10 περισσότερα αξιοθέατα στην Πράγα

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Πράγα μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/
Το ταξιδιώτικό μας γραφείο θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε!

Η Πράγα, το παραμύθι των Χριστουγέννων έχει να δώσει περισσότερα από μία εποχή! Αξιοθέατα όπως η Church of our Lady before Tyn, ο δρόμος των αλχημιστών και το μουσείο Franz Kafka σας καλούν να τα ανακαλύψετε και να γνωρίσετε το μεσαιωνικό πρόσωπο της Πράγας. Τέλος, γραφικοί δρόμοι όπως η Νερούντοβα, το τεχνητό νησάκι Kampa και οι υπέροχες μονές Strahov & Λορέτο θα γεμίσουν τον χρόνο κάθε ταξιδιώτη.

Church of our Lady before Tyn

Η Church of our Lady before Tyn (εκκλησία της Tyn) είναι κρυμμένη στην ανατολική πλευρά της παλιάς πλατείας. Θα την αναγνωρίσετε από τα επιβλητικά καμπαναριά που ξεπροβάλλουν πίσω από τα κτίρια και την εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική. Μην μείνετε να τη θαυμάζετε απέξω, μπείτε μέσα για να δείτε έργα και αγάλματα, διάσημων Τσέχων καλλιτεχνών, αλλά και το παλιότερο μουσικό όργανο της πόλης. Επίσης, αν έχετε χρόνο και αντοχές μπορείτε να ανεβείτε τα 139 σκαλιά των καμπαναριών και να απολαύσετε τη θέα της παλιάς πλατείας. Συνήθως δεν έχει πολύ κόσμο, καθώς η είσοδος της είναι κρυμμένη και τα γκρουπ την επισκέπτονται κατόπιν ραντεβού.

Σημαντικό: Η πρόσβαση στο ναό γίνεται μέσα από την τρίτη (από αριστερά) από τις τέσσερις αψίδες του σχολείου της Tyn, που βρίσκεται στην παλιά πλατεία.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 45 λεπτά-1 ώρα
Ανοιχτά: Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:00 & 15:00-17:00. Κυριακή 10:00-12:00 Κλειστά: Δευτέρα
Κόστος: Δωρεάν (προαιρετική δωρεά)

 Ο ξερόλας λέει: Οι πύργοι της εκκλησίας διαφέρουν κατά ένα μέτρο, με τον ψηλότερο να συμβολίζει τον Αδάμ (ή τον άντρα) και τον χαμηλότερο την Εύα (ή τη γυναίκα)!

Ο δρόμος των Αλχημιστών

Ο δρόμος των αλχημιστών είναι (ίσως) το πιο γραφικό δρομάκι της πόλης. Ένα στενό σοκάκι κρυμμένο στην καστρούπολη, με μικροσκοπικά σπίτια, που θαρρεί κανείς πως φτιάχτηκαν για κούκλες και όχι για στρατιώτες. Στα πολύχρωμα σπιτάκια έμεναν αρχικά 24 οικογένειες, οι οποίες έδωσαν τη θέση τους σε χρυσοχόους και διάσημες προσωπικότητες. Ενώ σε αυτόν τον δρόμο, λέγεται, πως έδιναν και έπαιρναν οι αλχημείες για να βρεθεί το πολύτιμο ελιξίριο της ζωής και η μαγική συνταγή που θα μετατρέψει κάθε μέταλλο σε χρυσό. Οι μύθοι και το σκηνικό αυτό σταματάνε στο σήμερα, αφού ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ένα εμπορικό-τουριστικό αξιοθέατο, στο οποίο μάλιστα μπορείτε να μπείτε μόνο με εισιτήριο.

Σημαντικό: Μετά τις 16:00 το χειμώνα και τις 17:00 το καλοκαίρι η είσοδος είναι Δωρεάν και ο κόσμος λιγότερος.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 30-45 λεπτά
Ανοιχτά: Καθημερινά Απρίλιος-Οκτώβριος 09:00-17:00, Νοέμβριος-Μάρτιος 09:00-16:00.
Κόστος: Ολοκληρωμένο εισιτήριο για καστρούπολη 10-12€*, Μειωμένο (παιδιά 6-16) 6.5€, Παιδιά κάτω των 6 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες Δωρεάν. Διαβάστε τα tips.

 Ο ξερόλας λέει: Στο σπίτι με τον αριθμό 22 έζησε ο διάσημος λογοτέχνης Φραντς Κάφκα!

Εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στη Mala Strana και είναι ορατός από πολλά σημεία της πόλης. Η γαμήλια τούρτα, όπως προσφωνείτε από τους ντόπιους (λόγω χρώματος και δομής) αποτελεί υπόδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, έχοντας έναν πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο. Αυτά όμως που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη είναι ο ζωγραφισμένος τρούλος, που φτάνει τα 70μ. και ο άμβωνας με τα επίχρυσα χερουβείμ. Επισκεφτείτε τον κατά τις απογευματινές ώρες αν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα από τα κονσέρτα που διοργανώνονται. Τέλος, μην παραλείψετε να ανεβείτε τα 299 σκαλιά για να απολαύσετε τη θέα της πόλης.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1-2 ώρες
Ανοιχτά: Καθημερινά 09:00-16:00, Κονσέρτα: Από τέλη Μαρτίου μέχρι αρχές Νοεμβρίου: Τετάρτη-Δευτέρα στις 18:00 (διάρκεια 1 ώρα).
Κόστος: Ενήλικες 3€, Παιδιά 2€, Παιδιά κάτω των 10 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες Δωρεάν.

 Ο ξερόλας λέει: Το 1787 ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ έπαιξε στο μουσικό όργανο που βρίσκεται στο ναό!

Μοναστήρι Λορέτο

Το Μοναστήρι Λορέτο ή Λορέτα, είναι ένα από τα ομορφότερα μοναστήρια της Πράγας, με σημαντική αρχιτεκτονική και θρησκευτική αξία. Αποτελεί τόπο προσκυνήματος μόλις από το 1626, ενώ αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το έντονο λευκό του χρώμα, με την κόκκινη σκεπή, αλλά και ο πύργος με το ρολόι. Μέσα θα βρείτε τον πασίγνωστο Ήλιο της Πράγας, λείψανα των δύο αγίων και την εσταυρωμένη γυναίκα;! Στην αυλή του θα συναντήσετε την περίφημη Santa Casa (ιερή οικία), ένα από τα αντίγραφα του σπιτιού, που ζούσε η Παναγία όταν την επισκέφτηκε ο αρχάγγελος Γαβριήλ. Προσπαθήστε να είστε εκεί πριν χτυπήσει το ρολόι για να απολαύσετε την αλλαγή της ώρας, υπό τη συνοδεία μουσικής.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1 ώρα
Ανοιχτά: Καθημερινά Απρίλιος-Οκτώβριος 09:00-17:00, Νοέμβριος-Μάρτιος 09:30-16:00
Κόστος: Ενήλικες 5.5€, Μειωμένο (παιδιά 6-16) 3€, Παιδιά κάτω των 6 ετών & άτομα με ειδικές ανάγκες Δωρεάν.

 Ο ξερόλας λέει: Ο περίφημος “Ήλιος της Πράγας” είναι στολισμένος με 6.222(!) διαμάντια!

Μουσείο Franz Kafka

Η Πράγα είναι γνωστή ως η “πόλη του Κάφκα”, καθώς σε αυτήν έζησε ο διάσημος λογοτέχνης. Το μουσείο Franz Kafka προβάλει κομμάτια από τη ζωή και το συγγραφικό του έργο. Χειρόγραφα, ημερολόγια, φωτογραφίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό θα σας βοηθήσουν να δείτε την πόλη μέσα από τα μάτια του Κάφκα και να σχηματίσετε μια ιδέα για τη ζωή, αλλά και τον τρόπο σκέψης του. Από την άλλη το μεγάλο μονόγραμμα “Κ” και τα αγάλματα που “κατουράνε” την εξωτερική του πλατεία, δίνουν το δικό τους στίγμα. Αξίζει μια επίσκεψη για να δείτε την πόλη από μια άλλη οπτική.. αυτή του Φραντς Κάφκα.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1-2 ώρες
Ανοιχτά: Καθημερινά 10:00-18:00
Κόστος: Ενήλικες 8€, Παιδιά-Ηλικιωμένοι-Άτομα με ειδικές ανάγκες 4.5€.

 Ο ξερόλας λέει: Ο Κάφκα στη διαθήκη του ζητούσε από τον επιστήθιο φίλο του Μαξ Μπροντ να καταστρέψει όλα του τα έργα αφότου πεθάνει!

Kampa

Ένα από τα ομορφότερα αστικά νησάκια του κόσμου, είναι το Kampa. Πρόκειται για ένα μέρος στεριάς το οποίο μετατράπηκε σε τεχνητό νησί, από τον 12ο αι., οπότε και ανοίχτηκε το κανάλι (του διαβόλου)*. Tο νησάκι είναι ένα μέρος ιδανικό για βόλτες και ξεκούραση, στο οποίο θα συναντήσετε το μεγάλο πάρκο, τη γραφική πλατεία και το μουσείο μοντέρνας τέχνης. Μπορείτε να το διασχίσετε με τα πόδια, με ποδήλατο, ή κάνοντας κρουαζιέρα. O δημοφιλέστερος τρόπος για να φτάσετε είναι από τα σκαλιά που βρίσκονται στο τέλος (προς τη μεριά του κάστρου) της γέφυρας του Καρόλου.

*Σύμφωνα με μια εκδοχή το κανάλι πήρε την ονομασία του από μια γυναίκα που έκανε συμφωνία με το διάβολο, ενώ σύμφωνα με μια άλλη επειδή είναι στενό και το νερό ρέει σαν “διάβολος”.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 2-3 ώρες
Ανοιχτά: Πάντα
Κόστος: Δωρεάν

 Ο ξερόλας λέει: Στο νησάκι γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία Επικίνδυνες Αποστολές!

Νερούντοβα

H περίφημη οδός Νερούντοβα είναι τμήμα του δρόμου που οδηγεί από τη γέφυρα του Καρόλου στην καστρούπολη. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του διάσημου Τσέχου συγγραφέα Γιαν Νερούντα, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του είναι τα πρωτότυπα οικόσημα και τα διακριτικά ονόματα των κτιρίων. Αξίζει να αναφέρουμε πως τον δρόμο αυτόν χρησιμοποιούσε η βασιλική οικογένεια, για να μεταβεί από το κάστρο στο κέντρο της πόλης και το αντίστροφο. Πλέον είναι αρκετά τουριστικός, με ξενοδοχεία, εστιατόρια και μαγαζιά με σουβενίρ. Θα ήταν λάθος να τον προσπεράσετε χωρίς να τον παρατηρήσετε και να τον θαυμάσετε, ειδικά όταν είναι φωτισμένος.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 2-3 ώρες
Ανοιχτά: Πάντα
Κόστος: Δωρεάν

 Ο ξερόλας λέει: Στο σπίτι που έχει το οικόσημο με τους δύο ήλιους (Νο 74), έζησε ο Γιαν Νερούντα!

House of Black Madonna

Λίγο πριν τον πύργο της πυρίτιδας θα βρείτε το House of Black Madonna. Ονομάστηκε έτσι από το μαύρο/χρυσό άγαλμα, που κοσμεί τη δεξιά γωνία του κτιρίου και απεικονίζει την Παναγία με το Θείο βρέφος. Το σπίτι της μαύρης Παναγίας είναι το πρώτο κτίριο σε στιλ Κυβισμού, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θεωρείται επίσης ένα από τα ιδιαίτερα φαινόμενα τσέχικου κυβισμού, καθώς το στιλ αυτό υπάρχει παντού, από την αρχιτεκτονική μέχρι τα έπιπλα των χώρων. Στον πρώτο όροφο στεγάζεται το διάσημο Grand Cafe Orient, το οποίο ήταν στέκι για πολλούς καλλιτέχνες της εποχής, ενώ στους επόμενους το μουσείο Κυβισμού.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 30 λεπτά-1 ώρα
Ανοιχτά: Τρίτη 10:00-19:00, Τετάρτη-Κυριακή 10:00-18:00
Κόστος: Γενικό 6€, Μειωμένο 3€

 Ο ξερόλας λέει: Η μαύρη Μαντόνα είναι μια από τις τρεις που υπάρχουν στην Πράγα!

Μονή Strahov

Η Μονή Strahov είναι μία από παλαιότερες της Πράγας αφού χτίστηκε το 1140! Έγινε γνωστή για τη μεγάλη βιβλιοθήκη της, η οποία χωρίζεται σε δύο αίθουσες, τη Φιλοσοφική και τη Θεολογική. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα αποτελούν οι περίτεχνες οροφές με τις πολύχρωμες τοιχογραφίες, καθώς και η τεράστια συλλογή βιβλίων. Στη μονή υπάρχει, επίσης, μια συλλογή με αξιοπερίεργα ευρήματα, με το το πουλί ΝτοΝτο, να είναι το σημαντικότερο από αυτά. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, μπορείτε να επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη μόνο κατόπιν κράτησης.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1 ώρα
Ανοιχτά: Καθημερινά 09:00-17:00 (κλειστά 12:00-13:00). Κλειστά: 25 Δεκεμβρίου, Κυριακή του Πάσχα & 20 Απριλίου
Κόστος: Ενήλικες 4.5€. Για λήψη φωτογραφιών επιπλέον 2€.

 Ο ξερόλας λέει: Η συλλογή των βιβλίων φτάνει τους 60.000 τόμους!

Εθνικό μουσείο Πράγας

Το εθνικό μουσείο Πράγας στεγάζεται σε ένα νέο-αναγεννησιακό κτίριο του 19ου αι. και περιέχει συλλογές από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα. Αποτελείται από ένα συγκρότημα μουσείων τα οποία χωρίζονται σε πέντε εξειδικευμένα τμήματα που αφορούν τη φυσική ιστορία, την ασιατική, αφρικανική και αμερικάνικη κουλτούρα και την τσέχικη ιστορία/μουσική. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου και η θέα της πλατείας Wenceslas, από την κεντρική είσοδο είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1-1.5 ώρα
Ανοιχτά: Δευτέρα & Παρασκευή 10:00-18:00, Τρίτη-Πέμπτη 10:00-20:00 & Σαββατοκύριακο 10:00-19:00
Κόστος: Κανονικό 4.5€, Μειωμένο 2€ (Δωρεάν μέχρι τις 31.12.2018)

 Ο ξερόλας λέει: Η συλλογή του μουσείου ανέρχεται στα 14.000.000 εκθέματα!


Το Travelen.eu ανανεώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα τις τιμές των εισιτηρίων και τις ώρες λειτουργίας, ωστόσο είναι καλό να επισκέπτεστε πάντα την επίσημη ιστοσελίδα, του προορισμού σας. 


travelen.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *