Ταξίδι στο Μιλάνο

19 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Μιλάνο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Μιλάνο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Τα 16 κορυφαία αξιοθέατα στο Μιλάνο

Ενώ το Μιλάνο (Μιλάνο) μπορεί να μην είναι η πρώτη πόλη που ένας τουρίστας σκέφτεται όταν σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Ιταλία, έχει περισσότερο από το μερίδιό του στα αξιοθέατα, για να μην αναφέρουμε την ιστορία. Για όλη τη λειτουργική φήμη του ως οικονομικού και επιχειρηματικού κέντρου της Ιταλίας, είναι μια πόλη με έντονο παρελθόν και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Σκεφτείτε ότι ο Άγιος Αυγουστίνος βαφτίστηκε σε μια βασιλική που ήταν στη σημερινή Piazza del Duomo. οι καλλιτέχνες Michelangelo και Leonardo da Vinci, ο συνθέτης Verdi, ο μεγάλος τενίστας Enrico Caruso και ο σχεδιαστής Giorgio Armani έζησαν και εργάστηκαν εδώ. Το Toscanini πραγματοποιούσε τακτικά στη La Scala. Ο Ναπολέοντας στέφθηκε (στην πραγματικότητα στέφθηκε) μέσα στο Ντουόμο. Ο Μουσολίνι ίδρυσε εδώ το φασιστικό κόμμα. και ολόκληρος ο κόσμος της μόδας βλέπει τις πασαρέλες του Μιλάνου δύο φορές το χρόνο για τις μόδες της εποχής. Όλη αυτή η ιστορία, για να μην αναφέρουμε τον σημαντικό πλούτο που δημιούργησε η ευνοούμενη εμπορική της θέση, έχει αφήσει το Μιλάνο με πληθώρα καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και αρχιτεκτονικών θησαυρών για να απολαύσετε.

Η μεγάλη πλατεία Piazza del Duomo μπροστά από τον καθεδρικό ναό είναι ο σταθμός του μετρό και θα βρείτε πολλά πράγματα να κάνετε κοντά στον καθεδρικό ναό Duomo. Στη μικροσκοπική πλατεία Piazza dei Mercanti, θα νιώσετε σαν να έχετε ξαναβρεθεί στο Μεσαίωνα καθώς στέκεστε κάτω από την στοά της πέτρινης αγοράς μπροστά από το Palazzo della Ragione του 13ου αιώνα. Πηγαίνετε εδώ και αρκετούς αιώνες για να μπείτε στο κομψό θόλο Galleria Vittorio Emanuele II, με θέα στον καθεδρικό ναό Duomo. Περπατήστε μέσα από αυτό για να βρεθείτε μπροστά από το πιο διάσημο όπερα του κόσμου. Είναι όλα σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια.

Δείτε επίσης: Πού να μείνετε στο Μιλάνο

1 Il Duomo (Καθεδρικός του Μιλάνου)

Što posjetiti u Milanu, vodič kroz trodnevni posjet gradu

Il Duomo (Καθεδρικός του Μιλάνου)

Ο τεράστιος καθεδρικός ναός της Santa Maria Nascente, τον οποίο ο Μιλανέζικος αποκαλούν “Il Duomo”, είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο (κατέχει μέχρι 40.000 άτομα) και τις πιο θαυμάσιες εκκλησίες, το απόλυτο παράδειγμα του γοητευτικού στυλ. Ξεκίνησε τον 14ο αιώνα, αλλά η πρόσοψή του δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τις αρχές του 1800, υπό τον Ναπολέοντα. Η οροφή ολοκληρώνεται με 135 πελεκητές πέτρες και το εξωτερικό είναι διακοσμημένο με 2.245 μαρμάρινα αγάλματα. Το αχνό εσωτερικό, σε εντυπωσιακή αντίθεση με το λαμπρό και πλούσιο σε σχήμα εξωτερικό, δημιουργεί μια ισχυρή εντύπωση με τους 52 γιγάντιους πυλώνες του. ο λεκιασμένα γυάλινα παράθυρα στο ναό (συνήθως 15ος-16ος αι.) είναι οι μεγαλύτεροι στον κόσμο. ο πρώτος από αυτούς βρίσκεται στο νότιο διάδρομο. Χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το επτά διακλαδισμένο χάλκινο candelabrum από τον Νικόλαο του Verdun (περίπου 1200) στο βόρειο transept, ο τάφος του 16ου αιώνα του Gian Giacomo Medici και το χρυσό λειτούργημα του San Carlo Borromeo στο οκταγωνικό Παρεκκλήσι Borromeo οδηγώντας την κρύπτη. Πίσω από το ψηλό βωμό, η χορωδία έχει βαθιά σκαλισμένα πάνελ και μίζερες κάτω από τα καθίσματα.

Duomo Santa Maria Nascente - Εικόνα του Μιλάνο, Λομπάρντι - Tripadvisor

Στο νότιο σκευοφυλάκιο βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο με χρυσό και ασημένιο έργο που χρονολογείται από τον τέταρτο έως τον 17ο αιώνα. Μια βόλτα στην οροφή του καθεδρικού ναού είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία, που προσφέρει θέα σε όλη την πόλη και εκτείνεται σε ξεκάθαρες μέρες στις χιονισμένες Άλπεις. (Ένας ανελκυστήρας ανεβαίνει όλα εκτός από τα 73 τελευταία βήματα στην πλατφόρμα του θόλου). Στο μπροστινό μέρος του Duomo, κοντά στην κεντρική πόρτα, μπορείτε να κατεβείτε κάτω από την Piazza del Duomo στα θεμέλια της Βασιλική του Santa Tecla (τέταρτο πέμπτο και έβδομο αιώνα) και το βαπτιστήριο του τέταρτου αιώνα, Battistero di San Giovanni alle Fonti, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά την κατασκευή του συστήματος του μετρό του Μιλάνου.

Διεύθυνση: Piazza del Duomo, Μιλάνο

Επίσημος ιστότοπος: http://www.duomomilano.it/en

2 Το Τελευταίο Δείπνο του Leonardo da Vinci

Η γοτθική εκκλησία τούβλου της Santa Maria delle Grazie, στο Corso Magenta, ξεκίνησε γύρω στο 1465 και ο τεράστιος έξι όψεων της με το ωραιότερο ύφος της πρώιμης αναγέννησης σχεδιάστηκε από τον Bramante, έναν από τους σημαντικότερους αναγεννησιακούς αρχιτέκτονες της Ιταλίας. Η εκκλησία – και η γειτονική τράπεζα, στην οποία βρίσκεται ο Λεονάρντο ντα Βίντσι μυστικός δείπνος – υπέστησαν σοβαρή βλάβη στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής αναδείχθηκαν παλιές ζωγραφιές sgraffito στον θόλο. Στο τέλος του βόρειου διαδρόμου βρίσκεται το μπαρόκ παρεκκλήσι της Madonna delle Grazie, με μια ολόπλευρη διακόσμηση της Madonna.

Leonardo & Milan: What To Look Forward To During 500th Anniversary  Celebrations | ITALY Magazine

Αλλά ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τη Santa Maria delle Grazie είναι να δουν το πιο διάσημο έργο του da Vinci, ζωγραφισμένο στο τείχος του πρώην Δομινικανικού μοναστηριού. ο Cenacolo Vinciano, όπως ονομάζεται εδώ, ζωγραφίστηκε στον τοίχο στη θερμότητα μεταξύ 1495 και 1497. Αντί για προηγούμενες στατικές αναπαραστάσεις του τελευταίου γεύματος του Χριστού με τους μαθητές του, ο Da Vinci παρουσιάζει μια δραματική απεικόνιση της σκηνής, η οποία ήταν αρκετά μυθική και σήμανε σημαντική νέο στάδιο στην ανάπτυξη της τέχνης. Η ζωγραφική, η οποία είχε ήδη αρχίσει να ξεφλουδίζει πριν την καταστροφή μέρους του δωματίου την άφησε εκτεθειμένη στον καιρό, έχει επανειλημμένα αποκατασταθεί, μια διαδικασία που πιθανότατα δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Η είσοδος είναι περιορισμένη και περιορίζεται σε όσους διαθέτουν προκαθορισμένα εισιτήρια. Ένας εύκολος τρόπος για να δείτε αυτό και τα άλλα πιο διάσημα αξιοθέατα στο Μιλάνο είναι σε μια εξάμηνη περιήγηση στο Μιλάνο του Μιλάνου με το τελευταίο δείπνο του da Vinci. Αυτή η περιήγηση με τα πόδια 3,5 ώρες σας μεταφέρει σε πολλά σημαντικά αξιοθέατα και περιλαμβάνει είσοδο στη La Scala και εισιτήριο εισόδου για να δείτε Το τελευταίο δείπνο.

Διεύθυνση: Piazza Santa Maria delle Grazie 2, Μιλάνο

Επίσημος ιστότοπος: http://www.milan-museum.com/booking.php

3 Galleria Vittorio Emanuele II: Καταστήματα πολυτελείας και κομψά καφέ

Galleria Vittorio Emanuele II - Shopping arcade in Milan

Δημιουργία μιας πλευράς του Piazza del Duomo και ανοίγοντας από την άλλη πλευρά Piazza della Scala, το μεγάλο Galleria Vittorio Emanuele II σχεδιάστηκε από τον Giuseppe Mengoni και χτίστηκε μεταξύ 1865 και 1877. Ήταν τότε η μεγαλύτερη εμπορική στοά στην Ευρώπη, με θόλο που ανέβαινε 48 μέτρα πάνω από το ψηφιδωτό δάπεδο του. Σηματοδοτώντας την αρχή της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ιταλία, σήμερα αποτελεί ένα υπέροχο παράδειγμα βιομηχανικής κατασκευής σιδήρου και γυαλιού του 19ου αιώνα. Και είναι ακόμα ένα όμορφο, ζωντανό μέρος όπου οι ντόπιοι συναντιούνται για μεσημεριανό γεύμα ή καφέ στα κομψά καφέ του και περιηγούνται στα καταστήματα πολυτελείας του. Είναι τόση μέρος της τοπικής ζωής που οι κάτοικοι του Μιλάνου αναφέρονται σε αυτό ως “il salotto” (το σαλόνι).

Διεύθυνση: Piazza del Duomo, Μιλάνο

4 Castello Sforzesco

Castello Sforzesco Milano: la fortezza medioevale dei Visconti

Το Castello Sforzesco, το οποίο κατείχε η Visconti και οι οικογένειες της Sforza που κυβερνούσαν το Μιλάνο από το 1277 έως το 1447 και από το 1450 έως το 1535 αντίστοιχα, κτίστηκε το 1368 και ανακατασκευάστηκε το 1450. Το Torre de Filarete, 70 μέτρων, είναι μια αναπαραγωγή της αρχικής πύλης του 1905 -πύργος. Το Castello στεγάζει το Musei del Castello Sforzesco, μια σειρά από μουσεία, εκ των οποίων το γλυπτό. Η συλλογή περιλαμβάνει το Pietà Rondanini, Το τελευταίο αριστούργημα του Μιχαήλ Αγγέλου, το οποίο έφερε το 1953 από το Palazzo Rondanini στη Ρώμη. Άλλα μουσεία διαθέτουν συλλογή διακοσμητικών τεχνών, προϊστορικών και αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, συλλογή μουσικής ιστορίας και οπλοστάσιο όπλων και μεσαιωνικής θωράκισης. Η γκαλερί περιλαμβάνει πίνακες των Bellini, Correggio, Mantegna, Bergognone, Foppa, Lotto, Tintoretto και Antonello da Messina. Μεταξύ των δύο πίσω αυλές του Castello, ένα πέρασμα οδηγεί στο πάρκο, αρχικά στον κήπο των δούκων του Μιλάνου και αργότερα ένα στρατιωτικό εκπαιδευτικό έδαφος.

Διεύθυνση: Piazza Castello, Μιλάνο

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.milanocastello.com

5 Το San Maurizio και το Μουσείο Αρχαιολογίας

Για πολλούς, το εσωτερικό του ναού του San Maurizio είναι το πιο όμορφο στο Μιλάνο. Χτισμένο στις αρχές της δεκαετίας του 1500 ως εκκλησία για ένα μοναστήρι των Benedictine μοναχών, όλο το εσωτερικό είναι καλυμμένο με τοιχογραφίες των βιβλικών σκηνών. Δεν είναι μόνο αυτά από μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες του Lombard του 16ου αιώνα – κυρίως τον Bernardino Luini και τους γιους του – αλλά τα χρώματα των ζωγραφιών είναι τόσο ζωντανά σαν να χρωματίστηκαν χτες. Ο μακρύς ναός χωρίζεται σε δύο τμήματα, ο οπίσθιος διατηρείται ως η χορωδία των μοναχών.

Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore: Milano's Sistine Chapel |  YesMilano

Το εκτεταμένο μοναστήρι χτίστηκε πάνω από τα ερείπια του ρωμαϊκού τσίρκου και των τμημάτων των ρωμαϊκών τειχών, που τώρα αποτελούν μέρος του Civico Museo Archeologico (Μουσείο Αρχαιολογίας), όπου μπορείτε να δείτε αυτά τα ανασκαμμένα υπολείμματα του Ρωμαϊκού Μιλάνου. Μαζί με την αρχαία ιστορία του Μιλάνου, θα βρείτε ελληνικά, ετρουσκικά και ρωμαϊκά ευρήματα από αλλού στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων γλυπτών από πέτρα και χαλκό. Ιδιαίτερα καλή είναι η γλυπτική του Ματζημιλιανού του τρίτου αιώνα, ένα χάλκινο κεφάλι και ένα γυναικείο άγαλμα με διπλωμένα κουρτίνες.

Διεύθυνση: Corso Magenta 15, Μιλάνο

6 Pinacoteca di Brera

Το αναγεννησιακό Palazzo di Brera, που χτίστηκε μεταξύ 1651 και 1773, ήταν αρχικά ένα σχολείο ιησουιτών, αλλά από το 1776 είναι η Accademia di Belle Arti (Ακαδημία Καλών Τεχνών). Μαζί με μια βιβλιοθήκη και ένα παρατηρητήριο, περιέχει το Pinacoteca di Brera, ένα από τα καλύτερα μουσεία τέχνης της Ιταλίας. Μεγάλο μέρος της τέχνης αποκτήθηκε καθώς οι εκκλησίες έκλεισαν ή κατεδαφίστηκαν και το μουσείο είναι ιδιαίτερα έντονο στα έργα ζωγραφικής των βρετανών δασκάλων. Καθώς εισέρχεστε στην αυλή, θα δείτε ένα μνημείο 1809 στον Ναπολέοντα Ι από τον γλύπτη Canova.

Pinacoteca Di Brera Art Paintings - Free photo on Pixabay

Αξιοσημείωτες μεταξύ των εικόνων του 15ου αιώνα είναι έργα της Mantegna (Η Μαντόνα σε ένα κεφάλι δαχτυλιδιών των αγγέλων και Θρήνος). Οι Βενετοί πλοιάρχοι εκπροσωπούνται από τον Giovanni Bellini (Θρήνος και δύο Madonnas), Paolo Veronese, Titian (Μετρητής Αντόνιο Πόρσια και Άγιος Ιερομ) και Tintoretto (Η εύρεση του σώματος του Αγίου Μάρκου και Κάθοδος από τον Σταυρό) και πορτρέτα από τους Lorenzo Lotto και Giovanni Battista Moroni. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μαθητές του Leonardo da Vinci, εκπροσωπούνται καλά, όπως και οι καλλιτέχνες του σχολείου Ferrarese. Το Correggio της Πάρμας εκπροσωπείται από ένα Γέννηση και ένα Λατρεία των Βασιλέων. Οι καλλιτέχνες της σχολής της Ουμβρίας περιλαμβάνουν τον Piero della Francesca (Η Μαντόνα με τους Αγίους και ο δούκας Φεντερίκο ντα Μοντέφαλτρο) και Bramante (οκτώ τοιχογραφίες Ο Χριστός της Στήλης). Η πιο διάσημη εικόνα της γκαλερί είναι Ο γάμος της Παναγίας του Ραφαήλ (Lo Sposalizio), το ωραιότερο έργο της πρώτης του περιόδου. Εξαιρετική μεταξύ των ξένων κυρίων είναι ο Rembrandt (πορτρέτα γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των Η Αδελφή του Καλλιτέχνη), Van Dyck (Η πριγκίπισσα Αμαλία του Σολμς), Rubens (μυστικός δείπνος) και El Greco (Άγιος Φραγκίσκος). Δεν είναι όλοι παλιοί δάσκαλοι – θα βρείτε επίσης έργα εδώ από τον Πικάσο, τον Braque και το Modigliani. Οι περισσότεροι επισκέπτες χάνουν το μικρό μυστικό της Brera: το Orto Botanico di Brera, έναν όμορφο κήπο σε μια από τις εσωτερικές αυλές του, μια κρυμμένη όαση εξωτικών δέντρων, πισίνες και παρτέρια με θερμοκήπιο του 19ου αιώνα.

Διεύθυνση: Via Brera 28, Μιλάνο

7 Όπερα στο Teatro alla Scala

Milano, nuova udienza del processo per amianto alla Scala: «Ci aspettiamo  solidarietà dal sindaco»

Θεωρείται η πιο διάσημη όπερα του κόσμου και η La Scala έχει μπει στη μουσική όλων των μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών και ο θεατής – το θέατρο έχει 2.800 άτομα – είναι γνωστός (και φοβισμένος) ως ο πιο απαιτητικός στην Ιταλία. Η σεζόν αρχίζει στις αρχές Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι το Μάιο, αλλά τα εισιτήρια είναι συχνά δύσκολα. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε εισιτήρια είναι μέσω του θυρωρού του ξενοδοχείου σας, αλλά αξίζει τον έλεγχο στο box office. Στο ίδιο κτίριο βρίσκεται το Museo Teatrale alla Scala, όπου θα βρείτε μια συλλογή κοστουμιών από παραστάσεις ορόσημων και ιστορικά και προσωπικά μηνύματα των μεγάλων που έκαναν και των οποίων τα έργα εκτελέστηκαν στη La Scala, συμπεριλαμβανομένου του Verdi, Rossini, και του μεγάλου ηθοποιού Arturo Toscanini. Αν δεν υπάρχει μια πρόβα σε εξέλιξη, το μουσείο προσφέρει πρόσβαση για να δει το εσωτερικό της όπερας ίδια, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Διεύθυνση: Piazza della Scala, Μιλάνο

Επίσημος ιστότοπος: www.teatroallascala.org

8 Sant’Ambrogio

Sant ambrogio Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Sant ambrogio Εικόνες |  Depositphotos®

Η εκκλησία του Sant’Ambrogio ιδρύθηκε το 386 από τον St. Ambrose, ο οποίος γεννήθηκε στο Μιλάνο και είναι ο πολιούχος της πόλης. Η σημερινή εκκλησία είναι ένα αριστούργημα της ρωμανικής αρχιτεκτονικής, χτισμένο τον 12ο αιώνα γύρω από τη χορωδία από μια παλαιότερη εκκλησία του 9ου αιώνα. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε εδώ, ξεκινώντας από τη μεγάλη πόρτα, επίσης από τον ένατο αιώνα, και το αίθριο, των οποίων οι σκαλιστές πέτρινες πρωτεύουσες και η πύλη κατατάσσονται ψηλά μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών παραδειγμάτων της ρωμανικής περιόδου. Στο εσωτερικό, βεβαιωθείτε ότι βλέπετε τον άμβωνα με καθυστερημένη ρωμανική σκάλισμα και την πλούσια σκαλισμένη σαρκοφάγο Stilicone του 4ου αιώνα κάτω από αυτό. Το περίβλημα (πάλιτοτο) του υψηλού βωμού είναι ένα αριστούργημα της τέχνης της Καρολίνγκ, που έγινε το 835 στο Μιλάνο ή στο Ρέιμς. Είναι εύκολο να χάσετε τον ψηφιδωτό θόλο του αρχικού Sacello di San Vittore του 4ου αιώνα, που έχει πρόσβαση στο τελευταίο εκκλησάκι στα δεξιά.

Διεύθυνση: Piazza Sant’Ambrogio 15, Μιλάνο

9 Cimitero Monumentale

Monumentale – freakydog

Με όλη την υπέροχη αρχιτεκτονική και την τέχνη της Ιταλίας από την αρχαία ελληνική και τη ρωμαϊκή, μεσαιωνική και αναγεννησιακή εποχή, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι η Ιταλία έχει επίσης μερικά εξαιρετικά παραδείγματα από την περίοδο της αρτ νουβό, γνωστή εδώ ως Stile Liberty. Το Cimitero Monumentale, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Stazione Porta Garibaldi, είναι μια υπαίθρια γκαλερί από αρτ νουβό γλυπτά, πολλά από τους Ιταλούς γλύπτες. Πίσω από μια μνημειώδη και φανταχτερή ριγέ μαρμάρινη στοά, αυτά τα μνημεία σηματοδοτούν τους τάφους του πλούσιου και διάσημου Μιλάνου από τα τέλη του 1800 μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Ένας χάρτης στα αγγλικά σας βοηθά να βρείτε τα πιο σημαντικά παραδείγματα.

Διεύθυνση: Piazzale Cimitero Monumentale, Μιλάνο

10 Σάντα Μαρία Πρέσσο Σαν Σάιρο

Από έξω, αυτή η εκκλησία σε έναν εμπορικό δρόμο που δεν απέχει πολύ από την Piazza del Duomo φαίνεται σχετικά μικρό και εντυπωσιακό. Βγείτε μέσα για να δείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο, το μεγαλοπρεπή, βαθύ, θολωτό ιερό του που εκτείνεται σε μια αψίδα που είναι σχεδόν το μήκος του κύριου τμήματος της εκκλησίας.

Ή μήπως είναι? Κρατήστε τα μάτια σας επάνω σας καθώς περπατάτε προς τα εμπρός και προσέχετε καθώς λιώνει σε έναν σχεδόν εντελώς επίπεδη τοίχο πίσω από το βωμό. Είναι μια οπτική ψευδαίσθηση, ένα πολύ έξυπνο τέχνασμα που διαδραμάτισε ο αρχιτέκτονας Bramante για να δώσει μεγαλοπρέπεια σε μια εκκλησία με περιορισμένο μόνο χώρο.

Διεύθυνση: Via Torino 9, Μιλάνο

11 Μουσείο Poldi-Pezzoli

Museo Poldi Pezzoli - Wanted in Milan

Μουσείο Poldi-Pezzoli Nathan Hughes Hamilton / τροποποιημένη φωτογραφία

Ένα κομψό παλιό πατρικό σπίτι είναι το σκηνικό για αυτό το μουσείο τέχνης με έργα ζωγραφικής του Botticelli, της Mantegna, της Piero della Francesca, της Guardi και άλλων καλλιτεχνών, κοσμήματα, ασήμι, χαλκό, πορσελάνες, ετρουσκικές κεραμίες, πανοπλίες και όπλα. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα του μουσείου περιλαμβάνουν φλαμανδικά και περσικά χαλιά, ταπετσαρίες, μεγάλη συλλογή χειροποίητης δαντέλας και πολύ σπάνιο κέντημα σχεδιασμένο από τον Botticelli.

Διεύθυνση: Via Manzoni 12, Μιλάνο

Επίσημη ιστοσελίδα: www.museopoldipezzoli.it

12 Museo Bagatti Valsecchi

Milan | Bagatti Valsecchi Museum... - Secret World

Μουσείο Bagatti Valsecchi stefano Merli / τροποποιημένη φωτογραφία

Αρκετά πράγματα το κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Δύο αδέλφια του 19ου αιώνα πέρασαν τη ζωή τους συλλέγοντας έπιπλα και διακοσμητικές τέχνες για να κάνουν το εσωτερικό της Αναγέννησης palazzo εμφάνιση τους, όπως θα μπορούσε να είχε εμφανιστεί αρχικά. Όχι μόνο θα δείτε ένα σπίτι εκείνης της εποχής σε μια βιώσιμη κατάσταση – σε αντίθεση με απλά δωμάτια των κιβωτίων επίδειξης και τοίχους των έργων ζωγραφικής, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία συλλογής τους μέσω της εξαιρετικής αγγλικής σήμανσης. Έτσι, μπορείτε να μοιραστείτε ένα κομμάτι από τον ενθουσιασμό του κυνηγιού εν μέσω ιστορικών και καλλιτεχνικών πληροφοριών για κάθε κομμάτι. Πάνω απ ‘όλα, όμως, είναι ωραίο να βλέπετε τα έπιπλα, τις ταπετσαρίες, τα γυάλινα σκεύη, τα βιβλία, τα παιδικά αντικείμενα και τα έργα ζωγραφικής των αναγεννησιακών δασκάλων σε οικιακό περιβάλλον.

Διεύθυνση: Via S Spirito 10, Μιλάνο

Επίσημος ιστότοπος: http://museobagattivalsecchi.org/en/index.html

13 Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας Leonardo da Vinci

Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo Da Vinci | YesMilano

πηγή-tripnholidays

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *