Ταξιδέψτε στο Μόναχο, της υψηλής αισθητικής και πολιτιστικής κουλτούρας

Ταξίδι από το Diplomat Travel στo Μόναχο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Μόναχομπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 


Μόναχο

Ανάμεσα στην πλούσια ιστορία και την απολαυστική μπύρα, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας κρύβει μια πόλη ιδιαίτερα φιλική, με επιβλητικά παλάτια, αχανή πάρκα, εξαιρετικό φαγητό και σημαντική καλλιτεχνική δραστηριότητα. Το πασίγνωστο φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest γίνεται τον συγκεκριμένο μήνα, αλλά παρόμοιες καταστάσεις μπορείς να ζήσεις οποιαδήποτε στιγμή στα αμέτρητα biergartens της πόλης. Εάν είστε λάτρης της τέχνης, στο Μόναχο σίγουρα θα εξερευνήσετε τα τέσσερα μεγάλα μουσεία του και θα κάνετε παρέα με τους ντόπιους καλλιτέχνες στο μποέμικο Schwabing. Και αν θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία, δεν θα φύγετε χωρίς να θαυμάσετε τους surfers στον ποταμό Eisbach. Αν σας αρέσει η χαλάρωση, ο απέραντος Englischer Garten είναι το ιδανικό μέρος για ένα διάλειμμα μέσα στην πόλη. Μια επίσκεψη στην ιστορική ζυθοποιία της μπύρας Paulaner είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία, ενώ μια ξενάγηση στο παραμυθένιο κάστρο Neuschwanstein, θα σας κάνει να καταλάβετε γιατί το συγκεκριμένο κάστρο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ακόμα και για τον Disney.

Αξιοθέατα

Neues Rathaus:  Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, στην περίφημη πλατεία Marienplatz, δεσπόζει νεογοτθικό Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus) με την περίτεχνη μαυρισμένη πρόσοψη από γλυπτικές διακοσμήσεις. Το πιο διάσημο στοιχείο του κτίσματος είναι το μελωδικό ρολόι Glockenspiel, με κωδωνοστοιχίες και φιγούρες βαρελάδων που ζωντανεύουν 3 φορές τη μέρα.

Marienplatz 8, 80331 Munich

Residenz

Residenz Munich: What makes the inner-city palace so special

Χτισμένο το 1385, αυτό το πολυτελές βασιλικό ανάκτορο υπήρξε κατοικία των Βαυαρών βασιλιάδων και το σπίτι της δυναστείας των Βίτελμπαχ έως το 1918. Σε ένα σύνολο κτιρίων με επτά αυλές φιλοξενούνται σήμερα εντυπωσιακά μουσεία όπως το Residenz Museum και το Schatzkammer (Θησαυροφυλάκιο).
Residenzstraße 1, 80333 Munich, www.residenz-muenchen.de 

Pinakotheken Museums: Στην παγκόσμιας κλάσης «Συνοικία των Μουσείων» θα συναντήσετε τρεις από τις σημαντικότερες Πινακοθήκες του κόσμου, σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους. Η Alte Pinakothek (1836) φιλοξενεί πάνω από 700 ανεκτίμητα αριστουργήματα τέχνης κλασικών Ευρωπαίων ζωγράφων από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα, όπως Peter Paul Rubens, Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer και την ‘Pieta’ του Botticelli. Η συλλογή της Neue Pinakothek (1853) περιλαμβάνει 4.500 πίνακες ζωγραφικής και 300 γλυπτά του 18ου και 19ου αιώνα, από τον ροκοκό και τον κλασικισμό έως το art nouveau. Εδώ θα θαυμάσετε έργα των Caspar David Friedrich, Paul Cézanne, Vincent van Gogh, Walter Crane και άλλων. Η σύγχρονη Pinakothek der Moderne (2002) είναι το σπίτι της τέχνης του 20ού και 21ου αιώνα. Η εντυπωσιακή συλλογή μοντέρνας τέχνης που στεγάζει περιλαμβάνει ζωγραφική, γραφικές τέχνες, εγκαταστάσεις και έργα νέων μέσων, αρχιτεκτονική και ντιζάιν.
Barerstrasse 27/29/40, 80333 Munich, www.pinakothek.de

BMW Welt & Museum: Χτισμένο το 1973 και πρόσφατα ανακαινισμένο, το διάσημο μουσείο της ιστορικής βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζει την ιστορία της φίρμας μέσα εντυπωσιακά εκθέματα. 125 από τα πιο όμορφα και ιστορικά μοντέλα αυτοκινήτων της BMW, μοτοσυκλέτες, αεροπλάνα, πρωτότυπα, προσομοιωτές αλλά και εκθέσεις αμφίδρομης τεχνολογίας συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη.
Am Olympiapark 1-2, 80809 Munich, www.bmw-welt.com

Allianz Arena:  Εξαιρετικό δείγμα μοντέρνας φουτουριστικής αρχιτεκτονικής, το στάδιο των Herzog & de Meuron κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του Μονάχου, την FC Bayern και την TSV 1860. Εδώ στεγάζεται το FC Bayern Erlebniswelt, το μεγαλύτερο μουσείο ποδοσφαίρου της Γερμανίας και πολλά εστιατόρια.
Werner-Heisenberg-Allee 25, 80939 Munich, www.allianz-arena.de

Frauenkirche

Frauenkirche (Cathedral) | | Wheretraveler

Χτισμένος τον 15ο αιώνα, ο καθεδρικός ναός του Μονάχου με τους δίδυμους θολωτούς πύργους του αποτελεί τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Νότια Γερμανία και σύμβολο της πόλης. Από την κορυφή του νότιου πύργου η θέα είναι εντυπωσιακή.
Frauenplatz 1, www.muenchner-dom.de

Englischer Garten: Το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Γερμανίας αποτελεί για περισσότερα από 200 χρόνια τον πιο προσφιλή προορισμό για χαλάρωση και ψυχαγωγία των κατοίκων του Μονάχου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σύνολο από λιβάδια, τεχνητές λίμνες, υπαίθριες μπυραρίες και πανέμορφα μνημεία που προσφέρεται για βαρκάδες, ποδηλασία, τζόκινγκ, ακόμα και surfing στα παγωμένα νερά του Ίσαρ.

Deutsches Museum: Σε μια όμορφη νησίδα στη μέση του κρυστάλλινου ποταμού Isar, στέκεται το διάσημο Deutsches Museum. Αυτή η εντυπωσιακή στέγη πολιτισμού αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο τεχνολογίας και φυσικών επιστημών παγκοσμίως. Ετοιμαστείτε για ένα tour de force ταξίδι στον κόσμο της αστρονομίας, της αεροναυπηγικής, της μεταλλουργίας, της αυτοκίνησης, της φαρμακευτικής, της βιοτεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.
Museumsinsel 1, Haidhausen, www.deutsches-museum.de

Schloss Nymphenburg: Τα βασιλικά θερινά ανάκτορα (1675) της Βαυαρίας είναι ένα μπαρόκ – ροκοκό αριστούργημα πέρα από κάθε φαντασία. Οι μεγαλοπρεπείς γαλλικού τύπου κήποι, το εντυπωσιακό δίκτυο λιμνών, διάσπαρτων περιπτέρων και σιντριβανιών, οι γκαλερί και τα μουσεία του, κάνουν τον περίπατο εδώ μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Olympiapark

H2 Hotel München Olympiapark – Close to the Munich city centre

Χτισμένο στο χώρο ενός παλιού αεροδρομίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, το ολυμπιακό πάρκο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης. Το εντυπωσιακό συγκρότημα περιλαμβάνει τεχνητούς λόφους, μια τεχνητή λίμνη, τον Ολυμπιακό Πύργο και φυσικά το τεράστιο ολυμπιακό στάδιο με σήμα κατατεθέν την κομψή διάφανη οροφή του, η οποία θεωρείται αριστούργημα μοντέρνας αρχιτεκτονικής.
Spiridon-Louis-Ring 21, 80809 Munich, www.olympiapark.de

Museum Brandhorst: Η τελευταία προσθήκη στην εξαιρετική συλλογή μουσείων του Μονάχου, είναι ένα εντυπωσιακό κτίσμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής από 36.000 πολυχρωματικές κεραμικές ράβδους. Στο εσωτερικό του φιλοξενεί εκθέσεις γερμανικής και διεθνούς σύγχρονης τέχνης με έργα καλλιτεχνών όπως οι Andy Warhol, Jeff Koons, Gerhard Richter, Georg Baselitz και Cy Twombly.

Αγορές

Το Μόναχο είναι ένας πραγματικός παράδεισος για ποιοτικές αγορές με ξεχωριστό στυλ και το ανάλογο βέβαια budget. Ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης και εκτείνεται κατά μήκος των οδών Kaufingerstrasse και Neuhauser Strasse έως την Karlplatz –Stachus και την περιοχή γύρω από την Marienplatz. Εδώ θα βρείτε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες και πολλά πολυκαταστήματα. Πίσω από την Marienplatz ξεκινάει και η υπέρκομψη Theatinerstrasse, όπου μοδάτες μπουτίκ και πολυτελή καταστήματα αναπτύσσονται σε ένα εκπληκτικό αρχιτεκτονικό σύνολο από ιστορικά κτίρια, στοές, περάσματα και εσωτερικές αυλές. Στην περιοχή δεσπόζει το “Funf Hofe”, το πολυβραβευμένο αριστούργημα αστικής αρχιτεκτονικής των Herzog & De Meuron με πλήθος ακριβών καταστημάτων ρούχων, επίπλων και τέχνης σε πέντε εσωτερικές αυλές. Ο κατεξοχήν αριστοκρατικός προορισμός για exclusive αγορές είναι η λαμπερή λεωφόρος Maximilianstrasse. Κάτω από τις μυτερές αψίδες της έχουν την έδρα του όλοι οι διεθνείς οίκοι μόδας και σχεδιαστές υψηλής ραπτικής.

Για μοδάτες, εναλλακτικές και οικονομικότερες αγορές ρούχων και αξεσουάρ κινηθείτε εκτός ιστορικού κέντρου, στις περιοχές Gärtnerplatz, Glockenbach Haidhausen ή το Schwabing. Το Μόναχο είναι γεμάτο με μικρές εξειδικευμένες μπουτίκ τοπικών ειδών χειροτεχνίας και αναμνηστικών, όπου θα βρείτε τα πάντα από βαυαρικές ενδυμασίες και φημισμένες πορσελάνες έως κεριά, κεραμικά, ξυλόγλυπτα και μαριονέτες.  Μεγάλη ποικιλία από αντίκες, κοσμήματα, είδη σπιτιού, κεντήματα, δερμάτινα και άλλα θα βρείτε και στα μαγαζιά γύρω από την Viktualienmarkt, την πολύχρωμη κεντρική αγορά τροφίμων της πόλης, αλλά και την διάσημη flea market “Auer Dult” (από Μάιο έως Οκτώβριο).

Φαγητό & Διασκέδαση

Συνώνυμη με την τέχνη της ζυθοποιίας, η βαυβαρική πρωτεύουσα προσφέρει μια τεράστια επιλογή από μπυραρίες, κλειστές και υπαίθριες, όπου οι ντόπιοι απολαμβάνουν την κλασική κουζίνα της περιοχής. Η επίσκεψη σε κάποιο παραδοσιακό Bierkeller ή Biergarten θεωρείται must για κάθε επισκέπτη όπου η τοπική γαστριμαργική παράδοση επιβάλλει να δοκιμάσετε Schweinshaxe (ψητό χοιρινό κότσι) με sauerkraut (ξινολάχανο) και Knoedel (βραστές στρογγυλές κροκέτες από πατάτα και ψωμί) ή κάποια ποικιλία λουκάνικων με χαρακτηριστικό το Weißwurst (λευκό λουκάνικο). Στον αντίποδα της βαυαρικής κουζίνας, η γαστρονομική σκηνή του Μονάχου είναι διανθισμένη με πολλά εστιατόρια διεθνούς κουζίνας, από fusion έως ιταλική και ασιατική καθώς και πολυτελείς ναούς υψηλής γαστρονομίας για αθεράπευτους gourmands με ακριβά γούστα.

Οι υπαίθριες μπυραρίες διεκδικούν ένα μεγάλο κομμάτι της βραδινής διασκέδασης στην πόλη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που στους κήπους τους παίζουν ζωντανή μουσική, από oompah έως Dixieland. Στο νυχτερινό Μόναχο δεν πρόκειται να βαρεθείτε. Εκτός από τις παραδοσιακές μπυραρίες και τις παμπ, η κομψή και λαμπερή νυχτερινή του σκηνή περιλαμβάνει όλα τα είδη διασκέδασης, από ιρλανδέζικες pub και μοδάτα cocktail bars έως κλασικές ντισκοτέκ και θορυβώδη techno και rock clubs. Μερικά από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα από bar και club, θα τα βρείτε στην περιοχή Haidhausen, απέναντι από το ποτάμι.

Πολιτισμός & Διασκέδαση

  • Octoberfest: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο αρχίζει 15 μέρες πριν από την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη και μεταμορφώνει την περιοχή Theresienwiese σε ένα τεράστιο λαϊκό πανηγύρι. Ο υπαίθριος χώρος κάτω από το άγαλμα της Βαυαρίας μεταμορφώνεται σε μια μικρή πόλη με κιόσκια μπύρας και τοπικών λιχουδιών, λούνα παρκ, τροχό παρατήρησης, περίπτερα μικροπωλητών, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και πάνω από 7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
  • Tollwood Sommerfestival: Διεθνές υπαίθριο φεστιβάλ πολιτισμού που πραγματοποιείται για 26 μέρες (25/6-19/7) στο φανταστικό σκηνικό του Olympiapark. To πρόγραμμα περιλαμβάνει νυχτερινές συναυλίες ποπ και ροκ μουσικής, χορό, θέατρο, καμπαρέ, street performances, φαγητό και αγορά μικροπωλητών με εμπορεύματα από όλο τον κόσμο.
  • Opernfestspiele

Münchner Opernfestspiele: Programm, Künstler & Spielstätten - concerti.de

Με μια παράδοση 140 χρόνων, το εμβληματικό Φεστιβάλ Όπερας του Μονάχου πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στο ιστορικό National Theater με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών του λυρικού θεάτρου από όλο τον κόσμο. Το event κορυφώνεται με το υπαίθριο πρόγραμμα «Opera for All», όπου 10.000 θεατές συγκεντρώνονται στην πλατεία Max-Joseph-Platz μπροστά από το National Theater για να απολαύσουν σε μια μεγάλη οθόνη live αναμεταδόσεις παραστάσεων όπερας.

  • Filmfest Munchen: Δεκαήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται (από το 1983) στα τέλη Ιουλίου με έδρα το πολιτιστικό κέντρο Gasteig, με προβολές των τελευταίων διεθνών παραγωγών. Χάρη στην χαλαρή ατμόσφαιρα της διοργάνωσης έχει τη φήμη του «φεστιβάλ των καθημερινών ανθρώπων». Ένα από τα highlights του φεστιβάλ είναι οι υπαίθριες προβολές τα απογεύματα.

Μετακίνηση από το αεροδρόμιο

Η Aegean προσγειώνεται στο Munich International Airport, 32 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης του Μονάχου, κοντά στην περιοχή Freising. Γνωστό και ως Franz -Josef -Strauss Airport, ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Αεροδρόμιο της Ευρώπης» και «3ο Καλύτερο Αεροδρόμιο στον κόσμο» για το 2014, σύμφωνα με την Skytrax. Εδώ θα βρείτε πολλά καταστήματα duty – free, εστιατόρια, café, μπαρ, καζίνο, τράπεζες, ATM’s, υπηρεσίες συναλλάγματος, καθαριστήριο, καμπίνες ύπνου (Napcabs), παιδότοπους, χώρους προσευχής, showers και ελεύθερο Wi-Fi. Το μενού εξειδικευμένων υπηρεσιών περιλαμβάνει από νομική συμβουλευτική έως πλήρεις ιατρικές υπηρεσίες (Airport Clinic M, 24h medical emergency service) και φαρμακεία.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης είναι να πάρετε τη γραμμή S1 ή  S8 του προαστιακού τραίνου (S-bahn) από τον σταθμό Munich Airport με προορισμό το Hauptbahnhof (Munich Central Station) στο κέντρο της πόλης. Τα δρομολόγια «τρέχουν» κάθε 5-20 λεπτά και η διαδρομή διαρκεί περίπου 40 λεπτά.


πηγή- aegeanair

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *