Οι διακοπές στην Ασία, ειδικά σε μια τόσο εξωτική χώρα όπως το Βιετνάμ, δεν πρέπει να περιορίζονται σε μία μόνο παραλίες στην παραλία! Υπάρχει κάτι που βλέπεις εδώ, οπότε όταν βρίσκεσαι σε αυτή τη χώρα, φροντίστε να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία να δεις μόνοι σου. Τα κύρια αξιοθέατα του Βιετνάμ!

Φυσικά, για να τα επισκεφθείτε όλα, εκτός αν βέβαια αρχικά ορίσατε έναν τέτοιο στόχο, είναι σχεδόν αδύνατο, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτά που βρίσκονται πλησιέστερα στον προορισμό σας διακοπών. Πράγματι, είναι ένα πράγμα να βλέπεις την τοπική ομορφιά σε μαγνήτες και καρτ ποστάλ, και αρκετά άλλο να σκεφτείς με τα μάτια τους!

Χερσόνησος Son Tra

Απαρίθμηση αξιοθέατα του Βιετνάμ. Θα πρέπει να αναφέρετε σίγουρα τη χερσόνησο Son Tra. Αυτός ο τόπος φαίνεται να έχει περάσει από το φυλλάδιο, το οποίο προσφέρει στους ταξιδιώτες να δουν ένα πρακτορείο ταξιδίων.

Son Tra Mountain - Monkey Mountain

Αυτός είναι ένας πραγματικός παράδεισος: υπάρχουν παραλίες που πλένονται με καθαρό νερό, το οποίο έχει θέα στον μαγευτικό κόσμο της θάλασσας και τα βουνά που καλύπτονται από δάσος – με εκπληκτική θέα. Οι παραλίες του Son Tra θεωρούνται καλύτερες σε όλο το Βιετνάμ και η παραλία του Βούδα είναι η πιο δημοφιλής.

Μόλις φτάσετε στη χερσόνησο, μπορείτε να γνωρίσετε τους ντόπιους ψαράδες, να παρακολουθήσετε τις παραδόσεις τους από την αρχαιότητα, να δοκιμάσετε νόστιμα θαλασσινά, να επισκεφτείτε το αυθεντικό μουσείο και την παγόδρα Linh Ung και να νιώσετε την ατμόσφαιρα ενός τόπου μεγάλης σημασίας για όλους τους βουδιστές του κόσμου, θαυμάστε τα χιονισμένα αγάλματα του Da Nang και ανεβείτε στο βουνό Monkey Mountain.

Linh Ung Temple Travel Guide - BestPrice Travel

Και, φυσικά, μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε εκπληκτικές διακοπές στην παραλία και κολύμπι στην καταγάλανη θάλασσα!

Τάφοι της Δυναστείας Nguyen

Ακόμα και αν ψάχνετε τα αξιοθέατα του Βιετνάμ και μόνοχωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών οδηγών, δεν θα μπορείτε να περάσετε από τους τάφους της δυναστείας Nguyen: σχεδόν όλοι οι οδηγοί προτείνουν την επίσκεψη εδώ!

τους τάφους nguyen του βιετνάμ

Οι τάφοι βρίσκονται στις όχθες του διάσημου ποταμού των πνευμάτων. Για να ρίξετε μια ματιά σ ‘αυτή τη ζοφερή και μυστηριώδη θέση, έρχονται εδώ οι τουρίστες από όλο τον κόσμο. Επτά τάφοι που ανήκουν στην τελευταία βιετναμέζικη αυτοκρατορική δυναστεία είναι μοναδικές αρχιτεκτονικές δομές: το καθένα από αυτά είναι χτισμένο σύμφωνα με ένα ξεχωριστό έργο και σχηματίζει μια τέλεια συμμετρική δομή. Όλοι οι τάφοι γειτονεύουν με τον κήπο και τις γέφυρες, τις μεταβάσεις. Ορισμένα από αυτά έχουν διατηρηθεί άριστα, μερικά έχουν αποκατασταθεί.

τους τάφους nguyen

Το συγκρότημα εντυπωσιάζει με την κλίμακα και πολλές λεπτομέρειες – ανάγλυφα, αγάλματα, σκάλες, καμάρες, κιόσκια και μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα εδώ.

Νησί Phu Quoc

Phu Quoc: Best things to do in Vietnam's top island getaway | CNN Travel

Αυτό το μέρος αξίζει μια επίσκεψη για όλους όσους δεν είναι αδιάφοροι με τα υπόλοιπα στην παραλία και τις γωνιές όπου διατηρείται η άγρια ​​φύση. Οι λάτρεις της ηλιοθεραπείας και της κολύμβησης θα βρουν λευκή άμμο και καθαρή θάλασσα εδώ, και εκείνοι που αγαπούν το ενεργό χόμπι θα εντυπωσιαστούν από την αδιάβατη ζούγκλα, τα βουνά, τους καταρράκτες και τα σπάνια ζώα που ζουν εδώ.

Phu Quoc Island Vietnam - OFFICIAL WEBSITE

Μια επίσκεψη στο νησί Phu Quoc είναι μια ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσετε την απίστευτη βιετναμέζικη φύση και να την αγαπήσετε!

Δέλτα του Μεκόνγκ

Ψάχνετε αξιοθέατα του Βιετνάμ στον χάρτη που προσφέρεται στους επισκέπτες σε πολλά ξενοδοχεία, σίγουρα θα δείτε σε αυτό το Delta Mekong – ένα μέρος που δεν πρέπει επίσης να αγνοηθεί από εκείνους που θα ήθελαν να αγγίξουν τη φύση και να εξερευνήσουν τη ζωή του τοπικού πληθυσμού.

Where is Mekong Delta Vietnam? - Mekong Delta Tours

Το καλύτερο μέρος για αυτό είναι απλά να μην βρείτε: η γενναιόδωρη γη σε αυτή την περιοχή δίνει ζωή σε ένα τεράστιο αριθμό φυτών, χάρη στην οποία υπάρχει ένα όμορφο φυσικό απόθεμα. Και εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωή των κατοίκων των μικρών χωριών αλιείας, δείτε πώς το ρύζι μεγαλώνει στα χωράφια και να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι κατά μήκος του ποταμού με βάρκα.

Περάστε το Τραμ Τόν

Η θρυλική Πύλη στον Ουρανό, όπως ονομάζεται επίσης το Τραμ Thon, καλωσορίζει τους ταξιδιώτες σε ένα μικρό ορεινό χωριό που ονομάζεται Sapa. Αυτή η πόλη είναι γνωστή για τις γραφικές της απόψεις που κοσμούν πολλούς μαγνήτες και καρτ-ποστάλ: εδώ μπορείτε να δείτε τα κλασικά ορεινά τοπία, κοιλάδες, πλούσια βλάστηση και μπαμπού.

The Top Things to Do in Sapa, Vietnam

Παραδόξως, οι τουρίστες δεν είχαν ακόμα το χρόνο να πλημμυρίσουν αυτό το μέρος, γι ‘αυτό, εκείνοι που επιθυμούν να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στη μοναξιά θα το αρέσουν εδώ. Παρεμπιπτόντως, το Tram Ton είναι το υψηλότερο πέρασμα στο Βιετνάμ, αλλά είναι διάσημος όχι μόνο για αυτόν τον λόγο.

10 of the most beautiful places to visit in Vietnam

Το πέρασμα βρίσκεται στο δρόμο που συνδέει τη Sapa και τη Lai Chau, και εδώ υπάρχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: η πλευρά της Sapa είναι πολύ δροσερή και υπάρχει ομίχλη, αλλά μόλις ο τουρίστας βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά, ο καιρός γίνεται αμέσως σαφής.

Καταπληκτική αντίθεση, αλλά το κλίμα στη Sapa θεωρείται γενικά το πιο σοβαρό στη χώρα, ενώ το Lai Chau είναι γνωστό για το πιο ήπιο και άνετο κλίμα στο Βιετνάμ.

Phong Nha Ke Bang Διατήρηση

Ο τόπος αυτός περιλαμβάνεται στον κατάλογο της κληρονομιάς της UNESCO και προστατεύεται από αυτήν την οργάνωση. Η φύση δημιούργησε εδώ ένα καταπληκτικό σύστημα με τριακόσιες σπηλιές και σπηλιές, που εκτείνονται για αρκετά δεκάδες χιλιόμετρα.

How to explore the world's largest cave, Hang Son Doong, in Vietnam

Εδώ είναι το Son Dung – το μεγαλύτερο από όλα τα γνωστά σπήλαια στον κόσμο. Το Landmark προσελκύει όχι μόνο τους σπηλαιολόγους αλλά και τους απλούς τουρίστες. Οι εκπληκτικοί πέτρινοι τοίχοι, οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού σταλαγμίτη 13 στο Son Dung – όλα αυτά δημιουργούν μια μεγάλη εντύπωση, η οποία ενισχύεται από την περιοχή όπου βρίσκεται το απόθεμα.

Phong Nha-Ke Bang National Park, Vietnam | Audley Travel

Είναι περιτριγυρισμένο από βουνά και αρχαία δέντρα, οπότε ακόμα και αν φοβάστε να πάτε μέσα στις σπηλιές, υπάρχει ακόμα κάτι που πρέπει να δείτε!

Halong Bay

Ο μυστηριώδης και ελκυστικός κόλπος Halong είναι ένας τόπος όπου όλοι οι λάτρεις της περιπέτειας θα πρέπει σίγουρα να έρθουν. Αυτό είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά αξιοθέατα του Βιετνάμ. Το όνομα μπορεί κυριολεκτικά να μεταφραστεί ως “όπου ο δράκος κατεβαίνει στη θάλασσα”.

20 Must-See Halong Bay Attractions For Tourists To Visit

Υπάρχει ένας τοπικός μύθος, σύμφωνα με τον οποίο ένα νησί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου βρίσκεται ο κόλπος, οφείλει την εμφάνισή του σε μια τεράστια φτερωτή σαύρα που έζησε στα βουνά. Όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τη λίμνη του και βυθίστηκε στη θάλασσα, οι ράγες που έγιναν από την ουρά του γεμίζουν με νερό και άφησαν μόνο μικρά νησάκια.

THE 5 BEST Halong Bay Highlights & Travel Guide (w/Photos & Itineraries)

Όταν η ομίχλη έρχεται κάτω στο νερό στον κόλπο, το οποίο, λόγω φυσικών χαρακτηριστικών, εμφανίζεται αρκετά συχνά, και ένας ελαφρύς θολός περιβάλλει τα βράχια, ήρθε η ώρα να μπει σε ένα ξύλινο κανό και να πάει να συναντήσει τα μυστικά που κρατούνται από τις τοπικές σπηλιές. Σας εγγυάται ένα αξέχαστο θέαμα και απίστευτες συγκινήσεις!

Πυλώνας ενός πυλώνα

Αυτό το καταπληκτικό ορόσημο βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, το Ανόι, έτσι ώστε η ροή των τουριστών σε αυτό το μέρος δεν στεγνώνει: οι φωτογραφίες του βουδιστικού ιερού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού στο Ανόι. Η Παγόδα του Στύλου εμφανίστηκε στα μέσα του XI αιώνα. Το όνομά του λέει πολύ: το κτίριο διατηρείται κυριολεκτικά σε έναν πυλώνα!

Ο σχεδιασμός της παγόδας σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο πύργος να έμοιαζε με λουλούδι λωτού, ανθίζοντας από τη δεξαμενή. Δυστυχώς, η παρούσα δομή δεν έχει επιβιώσει, αλλά οι συντηρητές έχουν εργαστεί σκληρά για να αναδημιουργήσουν το αντίγραφό τους. Με τον τρόπο, ο πύργος μπορεί να δει όχι μόνο σε μια φωτογραφία ή μαγνήτες, αλλά και σε ένα νόμισμα σε 5 χιλιάδες δολάρια Βιετνάμ.

Gene Da Dia

Ίσως αυτό το αξιοθέατο δεν είναι γνωστό σε όλους τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Βιετνάμ, αλλά σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε. Αυτό είναι ένα σπήλαιο που φαίνεται τόσο απίστευτα γραφικό που δεν πιστεύεται καν ότι δημιουργήθηκε από τη φύση και όχι από κάποιο ταλαντούχο καλλιτέχνη.

γονίδιο da dia

Ο Gen Da Dia εμφανίστηκε μεταξύ των βασιλικών βράχων που βγήκαν μετά από μια ηφαιστειακή έκρηξη που συνέβη στις προϊστορικές εποχές. Το ψυχρό ωκεάνιο νερό και η ζεστή λάβα έδωσαν την αίσθηση αυτής της εκπληκτικής φυσικής δομής, επισκεπτόμενος που δεν μπορείτε να συγκρατήσετε το θαυμασμό σας.

Imperial City Hue

Hue είναι μια πόλη που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της δυναστείας Ngue, και τώρα προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών. Υπάρχουν πολλοί ναοί, που θυμίζουν παλαιότερους χρόνους, μπορείτε να δείτε πολλούς κήπους και γλυπτά που εξακολουθούν να εκπλήσσουν με την μεγαλοπρέπεια του.

1 Day in Hue: The Perfect Hue Itinerary - Road Affair

Η πόλη είναι όμορφη και η αρχιτεκτονική της είναι πραγματικά εκπληκτική! Είναι η καλύτερη επίδειξη των επιτευγμάτων των Βιετναμέζων κυρίων, που δημιούργησαν όλη αυτή τη μεγαλοπρέπεια με τα χέρια τους!

Cu Chi Tunnels

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, το νότιο τμήμα της χώρας έγινε το κέντρο της υπόγειας πάλης με τους Αμερικανούς. Και πολλή βοήθεια σε αυτόν τον αγώνα παρέχεται από σήραγγες λαβυρίνθων που εκτείνονται κάτω από το έδαφος. Από αυτές τις κατακόμβες μπορούμε να φτάσουμε από το ίδιο το Saigon στα σύνορα με τη γειτονική Καμπότζη.

Οι αντάρτες το χρησιμοποίησαν επιδέξια, επειδή εδώ κατευθύνονταν σαν στο σπίτι και ο εχθρός δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μυστικά μονοπάτια. Επομένως, αν ενδιαφέρεστε για τους μυστηριώδεις λαβύρινθους, θα πρέπει να επισκεφθείτε σίγουρα εδώ!

πηγή-thailand-trip.org