Τι να δείτε στο Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας

22 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Για πολλά χρόνια, μεγάλο μέρος του XNUMXού αιώνα, προορισμοί σε αυτό το μέρος του κόσμου, η Ανατολική Ευρώπη, απαγορεύτηκαν για αυτό που κατανοούμε σήμερα ως τουρισμό. Η ανακάλυψή τους ήταν μέρος του θαύματος της πτώσης του σοβιετικού μπλοκ.

Έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από εκείνη τη στιγμή στην ιστορία, αλλά αν το επισκεφτείτε Ρουμανία μην ξεχνάτε τίποτα γιατί η ιστορία είναι εμποτισμένη σε κάθε πέτρα, τοπίο και κτίριο. Και μερικές μέρες μέσα Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα τουΕίναι απλώς μια γεύση του πλούτου αυτής της χώρας. Αλλά τι γουλιά!

 

Ρουμανία και Βουκουρέστι

Θυμηθείτε αυτό Η Ρουμανία προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007 Αν και δεν είναι στην Ευρωζώνη, έτσι το νόμισμα πρέπει να ανταλλάσσεται τοπικά νόμος. Πάντα στην πρωτεύουσα, Βουκουρέστι, ήταν γνωστό ως Ανατολικό Παρίσι. Τα αστικά του τοπία, τα αρχιτεκτονικά του στυλ, το κέρδισαν αυτό το κομψό ψευδώνυμο και ευτυχώς, παρά τα χρόνια χωρίς προϋπολογισμό για αποκαταστάσεις, όλα σταδιακά άρχισαν να λάμπουν ξανά. Αν σας αρέσει το Παρίσι, είναι αδύνατο να μην σας αρέσει το Βουκουρέστι γιατί έχει την ίδια ουσία.

Μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε το Βουκουρέστι είναι το Πάσχα, οπότε αν η ιδέα σας προσελκύσει, έχετε περισσότερο από χρόνο να προγραμματίσετε τα πάντα και μπορεί ο Μάρτιος να σας βρει εκεί. Δεν παίρνει πολλά χρήματα τότε δεν είναι μια ακριβή πόλη Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και όσον αφορά τις πτήσεις, η Ryanair, για να ονομάσει μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, έχει συχνές πτήσεις. Η Blue Air είναι μια άλλη τοπική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Φτάστε στο Βουκουρέστι

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου είναι το Otopeni και απέχει 17 χιλιόμετρα από την πόλη. Υπάρχουν δύο υπηρεσίες λεωφορείων που συνδέουν και τα δύο σημεία, το 780 σας αφήνει στην πόρτα του σιδηροδρομικού σταθμού Gara de Nord και το 783 σας αφήνει στο Piata Unirii. Τα εισιτήρια δεν αγοράζονται επί του σκάφους, αλλά πριν, είναι μια κάρτα που κοστίζει 3 lei και έρχεται φορτωμένη με 70 lei. Στη συνέχεια, μπορείτε να το φορτώσετε και για να χρησιμοποιήσετε το μετρό. Ένα ταξί είναι περίπου 7 λέι.

boulevard-regina-elisabeta

Μεταξύ αυτών των επιλογών, το πιο προτεινόμενο είναι το λεωφορείο για το Piata Universitatii, επειδή εδώ είναι η λεωφόρος Regina Elisabeta, μια αρτηρία της πόλης που εκτείνεται από ανατολικά προς δυτικά και διασχίζει έναν από τους πιο ξεχωριστούς δρόμους, την Calea Victoriei, που καταλήγει στον ποταμό Dambovita . Η αλήθεια είναι ότι Το Βουκουρέστι είναι μια απλή πόλη, με μια απλή διαδρομή, Κανένα πρόβλημα.

Αν δείτε έναν χάρτη της πόλης, φανταστείτε τα βασικά σημεία: στα νότια είναι το Παλάτι του Κοινοβουλίου, στα βόρεια είναι η Plaza de la Revolución, στα δυτικά είναι το πάρκο Cismigiu και στα ανατολικά είναι το Piata Unirii. Και μέσα σε όλα τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα.

Τι να δείτε στο Βουκουρέστι

piata-revolutiei

Μου αρέσει πολύ η ιστορία, οπότε είναι καλύτερο να ξεκινήσω τη μέρα από το πρωί με έναν καλό περίπατο. ο Piata Revolutiei Είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης να έχετε πρωινό κοντά και στη συνέχεια να το πλησιάσετε για να το μάθετε. Εδώ Εξέγερση 1989 Λοιπόν, απέναντι ήταν η έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος και από εδώ ο Τσαουσέσκου δραπέτευσε με ελικόπτερο.

Υπάρχει επίσης το Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1866 με το άγαλμα του Κάρολ Α της Ρουμανίας και αντίθετα, το Εκκλησία Kretzulescu με το μικτό στιλ της Οθωμανικής, Βυζαντινής και Αναγεννησιακής. Αν θέλετε να το επισκεφτείτε και αξίζει τον κόπο, είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και τα σαββατοκύριακα μεταξύ 7 π.μ. και 3 μ.μ.

club_militar_national_fantana_serindar

Θα συναντήσετε τη νεοκλασική πρόσοψη του Στρατιωτική λέσχη αν περπατήσετε λίγο στο δρόμο μέσω της Calea Victoriei. Είναι ένα κτίριο από το 1911 που στο ισόγειό του έχει συνήθως εκθέσεις τέχνης ώστε να μπορείτε να μπείτε και να το εκτιμήσετε από μέσα. Αν δεν σας αρέσει η τέχνη, δεν αξίζει τον κόπο γιατί θα πρέπει να πληρώσετε είσοδο. Θα δείτε εκεί το Λεωφόρος Regina Elisabeta και όταν το περάσετε θα παρατηρήσετε ότι μικρά δρομάκια ανοίγουν στα πλάγια.

Αν αποφασίσετε να τα περπατήσετε θα δείτε παλιά κτίρια, εκκλησίες, το Παλιά αυλή με την προτομή των πιο διάσημων Ρουμάνων, Vlad the Impaler και πολλα ΑΚΟΜΑ. Το ιστορικό κέντρο είναι υπέροχο και πολλοί από τους δρόμους του είναι πεζόδρομοι. Επιπλέον, υπάρχει πολλή νεολαία που συσσωρεύεται σε μικρά μπαρ και εστιατόρια παντού.

curtea-veche

Δεν πρέπει να χάσετε το Κτίριο του Κοινοβουλίου, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, την πλατεία του Πανεπιστημίου, το Κήποι Cismigiu και τα ερείπια του παλατιού του Βλαντ. Αν πάτε, μπορείτε να έχετε υπέροχη θέα στην πόλη και την παλιά πόλη από το μπαλκόνι του Union Hall. Η είσοδος κοστίζει 35 λέι και πρέπει να δείξετε το διαβατήριό σας.

La Πατριαρχική Εκκλησία της Ρουμανίας Είναι επίσης εντυπωσιακό και μπορείτε να παρακολουθήσετε μια μάζα αν πάτε στις 9 π.μ. Διαφορετικά, ανοίγει μεταξύ 7 π.μ. και 8 μ.μ. κάθε μέρα. ο Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βρίσκεται στο παλιό Βασιλικό Παλάτι στο Calea Victoriei. Διαθέτει Ευρωπαϊκή Πινακοθήκη και Ρουμανική Πινακοθήκη. Η είσοδος είναι 15 λέι και είναι ανοιχτή από Τετάρτη έως Κυριακή. Αν πέσετε την πρώτη Τετάρτη του μήνα, δεν πληρώνετε.

κοινοβούλιο του Βουκουρεστίου

El Ρουμανικό Atheneum Είναι στην οδό Benjamin Franklin και είναι ένα ακουστικό θαύμα. Είναι καλύτερο να πάτε όταν παίζει η φιλαρμονική, αλλά είναι ανοιχτή κάθε μέρα και η είσοδος κοστίζει 10 λέι. Είναι όμορφα διακοσμημένο με τοιχογραφίες και πολύτιμους λαμπτήρες. Θα δείτε επίσης ένα μεγάλο αψίδα του θριάμβου, με την εθνική σημαία να πετάει πάντα, η οποία ήταν αρχικά κατασκευασμένη από ξύλο και τιμά εκείνους που έπεσαν στον Πρώτο Μεγάλο Πόλεμο. Μπορείτε να ανεβείτε και να δείτε την πόλη από ψηλά.

El Παλάτι Cantacuzino Ήταν η κατοικία ενός πολύ πλούσιου άνδρα τον XNUMXο αιώνα και έχει κομψό γαλλικό στιλ με Art-Noveau και νεοκλασικές πινελιές. Σήμερα στεγάζει το Μουσείο George Enescu. Το Βουκουρέστι είναι παλιό, έτσι μεταξύ των παλαιότερων είναι αυτό Περιοχή Lipscani, ένα δίκτυο μεσαιωνικών δρόμων και του ίδιου του ποταμού, ένα μείγμα πολιτισμών και στυλ σε σπίτια, καταστήματα και καφετέριες.

χείλη

Μην ξεχάσετε Palatul si Biserica Curtea VecheΗ αρχαία εκκλησία και το δικαστήριο, που χρονολογούνται από την εποχή του Vlad the Impaler, έχει ένα μουσείο και χρονολογείται από τον XNUMXο αιώνα. Εδώ λέγεται ότι κράτησε τους φυλακισμένους του, αλλά κρύβει επίσης ρωμαϊκά ερείπια. Υπάρχει μόνο το Biserica Cortea Veche, η εκκλησία του 1559.

Εν ολίγοις, έχετε μερικές μέρες στα αξιοθέατα γύρω από το ιστορικό κέντρο και την υπόλοιπη πόλη για μερικές ημέρες. Θα εξαρτηθεί από πόσα μουσεία θέλετε να επισκεφθείτε ή αν θέλετε απλώς να περπατήσετε, να θαυμάσετε και να νιώσετε. Το καλύτερο είναι αυτό πολλά από τα παλιά κτίρια ή σπίτια ή παλάτια έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και καφετέριες οπότε όταν πρόκειται για πρωινό, μεσημεριανό, σνακ ή δείπνο μπορείτε πάντα να το κάνετε περιτριγυρισμένο από την ιστορία.

Τέλος, Το Βουκουρέστι διαθέτει τουριστική κάρτα; Ναι, υπάρχει το Κάρτα πόλης του Βουκουρεστίου, μια δωρεάν κάρτα που πρέπει να συμπληρώσετε με τα δεδομένα σας και προσφέρει εκπτώσεις για τρεις ημέρες. Το παίρνετε σε ξενοδοχεία, ξενώνες, αξιοθέατα και περιηγήσεις. Υπάρχει επίσης το Η κάρτα του Βουκουρεστίου που έχει τρεις εκδόσεις: 24, 48 και 72 ώρες: 12, 50, 21 και 27, 50 ευρώ.

πηγή-actualidadviajes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *