Ταξίδι στο μαγευτικό Βελιγράδι

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Βελιγράδι

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Βελιγράδι μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Ταξίδι στο μαγευτικό Βελιγράδι

Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα της Σερβίας, μια πόλη καταπράσινη, μεγάλη, με επιβλητικά κτίρια μα πάνω απ’ολα μια πόλη πανέμορφη.
Η πόλη είναι χτισμένη γύρω από τον Σάβα – τον παραπόταμο του Δούναβη. Είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης και δέχτηκε μεγάλο πλήγμα με τους πρόσφατους βομβαρδισμούς τη δεκαετία του 1999.
Το Βελιγράδι όμως άφησε πίσω του όλες τις κακουχίες και ήδη άρχισε να στέκεται και πάλι στα πόδια του.

Βελιγράδι - Βραδινή αναχώρηση - Άγιο Πνέυμα - GrecosTravel

Το κέντρο του Βελιγραδίου είναι χτισμένο παραδοσιακά με τον κεντρικό πεζόδρομο να δεσπόζει παράλληλα με τα δεκάδες μαγαζιά – επώνυμα και ακριβά πλέον.
Το Βελιγράδι έχει και αρκετές ορθόδοξες εκκλησίες – τις συναντάς σε κάθε γωνία.

Το ποτάμι χωρίζει ουσιαστικά το Βελιγράδι σε 2 μέρη – Το παλιό και το Νέο Βελιγράδι όπως ονομάζεται. Το Νέο Βελιγράδι χαρακτηρίζεται από υψηλή ανάπτυξη, μεγάλα και ψηλά κτίρια, ουρανοξύστες και δεκάδες εμπορικά κέντρα.
Η κομουνιστική αισθητική και αρχιτεκτονική των κτιρίων κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία της.

Το Βελιγράδι είναι μια πόλη με πλούσια νυχτερινή ζωή. Ο κεντρικός πεζόδρομος (Mihailova) περιλαμβάνει όλα τα μαγαζάκια για ψώνια καθώς και αρκετά καφέ και εστιατόρια.

Knez Mihailova, Beograd, Srbija | Cool places to visit, Places to visit,  Belgrade
Η ζωή είναι αρκετά οικονομική, στο φαγητό και στην διασκέδαση. Τα μαγαζιά για ψώνια είναι στις ίδιες τιμές με την Ελλάδα (ειδικά οι γνωστές μάρκες)

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Βελιγράδι είναι την άνοιξη και το καλοκαίρι ώστε να μπορέσετε να την γυρίσετε με άνεση, μέσα στο ήπιο και ζεστό κλίμα που θα έχει.

Τι να επισκεφτείτε:

Σίγουρα αξίζει επίσκεψης ο ναός του Αγ.Σάβα – πρόκειται για την μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο. Ο τρούλος έχει ύψος 70 μέτρα και στην κορυφή υπάρχει ένας χρυσός σταυρός με ύψος 12 μέτρα.

Saint-Sava-Cathedral-Belgrade-Serbia-900 – RED RIDING HOOD

Ακόμα, μια επίσκεψη θα πρέπει να αφιερώσετε και στην Σέρβικη Μονμάρτη, όπως ονομάζεται η περιοχή Scadarlija! Πρόκειται για έναν γραφικό πεζόδρομο γεμάτο καφέ και εστιατόρια που έχει κρατήσει την γραφικότητά του και φαίνεται ότι ανήκει σε άλλη εποχή!

Τέλος, φροντίστε να περάσετε νύχτα από την ολοκαίνουργια κρεμαστή γέφυρα του Βελιγραδίου – το θέαμα θα σας αποζημιώσει!

Πως θα πάτε:

Οδικώς από την Θεσσαλονίκη είναι περίπου 6-8 ώρες. Ο δρόμος δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση. Πάτε μέσω Σκοπίων για πιο γρήγορα(και όχι μέσω Βουλγαρίας)

αεροπορικα εισιτηρια

πηγή-travelo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *