Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη

17 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε!

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βουδαπέστη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Αγαπημένος προορισμός για όλο το χρόνο, αφού συνδυάζει πανέμορφα τοπία με αρκετά καλές τιμές, η Βουδαπέστη είναι ακόμα πιο όμορφη τα Χριστούγεννα. 

Xmas Market On Vörösmarty tér: An Unparalleled Festive Experience - Hungary  Today
Κυριότερο σημείο της χριστουγεννιάτικης Βουδαπέστης είναι η πλατεία Vörösmarty στην καρδιά της πόλης στο τέλος της Váci utca.
Μια χριστουγεννιάτικη αγορά στήνεται εκεί, με 122 πάγκους με χειροποίητα προϊόντα και τρόφιμα. Η αγορά είναι ανοιχτή καθημερινά από το πρωί έως το απόγευμα, έως και την πρωτοχρονιά.

 
 
Εκεί θα κάνετε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλες τις παραδοσιακές γεύσεις της  Ουγγαρίας. Αξίζει να δοκιμάσετε γεμιστό λάχανο, στρούντελ, ψητά λουκάνικα και κρέατα και χριστουγεννιάτικα μπισκότα.
 
 
Ξεχωρίζουν τα kürtös kalác, που είναι γλυκά με φύλλο, σε κυλινδρικό σχήμα, με καταγωγή από την Τρανσυλβανία. Σερβίρονται με διάφορες επικαλύψεις, όπως ζάχαρη, καρύδια, καρύδα και σοκολάτα.
Megszereztük a legfinomabb kürtőskalács receptjét: otthon is elkészítheted  - Recept | Femina
Νόστιμα και ξεχωριστά τα lángos, τηγανητή ζύμη με μπέικον και ξινή σάλτσα. Για κάτι λιγότερο λαδερό δοκιμάστε τα  töki pompos που ψήνονται στο φούρνο.
Langos for Breakfast, Lunch or Supper @ Budapest4 – Taste Budapest – Fat  Boy Foodies Walk Official Website
Γύρω από το άγαλμα Vörösmarty, λειτουργούν “ανοιχτές κουζίνες” που δείχνουν πως φτιάχνεται το στρούντελ και τα kurtow kalac.
File:Vörösmarty square, Budapest.jpg - Wikipedia
Εκτός από τη χριστουγεννιάτικη αγορά, στην πλατεία γίνονται καθημερινά μουσικές παραστάσεις σε δύο σκηνές από τις 5 ως τις 8 το βράδυ, με μουσική παραδοσιακή, τζαζ, κονσέρτα. Τα πρωινά των σαββατοκύριακων γίνονται παραστάσεις κουκλοθέατρου για τα παιδιά. Για τα παιδιά επίσης λειτουργεί το Varázskert (μαγικός κήπος) στο κέντρο της πλατείας. Ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται την πλατεία στις 6 Δεκεμβρίου μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

Στην πλατεία θα βρείτε το παλαιότερο καφέ-ζαχαροπλαστείο  της πόλης, το διάσημο Cafe Gerbeaud. Ιδρύθηκε το 1858 στα πρότυπα των «καφέ» της Βιέννης και του Παρισιού.

Cafe Garbeaud, Budapest - Εικόνα του Gerbeaud, Βουδαπέστη - Tripadvisor

Ένα ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίζει την Deák Ferenc utca. Ακριβώς δίπλα του το μαγαζί Picanter deli έχει νόστιμο φαγητό και μια μεγάλη ποικιλία από τυριά, λουκάνικα και σαλάμια, καθώς και  kürtös kalács και προϊόντα mangalica από ουγγρικό χοιρινό. Ο διπλανός δρόμος είναι γεμάτος με εμπορικά καταστήματα και αποκαλείται ο δρόμος της μόδας.

Μπροστά στη βασιλική του Αγίου Στεφάνου, στήνεται ένα δέντρο με ύψος 8 μέτρα και μια μικρή αγορά με ποικιλία δώρων.

Ice Rink στο κεντρικό πάρκο  Varosliget της πόλης: Είναι ενα τεράστιο παγοδρόμιο και η ατμόσφαιρα τα χριστούγεννα εκεί είναι μαγευτική.
Liget Budapest – megújul a Városliget
Η λίμνη μπροστά στο κάστρο Vajdahunyad μετατρέπεται σε μια πελώρια πίστα πατινάζ από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
Κάστρο Vajdahunyad - ένα από τα πιο δημοφι... - Secret World

Αξέχαστη εμπειρία είναι η κρουαζιέρα στο Δούναβη. Μπορείτε να κλείσετε την κρουαζιέρα για την παραμονή των Χριστουγέννων στις 7 το απόγευμα. Μια θαυμάσια κρουαζιέρα με μπουφέ και ζωντανή μουσική! Έχοντας υπόψη ότι τα περισσότερα εστιατόρια στη Βουδαπέστη είναι κλειστά το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων  η κρουαζιέρα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Η τιμή είναι 40 ευρώ το άτομο.

Για τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής γίνεται το χριστουγεννιάτικο κονσέρτο στο νεομπαρόκ κτίριο Duna Palota- το παλάτι του Δούναβη. Περιλαμβάνει 2 45λεπτα κονσέρτα ειδικά για την ημέρα των Χριστουγέννων.
Kezdőlap - Duna Palota
Μέχρι και τα τραμ φορούν τα γιορτινά τους και δίνουν στην πόλη μια χαρούμενη εορταστική νότα! Από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου- από το απόγευμα κυρίως- κάποια τραμ είναι χριστουγεννιάτικα. Το εισιτήριο είναι το ίδιο, ισχύει και η Budapest card που περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με ΜΜΜ και πολλές εκπτώσεις και δωρεάν εισόδους σε αξιοθέατα.

Στην Ουγγαρία θεωρείται ότι το μωρό Ιησούς φέρνει τα δώρα και όχι ο Άγιος Βασίλης. Ο ερχομός του Άη Βασίλη γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου, την μέρα του Αγίου Νικολάου.

Τα μεσάνυχτα στις 24/12 οι περισσότεροι πηγαίνουν στην λειτουργία, όπου η ήχοι του οργάνου και η μυρωδιά του πεύκου κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα των εκκλησιών. Εκεί τραγουδούν κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τις δύο επόμενες μέρες, φίλοι και συγγενείς κάνουν επισκέψεις ο ένας στον άλλο, τρώγοντας χριστουγεννιάτικα φαγητά και γλυκά.
tips
* O καιρός στη Βουδαπέστη τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα πολύ κρύος! Πιθανότητες να χιονίσει πάντα υπάρχουν. Με ζεστά ρούχα και αξεσουάρ θα είστε μια χαρά!
* Οι συγκοινωνίες είναι πιο αραιές την παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα τα Χριστούγεννα.
* Τα μουσεία επίσης είναι κλειστά, καθώς και πολλά εστιατόρια. Μην ανησυχείτε όμως, στο ξενοδοχείο σας σίγουρα θα έχει φαγητό.
* Budapest by night
* Ξενάγηση στη μεσαιωνική πόλη της Βουδαπέστης
* Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Βουδαπέστης
* Αγοράστε την Budapest Card που περιλαμβάνει μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, δωρεάν ξεναγήσεις και σημαντικές εκπτώσεις. 
Επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης 
*Περίπατος στην καρδιά της Βουδαπέστης  
* Κάντε σπα στο διάσημο Gellert spa ή ιαματικά λουτρά Szechenyi bath.  
ΠΗΓΗ-traveltipsgr.blogspot

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *