Το ωραιότερο χωριό της Αρκαδίας: Κάθε σοκάκι και ένας καινούργιος πίνακας ζωγραφικής

12 Ιανουαρίου 2022
Μη κατηγοριοποιημένο

Η ορεινή Αρκαδία γοητεύει όλες τις εποχές του χρόνου, µε το µοναδικό φυσικό τοπίο της, την πλούσια παράδοσή της και τα πετρόκτιστα αρχοντικά της. Και ένας από τους ωραιότερους προορισµούς της είναι η ξακουστή Δηµητσάνα!

By mvideom shutterstock_

Σε απόσταση δυόµιση ωρών από την Αθήνα και µίας από την Τρίπολη, χτισµένη σε υψόµετρο 950 µ., πάνω από την κοιλάδα του ποταµού Λούσιου, στέκεται περήφανη η Δηµητσάνα, η ιστορική πρωτεύουσα της επαρχίας Γορτυνίας.

By Andronos Haris shutterstock

Τεύθις λεγόταν στην αρχαιότητα, ενώ µε το σηµερινό της όνοµα αναφέρεται από τον 10ο αιώνα, όταν και ιδρύθηκε η περίφηµη Μονή Φιλοσόφου, απ’ όπου βγήκαν έξι πατριάρχες, µε πιο γνωστό τον Γρηγόριο Ε΄.

By Andronos Haris shutterstock
By Pit Stock shutterstock

Το 18ο αιώνα διέθετε ήδη περίφηµη σχολή και βιβλιοθήκη και πλούτισε από τους µπαρουτόµυλους, από τους οποίους βγήκε και το µπαρούτι που χρησιµοποίησαν οι Έλληνες στην Επανάσταση του ‘21.

By Apostolos Mantzouranis shutterstock

Πολλές οι ξακουστές οικογένειες του τόπου και την αίγλη εκείνης της εποχής µαρτυρούν τα επιβλητικά, αποκατεστηµένα πλέον, πέτρινα αρχοντικά.

By ollirg shutterstock

Για την εξαίρετη αρχιτεκτονική της, η Δηµητσάνα έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισµός.

By Dimitris Panas shutterstock_

Η βόλτα στον κεντρικό δρόµο θα σας δώσει αµέσως να καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ζωντανά µέρη της ορεινής Αρκαδίας, µε αρκετές υποδοµές, ενώ η θέα στον Λούσιο θα σας γοητεύσει.

By Georgios Antonatos shutterstock

Η Βιβλιοθήκη Δηµητσάνας, οι µονές Τιµίου Προδρόµου και Φιλοσόφου και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης είναι µερικά µόνο από τα αξιοθέατα της περιοχής.

By Anny Liedloff shutterstock_

Αλλά θα ανακαλύψετε κι άλλα αφήνοντας τον εαυτό σας να περιπλανηθεί στα λιθόστρωτα σοκάκια, καθώς και στα άφθονα µονοπάτια µέσα σε καταπράσινο «σκηνικό»!

By PNIKOL shutterstock

Αναπόσπαστο κοµµάτι της εµπειρίας είναι να µείνετε σε έναν παραδοσιακό πέτρινο ξενώνα και να απολαύσετε λαχταριστά ψητά κρέατα και καλοµαγειρεµένες λιχουδιές της ντόπιας κουζίνας στις προσεγµένες ταβέρνες, που αποπνέουν αυθεντική αίσθηση θαλπωρής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαμονή σας αλλά και μοναδικά πακέτα προσφορών για Ελλάδα & Εξωτερικό μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/ 

πηγή-dinfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *