Τα πιο εντυπωσιακά παλάτια και βασιλικές κατοικίες του κόσμου

11 Οκτωβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο
Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε!  Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

Βασιλικές οικογένειες, κυβερνήτες και πρωθυπουργοί έζησαν εκεί ενώ σήμερα μερικά παραμένουν ανοιχτά για το κοινό ως αξιοθέατα, ενώ άλλα εκμεταλλεύονται οικονομικά ως ξενοδοχεία.

Από τη μοναδική βασιλική κατοικία της Αμερικής μέχρι το Hampton Court του Ερρίκου τον Ογδόου, με κουζίνες τόσο μεγάλες που χωρούσαν 200 μάγειρες. Εξερευνήσαμε τον κόσμο για να σας παρουσιάσουμε τα πιο όμορφα βασιλικά κτίρια-παλάτια στον κόσμο που είναι εκπληκτικά τόσο για την αρχιτεκτονική όσο και για την έκταση τους.

Το Παλάτι της Βουλής στο Βουκουρέστι, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το βαρύτερο κτίριο στον πλανήτη με τους 700.000 τόνους χάλυβα και χαλκού. Θαυμάστε το Hampton Court Palace με τις τεράστιες κουζίνες του, όπου 200 μάγειρες που μαγείρευαν για τον βασιλιά και την συνοδεία του.

Το ιταλικό παλάτι της Καζέρτα, με τα 1.742 παράθυρα και τα 1.200 δωμάτια θα σας κάνει να χάσετε τα λόγια σας. Ακόμη, το ανάκτορο Potala Palace στο Θιβέτ, το οποίο είναι το ψηλότερο παλάτι του κόσμου σε υψόμετρο 3.699 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα παλάτια με τους τεράστιους χώρους, τα οποία ανάγουν την τέχνη της οικοδόμησης σε άλλο επίπεδο…

Lake Palace, Udaiupur, Ινδία

Τα πιο εντυπωσιακά παλάτια του κόσμου
Jainam Mehta/Unsplash

Αυτό το φαινομενικά πλωτό παλάτι χτίστηκε μεταξύ 1743 και 1746 ως θερινή κατοικία για τον Maharana Jai Singh II του Udaipur στο Rajasthan. Η υπέροχη αρχιτεκτονική του θα σας φέρει ρίγη. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μια σειρά από αυλές και πολυτελή δωμάτια διακοσμημένα με περίτεχνα κρυστάλλινα έργα, βιτρό παράθυρα και ψηφιδωτά. Το παλάτι λειτουργεί πλέον ως πολυτελές ξενοδοχείο υπό την διοίκηση της Taj Hotels.

Buckingham, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Τα πιο εντυπωσιακά παλάτια του κόσμου
Ferdinand Stöhr/Unsplash

Από το 1837, αυτό το θαυμάσιο οικοδόμημα ήταν η επίσημη κατοικία των κυρίαρχων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο, αν και χτίστηκε αρχικά στις αρχές του 18ου αιώνα ως σπίτι για τον 3ο κόμη του Μάλγκρεϊβ, Τζον Σέφιλντ. Ο Γεώργιος ο Τρίτος  το αγόρασε το 1761 για τη σύζυγό του, βασίλισσα Σάρλοτ, και έγινε γνωστό ως The Queen’s House. Με τα χρόνια επεκτάθηκε περισσότερο. Σήμερα, διαθέτει 775 δωμάτια εκ των οποίων 9 δωμάτια της Πολιτείας, 52 υπνοδωμάτια πιστών και επισκεπτών, 188 υπνοδωμάτια προσωπικού, 92 γραφεία και 78 μπάνια.

Doge’s, Βενετία, Ιταλία

Τα πιο εντυπωσιακά παλάτια του κόσμου
Denys Barabanov/Unsplash

Χρονολογείται στις αρχές του μισού του 14ου αιώνα, το παλάτι των Δόγηδων χρησίμευε ως κατοικία του Δόγη και έδρα της βενετικής κυβέρνησης για αρκετούς αιώνες μέχρι την πτώση της Βενετικής Δημοκρατίας το 1797. Το γοτθικό αριστούργημα άνοιξε ως δημόσιο μουσείο το 1923. Ένα από τα πολλά αξιοθέατα είναι το Επιμελητήριο του Μεγάλου Συμβουλίου, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια στην Ευρώπη, με μήκος 53 μέτρα  και 25 μέτρα πλάτος.

Παλάτι Potala , Lhasa, Θιβέτ

Xuyu Chi/Unsplash

Βρίσκεται στα 3,699 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα και είναι το ψηλότερο παλάτι του κόσμου. Χτισμένο το 1649, χρησίμευσε ως το χειμερινό παλάτι για τον Δαλάι Λάμα μέχρι το 1959. Στη συνέχεια άνοιξε ως μουσείο, αν και οι μοναχοί ασκητές ακόμα ζουν εκεί. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι μια Στούπα του Δαλάι Λάμα, ύψους 14,85 μέτρων και επικάλυψης 4,1 τόνων χρυσού.

Τοπ Καπί, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ezgi Ates/Unsplash

Αυτό το παλάτι, χτισμένο από τον Μεχμέτ τον Κατακτητή στα μέσα του 15ου αιώνα, ήταν το σπίτι των Οθωμανών Σουλτάνων για σχεδόν 400 χρόνια. Μετά το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1923, η κυβέρνηση αποφάσισε να το μετατρέψει σε μουσείο

Παλάτι των Βερσαλλιών, Γαλλία

Mathias P.R. Reding/Unsplash

Το Παλάτι των Βερσαλλιών ήταν αρχικά ένα κυνηγετικό κατάλυμα σχεδιασμένο από τον Λουδοβίκο ΙΓ ’, αλλά ο γιος του, Λουδοβίκος ΙΔ’, το επέκτεινε με θεαματικό αποτέλεσμα και έγινε το σπίτι της γαλλικής αυλής και κυβέρνησης το 1682. Από εκεί, συνέχισε να εξελίσσεται υπό την κυριαρχία διαφόρων βασιλιάδων μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Παρίσι. Αποφασίστηκε να ανοίξει ως μουσείο «αφιερωμένο σε όλες τις δόξες της Γαλλίας» στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο επίσημος ιστότοπος του αναφέρει ότι το παλάτι διαθέτει 2.300 δωμάτια σε 63.154 τ.μ. Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco εδώ και 30 χρόνια.

Παλάτι Mysore, Karnataka, Ινδία

Khushbu hirpara/Unsplash

Αυτό το εντυπωσιακό παλάτι στη νότια ινδική πολιτεία Καρνατάκα χτίστηκε το 1912 για τη δυναστεία Γουοντεγιάρ, η οποία κυβέρνησε το Βασίλειο της Μισόρης από το 1399 έως το 1947. Το παλάτι  είναι πλέον ένα αξιοθέατο της περιοχής. Χτισμένο με ινδοσαρακηνικό στυλ με θόλους, πυργίσκους, καμάρες και κιονοστοιχίες, το παλάτι συχνά συγκρίνεται με το παλάτι του Μπάκιγχαμ της Βρετανίας λόγω του μεγαλείου του. Σχεδιάστηκε από τον Henry Irwin, τον Βρετανό αρχιτέκτονα της πολιτείας Madras.

 Σανσουσί, Πότσνταμ, Γερμανία

Sandip Roy/Unsplash

Κατασκευάστηκε μεταξύ 1745 και 1747, το παλάτι χτίστηκε για τον Μέγα Φρίντριχ ως το καλοκαιρινό του καταφύγιο. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά είναι ο αμπελώνας στη νότια πλαγιά της κορυφογραμμής Bornstedter, με τα έξι επίπεδα να συνδέονται με 132 σκαλοπάτια.

Παλάτι του Κοινοβουλίου, Βουκουρέστι, Ρουμανία

Dimitry Anikin/Unsplash

Αυτή η κομμουνιστική δομή, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1984 και 1997, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, με έκταση 365.000 τετραγωνικών μέτρων. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το βαρύτερο κτίριο του πλανήτη, χάρη σε 700.000 τόνους χάλυβα και χαλκού σε συνδυασμό με 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα μαρμάρου, 3.500 τόνους κρυστάλλινου γυαλιού και 900.000 κυβικά ξύλου.

Βασιλικό Παλάτι της Κασέρτας, Ιταλία

Francesco Firminno

Αυτό το παλάτι με μπαρόκ στιλ χτίστηκε από τον Κάρολο Γ ‘, τον βασιλιά της Νάπολης, στα μέσα του 18ου αιώνα ως βασιλική κατοικία και ως αντίπαλος του Παλατιού των Βερσαλλιών. Χρειάστηκαν αρκετές δεκαετίες για να ολοκληρωθεί και το τελικό κτίριο διαθέτει περισσότερα από 1.200 δωμάτια και 1.742 παράθυρα. Το παλάτι είχε επίσης ένα εξωφρενικά υψηλό κόστος. Κόστισε 6.000.000 δουκάτα, ή περίπου 700 εκατομμύρια αγγλικές λίρες (950 εκατομμύρια δολάρια). Αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά παλάτια που θα βρεις στον κόσμο.

Βασιλικό Παλάτι Istana Negara, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Uwe Aranas/Wikipedia

Το βασιλικό παλάτι της Μαλαισίας άνοιξε το 2011 και αντικατέστησε το παλαιότερο παλάτι που είναι πλέον ανοιχτό ως εθνικό μουσείο. Το κτίριο διαθέτει 22 χρυσούς θόλους και η κατασκευή του κόστισε 1,35 εκατομμύρια λίρες.

Το Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, Μόσχα, Ρωσία

Τα πιο εντυπωσιακά παλάτια του κόσμου
Минеева Ю. (Julmin)/Wikipedia

Το Κρεμλίνο, που προβάλει παραπάνω από τις όχθες του ποταμού Moskva, δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα. Ενώ το κτίριο στα μέσα του 19ου αιώνα ήταν κάποτε το σπίτι των Τσάρων της Ρωσίας, πλέον είναι η επίσημη κατοικία του προέδρου. Το 2013, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε ένα ελικοδρόμιο στην οροφή του για να αποτρέψει την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται από τα ταξίδια του.

Το Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ, Ολλανδία

Τα πιο εντυπωσιακά παλάτια του κόσμου
3DVisu/Unsplash

Το Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ βρίσκεται στην καρδιά της ολλανδικής πρωτεύουσας και χρονολογείται στα μέσα του 17ου αιώνα. Αρχικά χτίστηκε ως δημαρχείο αλλά μετατράπηκε σε παλάτι στις αρχές του 19ου αιώνα από τον βασιλιά Λουδοβίκο Ναπολέοντα. Έκτοτε, χρησιμοποιήθηκε ως επίσημο παλάτι υποδοχής από τη βασιλική οικογένεια για σχεδόν 200 χρόνια, φιλοξενώντας πολλές εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, Κίνα

Τα πιο εντυπωσιακά παλάτια του κόσμου
__ drz __/Unsplash

Η Απαγορευμένη Πόλη, που κατασκευάστηκε το 1420, είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα από παλάτια στον κόσμο. Καλύπτει μια έκταση περίπου 72 εκταρίων (180 στρέμματα) με συνολικό εμβαδόν περίπου 150.000 τ.μ. και αποτελείται από περισσότερα από 90 παλάτια, 980 κτίρια και πάνω από 8.728 δωμάτια.


με πληροφορίες από Daily Mail

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *