Το Παλάτι της Βουλής στο Βουκουρέστι είναι το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη!

29 Σεπτεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μοναδικά πακέτα προσφορών για το Βουκουρέστι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Diplomat Travel, τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : http://[email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Χτισμένο σε ένα λόφο στο Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Παλάτι της Βουλής είναι το μεγαλύτερο κτιριο στην Ευρώπη και το δεύτερο σε επιφάνεια οικοδόμημα στον κόσμο, πίσω από το αμερικανικό Πεντάγωνο. Το κτίριο που παλαιότερα ήταν γνωστό σαν το Παλάτι του Λαού, βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου, κοντά στην πλατεία Unirii καί είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.

Εκδρομή στο Βουκουρέστι, 28η Οκτωβρίου 2021 - Safe Travel

Η κατασκευή του οφείλεται στα μεγαλεπίβολα σχέδια του τότε προέδρου της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου, ο οποιος εντυπωσιαστηκε από την επιβλητικότητα των κυβερνητικών κτιρίων στη Βόρεια Κορέα και έβαλε σκοπό να την ξεπεράσει. Για να κατασκευαστεί το γιαντιαίο οικοδόμημα, καταστράφηκε το 20% του ιστορικού κέντρου της ρουμανικής πρωτεύουσας!!! Κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν περίπου 7000 κατοικίες και βέβαια αρκετά ιστορικά μνημεία, μεταξύ αυτών και αρκετές βυζαντινές εκκλησίες.

Η κατασκευή του μεγάρου ξεκίνησε το 1984 και ολοκληρώθηκε το 1989. Ο Τσαουσέσκου δεν πρόλαβε να το δει ολοκληρωμένο καθώς ανατράπηκε και εκτελέστηκε το 1989, ενώ μόνο η στέγη έμενε να κατασκευαστεί. Το δεκατεσσάρων ορόφων κτίριο, υψώνεται στα 80 περίπου μέτρα και καταλαμβάνει επιφάνεια 330.000 τετραγωνικών μέτρων. Περιλαμβάνει 3.200 δωμάτια, 60 διαδρόμους, 60 αίθουσες υποδοχής και ένα μεγάλο πυρηνικό καταφύγιο είκοσι μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης! Είναι φτιαγμένο από μάρμαρο, 3.500 τόνους κρύσταλλο και 900.000 τόνους ξύλο. Για την κατασκευή του εργάστηκαν 20.000 εργάτες σε τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες, καθώς οι εργασίες συνεχιζόταν ολόκληρο το 24ωρο. Το κόστος της οικοδόμησής του ανήλθε στο 30% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ρουμανίας!

Το Παλάτι του Λαού είχε σκοπό να στεγάσει  τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Ρουμανίας, το γραφείο του προέδρου, υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες. Μετά την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος , το κτίριο έγινε αντικείμενο προβληματισμού και συζητήσεων και προτάθηκε ακόμη και η κατεδάφισή του. Τελικά, η ρουμανική εθνοσυνέλευση αποφάσισε να μεταφέρει εκεί τις εργασίες της και το κτίριο μετονομάστηκε σε «Παλάτι της Βουλής». Σήμερα στεγάζει τη Βουλή και τη Γερουσία, ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο, ενώ κάποιες από τις αίθουσες είναι προσβάσιμες στο κοινό, αφού το οικοδόμημα είναι πλέον ένα από τα αξιοθέατα του Βουκουρεστίου.

TravelPass.gr - Το Παλάτι της Βουλής στο Βουκουρέστι

πηγή-travelpass

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *