Ταξίδι στη Πράγα-Η εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Τσεχίας

15 Οκτωβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στη Πράγα

Οργανώσετε τa ταξίδιa σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Πράγα μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη στις όχθες του Μολδάβα, η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά (Κάφκα, Μούχα, Σμέτανα), τα jazz clubs, το μαύρο θέατρο και η αύρα εποχής που αποπνέει (από τις αντικερί μέχρι τα κουλτουριάρικα cafes όπου σύχναζαν οι διανοούμενοι των αρχών του προηγούμενου αιώνα) τοποθετούν την Πράγα ανάμεσα στις πιο ατμοσφαιρικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το ιστορικό κέντρο, το οποίο θα μονοπωλήσει τις βόλτες σας (ιδιαίτερα αν την επισκεφθείτε για weekend) περπατιέται εύκολα και σχεδόν σε κάθε γωνιά θα βρείτε κι έναν καλό λόγο για να κοντοσταθείτε: ένα άγαλμα, ένας μπαρόκ τρούλος, μια γοτθική αψίδα, μια περίτεχνη πρόσοψη κτιρίου… Το Αστρονομικό Ρολόι Οrloj, η γέφυρα του Καρόλου, το κάστρο και η γειτονιά του Κάφκα είναι τα πιο τουριστικά αξιοθέατα, ενώ οι παραστάσεις και οι συναυλίες κλασικής μουσικής, οι βραδιές τζαζ και οι μπιραρίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας της Πράγας. Η οδός Parizska, που ξεκινάει από την πλατεία της Παλιάς Πόλης και καταλήγει στο ποτάμι, είναι ο πιο λαμπερός δρόμος του κέντρου τόσο χάρη στην αρχιτεκτονική της όσο και γιατί εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένα τα επώνυμα καταστήματα. Για μια πιο ήσυχη βόλτα προτείνονται η Εβραϊκή Γειτονιά, βόρεια της Παλιάς Πόλης, με μοντέρνα μπαράκια και μπουτίκ. Έξω από το ιστορικό κέντρο οι αρ νουβό γειτονιές και τα ίδια μεταξύ τους κομουνιστικά κτίρια διηγούνται μια άλλη πλευρά από την Ιστορία της πόλης. Πανοραμική βίστα προσφέρει ο πύργος της τηλεόρασης Zizkov. Τέλος, το Ανοιξιάτικο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Πράγας, στο οποίο συμμετέχουν συμφωνικές ορχήστρες, μουσικά σύνολα και σολίστες από όλο τον κόσμο, είναι μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για όλη τη χώρα.

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

  • Το Κάστρο της Πράγας

Βρίσκεται στη συνοικία Χραντσάνι και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα κάστρα στο κόσμο. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον 9ο αιώνα και τη τελική του που μορφή που διατηρείται έως σήμερα την πήρε τον 18ο αιώνα. Πλέον αποτελεί την έδρα των προέδρων της Δημοκρατίας της Τσεχίας.

Για να φτάσετε στο κάστρο θα πάρετε το τραμ νούμερο 22 και θα κατεβείτε στο σταθμό Pražský hrad και με 5 λεπτά περπάτημα έχετε φθάσει. Αλλιώς και πάλι με το τραμ νούμερο 22 αλλά θα κατεβείτε στο σταθμό Pohořelec και έχετε περπάτημα δέκα λεπτών σε κατηφόρα. Φυσικά οι δύο δρόμοι καταλήγουν σε διαφορετική είσοδο.

Οι ώρες λειτουργίας του κάστρου της Πράγας είναι 6:00 – 22:00. Όμως για να μπορέσετε να μπείτε σε όλα τα κτίρια του κάστρου οι ώρες που είναι ανοιχτά είναι 9:00-16:00 του; Χειμερινούς μήνες και 9:00-17:00 τους Θερινούς. Τα εισιτήρια θα τα βγάλετε την ίδια μέρα που θα επισκεφθείτε το κάστρο. Υπάρχει ένα εύρος για τα μέρη που μπορείτε να δείτε και ανάλογες τιμές. Το πιο ακριβό εισιτήριο που σας δίνει είσοδο στο Παλιό παλάτι, στη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου στη Χρυσή Γραμμή και στο καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου (ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή αξιοθέατα της Πράγας που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στη ξενάγηση σας) , αλλά και στο παλάτι των Rosenberg μαζί με μια έκθεση που αφορά την ιστορία του κάστρου, είναι στις 350 Τσέχικες Κορώνες δηλαδή 13,50 ευρώ. Αν θέλετε να έχετε μαγνητοφωνάκι οδηγό που σας ξεναγεί στο κάστρο είναι 350 κορώνες για 3 ώρες και 450 για όλη τη μέρα. Ένας αγγλόφωνος ξεναγός στοιχίζει 100 κορώνες την ώρα για κάθε άτομο.

Μια επίσκεψη στο κάστρο είναι το πρώτο που πρέπει να κάνετε στη Πράγα. Θα δείτε τόσα πολλά και διαφορετικά είδη αρχιτεκτονικής μέσα στο κάστρο που θα σας μαγέψουν. Και είναι ένας μοναδικός τρόπος για να μάθετε την σπουδαία ιστορία της Πράγας.

  • Γέφυρα του Καρόλου

Το όνομα της πέτρινης αυτής γέφυρας προέρχεται από τον Βασιλιά Κάρολο Δ’ υπό την αιγίδα του οποίου ξεκίνησε η κατασκευή της το 1357. Κατασκευάστηκε λόγο της ανάγκης να ενωθεί η παλιά πόλη με τις υπόλοιπες περιοχές πάνω από τον Μοδάβα αφού η προηγούμενη γέφυρα καταστράφηκε από πλημμύρες.

Το μήκος της είναι 516 μέτρα και το πλάτος της φθάνει τα δέκα μέτρα. Η πέτρινη αυτή γέφυρα πλέον χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς που θέλουν να διασχίσουν το ποταμό ή απλώς να απολαύσουν το τοπίο. Πέρα από τη χρησιμότητα της είναι και ένα στολίδι της πόλης καθώς την κοσμούν 30 κυρίως μπαρόκ αγάλματα που απεικονίζουν αγίους του 17ου αιώνα. Τα αγάλματα πλέον έχουν αντικατασταθεί από αντίγραφα ενώ τα γνήσια βρίσκονται στο Εθνικό Μουσείο.

  • Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας

Το Αστρονομικό ρολόι της Πράγας βρίσκεται στο νότιο τοίχο του παλιού δημαρχείου στη πλατεία της Παλιάς Πόλης και είναι ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Πράγας που μαζεύει πλήθος τουριστών.

Το αρχικό ρολόι κατασκευάστηκε το 1410 από τον ωρολογοποιό Νικόλαο του Καντάν,  οποίος βασίστηκε στις συμβουλές του Σιντελ, καθηγητή μαθηματικών και αστρονομίας στο πανεπιστήμιο Καρόλου της Πράγας.

Αστρονομικό Ρολόι Πράγας

Έπειτα στη πορεία των ετών έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο ρολόι τόσο στο μηχανισμό όσο και στη διακόσμηση του. Η κατασκευή του ρολογιού ολοκληρώθηκε τελικά στις αρχές το 1490 και οι φήμες λένε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πράγας τύφλωσαν τον ωρολογοποιό Γιαν Χάνους για να μην μπορέσει να αντιγράψει κάπου αλλού το ρολόι. Ενώ η διακόσμηση του τελείωσε στις αρχές του 16ου αιώνα.

Το ρολόι καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και πλέον στη θέση του βλέπουμε ένα ακριβές αντίγραφο.

 

 

Το αστρονομικό ρολόι της Πράγας δείχνει τρεις ανεξάρτητες κινήσεις:

  • Τη κίνηση του ήλιου κατά τη διάρκεια μιας μέρας
  • Τη μέση περιφορά της Σελήνης κατά τη διάρκεια ενός μήνα
  • Την ετήσια περιφορά του Ήλιου γύρω από τη Γη

Εάν είστε προσεκτικοί και παρατηρήσετε το ρολόι θα δείτε ότι απεικονίζει τα σύβολα του ζωδιακού, τις θέσεις της εαρινής και χειμερινής ισημερίας αλλά και τι χειμερινό και θερινό ηλιοστάσιο.

Όλο το ρολόι είναι γεμάτο με συμβολισμούς που έχουν απίστευτο ενδιαφέρον αν θέλει κάποιος να τους μελετήσει. Όμως εδώ θα δούμε μόνο για ποιο λόγο είναι τόσο διάσημο αυτό το όμορφο ρολόι.

Κατά τις ακέραιες ώρες, όταν δηλαδή πάει έξι ακριβώς το απόγευμα, ανοίγουν τα παράθυρα που φαίνονται στο ρολόι και εμφανίζονται οι Άγιοι Απόστολοι, τόσοι όσες είναι και οι ώρες, για τις έξι το απόγευμα εμφανίζονται έξι Άγιοι Απόστολοι.

Αυτός και είναι ο λόγος που από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ μαζεύεται πλήθος κόσμου μπροστά από το ρολόι ανά εξήντα λεπτά, να θαυμάσουμε την υπέροχη κίνηση του Αστρονομικού ρολογιού.

  • Πλατεία Παλιάς Πόλης της Πράγας

Η ιστορική πλατεία της παλιάς πόλης της Πράγας θα σας μαγέψει. Η Stare Miesto ήταν το κέντρο της πόλης έως τον 14ο αιώνα που  δημιουργήθηκε η Νέα πόλη Nove Miesto.

Πλατεία Παλιάς πόλης Πράγας

Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γιαν Χάους (φιλόσοφος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Καρόλου) και το παλιό δημαρχείο που, ένα υπέροχο κτίριο που φέρει το αστρονομικό ρολόι που παρουσιάσαμε και πιο πάνω.

Κοντά στη πλατεία βρίσκεται και ο Ναός της Παναγίας του Τυν, ένας υπέροχος ναός που βρίσκεται εκεί από τον 14ο αιώνα.

Η είσοδος στην εκκλησία είναι ελεύθερη οπότε πάρτε το χρόνο σας και μπείτε μέσα να απολαύσετε το μοναδικό διάκοσμο από τον 15ο αιώνα.

Θαυμάστε τον υπέροχο θόλο στο εσωτερικό της εκκλησίας πάνω από το τάφο του επισκόπου.

Δείτε επίσης τα αγάλματα που υπάρχουν της παρθένου Μαρίας και της Παναγίας του Tuv με το βρέφος.

  • Εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι (Karlovy Vary)

Μια εκδρομή στην μαγευτική λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι θα είναι η πιο υπέροχη προσθήκη στο ταξίδι σας. Πολλοί Έλληνες δεν επιλέγουν σα προορισμό κατά αποκλειστικότητα το Κάρλοβι Βάρι όποτε αυτή είναι θα μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε και αυτή τη μικρή αλλά πανέμορφη πόλη στη Δυτική Τσεχία, που είναι δεύτερη στο τουρισμό μετά από την Πράγα. Μπορείτε να πάτε για μια ημερήσια εκδρομή ή να κανονίσετε και να διανυκτερεύσετε για ένα βράδυ.

Κάρλοβι Βάρι ΠράγαΓια να φθάσετε εκεί αρκεί να πάρετε το λεωφορείο από το σταθμό Florenc για Karlovy Vary το δρομολόγιο κρατάει 3 ώρες και εισιτήριο κοστίζει 26 ευρώ με επιστροφή, απλώς πρέπει να κλείσετε νωρίτερα τα εισιτήρια σας.

Άλλος τρόπος είναι να πάρετε από κάποια ιδιωτική εταιρεία με βανάκι από το αεροδρόμιο. Από 1 έως 4 άτομα  στοιχίζει 160 ευρώ και διαρκεί συνολικά 9 ώρες. Είναι 4 ώρες να πάτε και να γυρίσετε και 5 ώρες η παραμονή σας στη πόλη. Αυτές οι ώρες είναι αρκετές για να δείτε τη λουτρόπολη, να τσιμπήσετε κάτι ακόμα και να κάνετε ένα περίπατο στη πόλη. Θα σας παραλάβουν από το ξενοδοχείο σας όπου και θα σας επιστρέψου το βράδυ, στο Κάρλοβι Βάρι θα σας αφήσουν στο κέντρο της πόλης.

Στη πόλη επισκεφθείτε τα ιαματικά λουτρά. Υπάρχουν 12 πηγές εκ των οποίων περισσότερη γνωστή είναι η Vridlo που είναι και η πιο ζεστή αφού η θερμοκρασία φτάνει τους 72ο  και ο θερμοπίδακας φτάνει στα 12 μέτρα ύψος. Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και των 12 πηγών.

Άλλα πράγματα που μπορείτε να δείτε στη πόλη είναι το μουσείο του παραδοσιακού ποτού Becherovka. Είναι ένα πολύ εύγεστο ποτό που παρασκευάζεται με νερό από τις ιαματικές πηγές και διάφορα βότανα. Δοκιμάστε το ποτό και προμηθευτείτε ένα μπουκάλι αν σας αρέσει.

Η Πράγα είναι μια ιστορική πόλη με μοναδική αρχιτεκτονική που θα λατρέψετε. Περπατήστε την από το ιστορικό κέντρο έως τη γέφυρα του Καρόλου και βγάλτε όσες πιο πολλές φωτογραφίες μπορείτε.


Με πληροφορίες από travelo & athinorama

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *