15 κορυφαία αξιοθέατα στη Φλωρεντία

10 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Θα χρειαστούν εβδομάδες για να δούμε τα πάντα που μπορεί να προσφέρει η Φλωρεντία. Σχεδόν κάθε μία από τις δωδεκάδες εκκλησίες της θα είναι το τουριστικό αξιοθέατο βραβείου μιας μικρότερης πόλης. Μερικά από τα αξιοθέατα της είναι ανάμεσα στις πιο γνωστές ιταλικές εικόνες – Ponte Vecchio, Michelangelo’s Δαβίδ, Ο θόλος του Brunelleschi – και ολόκληρη η πόλη είναι μια βιτρίνα της Ιταλικής Αναγέννησης, του ανθρωπιστικού καλλιτεχνικού κινήματος που έσπασε την Ευρώπη από τους Σκοτεινούς. Αλλά ακόμη και ανάμεσα σε μια τόσο λαμπρή συλλογή από παλάτια, εκκλησίες, μουσεία και ορόσημα, κάποιοι στέκονται πάνω από το κεφάλι και τους ώμους. Δεδομένου ότι εξετάζετε όλα τα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στη Φλωρεντία και να σχεδιάσετε τις μέρες των περιηγήσεών σας, δεν θα θέλετε να χάσετε τα κυριώτερα σημεία που έχουν κάνει τη Φλωρεντία μία από τις δημοφιλέστερες πόλεις της Ευρώπης.

Δείτε επίσης: Πού να μείνετε στη Φλωρεντία

1 Τον καθεδρικό ναό της Santa Maria del Fiore και την Piazza Duomo

Book Tickets & Tours: Cathedral of Santa Maria del Fiore 2021 | GetYourGuide

Τον καθεδρικό ναό της Santa Maria del Fiore και την Piazza Duomo

Η Piazza Duomo και η ομάδα κτιρίων που αποτελούν το συγκρότημα του καθεδρικού ναού συγκεντρώνουν μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Ιταλίας σε μια σχετικά μικρή περιοχή. Καθώς περιηγείστε στο βαπτιστήριο, στον καμπαναριό, στον καθεδρικό ναό και στο μουσείο του, θα δείτε μερικά από τα πιο γνωστά αριστουργήματα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Ιταλικής Αναγέννησης – Ghiberti, Brunelleschi, Donatello, Giotto, και τον Μιχαήλ Άγγελο. Ξεκινήστε περπατώντας γύρω από την πλατεία για να θαυμάσετε τα περίτεχνα μαρμάρινα εξωτερικά έπιπλα και στη συνέχεια να μπείτε μέσα σε κάθε ένα για να κοιτάξετε πιο προσεκτικά τα έργα ζωγραφικής από βιτρό που σας χαιρετούν όπου και αν κοιτάτε.

Αν περιμένετε σε παρατεταμένες γραμμές για να αγοράσετε ένα εισιτήριο δεν είναι η ιδέα σας για διασκέδαση – ειδικά σε μια ζεστή μέρα – σκεφτείτε το Skip the Line: Φλωρεντία Ντουόμο με την περιήγηση στην άνοδο του Dome Brunelleschi. Αυτή η διήμερη ξενάγηση περιλαμβάνει τον καθεδρικό ναό, τον τρούλο, το βαπτιστήριο, τα έξοδα εισόδου και την επιλογή να επισκεφθείτε το Μουσείο Όπερα ντελ Ντόμο μόνοι σας.

 • Διαβάστε περισσότερα:
 • Εξερευνώντας τον καθεδρικό ναό της Santa Maria del Fiore: Ένας οδηγός επισκεπτών

2 Battistero di San Giovanni (βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη)

I beni culturali - Battistero di San Giovanni | ITALIE

Battistero di San Giovanni (βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη)

Από κάθε γωνία, μέσα ή έξω, το οκταγωνικό βαπτιστήριο του 12ου αιώνα είναι ένα τέλειο έργο τέχνης. Η μαρμάρινη πρόσοψή της, τα περίπλοκα ψηφιδωτά του εσωτερικού της και τα έργα τέχνης που κατέχει όλα αξίζουν ένα μέρος ψηλά στον κατάλογό σας. Αλλά τα υπέροχα χάλκινα πάνελ που δημιούργησε η Ghiberti για τις πόρτες που βλέπουν στον καθεδρικό ναό τους αγκαλιάζουν όλα. Πουθενά δεν έχει κατασκευαστεί χάλκινος με εξαιρετική έκφραση όπως σε αυτά Πύλες του Παραδείσου. Για μια πιο προσεκτική ματιά, και για να δείτε μερικούς από τους θησαυρούς που έγιναν για το βαπτιστήριο, επισκεφτείτε το Museo dell’Opera del Duomo, το μουσείο του καθεδρικού ναού.

 

Φλωρεντία – Χάρτης Baptistry του Battistero San Giovanni

3 Piazzale Michelangiolo

Piazzale Michelangelo a Firenze | Visit Tuscany

Τόσο συχνά λάθος ως Piazzale Michelangelo ότι ακόμη και το υλικό τουριστικού υλικού περιστασιακά γλιστρά επάνω, αυτή η ταράτσα πάνω από την πόλη είναι μια υποχρεωτική στάση για τα λεωφορεία και το σημείο από το οποίο λαμβάνονται όλα αυτά τα τραπουλόχαρτα του καθεδρικού ναού. Κατά τις πολυάσχολες τουριστικές περιόδους, ο καλύτερος χρόνος για να το απολαύσετε σε σχετική ειρήνη είναι αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Είναι ιδιαίτερα όμορφο κατά το ηλιοβασίλεμα. Παρόλο που μπορείτε να πάρετε ένα πανόραμα 360 μοιρών της Φλωρεντίας από τον θόλο του καθεδρικού ναού, μόνο από αυτή τη βεράντα μπορείτε να εκτιμήσετε πλήρως πώς ο θόλος του Brunelleschi κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης. Ούτε άλλο ύψος δεν μπορεί να σας δώσει αυτή τη σαρωτική θέα στην πόλη που περικλείει το Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Santa Croce, και άλλα ορόσημα. Μπορείτε να περπατήσετε εδώ, να αναρριχηθείτε από τον ποταμό μέχρι τους κήπους ή να πάρετε το λεωφορείο 12 ή 13. Ενώ είστε εδώ, συνεχίστε μέχρι την εκκλησία του San Miniato al Monte ή να μείνετε στο λεωφορείο προς την εκκλησία και να περπατήσετε πίσω.

4 Το Παλάτι και την Πινακοθήκη Ουφίτσι

Λίγοι θα υποστήριζαν τη θέση του Uffizi ανάμεσα στη χούφτα των κορυφαίων μουσείων τέχνης του κόσμου. Οι συλλογές του είναι απλώς κλιμακωτές στην ποικιλομορφία και την ποιότητά τους, ακόμα κι αν η τέχνη δεν είναι το κύριο ενδιαφέρον σας, θα πρέπει να δείτε τα κυριώτερα σημεία των έργων. Θα ξεφύγετε να κατανοείτε πολύ περισσότερο πώς οι ζωγράφοι της 14ης έως και του 16ου αιώνα της Φλωρεντίας άλλαξαν το πρόσωπο της δυτικής τέχνης, καθώς βλέπετε τη μετάβαση από τις στιβαρές βυζαντινές εικόνες στις ζωγραφικές μορφές και τα τοπία των καλλιτεχνών της Αναγέννησης. Το τεράστιο κτίριο που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού ήταν ένα ακόμη από τα ανάκτορα του Medici, αλλά δεν προοριζόταν για κατοικία, αλλά για να στεγάσει κυβερνητικά γραφεία, επιστημονικές μελέτες και μέρος της καλλιτεχνικής τους συλλογής. Ένας από τους ωραιότερους χώρους του, ο οκταγωνικός Tribuna, ανατέθηκε ειδικά για να παρουσιάσει τους πιο βραβευμένους πίνακες και κοσμήματα του Francesco I de Medici.

The Tribune in the Uffizi | Artworks | Uffizi Galleries

Μπορείτε να παρακάμψετε τη μακρά αναμονή για είσοδο και να πάτε κατευθείαν στην είσοδο με το Skip the Line: Florence Accademia και το Uffizi Gallery Tour που σας δίνει προτεραιότητα πρόσβασης καθώς και ξεναγήσεις.

 • Επισκεφτείτε τη γκαλερί Uffizi στη Φλωρεντία: 12 κορυφαίες στιγμές, συμβουλές & περιηγήσεις

5 Την πλατεία Piazza della Signoria και τη Loggia dei Lanzi

 

La Loggia dei Lanzi a Firenze, storia, arte e curiosità

Την πλατεία Piazza della Signoria και τη Loggia dei Lanzi

Αυτή η ευρεία πλατεία υπήρξε το κέντρο της εξουσίας στη Φλωρεντία από την αρχή του 14ου αιώνα – και ίσως ακόμη και πριν, καθώς βρέθηκαν ετρουσκικά και ρωμαϊκά υπολείμματα κάτω από το πεζοδρόμιο. Σήμερα, είναι και το κοινωνικό κέντρο, ένας αγαπημένος τόπος συνάντησης γεμάτος με τουρίστες και ντόπιους. Στο κέντρο της είναι το Κρήνη Ποσειδώνα, στη μία πλευρά το Palazzo Vecchio, που στεγάζει ακόμα την κυβέρνηση της πόλης. Ενάντια στον τοίχο του Uffizi, που αποτελεί το ένα άκρο της πλατείας, είναι η Loggia dei Lanzi, μια υπαίθρια γκαλερί γλυπτικής με πολλά αξιοσημείωτα κομμάτια.Τα πιο αναγνωρισμένα από αυτά είναι το πιο γνωστό έργο του Benvenuto Cellini, Περσέα με τον Επικεφαλής της Μέδουσας. Μπροστά από το Palazzo Vecchio είναι ένα αντίγραφο του Michelangelo Δαβίδ.

 • Διαβάστε περισσότερα:
 • Εξερευνώντας την Piazza della Signoria στη Φλωρεντία: ένας οδηγός επισκεπτών

6 Galleria dell’Accademia (Γκαλερί Ακαδημίας)

Galleria dell'Accademia: a ottobre la ristrutturazione della Sala del Colosso

Το πιο γνωστό έργο του Μιχαήλ Άγγελο, Δαβίδ, αντιγράφεται σε όλη τη Φλωρεντία, αλλά μέσα σε αυτό το μουσείο τέχνης, θα βρείτε το πρωτότυπο. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης στο γλυπτό, είναι τώρα πίσω από το γυαλί, αλλά δεν αποτυγχάνει ποτέ να εμπνεύσει. ο Δαβίδ δεν είναι ο μοναδικός Μιχαήλ Άγγελος εδώ, ούτε είναι το μοναδικό σημαντικό αριστούργημα. Στα γλυπτά που εμφανίζονται στην ίδια γκαλερί, μπορείτε σχεδόν να παρακολουθήσετε τον Μιχαήλ Άγγελο στην εργασία, καθώς βλέπετε τους τέσσερις ημιτελείς σκλάβους, που προορίζονταν για έναν τάφο στη Ρώμη, φαινομενικά στη διαδικασία απελευθέρωσης από το μάρμαρο. Εδώ, επίσης, είναι του Άγιος Ματθαίος για τον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας, επίσης ημιτελή. Θα θελήσετε να κοιτάξετε στις άλλες γκαλερί για να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τους Φλωρεντινούς καλλιτέχνες του 13ου έως το 16ο αιώνα, ειδικά αν δεν σχεδιάζετε να δείτε τις συλλογές της Uffizi Gallery. Ο Σάντρο Μπότιτσελι Μαντόνα είναι ένα επίκεντρο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο αναμονής στις παραλίες και στα δύο αυτά εξαιρετικά μουσεία τέχνης με το Skip the Line: Florence Accademia και Uffizi Gallery Tour που σας μεταφέρουν κατευθείαν στην είσοδο, καθώς και μια ξενάγηση.

7 Τάφοι Medici του Σαν Λορέντζο και Μικελάντζελο

Ο Medici ανέθεσε το καλύτερο ταλέντο για την οικογενειακή εκκλησία και τα ταφικά παρεκκλήσια: το Brunelleschi για την εκκλησία και ο Μιχαήλ Άγγελος για το παρεκκλήσι που αποσκοπούσε να μνημονεύσει τους πιο επιφανείς πρίγκιπες τους. Και οι δύο καλλιτέχνες πέθαναν πριν τελειώσουν το έργο, αλλά η εκκλησία του Brunelleschi ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα σχέδιά του. Το παρεκκλήσι του Μιχαήλ Αγγέλου, που ονομάζεται Νέα Σακρασία, δεν ήταν. στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε καθόλου. Αλλά αυτό που ολοκλήρωσε θεωρείται ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα του κόσμου στο μαρμάρινο γλυπτό. Καθώς περιηγείστε στην εκκλησία, το Παλιά Σακριστία, ο Νέα Σακρασία, ο Το Παρεκκλήσι των Πριγκηποντ και το Βιβλιοθήκη Laurenziana, θα βρείτε τα έργα άλλων αναγεννησιακών δασκάλων, συμπεριλαμβανομένων των Donatello και Lippi.

 • Εξερευνώντας τον San Lorenzo στη Φλωρεντία: Οδηγός επισκεπτών

8 Palazzo Vecchio (Palazzo della Signoria)

Private Florence walking tour from Duomo to Santa Croce | musement

Η ιστορία, η τέχνη και η ηχορύπανση εξισορροπούνται στα πολυτελή δωμάτια και τις μεγάλες γκαλερί αυτού του φρούριου παλατιού στο κέντρο της Φλωρεντίας. Από εδώ, η πόλη / δημοκρατία κυβερνήθηκε και η ισχυρή οικογένεια Medici ανέθεσε στους κορυφαίους καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες της εποχής να σχεδιάσουν και να διακοσμήσουν τα γραφεία και τα διαμερίσματα τους. Να είστε βέβαιος να εγγραφείτε νωρίς για μία από τις δωρεάν περιηγήσεις, έτσι θα πάρετε για να δείτε μερικά από τα μυστικά περάσματα Medici που χρησιμοποιούνται για να μετακινηθείτε μεταξύ των δωματίων? επιστρέψτε το βράδυ (αποθηκεύστε το εισιτήριό σας) για να ανεβείτε στην οροφή για θέα στο ηλιοβασίλεμα της πόλης.

 • Εξερευνώντας το Palazzo Vecchio (Palazzo della Signoria) στη Φλωρεντία: Οδηγός επισκεπτών

9 Santa Croce

Piazza Square Santa Croce And Santa by Maremagnum

Πίσω από την γεωμετρική μαρμάρινη επένδυση της τυπικής πρόσοψης της Τοσκάνης, το Santa Croce είναι γεμάτο τέχνη εκκλησία και μαυσωλείο για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Φλωρεντίας. Μεταξύ των θησαυρών της υπάρχουν πολλά ορόσημα της τέχνης της Αναγέννησης. Θα θελήσετε να ψάξετε ιδιαίτερα Cappella Bardi με μερικές από τις μεγάλες τοιχογραφίες του Giotto, και στις παρακείμενες Cappella Peruzzi, για περισσότερα από αυτά, τα οποία ενέπνευσαν τον Masaccio και τον Michelangelo. Το Donatello Ο Χριστός Σταυρώθηκε θεωρείται ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα του φλωρεντινού αναγεννησιακού ανθρωπισμού. Οι τοιχογραφίες στο Cappella Baroncelli είναι το μεγαλύτερο έργο του Taddeo Gaddi. Όμως, ο πιο διάσημος είναι ο υπέροχος Σταυρός του Cimabue, ένας από τους πρώτους που μετακινούνται από δύσκαμπτες βυζαντινές σε φυσιοκρατικές μορφές Αναγέννησης, επηρεάζοντας τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που ακολούθησαν. Στο ναό, θα βρείτε τους τάφους του Μιχαήλ Άγγελο, του Γαλιλαίου, του Γκιμπέρτι, του συνθέτη Γκιόατσινο Ροσίνι, ακόμη και του Μακιαβέλι.

 

Χάρτης Santa Croce

10 Ponte Vecchio

Intel's “Ponte Vecchio” GPU Better Not Be A Bridge Too Far

Το Ponte Vecchio μπορεί να είναι η πιο αναγνωρισμένη εικόνα της Φλωρεντίας και οι αριστοκρατικές καμάρες της που καλύπτονται από ένα πλήθος καταστημάτων είναι σίγουρα μία από τις ωραιότερες σκηνές της πόλης. Η γέφυρα είναι παραδοσιακά το σπίτι για τα καταστήματα των ταλαντούχων χρυσοχόων της Φλωρεντίας, και μια βόλτα σε όλη την εξακολουθεί να δείχνει μια εκθαμβωτική ποικιλία από ωραία κοσμήματα. Αλλά οι περισσότεροι τουρίστες δεν συνειδητοποιούν ότι ένα άλλο σύνολο θησαυρών κρύβεται πάνω από το κεφάλι τους. Ο σκοπός της γέφυρας, φυσικά, ήταν να συνδέσει τις δύο πλευρές του Arno και οι Medici έπρεπε να διασχίζουν συχνά τα γραφεία τους στο Palazzo Vecchio και τα διαμερίσματά τους στο παλάτι Pitti. Οπότε ανέθεσαν στον αρχιτέκτονα Βάσαρη να χτίσει ένα πέρασμα, το οποίο ονομαζόταν επίσημα το Percorso del Principe, αλλά τώρα περισσότερο γνωστό ως Corridoio Vasariano, Το διάδρομο Vasari. Μπορείτε να δείτε τη γραμμή των ομοιόμορφα συναρμολογημένων παραθύρων πάνω από τα καταστήματα. Δεν είναι μόνο ένα διάδρομο. η επένδυση των τοίχων της είναι μια ανεκτίμητη συλλογή από πορτραίτα, κυρίως αυτοπροσωπογραφίες, από καλλιτέχνες που περιλαμβάνουν τους Ρέμπραντ, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Μιχαήλ Άγγελο και Βελισκέζ.

11 Το Palazzo Pitti (παλάτι Pitti) και τους κήπους Boboli

Palazzo Pitti Εισιτήρια- Florence | Tiqets.com

Μια μέρα στο συγκρότημα Pitti Palace (και θα μπορούσατε να περάσετε μια μέρα βλέποντας όλα) σας δίνει μια μικρή γεύση από τα πολλά πράγματα που μπορεί να προσφέρει η Φλωρεντία: μια εξαιρετική γκαλερί τέχνης, ένα παλάτι Medici, φλωρεντία χειροτεχνία, μουσεία, ιστορία, βασιλικά διαμερίσματα , και έναν από τους κορυφαίους κήπους της Ιταλίας. Εάν μια μέρα δεν είναι ακριβώς αυτό που είχατε κατά νου, τουλάχιστον περιηγηθείτε στο παλάτι για να δείτε το Royal Apartments και τα πολυτελή δωμάτια, όπου θα βρείτε ζωγραφιές από τον Ραφαήλ, τον Τίτιαν, τον Ρούμπενς, τον Τιντόρετο και άλλους πλοιάρχους – μια συλλογή που ανταγωνίζεται σχεδόν το Uffizi – που δεν κρέμονται σε γκαλερί, αλλά ως διακόσμηση για δωμάτια σχεδιασμένα για διασκέδαση και επίδειξη. Πίσω από το παλάτι τεντώστε το Κήποι Boboli. Ο μεγάλος δούκας Cosimo δεν έχασε τίποτα, και το αποτέλεσμα έγινε το μοντέλο για βασιλικούς κήπους σε όλη την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων των Βερσαλλιών). Ακόμα όμορφα περιποιημένα, οι κήποι ανεβαίνουν σε βεράντες που αποκαλύπτουν όλο και πιο εκτεταμένη θέα στην πόλη. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν σιντριβάνια και αγάλματα, πλακόστρωτο σπήλαια λαξευμένο στην πλαγιά ενός λόφου, λαβύρινθο, επίσημα κρεβάτια, ακόμη και ένα αμφιθέατρο στην τρύπα του λατομείου που άφησε να απομακρύνει την πέτρα για να χτίσει το παλάτι.

 • Εξερεύνηση των κήπων Pitti Palace & Boboli στη Φλωρεντία: Οδηγός επισκεπτών

12 Santa Maria Novella

Chiesa di Santa Maria Novella a Firenze | Orari e biglietti

Αν και αυτή η δομινικανή εκκλησία έχει την γνωστή ριγέ πρόσοψη του μαρμάρου που έχει φορεθεί από αρκετές άλλες εκκλησίες στη Φλωρεντία, έχει ερμηνευτεί αρκετά διαφορετικά, εντοπίζοντας χαριτωμένα καμπυλωτά σχέδια, μιμούμενοι παράθυρα και επισημαίνοντας σειρές καμάρες στην κατώτερη ιστορία. Η καλλιτεχνία συνεχίζεται μέσα από μερικές από τις καλύτερες τοιχογραφίες της πόλης, όπως Masaccio, Giotto, Domenico Ghirlandaio, Lippi, Paolo Uccello, και σαν να μην ήταν αρκετό, ένα ολόκληρο παρεκκλήσι είναι επενδεδυμένο με τις τοιχογραφίες του Andrea di Bonaiuto. από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της Ιταλίας του 14ου αιώνα. Εκτός από τις τοιχογραφίες είναι ένας μαρμάρινος άμβωνας που σχεδίασε ο Brunelleschi, ο ξύλινος σταυρός του, ο Vasari’s Ροδάριο Madonna, και ένα χάλκινο από τον Lorenzo Ghiberti. Σταματήστε στο ιστορικό φαρμακείο της μονής, όπου πωλούν βοτανικά βάλσαμα και λοσιόν άνθισης.

Φλωρεντία – χάρτης Santa Maria Novella

13 San Miniato al Monte

Το θέαμα της ένθετης πράσινης και λευκής μαρμάρινης πρόσοψης του San Miniato al Monte αξίζει την σύντομη ανάβαση πέρα ​​από την αγαπημένη άποψη της Φλωρεντίας, Piazzale Michelangiolo (ή μπορείτε να μείνετε στο λεωφορείο για να πάτε εκεί). Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτό το δραματικό αποτέλεσμα στη Φλωρεντία, όπου σύντομα έγινε η πιο δημοφιλής διακόσμηση προσόψεων. Αλλά σε αντίθεση με τις μεταγενέστερες προσόψεις, αυτή ανέρχεται σε ένα μεγάλο ψηφιδωτό χρυσού. Η επίδρασις του πορτώματος κοιτάει πίσω στην κλασική ρωμαϊκή αρχιτεκτονική και τα μωσαϊκά είναι ξεκάθαρα βυζαντινά εμπνευσμένα, και οι δύο επιρροές που ενώνουν το νέο αρχιτεκτονικό στυλ της ρωσικής εποχής. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας ευρύχωρος ανοιχτός ναός με μωσαϊκό δάπεδο και βαμμένη ξύλινη οροφή, που καταλήγει σε ένα υπέροχο αναγεννησιακό παρεκκλήσι κάτω από μια γυάλινη οροφή με μπλε και άσπρα τερακότα. Περισσότερα μωσαϊκά βυζαντινού ρυθμού, ένας μαρμάρινος άμβωνας του 12ου αιώνα και η διακοσμημένη ορχήστρα είναι όλα τα κυριώτερα σημεία, αλλά ακόμη πιο εκκρεμές είναι το σεσριστήριο. Τα τείχη της είναι επενδεδυμένα από τα ζωντανά πάνελ του αριστού κειμένου του 14ου αιώνα του Spinello Aretino, Η ζωή του Αγίου Βενέδικτου. Είναι ένα από τα πιο υπέροχα δωμάτια στη Φλωρεντία και ίσο με αυτά σε οποιοδήποτε παλάτι.

14 Εθνικό Μουσείο Bargello Palace

National Museum of the Bargello in Florence: The Bargello Museum in Florence,Tuscany

ο τέσσερα αριστουργήματα Michelangelo από μόνο του είναι αρκετός λόγος για να βάλετε το Μπαργκελό Πάλας στη λίστα των πραγμάτων που κάνετε στη Φλωρεντία. Έργα από Ο Donatello, ο della Robbias, ο Cellini, ο Brunelleschi, ο Ghiberti, και καλλιτέχνες της Τοσκάνης από το 14ο έως το 16ο αιώνα γεμίζουν το παλάτι, μαζί με ένα δωμάτιο από γλυπτά από ελεφαντόδοντο και μια συλλογή μεγαλοϊκών. Ένα ολόκληρο δωμάτιο είναι γεμάτο με σμάλτα και χρυσό έργο, μια φλανοτεχνική ειδικότητα κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης. Αυτή η έμφαση στις διακοσμητικές τέχνες και τη γλυπτική θέτει το Bargello εκτός από τα υπόλοιπα μουσεία τέχνης της Φλωρεντίας.

Διεύθυνση: Via del Proconsolo 4, Φλωρεντία

15 Mercato Centrale: Αγορά τροφίμων της Φλωρεντίας

2 florense SanLorenzo Mercato Centrale Firenze • MadameLeFo

Αν έχετε αρχίσει να ανησυχείτε ότι η Φλωρεντία είναι απλώς ένα γιγαντιαίο μουσείο υπαίθρου, ήρθε η ώρα να συναντήσετε μερικούς Φλωρεντίνους καθώς πηγαίνουν για τις καθημερινές τους συνήθειες. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να τα βρούμε παρά στην τεράστια αγορά τροφίμων Mercato Centrale. Για να φτάσετε εκεί μπορεί να χρειαστεί να τρέξετε ένα γάντι από πάγκους δρόμων που πωλούν τα πάντα, από τα φθηνά πλαστικά μέχρι τις “αυθεντικές ιταλικές τέχνες” που παράγονται μαζικά, κυρίως στην Ασία. Αλλά μόλις βρεθείτε μέσα και βυθισμένο στο άρωμα των φρέσκων βοτάνων, λουλουδιών και προϊόντων κήπου, θα τρίβετε τους αγκώνες με τις γυναίκες που ψωνίζουν για τα συστατικά για το δείπνο. Μην το παραβλέπετε ως πηγή δωρεών καλωσορίσματος για να πάρετε σπίτι, όπως ωραία ελαιόλαδα Τοσκάνης, ελιές, ζαχαρωμένα φρούτα και πλούσιο μαντολάτο.

Συμβουλές και εκδρομές: Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στη Φλωρεντία

  • Τριγυρίζω: Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια με μια εκδρομή του Hop-off της Φλωρεντίας, η οποία σταματά στα 18 από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της όψης που πρέπει να δείτε από ψηλά πάνω από την πόλη της Piazzale Michelangiolo. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πέρασμα 1-, 2- ή 3 ημερών για απεριόριστες βόλτες και θέα 360 μοιρών από το υπαίθριο λεωφορείο.
  • Τοπικό ταξίδι στην Τοσκάνη: Τροχαίοι λόφοι που λούζονται σε χρυσό φως και γραφικά χωριά στον οροπέδιο περιβάλλουν την πόλη της Φλωρεντίας και η Τοσκάνη σε μια μέρα περιήγηση στα αξιοθέατα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τα κυριώτερα σημεία. Ένας έμπειρος οδηγός θα σας σε ένα πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο προς Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο και Πίζα. Η περιήγηση περιλαμβάνει ένα μεσημεριανό γεύμα τριών πιάτων, εισιτήρια εισόδου στον καθεδρικό ναό της Σιένα και ένα λεπτομερή χάρτη όλων των προορισμών.
  • Cinque Terre ημερήσιες εκδρομές: Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα άλλο από τα διάσημα αξιοθέατα της Ιταλίας στο δρομολόγιο σας, το Cinque Terre Semi-Private Day Trip από τη Φλωρεντία είναι μια εξαιρετική επιλογή. Δείτε τα πολύχρωμα, γεμάτα από γκρεμούς χωριά αυτής της εκπληκτικής έκτασης ακτής και κρουαζιέρα στο νερό μεταξύ Manarola και Vernazza. Αυτή η ολοήμερη περιήγηση σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τα χωριά και να συμπεριλάβετε εισιτήρια εισόδου στο παραλιακό μονοπάτι πεζοπορίας, μετακίνηση με μετ ‘επιστροφής σε ένα κλιματιζόμενο μίνι βαν, την βόλτα με βάρκα και ένα σνακ. Για να εξασφαλιστεί προσωπική εξυπηρέτηση, η περιοδεία είναι μόνο για μικρές ομάδες, με μέγιστο αριθμό οκτώ ατόμων. Για ασύγκριτες απόψεις και μια από τις κορυφαίες εμπειρίες στην Ιταλία, περάστε μια διαδρομή 5,5 χιλιομέτρων από το διάσημο μονοπάτι για το περπάτημα Cinque Terre μεταξύ πόλεων σε ένα ταξίδι ημερήσιας διαδρομής πεζοπορίας Cinque Terre από τη Φλωρεντία. Η ξενάγηση περιλαμβάνει μια διαδρομή 40 λεπτών με βάρκα κατά μήκος της Ριβιέρας, μια βόλτα με τρένο μεταξύ πόλεων, χρόνο για κολύμπι και μεταφορά από τη Φλωρεντία σε ένα κλιματιζόμενο λεωφορείο.

 

Περισσότερα πρέπει να δείτε μέρη για επίσκεψη κοντά στη Φλωρεντία

Στην καρδιά της Τοσκάνης, η Φλωρεντία περιβάλλεται από μερικά από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ιταλία. Ορισμένα από αυτά, όπως το Prato και το Pistoia, είναι εύκολα ταξίδια ημερήσιας διάρκειας από τη Φλωρεντία, και πολύ πιο πέρα ​​από αυτά είναι η όμορφη πόλη της Lucca. Ο περίφημος πύργος της Πίζας, είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας. Νότια της Πίζας είναι το παλιό λιμάνι του Λιβόρνο και στα βόρεια είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ιταλίας γύρω από το Viareggio. Συνεχίστε κατά μήκος της ακτής για να περάσετε το Cinque Terre, ανάμεσα στα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ιταλία. Η όμορφη μεσαιωνική πόλη της Σιένα βρίσκεται νότια της Φλωρεντίας, και στο δρόμο εδώ μπορείτε να παρακάμψετε τις πόλεις των λόφων San Gimignano και Volterra. Βόρεια της Φλωρεντίας, η τροπική πρωτεύουσα της Ιταλίας της Μπολόνια είναι λίγο περισσότερο από μισή ώρα με το τρένο.

πηγή-tripnholidays

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *