Ταξιδι στο Δουβλίνο- Όλα όσα θέλετε να ξέρετε!

19 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Δουβλίνο


Αποκαλούμενο συχνά και ως τόπος του πράσινου, της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και της ξέφρενης διασκέδασης, το Δουβλίνο αποτελεί, αναμφισβήτητα, έναν από τους πιο όμορφους και ενδιαφέροντες χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς. Χρωματιστά κτήρια, πολυσύχναστες παμπ, κεφάτες παρέες νέων σε κάθε δρομάκι θα αποτελέσουν, πιθανότατα ,την πρώτη εικόνα σε μια πόλη που δύσκολα θα ξεχάσετε!

Γέφυρα στο Δουβλίνο

Περιηγηθείτε στο υπέροχο πάρκο St. Stephen’s Green που αποτελεί δωρεά του Σερ Γκίνες και συνεχίστε τη βόλτα σας στην αστραφτερή οδό Γκράφτον όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τα ψώνια σας στα διασημότερα καταστήματα της πόλης.
Επισκεφθείτε το Δημαρχείο του Δουβλίνου που φιλοξενεί μια εξαιρετική έκθεση και δίνει σπουδαίες πληροφορίες για την πόλη αλλά και για τον σκληρό αγώνα που έδωσε για την ανεξαρτησία της. Μια ενδιαφέρουσα στάση σας θα μπορούσε να αποτελέσει μια επίσκεψή σας στο Μουσείο μοντέρνας τέχνης με τις εκπληκτικές συλλογές και τους δαιδαλώδεις κήπους του, ενώ μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας και το εθνικό της Μουσείο όπου θα θαυμάσετε σπουδαία έργα Ιρλανδών καλλιτεχνών και ξεχωριστά δείγματα κελτικής τέχνης.

Περιηγηθείτε στο κάστρο Doublinia και εφοδιαστείτε με πολύτιμες γνώσεις του μεσαιωνικού Δουβλίνου. Τα αντικείμενα που φιλοξενούνται στο χώρο αυτό αναπαριστούν με πρωτοφανή ρεαλισμό τη ζωή κατά τη σκοτεινή εποχή των μεσαιωνικών χρόνων.

Το κάστρο Doublinia στο Δουβλίνο

Θαυμάστε, επίσης, από κοντά τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού που αποτελεί και την πρώτη εκκλησία του Δουβλίνου και συνεχίστε την περιπλάνησή σας στο Guiness storehouse. Πρόκειται για ένα μουσείο που κάποτε αποτελούσε το παλιό εργοστάσιο παρασκευής της γνωστής ιρλανδέζικης μπύρας. Εκεί, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε όλα τα στάδια παρασκευής της.

Αντίθετα με τις ισχύουσες συνθήκες στην υπόλοιπη Ευρώπη, στο Δουβλίνο δε θα στερηθείτε σε καμία περίπτωση, το κέφι και τη διασκέδαση. Η πόλη κατακλύζεται από νέους οι οποίοι γεμίζουν τις παμπ ακόμη και τους χειμερινούς μήνες που το χιόνι μπορεί ν απέχει σκεπάσει τα πάντα. Ένα ταξίδι σας στο Δουβλίνο, λοιπόν, εκτός από όμορφα τοπία και πολύτιμη γνώση θα κρατήσει τη διάθεσή σας στα ύψη και το κέφι σας αμείωτο, καθώς οι Ιρλανδοί ακολουθούν ανάλογους ρυθμούς με τους Έλληνες στη ψυχαγωγία και την καλοπέραση!

Ο Καθεδρικός Ναός του Χριστού στο Δουβλίνο


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *