Ταξίδι στο Όσλο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Όσλο

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Όσλο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Η πόλη του Όσλο, παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι μικρή και πολύ καθαρή. Στο Όσλο υπάρχει κάτι που μπορείτε να δείτε: εδώ θα συναντήσετε δείγματα σύγχρονης και αρχαίας αρχιτεκτονικής, θα επισκεφτείτε τα πιο όμορφα πάρκα, θα γνωρίσετε μνημεία και μουσεία. Σας προσφέρουμε μια μικρή επισκόπηση των αξιοθέατων του Όσλο.

Φρούριο Akershus

Innsider's guides to spooky sights and terrifying tours! | Park Inn by  Radisson

Στην καρδιά της πόλης του Όσλο βρίσκεται το φρούριο Akershus, που βρίσκεται στη βραχώδη ακτή του κόλπου. Χτισμένο τον 13ο αιώνα, το φρούριο προστατεύει την πόλη από επιθέσεις από εχθρούς. Και σήμερα, επισκεπτόμενος το κάστρο, μπορείτε να εξοικειωθείτε με την ιστορία του Όσλο, να δείτε με τα μάτια σας τις τεράστιες αίθουσες αυτής της πρώην βασιλικής κατοικίας, μαυσωλείο και ανδρεία, να επισκεφθείτε το Στρατιωτικό Μουσείο.

Από αυτό το σημείο στην πόλη του Όσλο, έχετε μια όμορφη θέα στο φιόρδ. Το ανάχωμα και τα περίχωρα του φρουρίου Akershus είναι ένα αγαπημένο μέρος για λαϊκές εκδηλώσεις.

Βασιλικό Παλάτι στο Όσλο

Το πιο δημοφιλές ορόσημο της πόλης είναι η κατοικία του βασιλιά της Νορβηγίας. Το Βασιλικό Παλάτι είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ωστόσο μπορείτε να θαυμάσετε από μακριά την ασυνήθιστη αρχιτεκτονική δομή, να κάνετε μια βόλτα στην Πλατεία των Παλατιών, να παρακολουθήσετε την επίσημη αλλαγή φρουράς στο παλάτι. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η σημαία πάνω από την κατοικία: αν ο βασιλιάς είναι στο παλάτι, μια σημαία χρυσοκέντητα ανασηκώνεται πάνω από την οροφή, και εάν ο μονάρχης απουσιάζει, στη συνέχεια, αντί του προτύπου του, σηκώστε το πανό του Νορβηγού.

Πάρκο Γλυπτικής Vigeland

Ένα από τα αγαπημένα μέρη των κατοίκων του Όσλο είναι το πάρκο γλυπτικής Gustav Vigeland, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αυτός ο ταλαντούχος δάσκαλος αναμόρφωσε όλα τα στάδια της ανθρώπινης ζωής σε 212 γλυπτά από χαλκό, σίδηρο και γρανίτη. Τα αριστουργήματα του Vigeland προσελκύουν την προσοχή και έχουν τεράστια ενέργεια. Στο πάρκο οι Νορβηγοί προτιμούν να παίζουν σπορ, να κάνουν πικνίκ και να περπατούν. Ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή εκθέματα, εντυπωσιακή φαντασία, είναι ο Μονολίθας – ένα αστέρι ύψους περίπου 14 μέτρων, πλήρως χαραγμένο από μια πέτρα. Ο Μονόλιθος απεικονίζει 121 ανθρώπινες μορφές.

Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Vigeland, όπου υπάρχουν εκμαγεία γλυπτών του διάσημου κυρίου. Είναι το Vigelandsparken που είναι ο κεντρικός τόπος του τουριστικού προσκυνήματος στη Νορβηγία, απλά δεν υπάρχουν άλλα τέτοια μέρη σε όλο τον κόσμο. Με την ευκαιρία, το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο, και η είσοδος σε αυτό είναι απολύτως δωρεάν.

” alt=”” aria-hidden=”true” />πάρκο Βιγελλάνδης Όσλο

Όπερα στο Όσλο

Το Νορβηγικό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου χτίστηκε σχετικά πρόσφατα το 2008. Το κτίριο του θεάτρου είναι χτισμένο από γυαλί και μάρμαρο σε μοντέρνο στιλ. Εκτός από τις συνηθισμένες θεατρικές παραστάσεις, γίνονται ενδιαφέρουσες εκδρομές εδώ. Θα ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά του κτιρίου και την αρχιτεκτονική του κτιρίου, για τη ζωή των μπαλέτων, κλπ., Και αν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να ανεβείτε στην οροφή του κτιρίου.

” alt=”” aria-hidden=”true” />όπερα όπερας

Μουσεία του Όσλο

Σε αυτή τη σχετικά μικρή Σκανδιναβική πόλη, υπάρχουν πολλά μουσεία, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο

  • ενδιαφέρον. Τα πιο δημοφιλή μεταξύ τους είναι τα μουσεία:
  • Viking πλοία?

Private Oslo City & Viking Ship Museum Walking Tour 2021 - Viator

  • πολικές αποστολές.
  • εθνική τέχνη ·
  • φυσική επιστήμη ·
  • παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική.

Κατά παράδοση, το “κύριο” μουσείο στο Όσλο είναι το μουσείο των πλοίων Viking. Υπάρχει μια μοναδική συλλογή από τρία πλοία που χτίστηκαν από τους Βίκινγκς σε αμυδρή περίοδο. Αυτά τα πλοία βρισκόταν πάνω από 1000 χρόνια στο βυθό της θάλασσας, μετά από το οποίο είχαν ανυψωθεί και εν μέρει αποκατασταθεί. Ένας από αυτούς, ο μεγαλύτερος, ανήκε στη σύζυγο του διάσημου σκανδιναβικού ηγέτη, ο δεύτερος προοριζόταν για μεγάλα ταξίδια και, από την τρίτη, δυστυχώς, μόνο σώζονται θραύσματα. Μεταξύ των εκθεμάτων του μουσείου μπορεί να σημειωθεί επίσης μια ποικιλία αντικειμένων από τα πλοία: τα καλάμια με σκαλιστά άκρες, έλκηθρο και άλλες αντίκες σκανδιναβικών πλοηγών.

Επίσης, δεν είναι συνηθισμένη έκθεση το Μουσείο Kon-Tiki στο Όσλο, αφιερωμένο στη διάσημη εκστρατεία και τις επιστημονικές της ανακαλύψεις. Εδώ είναι η περίφημη έδρα της Kon-Tiki, στην οποία το Tour Heyerdahl πέρασε τον Ειρηνικό Ωκεανό το 1947. Το μουσείο διαθέτει ένα κατάστημα με είδη δώρων και ακόμη και ένα μικρό κινηματογράφο.

Για να επισκεφθείτε το Όσλο θα χρειαστείτε ένα διαβατήριο και μια θεώρηση Σένγκεν στη Νορβηγία.


πηγή-tierient

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *