Γνωρίστε την καταλανική πρωτεύουσα…αξιοθέατα και ο,τι δε πρέπει να χάσεις στην Βαρκελώνη!

18 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι στη Βαρκελώνη από το Diplomat Travel

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βαρκελώνη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Τι δε πρέπει να χάσεις με τίποτα στη Βαρκελώνη. Τα πάντα για νυχτερινή ζωή, φαγητό, αξιοθέατα!

Ταξίδι στη Βαρκελώνη; Εδώ θα βρεις τον απόλυτο οδηγό για να μη χάσεις τίποτα!

spanish cities the sacred barcelona family - barcelona spain stock pictures, royalty-free photos & images

ΗΒαρκελώνη είναι πραγματικά μια ιδιαίτερη πόλη. Δε μπορείς να πεις ότι είναι όμορφη με την έννοια που είναι το Παρίσι ή η Ρώμη αλλά αυτό που την κάνει να διαφέρει και να σου μείνει ανεξίτηλη είναι η ατμόσφαιρα και ο κόσμος της.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στη Βαρκελώνη, όπως και σε κάθε πόλη στο εξωτερικό. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα βασικότερα ώστε να τη ζήσετε πραγματικά έστω και αν την επισκέπτεστε για λίγες ημέρες:

El Born: 
Γεμάτη από μοδάτες μπουτίκ, καφέ και μπαράκια ιδανική για shopping και χάζι.

Spectacular apartment for sale in El Born - Barcelona - Oi Realtor

Barrio Gotico

Η πιο “hipster” αλλά και η πιο ιδιαίτερη γειτονιά της Βαρκελώνης. Περπατήστε στα στενά, χαζέψτε στα “εναλλακτικά” μαγαζιά της. Εκεί θα βρείτε διάφορα μπαρ για νυχτερινή ζωή (θα τα πούμε αναλυτικά σε λίγο, μη βιάζεστε), εστιατόρια και φυσικά το μουσείο του Πικάσο.

Discover the Oldest Quarter of Barcelona • Andaré

Εκεί βρίσκεται και η πλατεία  Placa de Sant Felip Neri, μία από τις πιο ρομαντικές πλατείες της γοτθικής συνοικίας,

Όσον αφορά γενικά  τις πλατείες όπου μπορείτε να βρείτε κόσμο να αράζει και αξίζει να κάνετε μια περατζάδα οι πιο γνωστές είναι: η Plaça Catalunya,  Plaça Nova, Plaça real και η Plaça de España.

Discover Plaça de Catalunya: Barcelona's Main Square

Άλλα αξιοθέατα που πρέπει να δεις: 

Barcelonetta
Η παραλία της Βαρκελώνης, κατά μήκος της οποίας θα δείτε πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ. Η «περατζάδα» στην Μπαρτσελονέτα είναι must για κάθε επισκέπτη της πόλης.

La Rambla

La Rambla | Barcelona | Spain | AFAR

Ο περίφημος πεζόδρομος που ξεκινά από την Placa Catalunya και καταλήγει στο Παλιό Λιμάνι, είναι το πιο τουριστικό σημείο της πόλης. Εκεί θα απολαύσετε υπαίθριες παραστάσεις, χορευτές τανγκό και κλακέτας και διάφορα συγκροτήματα που στόχο έχουν να διασκεδάζουν τους περαστικούς. Στα υπαίθρια μαγαζάκια κατά μήκος του δρόμου θα αγοράσετε και τα σουβενίρ σας.

8 κορυφαία πράγματα για να κάνετε στη Βαρκελώνη!

Προσοχή μόνο με τις τσάντες, τα προσωπικά αντικείμενα, τους τύπους που υποτίθεται ότι θέλουν να σου πουλήσουν μπύρες. Είναι το πιο τουριστικό σημείο της πόλης και αυτό που έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να σας κλέψυον.

La Boqueria
Είναι μια από τις καλύτερες αγορές τροφίμων στον κόσμο, ο παράδεισος κάθε λάτρη του καλού φαγητού! Βρίσκεται στη μέση περίπου της La Rambla και στα 6.000τ.μ. της θα βρείτε κάθε είδους λιχουδιά: φρούτα, λαχανικά, όστρακα, αλλαντικά, παστό μπακαλιάρο (η Βαρκελώνη φημίζεται γι’ αυτόν), άλλα και παστά ψάρια, την περίφημη bottarga (κάτι σαν το δικό μας αυγοτάραχο αλλά από αυγά τόνου), διάφορους τύπους χαμόν, λουκάνικα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Mercat de la Boqueria – Bon V

Και να μη θέλετε να ψωνίσετε κάτι (όταν γυρίσετε πίσω σπίτι σας με 1-2 πακέτα χαμόν και μια bottarga για να τρίψετε πάνω από το ριζότο ή τα μακαρόνια σας θα μας θυμηθείτε!) το χάζι στην αγορά είναι το κάτι άλλο.

Πάρκο Guel 

Best Park Guell Tour (Skip The Line) - Guided Tour | DoTravel

Το ψυχεδελικό πάρκο που σχεδίασε ο Γκαουντί στα δυτικά της πόλης, αξίζει τόσο για την ιδαιτερότητά του όσο και για τη διαδρομή ώστε να φτάσεις σε αυτό (αναφερόμαστε στις κυλιόμενες σκάλες!).

Sagrada Familia

Από τις επικές δημιουργίες του Γκαουντί. Αξίζει τουλάχιστον να την δείτε απ’ έξω. Κοστίζει λίγο παραπάνω για να την δείτε από μέσα, αλλά θα το αφήσουμε στην κρίση σας.

Πάρκο Ciutadella

Yoga classes Park Ciutadella Parque Barcelona in English | Yoga Flower

Είναι πραγματικά must. Είναι πάντα γεμάτο κόσμο, καλλιτέχνες του δρόμου και έχει ένα υπέροχο συντριβάνι!

Camp Nou
Ε εντάξει, δε γίνεται να πάτε μέχρι τη Βαρκελώνη και να μη πάτε στο περίφημο Camp Nou. Μπορεί η επίσκεψη σε αυτό να κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά σίγουρα αξίζει εάν είστε fan.

Μουσεία 

Η Βαρκελώνη έχει αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία. Εάν όμως είστε για λίγες ημέρες εκεί θα πρέπει να διαλέξετε τα πιο ενδιαφέροντα ή πιο γνωστά ή τέλος πάντων εμείς αυτά ξεχωρίσαμε και αυτά προτείνουμε:

Το Fundació Joan Miró είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στον υπερρεαλισμό και την εικονοπλαστική δύναμη των έργων του. Κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα και φίλο του Μιρό, Josep Lluís Sert και περιλαμβάνει μία εντυπωσιακή συλλογή από 220 πίνακες, 180 γλυπτά και πάνω από 8000 σχέδια του ζωγράφου.

Το Museu Picasso

Museu Picasso de Barcelona, genialidad universal única e irrepetible | Eric Vökel

Eκτός του ότι φιλοξενεί 3.500 έργα του μεγάλου ζωγράφου, στεγάζεται και σε ένα μεγαλοπρεπές μεσαιωνικό κτίριο περιτριγυρισμένο από όμορφους κήπους. Μην απογοητευτείτε αν δε δείτε πολλά από τα γνωστά του έργα, αφού στο συγκεκριμένο μουσείο φιλοξενούνται πίνακες από τα πρώιμα χρόνια της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Εάν έχετε χρόνο και είστε εκεί για αρκετές μέρες προτείνουμε επίσης: 

Το λόφο του Montjuic, με τα περισσότερα μουσεία να βρίσκονται εκεί, και τη συνοικία Poblenou κοντά στο Ολυμπιακό Λιμάνι.

Running Routes – Run Barca

Το Parque Central de Poblenou άνοιξε για το κοινό το 2008 και είναι το δημιούργημα του Γάλλου αρχιτέκτονα Jean Nouvel. Συνδυάζοντας το σύγχρονο σχεδιασμό με τη φύση, τα 55.000τ.μ. αποτελούν μία όαση στο κέντρο της πόλης. Το meeting point είναι η Plaça de la Sardana στο κέντρο του πάρκου, με τα παγκάκια και τις μεταλλικές καρέκλες όπου ξεκουράζονται οι επισκέπτες.

Το Diagonal Mar είναι ένα αστικό πάρκο 35 στρεμμάτων με μονοπάτια, λίμνες, χώρους πρασίνου, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιχνιδότοπους για παιδιά, όπως το «μαγικό βουνό», ακόμα και ειδικό χώρο για άθληση των σκύλων.

Streetscape - Diagonal Mar Shopping Mall Terrace | ESCOFET

Το πάρκο l’Estació del Nord έχει δημιουργηθεί στο χώρο του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού.

Νυχτερινή ζωή

Οι Ισπανοί διασκεδάζουν και με το παραπάνω. Η πόλη είναι γεμάτη με μπυραρίες, bars και clubs.

Τα ποτά είναι σε χαμηλές τιμές, στα σωστά μέρη ακόμα και σε εξευτελιστικές.
Που να βγεις; Ως πιο τουριστικές περιοχές θεωρούνται το Paseo Marítimo de la Barceloneta και η la Villa Olímpica. Σειρά έχουν οι Zona Alta (Aribau), María Cubí και το Santaló. Τέλος η Eixample είναι η πιο κεντρική γειτονιά, γεμάτη bars και clubs.
Συγκεκριμένα club για να διαλέξεις: Τα Apolo και Razzmatazz φέρνουν αξιοπρεπείς DJs διεθνούς φήμης και έχουν live κάθε Σαββατοκύριακο. Οι θαμώνες είναι ως επί το πλείστον τουρίστες, ιδιαιτέρως τις καθημερινές.

Όσο αφορά στα μπαρ, η must περιοχή για να πάει κανείς εξακολουθεί να είναι το Joaquin Costa στο Raval, όπου αρχίζουν τη νύχτα τους όλοι στη Βαρκελώνη.

Μη χάσεις! Την καλύτερη Sangria της Βαρκελώνης στο μπαράκι του Manu Chao στη γειτονιά του El Gotico. Το μπαρ λέγεται El Mariatchi και θα δυσκολευτείς να το βρεις καθώς θεωρείται το “μυστικό” των ντόπιων!

Φαγητό: Τι να δοκιμάσεις;

Escalivada: Παραδοσιακή σαλάτα με ψάρι.
pà amb tomàquet: Καταλανικό ψωμί με ντομάτα και λάδι
Butifarra amb mongetes: παραδοσιακό λουκάνικο με όσπρια.
Έχει και γλυκά το μενού: Crema catalana, το πιο γνωστό καταλανικό γλυκό. Είναι μία λευκή κρέμα με επικάλυψη καραμελωμένης ζάχαρης.

Crema Catalana: ricetta, curiosità e dove mangiarla

Mel i mató, μία παραλλαγή του queso fresco-ισπανικός τύπος τυριού- που σερβίρεται με μέλι.
Και εφόσον είσαι στην Ισπανία, δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις chocolate con churros, ρόφημα ζεστής πικτής σοκολάτας, συνοδευόμενη από σιροπιαστά αφράτα μπαστουνάκια ζύμης. Μιαμ!

Τι να πιεις; Δεν θέλει και πολλή σκέψη, Sangría!
Επίσης γευστικό είναι και το Tinto de Verano– κρασί με λεμόνι.
Για τους φαν της μπύρας η mahou είναι φτηνή, γευστική και διαθέσιμη σε κάθε γωνιά της Ισπανίας.


πηγή-neolaia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *