10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για την Κωνσταντινούπολη

29 Οκτωβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στην Κωνσταντινούπολη

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Κωνσταντινούπολημπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Η Κωνσταντινούπολη είναι η πόλη των αντιθέσεων. Είναι το μέρος που η Ευρώπη συναντά την Ασία. Μια πόλη που δεν σταματά ποτέ να σε εκπλήσσει με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που ίσως να μην γνώριζες μέχρι σήμερα!

1 . Διαθέτει τα περισσότερα τζαμιά από οποιαδήποτε άλλη τούρκικη πόλη. Η πόλη φιλοξενεί σήμερα 3.113 τζαμιά, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Τουρκία και σε ολόκληρη την περιοχή. Μερικά από τα πιο σημαντικά περιλαμβάνουν το ιστορικό τζαμί Sultanahmet και το τζαμί Süleymaniye.

2 . Είχε τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου για περίπου 9 αιώνες. Μέχρι το 1520, όταν ολοκληρώθηκε ο καθεδρικός ναός της Σεβίλλης στην Ισπανία, η Αγία Σοφία ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο.

3 . Είναι η πατρίδας της τουλίπας. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η καταγωγή της τουλίπας είναι ολλανδική, οι πρώτοι βολβοί τουλίπας στην Ευρώπη ήταν στην πραγματικότητα εκείνοι που στάλθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Βιέννη το 1554.

4 . Ήταν η πιο καθαρή πόλη του κόσμου. Ενώ οι πόλεις του 16ου αιώνα στην Ευρώπη πνίγονταν σε σκουπίδια και ασθένειες, η Οθωμανική Κωνσταντινούπολη είχε ήδη 1.400 δημόσιες τουαλέτες.

5 . Το Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης είναι η παλαιότερη και η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Διαθέτει περίπου 4.000 πάγους, 22 παλιές πύλες, 2 τζαμιά, 4 βρύσες και αμέτρητα καφέ και εστιατόρια. Εάν θέλετε να το εξερευνήσετε διεξοδικά, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να περάσετε περίπου τρεις ολόκληρες ημέρες σε αυτόν τον μαγευτικό λαβύρινθο.

6 . Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ευρώπης. Η Κωνσταντινούπολη γνώρισε μια ραγδαία ανάπτυξη κατά το δεύτερο μισό του 20 ου αιώνα και ο πληθυσμός της αυξήθηκε μεταξύ του 1950 και του 2000 φτάνοντας περίπου σήμερα τους 15 εκ. κατοίκους.

7 . Το διάσημο μυθιστόρημα της Agatha Christie «Murder on the Orient Express» γράφτηκε στο Pera Palas Hotel στην Κωνσταντινούπολη. Το αγαπημένο της δωμάτιο (αριθμός 411) εξακολουθεί να διαθέτει έπιπλα αντίκες και πολλά είδη που σχετίζονται με την συγγραφέα.

8 . Οι περήφανα φωτογενείς γάτες της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα της πόλης. Είναι κυριολεκτικά παντού και είναι υπό την προστασία του κράτους.

9 . Διαθέτει το 3ο παλαιότερο μετρό του κόσμου. Αν και αυτό που ονομάζουμε σήμερα το μετρό της Κωνσταντινούπολης λειτουργεί μόνο για περίπου 30 χρόνια, αν κατευθυνθείτε στη δημοφιλή συνοικία Beyoğlu, μπορείτε να βρείτε ένα άλλο και πολύ παλαιότερο σύστημα μετρό . Αυτό το υπόγειο τελεφερίκ είναι γνωστό ως Tünel, έχει μήκος 573 μέτρα και εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 1875, μόλις 12 χρόνια μετά το πρώτο και δεύτερο υπόγειο στον κόσμο στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

10 . Είναι η Πόλη με τα περισσότερα ονόματα. Πολλοί διαφορετικοί κατακτητές κατέλαβαν την πόλη κατά τη διάρκεια των καιρών με αποτέλεσμα  να υπάρχουν δεκάδες ονόματα που σχετίζονται με την πόλη, από τη γνωστή Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Ρώμη και το Βυζάντιο έως τα λιγότερο γνωστά Miklagard, Carigrad ή Kushta.


πηγή-taxidevoumemazi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *