Τουρισμός : Κατεβάζουν ρολά τα ξενοδοχεία – Κάτω των προσδοκιών η κίνηση

18 Σεπτεμβρίου 2020
Μη κατηγοριοποιημένο

Tις ζημιές μιας καταστροφικής σεζόν μετράει ο κλάδος του τουρισμού καθώς διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Η πανδημία του κοροναϊού έφερε σημαντικές απώλειες στα τουριστικά έσοδα, οδήγησε σε λουκέτο αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες ενώ βύθισε στην αβεβαιότητα αρκετούς εργαζόμενους.

 

Oι ελπίδες για μια παρατεταμένη τουριστική σεζόν φαίνεται πως για πολλούς ξενοδόχους σβήνουν καθώς οι κρατήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Πρόωρα όπως φαίνεται έρχεται το τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν.

Οι κρατήσεις στα συστήματα των ξενοδοχείων για το μήνα Σεπτέμβριο παραμένουν καθηλωμένες όπως αναφέρουν στο MEGA παράγοντες του τουρισμού. Πολλοί είναι οι ξενοδόχοι που θα λήξουν άδοξα τη τουριστική σεζόν μη μπορώντας να αντέξουν για ένα ακόμη μήνα τις χαμηλές πληρότητες.

Οι πληρότητες, κατά τον Αύγουστο κινήθηκε για πολλούς προορισμούς εντός των προβλέψεων με το ποσοστό τους να κυμαίνεται στο 50%.

Η εικόνα των κρατήσεων ήδη έχει αλλάξει άρδην για το Σεπτέμβριο  ενώ όπως αναφέρουν ξενοδόχοι δεν μπορούν να προβλέψουν τη πληρότητα των ξενοδοχείων τους ούτε για την επόμενη εβδομάδα.  Την ίδια ώρα, τα τοπικά lockdown σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Χαλκιδική, η Ζάκυνθος και η Κρήτη, έσβησαν τις ελπίδες για μια παρατεταμένη τουριστική σεζόν.

Πηγή : tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *