέννης και το περιοδικό Imperial Treasury of Vienna που συνδυάζει αυτό το μουσείο με τα εκθαμβωτικά κοσμήματα και άλλα ανεκτίμητα θησαυροφυλάκια του House of Habsburg.

Διεύθυνση: Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

Επίσημη ιστοσελίδα: www.khm.at/en/

2 Το Österreichische Galerie Belvedere

File:Wien - Österreichische Postsparkasse, Georg-Coch-Platz.JPG - Wikimedia Commons

Το Österreichische Galerie Belvedere

Στο όμορφο παλάτι Belvedere, το Österreichische Galerie Belvedere είναι μια από τις κορυφαίες συλλογές ζωγραφικής της Βιέννης. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν πολυάριθμα αριστουργήματα από το μεσαίωνα και μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μέρα. Η γκαλερί είναι ιδιαίτερα ισχυρή στα έργα αυστριακών ζωγράφων, με έμφαση σε παραδείγματα από την Art Nouveau και τις κινήσεις Fin de Siecle όπως αυτές του Egon Schiele και Gustav Klimt. Η γκαλερί έχει το η μεγαλύτερη συλλογή από έργα του Klimt στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του πιο γνωστού έργου του, Το φιλί.

Οι εξαιρετικές συλλογές δεν είναι το μοναδικό αξιοθέατο εδώ και είναι σχεδόν επισκιασμένες από τη μεγαλοπρέπεια των ίδιων των Belvedere Palaces, ιδιαίτερα Άνω Παλάτι, όπου εμφανίζεται το μεγαλύτερο μέρος της τέχνης. Το ισόγειο διαθέτει υπέροχη οροφή από γυψομάρμαρο που υποστηρίζεται από αγάλματα του Άτλαντα. η σκάλα που οδηγεί προς τα πάνω από εδώ είναι διακοσμημένη με γυψομάρμαρο και τοιχογραφίες. Και τα δύο Η αίθουσα Carlone και το διώροφο Μάρμαρο έχουν υπέροχες τοιχογραφίες. Μεταξύ των ίδιων των παλατιών, των κήπων και των συλλογών στις γκαλερί τους, θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε μια μέρα περιήγησης στα παλάτια Belvedere.

Διεύθυνση: Prinz Eugen-Straße 27, Βιέννη

Επίσημος ιστότοπος: www.belvedere.at/el

3 Το Hofburg και το μουσείο Sisi

Sisi Museum - Review of the life of empress Elisabeth

Το Hofburg και το μουσείο Sisi

Οι θησαυροί τέχνης γεμίζουν τα δωμάτια και τα σαλόνια του Hoffburg, του αυτοκρατορικού παλατιού του δικαστηρίου του Hapsburg. Μαζί με τα έργα ζωγραφικής, αυτά περιλαμβάνουν σπάνια διακοσμητικά έργα σε πορσελάνη, κρύσταλλο, υφάσματα, έπιπλα, ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία διανέμονται σε όλη τη χώρα. Έχετε πολλές επιλογές κατά την επίσκεψη: τα Imperial Apartments, το Μουσείο Sisi και η συλλογή Silver, ή ένας συνδυασμός. Από τα δωμάτια στο Hofburg προσβάσιμα από το κοινό, μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα είναι αυτά των διαμερισμάτων Franz Joseph, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν όπως ήταν όταν τα χρησιμοποιούσαν. Το πολυτελές σαλόνι στην κατοικία της αυτοκράτειρας Ελισάβετ θεωρείται το ωραιότερο δωμάτιο στο παλάτι και το μεγάλο σαλόνι της διαθέτει εξαιρετικές συλλογές επίπλων Louis XIV και αγγεία από πορσελάνη Sèvres.

Στην καρδιά του παλατιού Hofburg, το μουσείο Sisi είναι αφιερωμένο στη ζωή του πιο σεβαστού μέλους της Αυστρίας, της αυτοκράτειρας Ελισάβετ (ή του Sisi). Προσφέροντας μια ματιά στην προνομιούχα ζωή της – καθώς και της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας τον 19ο αιώνα – το μουσείο φιλοξενεί πάνω από 300 προσωπικά αντικείμενα που κάποτε ανήκε στην αυτοκράτειρα. Τα κυριώτερα σημεία περιλαμβάνουν είδη ένδυσης, όπως γάντια και φορέματα, μαζί με ένα αντίγραφο της φόρεμα που φορούσε στη στέψη της και το αρχικό παιδικό βαπτιστικό φόρεμα. Άλλες οθόνες περιλαμβάνουν ένα αντίγραφο της αυτοκρατορικής σιδηροδρομικής μεταφοράς της, σημειώσεις σχετικά με το αυστηρό καθεστώς της ομορφιάς και – κάπως ψυχρό αλλά συναρπαστικό – τη μάσκα θανάτου μετά τη δολοφονία της.

Διεύθυνση: Michaelerkuppel, 1010 Wien

Επίσημη ιστοσελίδα: www.hofburg-wien.at/en/

4 Η Albertina

Αρχείο:Wien - Albertina (b).JPG - Βικιπαίδεια

Η Albertina

Η γκαλερί τέχνης Albertina της Βιέννης διαθέτει 45.000 σχέδια και ακουαρέλες, ένα εκατομμύριο τυπωμένα φύλλα γραφικού υλικού που καλύπτουν περίοδο 500 ετών και 35.000 βιβλία, καθιστώντας την πιο ολοκληρωμένη συλλογή γραφικού υλικού στον κόσμο.Ιδρύθηκε το 1786 από το γαμπρό της Μαρίας Τερέζα, ο δούκας Albert της Σαξονίας-Τέσχα, αυτή η φανταστική συλλογή περιλαμβάνει κομμάτια από όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά σχολεία. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν παραδείγματα από τη γερμανική σχολή μετά τον 15ο αιώνα, ιδιαίτερα έργα του Albrecht Dürer, καθώς και της Αυστριακής Σχολής από τον 18ο αιώνα και εξής, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Gustav Klimt. Άλλοι διεθνείς καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται είναι ο Edvard Munch, ο Francisco Goya και ο Pablo Picasso. Οι ειδικές συλλογές της Albertina περιλαμβάνουν ιστορικά χαρτιά και ποικιλίες καρτών παιχνιδιού, καρικατούρες, εικονογραφημένα βιβλία και χαρτοφυλάκια, μαζί με αφίσες και πρωτότυπες εκτυπώσεις από την εποχή του Dürer.

Διεύθυνση: Albertinaplatz 1, 1010 Βιέννη

5 Η Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη

Austrian National Library, Vienna, Austria | bluesyemre

Η Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη

Η Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, που στεγάζεται σε ένα αρχαίο μπαρόκ κτίριο από το 1726, είναι σχεδόν εξίσου εκπληκτική στο εξωτερικό όπως είναι μέσα (σχεδόν, αλλά όχι αρκετά). Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ομάδα αγαλμάτων που απεικονίζουν τη θεά Μίνερα με το άρμα της που τραβιέται από τέσσερις άκρες, ενώ στο εσωτερικό της είναι όλα σχετικά με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Τα πιο αξιοσημείωτα είναι στο Αίθουσα ανάγνωσης του Augustine, διακοσμημένο από τον Johann Bergl το 1773 και το Δημαρχείο (Prunksaal), ένα από τα πιο θαυμάσια μπαρόκ δωμάτια του κόσμου, τις τοιχογραφίες του οροφή που έγραψε ο Daniel Gran το 1730. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν πολλά άγαλμα σε μέγεθος ζωής και μια συλλογή από 15.000 χρυσά σφραγισμένα βιβλία από τη βιβλιοθήκη του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας . Η βιβλιοθήκη είναι, ωστόσο, γνωστή για την εκτεταμένη συλλογή της, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, και διαθέτει περισσότερα από επτάμισι εκατομμύρια στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων μουσικών κομματιών, χειρογράφων, παπύρων, πορτραίτων και φωτογραφικού αρχείου. Η βιβλιοθήκη φιλοξενεί επίσης τέσσερα αξιοσημείωτα μουσεία, όπως η συλλογή χαρτών και το μουσείο Globe με έναν σπάνιο ρωμαϊκό χάρτη του 4ου αιώνα και το αρχείο Αρχείο εικόνων και συλλογή πορτρέτου.

Διεύθυνση: Josefsplatz 1, 1015 Wien

6 Το Μουσείο της Βιέννης

Best Karlsplatz Tours & Tickets - Book Now

Karlsplatz

Μια συγχώνευση των μουσείων που ασχολούνται με την πλούσια ιστορία της πόλης, το Μουσείο της Βιέννης (Μουσείο της Βιέννης) χρονολογείται από το 1888, όταν ιδρύθηκε ως αποθήκη έργων τέχνης και εγγράφων ιστορικής σημασίας. Οι κύριες συλλογές πραγματοποιούνται μέσα Μουσείο Βιέννης Karlsplatz, όπου στεγάζονται ιστορικά και καλλιτεχνικά εκθέματα από τη Νεολιθική περίοδο και μετά, Μουσείο της Βιέννης Hermesvilla, ένα αναπαλαιωμένο παλάτι με εκθέματα σχετικά με την ιστορία του αυτοκράτορα Φραντς Ιωσήφ και της συζύγου του Ελισάβετ που έμεινε μερικές μέρες εδώ κάθε χρόνο. Ένα άλλο ενδιαφέρον αξιοθέατο κάτω από την ομπρέλα του Μουσείου της Βιέννης είναι το Παγκόσμιο περίπτερο Otto Wagner στην Karlsplatz με μόνιμες επιδείξεις σχετικές με τη ζωή και το έργο του διάσημου αυστριακού αρχιτέκτονα.

Διεύθυνση: 4 Karlsplatz, 1010 Wien

7 Το Τεχνικό Μουσείο

Technisches Museum - Technical Museum Vienna - vienna-trips.at

Το Τεχνικό Μουσείο

Ο αυτοκράτορας Franz Joseph τοποθετούσε το θεμέλιο λίθο του νέου Τεχνικού Μουσείου της Βιέννης το 1908 και από τότε που άνοιξε το 1918 φιλοξένησε μια σημαντική συλλογή τεχνολογικών καινοτομιών. Σήμερα, οι συλλογές της παρέχουν μια διατομεακή εξέλιξη της τεχνολογίας, του εμπορίου και της βιομηχανίας, με ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της Αυστρίας σε αυτούς τους τομείς. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν οθόνες σχετικές με τη φύση, την αστρονομία, την εξόρυξη, την ενέργεια, τις επικοινωνίες, τα μουσικά όργανα και τις μεταφορές. Ένα άλλο ενδιαφέρον μουσείο είναι το Μουσείο εγκλημάτων (Kriminalmuseum) με τη συναρπαστική συλλογή των εγγράφων και αντικειμένων – συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων βασανιστηρίων – που στεγάζονται στο παλιό σπίτι του λεβητοστάσιου σαπουνιών, ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα.

Διεύθυνση: Mariahilferstrasse 212, 1140 Wien

Επίσημη ιστοσελίδα: www.technischesmuseum.at/besucherinformation/lang/el

8 Το Μουσείο της Εφέσου

Το Μουσείο της Έφεσης στο Νέο Παλάτι του Χόφμπουργκ, με επίκεντρο τα ευρήματα των αυστριακών αρχαιολόγων που ανασκάπτουν στις ακτές της Μικράς Ασίας, περιέχει πολλά ενδιαφέροντα αγάλματα, ανάγλυφα και χάλκινα στοιχεία από αυτή την αρχαία εμπορική πόλη. Παρουσιάστηκε στον αυτοκράτορα με ευγνωμοσύνη, η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει αξιοσημείωτα εκθέματα, όπως το χάλκινο χάλκινο του 4ου αιώνα ενός αθλητή που αποτελείται από 234 θραύσματα και το μνημείο Parthian, μια ζωφόρο μήκους περίπου 40 μέτρων με μέγεθος ζωής αναγλυφοί ανάγλυφοι για τον Λουκύσιο Βέρο, ο οποίος πέθανε το 169 μ.Χ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το άγαλμα Ο Ηρακλής αγωνίζεται με τους Κενταύρους και ένα ιερό της Άρτεμης από τον 4ο αιώνα π.Χ.

Διεύθυνση: Neue Burg, Heldenplatz, 1010 Βιέννη

Επίσημη ιστοσελίδα: www.khm.at/en/visit/collections/ephesos-museum/

9 Μουσείο φυσικής ιστορίας

Kunsthistorisches Museum Wien: Skip The Line

Μουσείο φυσικής ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης σχεδιάστηκε ταυτόχρονα με το Μουσείο Kunsthistorisches Museum, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι και οι 39 γκαλερί της αποτελούν τη σημαντικότερη συλλογή φυσικής ιστορίας της χώρας. Ιδρύθηκε το 1765 από τον Φρανσίσκο Α, ο σύζυγος της Μαρίας Τερέζα, τα εκθέματά του παρουσιάζονται στο ίδιο κτίριο από το 1889. Χαρακτηριστικά είναι η μεγάλη συλλογή μεταλλικών στοιχείων που περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα υλικών που χρησιμοποιούνται στα ιστορικά κτίρια της Βιέννης, καθώς και σπάνια σμαράγδια και τα διαμάντια που κάποτε ανήκε στην αυτοκράτειρα Μαρία Τερέζα. Σημαντικό είναι επίσης το Τμήμα Προϊστορίας με λείψανα και αντικείμενα που χρονολογούνται από την Εποχή του Λίθιου έως τον Πρώιμο Μεσαίωνα. Τα παιδιά φροντίζουν καλά και μπορούν να απολαύσουν τις πολυάριθμες πρακτικές δραστηριότητες που τους έχουν διατεθεί στο Παιδικό Δωμάτιο.

Διεύθυνση: Burgring 7, 1010 Βιέννη

Επίσημη ιστοσελίδα: www.nhm-wien.ac.at/en?null

10 Η Περιοχή των Μουσείων (Museumsquartier)

MuseumsQuartier Wien – GCDN

Η Περιοχή των Μουσείων (Museumsquartier)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα κατασκευαστικά έργα στη Βιέννη τα τελευταία χρόνια, τα Museumsquartier κέντρα γύρω από τα πρώην Imperial στάβλοι στην Maria-Theresien-Platz και περιλαμβάνει πολλά από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το Μουσείο Leopold, που φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή αυστριακής τέχνης που χρονολογείται από το 1880 έως τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και περιλαμβάνει περίπου 600 ελαιογραφίες, περισσότερες από 3.000 ακουαρέλες, σχέδια και εκτυπώσεις. Επίσης αξιοσημείωτες είναι οι συλλογές βιεννέζικης αρτ νουβό και Art Deco της γκαλερί, καθώς και παραδείγματα από τους πρώτους εξπρεσιονιστές, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών πορτραίτων των Klimt και Schiele. Άλλα σημαντικά σημεία είναι τα σπάνια ιαπωνικά ξυλόγλυπτα, μεγάλη συλλογή πορσελάνης, μεσαιωνικά γλυπτά και αντικείμενα της Αφρικής. Μια άλλη γκαλερί ενδιαφέροντος είναι η Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Museum Moderner Kunst), που έχει σημειώσει για τα περισσότερα από 7.000 σύγχρονα και σύγχρονα έργα από τους ομοίους Warhol και Picasso. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τι είναι στο Kunsthalle Wien, μια σημαντική εγκατάσταση τέχνης που φιλοξενεί πολλές προσωρινές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.

Διεύθυνση: Museumsplatz 1, 1070 Βιέννη

Επίσημος ιστότοπος: www.mqw.at/en/

11 Η αυτοκρατορική συλλογή επίπλων

Η αυτοκρατορική συλλογή επίπλων Michael Welsing / φωτογραφία τροποποιήθηκε

Η συλλογή των αυτοκρατορικών επίπλων (Hofmobiliendepot) – μέρος της συλλογής μουσείων του παλατιού Schönbrunn – επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο σε αντικείμενα που κάποτε ανήκαν στη μοναρχία των Αψβούργων, μια από τις σημαντικότερες (αν όχι τις μεγαλύτερες) συλλογές επίπλων στον κόσμο. Αρχικά μια αποθήκη για τη μεγάλη ποικιλία των οικογενειακών καταλυμάτων και των καταλόγων και των επιπλωμένων επίπλων και επίπλων, αυτή η εντυπωσιακή συλλογή φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 165.000 αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί σε τρεις αιώνες. Οι εμφανίσεις περιλαμβάνουν παρουσιάσεις των αυτοκρατορικών επίπλων καθώς και ποικίλες μορφές επίπλωσης όπως Biedermeier, Ιστορικό και Βιεννέζικο μοντέρνο, καθώς και σύγχρονο σχεδιασμό επίπλων. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τους αυτοκρατορικούς θρόνους καθώς και μια μοναδική συλλογή από σφουγγάρια και κομπολόγια.

Διεύθυνση: Andreasgasse 7, 1070 Wien

Επίσημος ιστότοπος: www.hofmobiliendepot.at/el.html

  • Διαβάστε περισσότερα:
  • Επισκεφτείτε το παλάτι Schönbrunn της Βιέννης: Στιγμιότυπα, συμβουλές και περιηγήσεις

12 Το Παιδικό Μουσείο και το ZOOM

Το Παιδικό Μουσείο και το ZOOM Roberto Verzo / τροποποιημένη φωτογραφία

Δεν υπάρχει καμία έλλειψη διασκέδασης για παιδιά στα μουσεία της Βιέννης. Το θεαματικό παλάτι Schönbrunn δεν αποτελεί εξαίρεση και βρίσκεται το Παιδικό Μουσείο (Kindermuseum) με τις διαδραστικές οθόνες που παρουσιάζουν τις ζωές των βασιλικών παιδιών κατά τη διάρκεια των αιώνων. Τα κυριώτερα σημεία περιλαμβάνουν χειροκίνητα εκθέματα αντικειμένων, παιχνιδιών και παιχνιδιών, είδη ένδυσης και περούκες και ακόμη και μια ευκαιρία να ντύνονται ως πρίγκιπας ή πριγκίπισσα. Τα παιδιά έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν το τετράδιο χορό, μια σημαντική κατηγορία για παιδιά του αυτοκρατορικού δικαστηρίου (συνιστώμενες επιφυλάξεις). Για μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία, μπορούν να οργανωθούν γλέντια γενεθλίων σε αγγλική γλώσσα (με χορό). Ένα άλλο μεγάλο αξιοθέατο για τα παιδιά είναι το Παιδικό Μουσείο ZOOM. Στο MuseumsQuartier, το ZOOM προσφέρει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων και διαδηλώσεων, σχεδιασμένων να βοηθήσουν τους νέους να σκεφτούν τον κόσμο γύρω τους, ενώ παράλληλα αγγίζουν και εξερευνούν πολυάριθμα χειροποίητα αντικείμενα και πειράματα.

Διεύθυνση: Schönbrunner Schlossstrasse, 1130 Wien

Επίσημος ιστότοπος: www.kaiserkinder.at/sprachen/english.html

13 Το Μουσείο Μεταφορών

Το Μουσείο Μεταφορών

Ιδρύθηκε το 1922, αφού το μεγαλύτερο μέρος των αυτοκρατορικών αμαξιδίων μεταφέρθηκε στην πρώην σχολή χειμερινών ιππασίων στο παλάτι Schönbrunn. Το Μουσείο Μεταφορών είναι απαραίτητο για τα πολυάριθμα λεωφορεία του, τα τελετουργικά αμαξίδια, τα έλκηθρα και τις καρέκλες. Ένα αποκορύφωμα της συλλογής είναι το εξαιρετικό αυτοκρατορικό λεωφορείο που χτίστηκε για τη στέψη του Ιωσήφ ΙΙ το 1764, και η μεταφορά της επιλογής για πολλές βασιλικές βασιλικές από τότε. Πλούσια διακοσμημένο με περίτεχνα γλυπτά και πλούσια έργα ζωγραφικής, αυτό το βαρύ λεωφορείο τραβήχτηκε από μια ομάδα οκτώ αλόγων (πάντα γκρίζα) αλλά, λόγω του τεράστιου βάρους του, δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει γρηγορότερα από το περπάτημα ρυθμό. Επίσης, ενδιαφέρον είναι το μαύρο Funerary Coach που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τους Habsburgs στην τελική θέση ανάπαυσης. Σημειώστε ότι η Βιέννη φημίζεται για τα πολυάριθμα άμαξα (Fiaker) και παρέχει ένα διασκεδαστικό τρόπο για να εξερευνήσετε την πόλη.

Διεύθυνση: Παλάτι Schönbrunn, 1013 Βιέννη

14 Το Μουσείο Ρολόι της Βιέννης

Το Μουσείο Ρολόι της Βιέννης Michael Hill / φωτογραφία τροποποιήθηκε

Μια επίσκεψη στο συναρπαστικό Μουσείο Ρολόι Βιέννης (Uhrenmuseum)στον κεντρικό πεζόδρομο της Βιέννης, με τις ανεκτίμητες συλλογές των παλαιών ρολογιών είναι ο χρόνος που δαπανάται πολύ καλά. Η απέραντη αυτή συλλογή απεικονίζει την ανάπτυξη ρολογιών από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα, από τα βασικά ρολόγια έως τα τεράστια ρολόγια πύργων και τα ρολόγια τσέπης. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την εμφάνιση ρολογιών με εικονογραφημένα πρόσωπα, εξαιρετικά ρολόγια αυστριακού φανάρι της εποχής Biedermeier, ρολόγια χειρός, μια συλλογή από ρολόγια τάφους του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και, φυσικά, την απίστευτη εμπειρία ακρόασης μιας ορχήστρας από χτυπήματα κάθε ώρα. (Διατίθενται εκδρομές με αγγλική γλώσσα.)

Διεύθυνση: Schulhof 2, A-1010 Βιέννη

15 Το Μουσείο Φρόιντ

Το Μουσείο Freud Francisco Antunes / φωτογραφία τροποποιήθηκε

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ έζησε στο σπίτι στο 19 Berggasse για σχεδόν μισό αιώνα, από το 1891 ως το 1938. Ήταν εδώ που έγραψε τις θεωρίες του, συμπεριλαμβανομένων Τα όνειρα και η σημασία τους, και έλαβε την επίσημη ανακοίνωση το 1902 ότι ο αυτοκράτορας του είχε απονείμει επίτιμη Καθηγήτρια.Μόνο τα δωμάτια εργασίας του Freud είναι ανοικτά για το κοινό, συμπεριλαμβανομένου του προθάλαμου και της αίθουσας αναμονής – και τα δύο εγκαθίστανται ακριβώς όπως ήταν στην εποχή του Freud – καθώς και η αίθουσα θεραπείας και η μελέτη του. Άλλα σημαντικά στοιχεία περιλαμβάνουν μια σειρά από πρωτότυπα έπιπλα, έγγραφα, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα. Αξίζει επίσης να σημειωθούν ορισμένα στοιχεία από τη συλλογή αρχαιοτήτων και οθονών του Freud και μια ταινία που αναφέρει την ιστορία της ζωής της οικογένειάς του.

Διεύθυνση: Berggasse 19, 1090 Βιέννη

Επίσημος ιστότοπος: http://www.freud-museum.at/en/

16 Haydn House

Haydnhaus : WIEN MUSEUM

Η Βιέννη δεν έχει έλλειψη τουριστικών αξιοθέατων αφιερωμένων σε σπουδαίους συνθέτες. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το Haydn House (Haydnhaus), πρώην σπίτι του συνθέτη Joseph Haydn. Τώρα ένα μουσείο, ήταν εδώ Haydn συνέθεσε μερικά από τα πιο διάσημα έργα του, συμπεριλαμβανομένων των oratorios Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και Οι εποχές, και όπου έζησε από το 1793 μέχρι το θάνατό του το 1809. Ο θρύλος λέει ότι όταν ο Ναπολέων έμαθε για την αποτυχημένη υγεία του συνθέτη (τα στρατεύματά του κατοικούσαν τη Βιέννη εκείνη την εποχή) διέταξε μια φυλακή της Τιμής να αναρτάται έξω από το σπίτι. Ανοιχτό το 1899, το μουσείο περιλαμβάνει πολλά γράμματα, χειρόγραφα και προσωπικά είδη, μαζί με δύο πιάνα και τη μάσκα θανάτου του συνθέτη. Επίσης σημειώνεται μια αίθουσα μνημείων στον Johannes Brahms με αναμνηστικά, έπιπλα και ένα εικονογραφικό αρχείο της ζωής και των έργων του.

Διεύθυνση: Haydngasse 19, 1060 Wien

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *