Ταξίδι στην Κένυα- 10 Κορυφαίοι Τουριστικοί Πόλοι Έλξης

7 Ιανουαρίου 2022
Μη κατηγοριοποιημένο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαμονή σας αλλά και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Κένυα, μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Φημισμένη ήδη για τα σαφάρι της, η Κένυα είναι μία χώρα με ακραίες αντιθέσεις στα τοπία της. Έρημοι αλλά και αλπικά χιόνια, δάση μα και ανοιχτές πεδιάδες, η μητρόπολη του Ναϊρόμπι καθώς και γραφικοί οικισμοί των διαφόρων φυλών, λίμνες και κοραλλιογενείς ύφαλοι στις ακτές…  Για πολλούς ανθρώπους η Κένυα θεωρείται ένας μικρόκοσμος ολόκληρης της Ανατολικής Αφρικής. Τα σαφάρι για να θαυμάσει κανείς τα ζώα είναι χωρίς αμφιβολία η κορυφαία προτίμηση των επισκεπτών της Κένυας εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, εξίσου σημαντικές δραστηριότητες είναι η πεζοπορία στο όρος Κένυα, η πτήση με αερόστατο επάνω από την περιοχή των Μασάι Μάρα και οι υποβρύχιες καταδύσεις στο Μαλίντι στην ανατολική ακτή που βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό.

(πηγή www.touropia.com)


10. Εθνικό Πάρκο του ΝαΪρόμπι

Visit The Nairobi National Park, Kenya | The Guardian Nigeria News - Nigeria and World News — Guardian Life — The Guardian Nigeria News – Nigeria and World News

Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών οδήγησης από το κέντρο της πόλης, εκτείνεται το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι. Ένας φράχτης διαχωρίζει την άγρια ζωή του Πάρκου από την μητρόπολη. Από το Πάρκο μπορεί κανείς να βλέπει τους ουρανοξύστες της πρωτεύουσας! Παρά την εγγύτητά του, όμως,  στην πόλη και το μικρό του σχετικά μέγεθος, το Πάρκο φιλοξενεί μεγάλους πληθυσμούς ζώων αλλά και αξιοσημείωτη ποικιλία ειδών άγριας ζωής. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου του έτους, συγκεντρώνονται εδώ μεταναστευτικά είδη βοοειδών καθώς και ζέβρες. Το Πάρκο αποτελεί, επίσης, ένα από τα πιο επιτυχημένα καταφύγια για τους ρινόκερους σε ολόκληρη την χώρα.


9. Mαλίντι

Kenya Safari and Beach Package Holidays - Global Hotels & Safaris

Το Μαλίντι προσφέρει μία πολύ καλή πρώτη εικόνα για όλα τα αξιοθέατα στην Ανατολική ακτή της Κένυας με τους εκτεταμένους κοραλλιογενείς υφάλους και τις όμορφες παραλίες. Πολλά είναι τα θαλάσσια σπορ: σέρφινγκ,  υποβρύχια κατάδυση, ψάρεμα στην ανοιχτή θάλασσα κ.ά. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του Μαλίντι είναι μία προστατευόμενη περιοχή με εξαιρετικές παραλίες όπου τα νερά είναι πεντακάθαρα και τα ψάρια έχουν ζωηρούς χρωματισμούς. Το Μαλίντι εξυπηρετείται από το τοπικό αεροδρόμιο και την εθνική οδό Μομπάσα-Λάμου.


8. Όρος Κένυα 

Το Όρος Κένυα είναι το υψηλότερο βουνό στην Κένυα και το δεύτερο πιο υψηλό σε ολόκληρη την Αφρική, μετά το Κιλιμάντζαρο. Προσφέρει στον επισκέπτη μαγευτικά τοπία και πολύ όμορφη θέα.  Οι κορυφογραμμές του στεφανώνονται από χιόνι και οι πλαγιές του καλύπτονται από δάση. Η αναρρίχηση στην κορυφή του (5199 μ.) έχει δυσκολία, ωστόσο αρκετές από τις χαμηλότερες κορυφές αποτελούν έναν εύκολο προορισμό για τους γυμνασμένους πεζοπόρους.

6,327 Mt Kilimanjaro Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock


7. Εθνικό Πάρκο «Σαμπούρου» 

Kenya, Samburu & Turkana - Nadia Ferroukhi

Στα βόρεια της Κένυας απλώνεται το πολύ γαλήνιο Εθνικό Πάρκο «Σαμπούρου». Χάρη στον ποταμό Ουάσο Νυίρο, που το διασχίζει, και την συνύπαρξη σε αυτό δασικής και λιβαδικής βλάστησης, το Πάρκο προσελκύει και φιλοξενεί πολλά είδη άγριας ζωής.  Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει και τα τρία είδη των μεγάλων αιλουροειδών: λιοντάρια, γατόπαρδους (τσίτες) και λεοπαρδάλεις. Εδώ, επίσης, θα συναντήσει ελέφαντες, βούβαλους και ιπποπόταμους. Στον ποταμό ζουν πολυάριθμοι κροκόδειλοι.


6. Εθνικό Πάρκο «Πύλη Κολάσεως»

Hells gate national park - Kenya national park, kenya safaris

Το μικροσκοπικό αυτό Πάρκο πήρε την περίεργη ονομασία του εξ αιτίας μίας απότομης και πολύ στενής σχισμής ανάμεσα στους λόφους από όπου, κατά τους προϊστορικούς χρόνους, έρεε το νερό μιας λίμνης. που δεν υπάρχει πια, προς την μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα. Είναι το μοναδικό ανάμεσα στα Πάρκα της Κένυας όπου επιτρέπεται η περιήγηση -είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο- χωρίς ειδικό οδηγό. Το τοπίο είναι εξαιρετικά δραματικό και εντυπωσιακό: απόκρημνοι λόφοι, βαθειά φαράγγια και στήλες από βασάλτη. Το Πάρκο αποτελεί ένα καλό καταφύγιο για την άγρια ζωή, όπως για λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και τσίτες.


5. Νήσος Λάμου

Island-Hopping in Kenya's Lamu Archipelago | Condé Nast Traveler

Η μικρή νήσος Λάμου αποτελεί μέρος του Αρχιπελάγους Λάμου στην Κένυα. Κατόρθωσε να παραμείνει ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό που επηρέασε τόσο πολύ ένα μεγάλο τμήμα της Κενυατικής ακτογραμμής. Η πόλη Λάμου, η αρχαιότερη της χώρας, έχει διατηρήσει όλη την χάρη και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της που οικοδομήθηκαν με το πέρασμα των αιώνων. Στο νησάκι δεν υπάρχουν δρόμοι, μόνο μονοπάτια και αλέες, και ως εκ τούτου δεν κυκλοφορούν σε αυτό παρά μόνο λίγα οχήματα. Οι κάτοικοι μετακινούνται πεζή είτε με πλοιάρια. Την μεταφορά διαφόρων υλικών  αναλαμβάνουν τα γαϊδουράκια.


4. Εθνικό Πάρκο «Τσάβο»  

Tsavo National Park activities | Tsavo National Park Tours

Το «Τσάβο» είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Κένυας και ένα από τα πιο μεγάλα στον κόσμο. Εξ αιτίας του μεγέθους του, χωρίζεται σε «Ανατολικό» και «Δυτικό Τσάβο». Στο «Δυτικό Τσάβο» θαυμάζει κανείς τα επιβλητικά ηφαιστειογενή τοπία ενώ στο «Ανατολικό» ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τις εκτεταμένες σαβάνες. Το Εθνικό Πάρκο «Τσάβο» αποτελεί τον ιδανικό προορισμό στην Κένυα για όσους αναζητούν γαλήνη και απομόνωση αλλά και την ευκαιρία να εξερευνήσουν την παρθένα φύση.


3. Λίμνη Νακούρου

Kenya Lake Nakuru: Home to thousands of pi... - Secret World

Η λίμνη Νακούρου είναι μία πολύ αβαθής λίμνη στην Κεντρική Κένυα. Η αφθονία των νερών της σε μικροσκοπικά φύκη προσελκύει τεράστιους αριθμούς από φλαμίνγκο, τα μεγάλα υδρόβια πουλιά με το εντυπωσιακό ρόδινο χρώμα, που τρέφονται με αυτά. Μερικές φορές οι αριθμοί τους αγγίζουν ακόμα και το ένα εκατομμύριο! Τα φλαμίνγκο (φοινικόπτερα) είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Κένυας καθώς συχνά οι συγκεντρώσεις τους  χαρακτηρίζονται ως το πιο εντυπωσιακό θέμα με πουλιά στον κόσμο.


2. Εθνικό Πάρκο «Αμποσέλι» 

15,431 Amboseli National Park Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Το Εθνικό Πάρκο «Αμποσέλι», σχετικά μικρό σε έκταση, βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τανζανία και στους πρόποδες του πιο υψηλού βουνού της Αφρικής, του Όρους Κιλιμάντζαρο.  Το Πάρκο είναι ιδιαίτερα φημισμένο επειδή αποτελεί τον πιο πρόσφορο τόπο σε ολόκληρη την ήπειρο για να πλησιάσει κανείς τους ελέφαντες που ζουν εκεί ελεύθεροι . Στα άλλα χαρακτηριστικά του Πάρκου συμπεριλαμβάνεται η ευκαιρία να συναντήσει κανείς ανθρώπους της φυλής Μασάι  και η δυνατότητα να θαυμάσει την εξαιρετική θέα προς το Όρος Κιλιμάντζαρο.


1. Εθνικό Πάρκο «Μασάι Μάρα»

Masai Mara National Reserve - Kenyan Safari Guide

Το Εθνικό Πάρκο «Μασάι Μάρα» συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας και θεωρείται ως το πιο δημοφιλές Εθνικό Πάρκο της. Κάθε χρόνο το Πάρκο κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται εδώ να θαυμάσουν τους εκπληκτικά μεγάλους πληθυσμούς άγριων ζώων αλλά και να παρακολουθήσουν την ετήσια μετανάστευση των ζεβρών και των άγριων βοοειδών. Η «Μεγάλη Μετανάστευση» γίνεται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτους και κατά τη διάρκειά της εκατομμύρια άγρια βοοειδή και ζέβρες καταφθάνουν εδώ από το Εθνικό Πάρκο «Σερενγκέτι» της Τανζανίας.

πηγή-ekechamber

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *