Ταξίδι στο Παρίσι- Πλήρης οδηγός

15 Οκτωβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Παρίσι

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Παρίσι μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Γνωστό και ως η Πόλη του φωτός , από τότε που εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς καθώς και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο που έρχονται να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική της πόλης, τα μνημεία της αλλά και τα πλούσια σε εκθέματα μουσεία του. Ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ξεπερνά τα 13.000.000 ,από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Είναι πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της UNESCO.

Είναι κτισμένο στο κέντρο του λεκανοπεδίου και περιβάλλεται από μεγάλα δάση, τα οποία προσφέρουν ανάσα δροσιάς και ανάπαυσης στους Παριζιάνους. Η έκταση της πόλης φτάνει τα 105,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ ολόκληρη η μητροπολιτική περιοχή ξεπερνά τα 14.518 τετραγωνικά χιλιόμετρα.Ο ποταμός Σηκουάνας συνδέει το Παρίσι με το εσωτερικό της Γαλλίας, και πιο συγκεκριμένα με την Βουργουνδία και με την Μάγχη. Έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της πόλης. Χωρίζει το Παρίσι σε δύο άνισες όχθες, στην δεξιά όχθη (rive droite), όπου κυριαρχούν οι επιχειρήσεις και τα χρηματιστήρια, και την νότια, την αριστερή όχθη (rive gauche), όπου είναι ο παραδοσιακός τόπος διαμονής διανοουμένων και καλλιτεχνών.Στον Σηκουάνα βρίσκεται είναι ένα μικρό νησάκι, το Ιλ ντε λα Σιτέ , στην καρδιά του Παρισιού. Κατοικήθηκε για πρώτη φορά στην αρχαιότητα και είναι, έτσι, το αρχαιότερο σημείο του Παρισιού. Ακριβώς δίπλα στο Ιλ ντε λα Σιτέ βρίσκεται το Ιλ σαν Λουί .

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Το Παρίσι έχει τρία αεροδρόμια: το Charles de Gaulle (που είναι και το μεγαλύτερο), το Orly και το Beauvais. Οι πτήσεις από και προς Ελλάδα κατευθύνονται και αναχωρούν από το Charles de Gaulle και το Orly.

Charles de Gaulle (CDG)

Διαθέτει 3 τέρμιναλ αλλά στην ουσία μόνο το 1 και το 2 εξυπηρετούν πτήσεις. Απο το τέρμιναλ 3 περνάει η γραμμή του προαστιακού που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο. Εκεί βρίσκονται διάφορα ξενοδοχεία και πάρκινγκ. Τα 3 τέρμιναλ του αεροδρομίου, συνδέονται με ένα εσωτερικό αυτόματο τρένο, το CDG-VAL, το οποίο είναι δωρεάν.

Le Bus Direct line 2 :απο /πρός κέντρο (Étoile, Porte Maillot, Trocadéro,

Υπάρχουν δυο τρόποι για να φτάσετε στην πόλη του Παρισιού από το αεροδρόμιο:

Γραμμή Β του προαστιακού: RER B (Réseau Express Régional).Το εισιτήριο κοστίζει 9,5 ευρώ και κανεί 25-35 λεπτά να φτάσει στο κέντρο. Ο συρμός περνάει από το κέντρο του Παρισιού και συνδέεται με πολλές γραμμές του μετρό. Όλοι οι συρμοί του RER B που περνούν από τα τέρμιναλ του αεροδρομίου, φτάνουν στο Παρίσι.

Ο άλλος τρόπος για να φτάσετε στο Παρίσι είναι το λεωφορείο: υπάρχουν αρκετά λεωφορεία που συνδέουν το αεροδρόμιο Charles de Gaulle με διάφορα σημεία της πόλης.Οπως το :

Le Bus Direct line 2 :απο /πρός κέντρο (Étoile, Porte Maillot, Trocadéro, Eiffel Tower) και Paris-Charles de Gaulle Airport.(One-way: €17 Round trip: €30, 45-70 λεπτα)
Le Bus Direct line 3: απο /πρός κέντρο Paris-Charles de Gaulle Airport και PAris-Orly Airport (One-way: €21,Round trip: €36, 70-80 λεπτά)
Terminal 1 -Gate32
Terminal 2A-2C – gate C10
Terminal 2D – gate D14
Terminal 2E-2F – gate E8 & F9

Le Bus Direct line 4: απο /πρός κέντρο (Gare de Lyon and Gare Montparnasse) και Paris-Charles de Gaulle (One-way: €17, Round trip: €30 ,60-70 λεπτά)
Terminal 1gate 32
Terminal 2A-2C : gate C10
Terminal 2B-2D : gate D14
Terminal 2E-2F : gate E8 ou F

Roissybus: απο /πρός κέντρο (Opéra station) and Paris-Charles de Gaulle(€11.50, 60 λεπτά)
Terminals 2A- 2C, 2E-2F, 2D, 3 and 1.

Αεροδρόμιο Orly

Βρίσκεται νότια της πόλης .Υπάρχουν δυο τρόποι να φύγετε απο το αεροδρόμιο:

Β γραμμή του προαστιακού (το RER B).

Στην στάση Antony, μπορείτε να πάρετε το Orlyval, ένα αυτόματο τρενάκι που συνδέει το αεροδρόμιο με την γραμμή του προαστιακού. Η τιμή για Παρίσι από το αεροδρόμιο είναι 8,7 ευρώ.

Αεροδρόμιο Beauvais

Εξυπηρετεί πτήσεις low cost εταιρειών που συνδέουν ευρωπαϊκές πόλεις.Τα λεωφορεία αναχωρούν έξω από το αεροδρόμιο περίπου κάθε 20 λεπτά μετά από κάθε άφιξη μιας πτήσης και σας πηγαίνει στην στάση Porte Maillot απο εκεί θα μπορείτε να μεταφερθείτε στο κέντρο του παρισιού με τηγραμμής Line 1 του μετρό.Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 17 ευρώ.

Aéroport Paris-Beauvais - Paris tourist office

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Πύργος του Άιφελ
Αποτελεί το σύμβολο της πόλης αλλά και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αξιοθέατα ανά τον κόσμο. Κατασκευάστηκε από το Γάλλο μηχανικό Γκoυστάβ Ειφέλ για τη Διεθνή Έκθεση του 1889, ο οποίος, μάλιστα, επικρίθηκε πολύ γι’ αυτό το «τερατούργημα», όπως το χαρακτήρισαν στην αρχή οι διανοούμενοι αλλά και η αριστοκρατική τάξη της εποχής. Σήμερα αποτελεί «θέλγητρο» της πόλης και δεν εννοείται Παρίσι… χωρίς τον πύργο του! Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1887 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 1889, ενώ είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από μέταλλο και ένα εκατομμύριο καρφιά.
Disneyland
Όταν άνοιξε στο Παρίσι το 1992 προκάλεσε ορισμένες από τις πιο ενθουσιώδεις και αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στην πρόσφατη γαλλική ιστορία. Είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θέαμα θεματικά πάρκα του κόσμου που έχει σχεδιασθεί σε κλίμακα που ανταγωνίζεται μέχρι και τις Βερσαλλίες. Οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι το κατηγόρησαν αρχικά για τα πάντα, από πολιτιστικό ιμπεριαλισμό μέχρι ότι θα ήταν η αγγελία θανάτου του γαλλικού πολιτισμού. Μετά από πολλές δημόσιες σχέσεις και μεγάλων χορηγιών η Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού έχει γίνει το νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας με 50 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
Άνοιξε ξανά μετά από 4 μήνες η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι| newmoney
Pont Alexandre III

Είναι μια τοξωτή γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Σηκουάνα, Συνδέει τα Ηλύσια Πεδία με τις Invalides(μέγαρο των απομάχων)βρίσκεται μεταξύ του 7ου και του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού και θεωρείται μια από τις πιο περίτεχνες γέφυρες του Παρισιού .Χτίστηκε μεταξύ των ετών 1896 και 1900 και το έργο τελείωσε και εγκαινιάστηκε το 1900 κατά την διεθνή έκθεση όπου και χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό μνημείο του Παρισιού.

8 Prettiest Bridges In Paris - Linda On The Run
Ένα έργο τέχνης με πολλά μπρούτζινα αγάλματα (νύμφες, φτερωτά άλογα) που διαθέτουν χρυσές λεπτομέρειες αλλά και στα κλασσικά φανάρια με τα οποία είναι διακοσμημένη. Το όνομα της το έχει πάρει από τον τσάρο Αλέξανδρο ΙΙΙ, με τον οποίο η Γαλλία είχε συνάψει συμμαχία το έτος 1892. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Παρισιού και έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες.
Sainte Chapelle
Κτίστηκε από τον Λουδοβίκος Θ΄ και εγκαινιάστηκε το 1248, αρχικά για να στεγάσει πολύτιμους θρησκευτικούς θησαυρούς. Αυτό το υπέροχο εκκλησάκι του 12ο αιώνα αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.Βρίσκεται στην νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ στο κέντρο του Παρισιού. Η ιδέα ξεκίνησε από τον Λουδοβίκος Θ΄ ο οποίος έψαχνε μια καλή τοποθεσία για να στεγάσει θρησκευτικούς θησαυρούς, όπως το ακάνθινο στεφάνι, ένα κομμάτι του Τιμίου Σταυρού καθώς και λείψανα, τα οποία είχε αγοράσει από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Βαλδουίνο τον Β.
Histoire du droit : la Sainte Chapelle - Actu-Juridique
Λέγετε ότι ο βασιλιάς Λουδοβίκος Θ΄ είχε πληρώσει τόσο ακριβά αυτά τα θρησκευτικά κειμήλια, που σχεδόν θα μπορούσε να χτίσει το Σαιντ Σαπέλ τέσσερις φορές!Τα σχέδια για το Σαιντ Σαπέλ αποδίδονται στον Pierre de Montreuil, ο οποίος είχε δημιουργήσει επίσης σχέδια και για μέρος του καθεδρικού ναό της Παναγίας των Παρισίων. Το Παρεκκλήσι με 36 μέτρα μήκους, 17 μέτρα πλάτους και 42,5 μέτρα ύψος, ολοκληρώθηκε σε μόλις έξι χρόνια και θεωρείται ένα τέλειο παράδειγμα της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής με καταπληκτικά βιτρώ.Υπέστη μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, με αποτέλεσμα ορισμένα τμήματα του παρεκκλησίου να εξαφανιστούν εντελώς, όπως και τα πολύτιμα κειμήλια, από τα οποία ότι έχουν απομείνει στεγάζονται σήμερα στην Notre-Dame.
Basilica du Sacré-Coeur
Ονομαστή ρωμανο-βυζαντινή εκκλησία, ορόσημο της Μονμάρτρης, η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς -ή «ζαχαρένια» για τους περισσότερους ντόπιους- δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και αποτελεί ένα από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της πόλης του Παρισιού.Η βασιλική Σακρ Κερ κτίστηκε από το 1876 έως το 1912 -εξ ολοκλήρου από λευκή πέτρα- στο ψηλότερο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ως φόρος τιμής των 58.000 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Γαλλοπρωσικό πόλεμο, και είναι αφιερωμένη στην Ιερή Καρδιά του Χριστού.
Βασιλική της Ιερής Καρδιάς της Μονμάρτης (Sacré-Cœur Basilica) - Παρίσι |  TopTraveller
Το έργο ανέλαβε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Γκιμπέρ, πάνω σε σχέδια του Πολ Αμπαντί. Ο ωοειδής τρούλος της εκκλησίας, ενώ η καμπάνα της εκκλησίας είναι μία από τις πιο βαριές του κόσμου και ζυγίζει 18,5 τόνουςΟ ωοειδής τρούλος αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο σημείο του Παρισιού (μετά τον Πύργο του ‘Αιφελ) και «στεφανώνει» ολόκληρη τη Μονμάρτρη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό λευκό περίγραμμα ολόγυρά της. Λίγα τετράγωνα μακριά από την εκκλησία θα βρεθείτε στην πλατεία Τετρ, όπου υπαίθριοι ζωγράφοι θα προσπαθήσουν να σας δελεάσουν με τα έργα τους.
Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων
Είναι η πιο εμπορική αλλά και η πιο ακριβή λεωφόρος της Ευρώπης. Το πλάτος της φτάνει τα 71 μέτρα και εκτείνεται σε μήκος δύο χιλιομέτρων, από την πλατεία Κονκόρντ μέχρι την Place Charles-de-Gaulle. Το όνομά της προέρχεται από την ελληνική μυθολογία, όπου τα «Ηλύσια Πεδία» αποτελούσαν τμήμα του Άδη και ήταν ο τελικός προορισμός της ψυχής των ηρώων και των ενάρετων. Η σημερινή της μορφή υλοποιήθηκε το 1838 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Ignaz Hittorf, ο οποίος, μάλιστα, έφτιαξε πεζοδρόμια και εγκατέστησε βρύσες και φανούς αερίου. Μέχρι το 1900 η περιοχή «πλημμύρισε» καταστήματα, ρεστοράν και ξενοδοχεία, ενώ ο τελευταίος επανασχεδιασμός της λεωφόρου πραγματοποιήθηκε το 1994 από τον Bernard Huet.
Προστέθηκαν επιπλέον πεζόδρομοι, δημιουργήθηκαν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και φυτεύτηκαν νέα δέντρα.Στο τέρμα της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, στην πλατεία Σαρλ ντε Γκολ, δεσπόζει μία από τις πιο διάσημες αψίδες του κόσμου, ο σχεδιασμός της οποίας βασίζεται στην Αψίδα του Τίτου στη Ρώμη. Η περίφημη Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) ορθώθηκε το 1806 από το Ναπολέοντα για τον εορτασμό των νικών του και ολοκληρώθηκε το 1836.Το ύψος της φτάνει τα 50 μέτρα και στην επιφάνειά της είναι χαραγμένα τα ονόματα των νικών των γαλλικών στρατευμάτων αλλά και των 558 στρατηγών που διοίκησαν τα γαλλικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ναπολέοντα. Μια προσεκτική ματιά αξίζει να ρίξετε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο βωμός του οποίου φέρει φλόγα που άναψε για πρώτη φορά το 1921 εις μνήμην των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι τέσσερις κίονες στους οποίους στηρίζεται η αψίδα διακοσμούνται από πολύ μεγάλα ανάγλυφα, τα οποία απεικονίζουν: Την Έξοδο των Εθελοντών του 1792 (έργο του Φρανσουά Ρυντ), το Θρίαμβο του Ναπολέοντα το 1810 (έργο του Ζαν-Πιέρ Κορτό), την Αντίσταση του 1814 και την Ειρήνη του 1815 (έργα του Αντουάν Ετέξ).Η αψίδα αποτελεί εθνικό μνημείο – σύμβολο της γαλλικής φιλοπατρίας και από αυτήν ξεκινά πάντα η παρέλαση της Γαλλικής Εθνικής Επετείου της 14ης Ιουλίου.
Η Παναγία των Παρισίων
Είναι ένα από τα γνωστότερα μνημεία στο Παρίσι και στέκεται μεγαλοπρεπής στο Ιλ ντε λα Σιτέ (σ.σ. ένα μικρό νησί στο κέντρο της πόλης), σε μια τοποθεσία που ήταν ανέκαθεν το θρησκευτικό κέντρο του Παρισιού.Πρόκειται για έναν γοτθικό ναό, εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά, τα θεμέλιο λίθο του οποίου έβαλε το 1163 ο πάπας Αλέξανδρος Γ’.Χρειάστηκαν περίπου 170 χρόνια για να ολοκληρωθεί (1345), ενώ κατά τη Γαλλική Επανάσταση καταστράφηκε ολοσχερώς και ανακαινίστηκε κατά την περίοδο 1841-1864.
Η Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) - Παρίσι | TopTraveller
Το αποτέλεσμα είναι ένα θεόρατο κτίριο, μήκους 128 μέτρων, με δύο ψηλούς πύργους 69 μέτρων, η χωρητικότητα του οποίου αγγίζει τα 9.000 άτομα.Εκτός από το περίφημο κωδωνοστάσιο, που προστέθηκε το 19ο αιώνα, εντύπωση προκαλούν οι «τερατόμορφες» υδρορροές που είναι τοποθετημένες στα γλυπτά πάνω από τα τύμπανα των θυρών και στις μεγάλες αντηρίδες στην πίσω πλευρά. ‘Οσοι τη θαυμάζουν από κοντά, γοητεύονται από την Πύλη του ναού με το μεγάλο Ρόδακα, από τα εξαιρετικά γλυπτά που κοσμούν το ναό αλλά και από τα εντυπωσιακά βιτρό-παράθυρα. Η διασημότητα του ναού οφείλεται σίγουρα σε δύο λόγους: στη μυστηριακή επιρροή που ασκεί στους επισκέπτες, γεμίζοντάς τους με ένα απροσδιόριστο δέος αλλά και στο ομώνυμο έργο του Βίκτωρ Ουγκώ.
Ανάκτορο των Βερσαλλιών
Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στην ομώνυμη πόλη των Βερσαλλιών, η οποία ήταν ήταν πρωτεύουσα της Γαλλίας από το 1682 έως το 1789. Στην αρχή ήταν ένα μικρό, λιτό παλάτι, που όμως μετά το 1660 επεκτάθηκε από το βασιλιά Λουδοβίκο το 14ο, με σκοπό να αποτελέσει ένα από τα πολυτελέστερα παλάτια της Ευρώπης.Το ανάκτορο αποτελείται από το κυρίως μέρος, σχήματος U, όπου διέμενε η βασιλική οικογένεια και άλλες δύο πτέρυγες που φιλοξενούσαν τους ευγενείς, τον κλήρο και τους υπουργούς. Στο κέντρο του κτιρίου βρίσκεται η περίφημη Αίθουσα των Καθρεφτών, μια τεράστια σάλα μήκους 70 μέτρων, στολισμένη με πανάκριβα κρύσταλλα, κεριά και τους ακριβότερους καθρέφτες της εποχής εκείνης.

Στο ταβάνι και στους τοίχους της αίθουσας δεσπόζουν τοιχογραφίες και άλλα έργα τέχνης από τους πιο φημισμένους Ευρωπαίους καλλιτέχνες της περιόδου.Πίσω ακριβώς από το ανάκτορο, σε μια έκταση 800 εκταρίων σε τρία επίπεδα, βρίσκονται οι Κήποι των Βερσαλλιών, ένα καταπληκτικό σύνολο, όπου η φύση «υπακούει» σε απόλυτους κανόνες συμμετρίας και η αισθητική «απογειώνεται» σε μια έκρηξη χρωμάτων και σε μια αποθέωση των αισθήσεων.Οι Κήποι των Βερσαλλιών διαμορφώθηκαν το 1680 από τον περίφημο βοτανολόγο, ζωγράφο και αρχιτέκτονα τοπίου Andre le Notre και έφτασαν στη σημερινή τους μορφή μετά από διάφορες επεμβάσεις και επεκτάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των αιώνων στο εσωτερικό τους, ενώ όπως και το ανάκτορο αποτελούν δημιούργημα του Λουδοβίκου 14ου.

Οι Κήποι των Βερσαλλιών κοσμούνται από σημαντικά έργα τέχνης, γλυπτά και σιντριβάνια. Παντού στους Κήπους υπάρχουν δεντροστοιχίες, περίτεχνοι σχηματισμοί φυτών, δαιδαλώδεις διάδρομοι και πολλά αρωματικά δέντρα, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με τη συμμετρία και την έμπνευση, ενώ μια λίμνη δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει μια ρομαντική βαρκάδα στα ήρεμα νερά της. Αξίζει να επισκεφθείτε την «Orangerie» (σ.σ. Πορτοκαλεώνας), όπου θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική τοπίου των δέντρων, ενώ μια στάση θα κάνετε απαραίτητα στο Μεγάλο Τριανόν (φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πορσελάνη) και στο Μικρό Τριανόν, δύο εντυπωσιακά κτίρια που κατασκευάστηκαν για να προσφέρουν στιγμές ξεκούρασης στη βασιλική οικογένεια.

Μουσείο του Λούβρου
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα, δημοφιλέστερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και στις αίθουσές του φιλοξενεί 35.000 έργα τέχνης, σε μια έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων.Ενδεικτικό για το μέγεθος της πλούσιας συλλογής του μουσείου είναι ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό (8%) των αποκτημάτων του εκτίθενται, καθώς το σύνολο της συλλογής του περιλαμβάνει περισσότερα από 445.000 κομμάτια.Το Λούβρο έφτασε στη σημερινή του μορφή περνώντας από διάφορες φάσεις, αφού αρχικά κατασκευάστηκε ως φρούριο του 12ου αιώνα, ενώ τον 14ο αιώνα μετατράπηκε σε παλάτι.
Η σημερινή του μορφή ανάγεται στον 15ο αιώνα, όταν κατασκευάστηκε η πρώτη πτέρυγα κατά μήκος του Σηκουάνα, ενώ στην πορεία του χρόνου επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας στη σημερινή του έκταση.Η κύρια είσοδος του μουσείου είναι μια ογκώδης πυραμίδα από γυαλί, η οποία κατασκευάστηκε το 1989 από τον διάσημο αρχιτέκτονα I.M. Pei, προκαλώντας αρχικά αρνητικές αντιδράσεις, καθώς ο σχεδιασμός της έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κλασική κατασκευή των παρακείμενων κτιρίων. Σκοπός του Pei ήταν να εισχωρεί το φως του ήλιου μέχρι το υπόγειο, ενώ επιθυμούσε να δημιουργήσει μια ευρύχωρη είσοδο για το μουσείο χωρίς να πειράξει καθόλου τα αρχαία κτίρια. Το Μουσείο του Λούβρου φιλοξενεί περισσότερα από 35.000 εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως το πρώτο έργο τέχνης που μπήκε στη συλλογή του ήταν ο περίφημος πίνακας της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι τον 16ο αιώνα.

πηγή-travelsif3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *