Χριστούγεννα στο Παρίσι: 8 πράγματα που μπορείτε να κάνετε τις γιορτές στη γαλλική πρωτεύουσα

10 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Παρίσι

Για περισσότερες πληροφορίες για την διαμονή σας καθώς και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Παρίσι μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Aπό τις υπαίθριες αγορές και τα λαμπερά πολυκαταστήματα μέχρι τα vintage λούνα παρκ, το Παρίσι παραμένει μαγικό

Την έχουν χαρακτηρίσει αμέτρητες φορές ως «την πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης», πιθανότατα και ολόκληρου του πλανήτη. Όμως, το Παρίσι, χαοτικό και γρήγορο, γραφικό και απέραντο, είναι πολλά περισσότερα πράγματα από αυτό.

Είναι μία πόλη που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του έτους, μία πρωτεύουσα που, κυριολεκτικά, δεν κοιμάται ποτέ παρά το γεγονός ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια της δεν μένουν ανοικτά μέχρι αργά. Εκεί, δεν θα βαρεθείτε ποτέ να περιδιαβαίνετε τους μικρούς δρόμους της συνοικίας Marais και τις μεγάλες λεωφόρους του Saint-Germain des Prés, να χαζεύετε τις παρέες που αράζουν όλη νύχτα στις όχθες του Σηκουάνα, να διαλέγετε βιβλία στο Shakespeare & Co. και να ρίχνετε κλεφτές ματιές στις βιτρίνες των μεγάλων οίκων μόδας ακόμα κι όταν τα μαγαζιά είναι κλειστά.

Χριστούγεννα στο Παρίσι | Πρωτοχρονιά στο Παρίσι | Διακοπές στo Παρίσι

Ο δημοφιλής προορισμός, που έχει συνδυάσει το όνομά του με ολόκληρη την ευρωπαϊκή, μοντέρνα τέχνη, φιλοξενώντας στα μουσεία του μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής και γλυπτικής, παραμένει εξίσου γοητευτικός και τα Χριστούγεννα, φορώντας το πιο γιορτινό του πρόσωπο και ανάβοντας τα πιο φανταχτερά του λαμπιόνια.

Αν τα Χριστούγεννα βρεθείτε στο Παρίσι αυτά είναι 8 από τα πράγματα που πρέπει σίγουρα να κάνετε στην ανεξάντλητη και διασκεδαστική Πόλη του Φωτός:

Χαζέψτε τους γιορτινούς στολισμούς

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, από τα μέσα Νοεμβρίου το Παρίσι μπαίνει σε χριστουγεννιάτικη τροχιά. Τα δέντρα καλύπτονται με εκατοντάδες πολύχρωμα λαμπιόνια, οι στολισμοί διατρέχουν τους κεντρικούς δρόμους από τη μία άκρη στην άλλη και γιορτινές μελωδίες ακούγονται παντού. Βέβαια, η καρδιά των χριστουγεννιάτικων στολισμών εξακολουθεί να χτυπά στα εμβληματικά Ηλύσια Πεδία εκεί όπου κάθε χρόνο, στις 21 Νοεμβρίου, ανάβουν τα χιλιάδες γιορτινά φώτα που εξακολουθούν να αστράφτουν μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς. Το θέαμα είναι αληθινά μαγευτικό και θεωρείται ένας από τους διασημότερους και πιο εντυπωσιακούς στολισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Christmas in Paris | What to do, where to go, what to see and eat

Φέτος πάνω από 1 εκατομμύριο λαμπάκια βρήκαν τη θέση τους σε 400 από τα πανύψηλα δέντρα της διάσημης λεωφόρου του Παρισιού. Τα φώτα είναι αναμμένα καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 2 τα ξημερώματα, αλλά ειδικά τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνεχίζουν να φωτίζουν τη νύχτα μέχρι τη στιγμή που ο ήλιος θα φανεί στον ουρανό. Αντίστοιχα εντυπωσιακούς στολισμούς θα συναντήσετε και στα μαγαζιά της λεωφόρου με τις όμορφες βιτρίνες, τις εκατοντάδες μπάλες και τα αμέτρητα γιορτινά παιχνίδια.

Στους πιο σικάτους δρόμους της πόλης, στη Boulevard Hausmann, στη Rue Faubourg-St-Honoré και στη λεωφόρο Montaigne, εκεί όπου υπάρχουν οι πιο φημισμένες μπουτίκ του Παρισιού, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι αντίστοιχα εκθαμβωτικός, τη στιγμή που στη διάσημη Place Vendôme θα στηθεί ένα παραμυθένιο δάσος από 160 πεύκα.

Ψωνίστε στα μεγάλα, στολισμένα πολυκαταστήματα

Χριστούγεννα και γιορτινές αγορές πάνε, συνήθως χέρι-χέρι. Και στο Παρίσι, στην πόλη όπου ο κόσμος της μόδας ξεδιπλώνεται ατελείωτος και ανείπωτα ελκυστικός, οι επιλογές είναι ανεξάντλητες.

Η βόλτα ξεκινάει από τα μεγάλα πολυκαταστήματα της πόλης, τα οποία κάθε χρόνο διακοσμούν τις βιτρίνες τους με ένα διαφορετικό θέμα, μπαίνοντας και εκείνα στον ρυθμό του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού. Στη λεωφόρο Haussmann το Galeries Lafayette αποτελεί νούμερο ένα προορισμό για όσους φτάνουν στη γαλλική πρωτεύουσα με σκοπό να χαθούν στον κόσμο των φινετσάτων παριζιάνικων αγορών. Εκεί, στην κεντρική σάλα, στήνεται κάθε Νοέμβριο το χριστουγεννιάτικο έλατο και κάθε φορά είναι εντελώς διαφορετικό απ’ όλες τις προηγούμενες. Φέτος από το δέντρο κρέμεται ένα ιπτάμενος Άγιος Βασίλης με διαστημική κάσκα, αλλά και ένας μπλε, φουτουριστικός κούνελος που φοράει μάσκα του σκι σε σχήμα χειριστήριού για Playstation.

Oι στολισμοί συνεχίζουν να είναι όμορφοι και στα μικρότερης κλίμακας Le Printemps, Le Bon Marché και BHV Marais.

Κάντε μία βόλτα στις υπαίθριες αγορές

Mπορεί η αρχή να έγινε στη Γερμανία πριν από πολλά-πολλά χρόνια, ωστόσο, η παράδοση των χριστουγεννιάτικων, υπαίθριων αγορών έχει πλέον εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεί αγαπημένο προορισμό τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μικρά σουβενίρ με γιορτινή διάθεση, παγωμένα φρούτα με επικάλυψη σοκολάτας και μία κούπα ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί.

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά του Παρισιού στήνεται κάθε χρόνο στη μοντέρνα συνοικία La Défense, στο δυτικό άκρο της πόλης, και περιλαμβάνει 350 σπιτάκια και ξύλινους πάγκους σε μία έκταση που ξεπερνά τα 13.000 τετραγωνικά μέτρα.

La Défense Christmas Market Guide 2021, Paris, France | solosophie

Η πιο διάσημη γιορτινή αγορά της γαλλικής πρωτεύουσας άνοιξε φέτος τις πόρτες της στις 25 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου του 2021.

Επίσης, στους κήπους Tuileries θα βρείτε την πολύ χαριτωμένη υπαίθρια αγορά με την παραστατική ονομασία «Magic of Christmas». Αλλά και στη διάσημη συνοικία St Germain des Pres όπου, έξω από το Δημαρχείο του Παρισιού (το οποίο στολίζεται με χιλιάδες φωτεινά λαμπάκια), θα συναντήσετε μία μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά με μεγάλο παγοδρόμιο και πάγκους που πουλούν ζεστά ροφήματα και πεντανόστιμα Pretzel

Δοκιμάστε τις ικανότητες σας στο πατινάζ

Κοντά στο μουσείο του Λούβρο, στο κήπους Jardin des Tuileries θα βρείτε ακόμα ένα από τα παγοδρόμια της πόλης. Βρίσκεται σε λειτουργεία από τις 20 Νοεμβρίου 2021 έως τις 2 Ιανουαρίου 2022. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα εορταστική, ενώ είναι η τέλεια ευκαιρία να συνδυάσετε τη βόλτα σας με μία επίσκεψη στη χριστουγεννιάτικη αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Αν ο πάγος σας φοβίζει, αλλά παρόλα αυτά θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο πατινάζ, μέσα στο πολυκατάστημα Galeries Lafayette έχει ήδη στηθεί ειδική πίστα για rollers με θέμα τους ήρωες της Disney. Θα παραμείνει ανοικτή έως τις 23 Δεκεμβρίου και η είσοδος είναι δωρεάν.

Μη χάσετε το χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ από το παρελθόν

Αν έχετε δει την ταινία του Woody Allen «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» τότε, μάλλον, θυμάστε μία σκηνή κατά την οποία ο πρωταγωνιστής Owen Wilson πηγαίνει σε έναν πάρτι, στο Παρίσι του Μεσοπολέμου, και χορεύει δίπλα σε ένα υπέροχο καρουζέλ με πολύχρωμα άλογα.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο είναι γυρισμένο στο Musee Des Arts Forains, ένα καταπληκτικό μουσείο που φιλοξενεί vintage κομμάτια τα οποία προέρχονται από πανηγύρια και λούνα παρκ του 19ου αιώνα. Μερικά από τα εκθέματα χρονολογούνται πίσω στο 1850 και μπορείτε να τα δείτε από κοντά μόνο κατόπιν ειδικής συνεννόησης και συνοδεία επαγγελματία ξεναγού.

Ωστόσο, ειδικά για τις ημέρες των γιορτών, από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, το μουσείο ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του στο κοινό, φιλοξενώντας ένα από τα πιο μαγικά δρώμενα του Παρισιού. Το Festival du Merveilleux θα σας ταξιδέψει στην πόλη του Φωτός μίας άλλης εποχής, καθώς τα υπέροχα, ρετρό καρουζέλ ανάβουν τα φώτα τους, μπαίνοντας ξανά σε λειτουργία, μάγοι κάνουν ταχυδακτυλουργικά τρικ, χορευτές μας παρασύρουν στον ρυθμό τους και παραμυθάδες αφηγούνται τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά. Η είσοδος είναι 18 ευρώ για τους ενήλικες και 12 ευρώ για τα παιδιά.

Ακόμα, στους κήπους Jardin des Tuileries και Jardins du Trocadéro, αλλά και έξω από τον καθεδρικό ναό Sacre-Coeur στη συνοικία της Μονμάρτης, όπως και μπροστά στον Πύργο του Άιφελ, έχουν ήδη στηθεί όμορφα καρουζέλ που θα προσφέρουν εντελώς δωρεάν χαρά σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Απολαύστε ένα χριστουγεννιάτικο κονσέρτο

Μερικά από τα πιο ατμοσφαιρικά κτήρια του Παρισιού φιλοξενούν κάθε Χριστούγεννα κονσέρτα κλασικής μουσικής που θα σας παρασύρουν στη μαγεία των γιορτών. Οι εκκλησίες Saint‐Eustache και La Madeleine, στην περιοχή Saint-Germain des Prés, μεταμορφώνονται σε «στέκια» υπέροχης, γιορτινής μουσικής με τα εκκλησιαστικά όργανα να παίζουν εκπληκτικές μελωδίες και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Από την άλλη, στον γοτθικό ναό Sainte-Chapelle, μία αριστουργηματική εκκλησία μέσα στην οποία 16 τεράστια παράθυρα στολισμένα απ’ άκρη σ’ άκρη με μοβ βιτρό καλύπτουν μία έκταση 600 τετραγωνικών μέτρων, η ετήσια χριστουγεννιάτικη συναυλία δημιουργεί ένα κλίμα μαγικό. Τα αναμμένα κεριά αστράφτουν πάνω στα επιβλητικά παράθυρα, σκορπώντας λάμψη η οποία μοιάζει να χορεύει μαζί με τη μουσική.

Περάστε μία ημέρα στις γιορτινές εκδηλώσεις της Disneyland Paris

Αν ταξιδεύετε στο Παρίσι με παιδιά τότε μία στάση στη Disneyland μοιάζει αναπόφευκτη. Μάλιστα, την περίοδο των γιορτών το κλίμα εκεί είναι ιδιαίτερα εορταστικό, καθώς στο τεράστιο θεματικό πάρκο θα χαθείτε στον κόσμο των ηρώων της Disney, θα παρακολουθήσετε χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, θα δοκιμάσετε λιχουδιές και θα δείτε την γιορτινή παρέλαση του Mickey, της Μinnie, του Donald και των άλλων αγαπημένων cartoon, η οποία γίνεται καθημερινά από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου.

Το εισιτήριο για μία μέρα στο πάρκο κοστίζει από 59 έως 94 ευρώ για τους ενήλικες και 54 έως 86 ευρώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Μπορείτε να φτάσετε στη Disneyland του Παρισιού με τρένο από τον σταθμό Gare du Nord, αναχωρώντας στις 10 το πρωί και επιστρέφοντας με το τελευταίο δρομολόγιο στις 8 το απόγευμα.

Παρακολουθήστε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Καμία γιορτινή απόδραση στο Παρίσι δεν είναι πλήρης αν δεν αφεθείτε στη μαγεία της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας, η οποία αντηχεί κατανυκτική σε όλες της εκκλησίες της πόλης.

Στη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Sacre-Couer Basilica), την παραμονή των Χριστουγέννων, υπάρχει αγρυπνία και έτσι θα ακούσετε το εκκλησιαστικό όργανο να παίζει συνοδεία ψαλμωδίας μέχρι το πρωί.

Ταυτόχρονα, στον Αμερικανικό Καθεδρικό ναό του Παρισιού θα ακούσετε λειτουργία στα αγγλικά, ωστόσο, την ημέρα των Χριστουγέννων καλό είναι να φτάσετε εκεί από νωρίς γιατί ο συνωστισμός είναι έντονος. Ακόμα κι αν δεν είστε στο Παρίσι τις ημέρες των γιορτών, αλλά βρεθείτε εκεί νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο, μία βόλτα στις εκκλησίες της πόλης αξίζει πραγματικά, αφού οι στολισμοί και οι όμορφες φάτνες θα σας βάλουν απευθείας στο κλίμα των Χριστουγέννων.

travel.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *