Ταξίδι στην Ρώμη- Οι λόγοι που η Ρώμη είναι ο καλύτερος προορισμός για Σαββατοκύριακο!

ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ DIPLOMAT TRAVEL ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Ρώμη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Αχ Ρώμη, η αιώνια πόλη… Είναι ένας προορισμός που μαγνητίζει κάθε άνθρωπο που πατάει το πόδι του στα πλακόστρωτα δρομάκια. Υπέροχα φαγητά σε γραφικά εστιατόρια, μοναδικά ιστορικά μνημεία, απίθανα μαγαζιά για shopping. Πρόκειται πραγματικά για μια πόλη-μουσείο, με απίστευτη ομορφιά και αμέτρητες επιλογές! Παρακάτω σας παραθέτουμε τους λόγους που την κάνουν τον καλύτερο προορισμό για Σαββατοκύριακο!

Το ιδανικό θα ήταν διαθέσετε περισσότερες μέρες για να την εξερευνήσετε, ακόμα και περισσότερα από ένα ταξίδια, αφού πλέον οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν πολύ καλές προσφορές για πτήσεις προς την υπέροχη πόλη, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη (τα αεροδρόμια της Ρώμης είναι το Fiumiccino και το Ciampino, το οποίο δέχεται low cost εταιρείες).

Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να περάσετε υπέροχα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο. Καλό είναι πριν πάτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε όμορφα τον περιορισμένο χρόνο σας.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗ FONTANA DI TREVI

Fontana di Trevi, Ρώμη

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στη Ρώμη παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλες τις ώρες της ημέρας πλήθη τουριστών από όλο τον κόσμο που στοιβάζονται για να βγάλουν μια φωτογραφία με φόντο το υπέροχο συντριβάνι, ή κάθονται στα σκαλάκια γύρω του απολαμβάνοντας ένα gelato Και χαζεύοντας με τις ώρες το νερό που αναβλύζει από τις πηγές ξεπλένοντας τα ολόλευκα μάρμαρα. Για μας η ωραιότερη ώρα της ημέρας είναι λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, όταν το φως της ημέρας έχει πέσει και είναι πιο γλυκό και το συντριβάνι φωτίζεται κάνοντας το θέαμα εξωπραγματικά όμορφο.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΒΕΡΗ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ

Τίβερης Ρώμη

Η Ρώμη είναι μια απίστευτη πόλη, κι ακόμα πιο μεθυστική αν αποφασίσει κανείς να την εξερευνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περπατήστε μέχρι τον Τίβερη και σταθείτε σε κάποια γέφυρα για να θαυμάσετε τα μνημεία του καθρεφτίζονται μοναδικά στα ακίνητα νερά του ποταμού. Βγάλτε φωτογραφίες με τα υπέροχα φωτισμένα κτίρια για να θυμάστε τη στιγμή για μια ζωή!

“ΧΑΖΕΨΤΕ” ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Πάνθεον, Ρώμη

Μια βόλτα στα πλακόστρωτα στενάκια της πόλης γύρω από τη Fontana di Trevi, θα σας οδηγήσει στο εντυπωσιακό μνημείο Πάνθεον στην Piazza della Rotonda, το μεγαλύτερο σε μέγεθος της πόλης που σώζεται μέχρι σήμερα σχεδόν στην αρχική του μορφή. Είναι γνωστό και ως “ο ναός όλων των θεών”. Είναι σίγουρο ότι θα μαγευτείτε από τον εντυπωσιακό ανοιχτό του θόλο, ο οποίος λούζει με φως ολόκληρο το ναό. Η είσοδος στο ναό είναι δωρεάν.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ PIAZZA NAVONA ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Piazza Navona, Ρώμη

Από το Πάνθεον ο δρόμος θα σας βγάλει στην πανέμορφη Piazza Navona, όπου θα θαυμάσετε τα υπέροχα γλυπτά που δεσπόζουν στην πλατεία, όπως η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών του Μπερνίνι αλλά και το συντριβάνι του Ποσειδώνα. Αν θέλετε, μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα τουριστικά εστιατόρια πάνω στην πλατεία για να απολαύσετε ένα aperitivo και ένα ιταλικό πιάτο. Κάντε βόλτα μέχρι το Campo dei Fiori, τη γραφική μικρή αγορά με τα λουλούδια, τα φρούτα και τους πάγκους με τα αλλαντικά και τα τυριά. Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε κάποιο από τα γειτονικά μπαράκια. Τέλος, κάντε μια επίσκεψη στο Castel Sant’Angelo, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την Piazza Navona.

ΦΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

street food Ρώμη

Η Ρώμη είναι αναμφίβολα ο παράδεισος του καλού φαγητού. Περπατήστε στην πόλη και χωθείτε στα deli-μαγαζάκια που σας προσκαλούν να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα ιταλικά τυριά και αλλαντικά, καθώς και πλήθος από πάστες μανιταριών, τρούφας, ελιάς, κλπ. Η πόλη διαθέτει αναρίθμητα εστιατόρια που προσφέρουν την κλασική ιταλική πίτσα σε διάφορες παραλλαγές, απίθανη pasta, λαχταριστά ορεκτικά κι ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί. Μπορείτε επίσης να αράξετε σε κάποιο μπαρ και να παραγγείλετε ένα πλατώ με ιταλικά αλλαντικά και τυριά, που είναι συχνά σε προσφορά με μπύρα ή κρασί.

Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό και γρήγορο, κάντε μια στάση στα στενάκια της πόλης όπου θα βρείτε μαγαζάκια με πίτσα με το κομμάτι σε αμέτρητες παραλλαγές, φρεσκοψημένη από το φούρνο, ίσως νοστιμότερη και πιο χορταστική από αυτήν που θα φάτε στα εστιατόρια. Αποφύγετε τις μεγάλες αλυσίδες junk food, αφού εκτός από αδιάφορες, είναι και αρκετά ακριβότερες σε σύγκριση με την Ελλάδα. Μια άλλη επιλογή για γρήγορο φαγητό στο χέρι δοκιμάστε ένα λαχταριστό panino με porchetta που θα βρείτε σε διάφορα σημεία και υπαίθριες αγορές. Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα του gelato, οπότε μη διανοηθείτε να την επισκεφτείτε και να μη δοκιμάσετε το iconic παγωτό της. Στο κέντρο θα βρείτε πολλά μαγαζιά που πουλάνε παγωτό καθώς και πλήθος άλλων γλυκών για να ικανοποιήσετε τις υπογλυκαιμίες σας!

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Εξερευνήστε το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά

Το Κολοσσαίο είναι το σύμβολο της Ρώμης παγκοσμίως, και ένα must αξιοθέατο για κάθε ταξιδιώτη όσο περιορισμένο κι αν είναι το πρόγραμμά του. Μπορεί να σας εντυπωσιάσει το επιβλητικό του μέγεθος και η ομορφιά του, η ιστορία του όμως είναι αρκετά θλιβερή, αν αναλογιστείτε ότι μέσα στην αρένα έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες σκλάβοι κατά τη διεξαγωγή μονομαχιών. Κάντε μια βόλτα στη Ρωμαϊκή Αγορά, για να θαυμάσετε τον Παλατίνο Λόφο. Το εισιτήριο για το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά είναι κοινό.

ALL-DAY ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΗΝ PIAZZA DI SPAGNA

Piazza di Spagna, Ρώμη

Τα “Ισπανικά Σκαλιά” είναι ένα ακόμα must αξιοθέατο στην καρδιά της Ρώμης. Εκεί θα βρείτε αμέτρητους τουρίστες από όλο τον κόσμο να χαλαρώνουν και να βγάζουν φωτογραφίες. Ανεβείτε τα σκαλιά για να απολαύσετε τη θέα από ψηλά και να θαυμάσετε την εκκλησία Trinita dei Monti. Τα σκαλιά είναι στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια ενώ στο κέντρο βρίσκεται το διάσημο συντριβάνι Fontana della Barcaccia.

ΓΙΑ APEROL ΣΤΗΝ TRASTEVERE

Trastevere: H ιδιαίτερη γειτονιά της Ρώμης που δεν μοιάζει με καμία άλλη!

Η Trastevere θεωρείται μια πολύ cult γειτονιά της Ρώμης. Παλιότερα οι ντόπιοι την είχαν για κακόφημη, αφού εκεί είχαν δημιουργηθεί συνοικίες ξένων, με σημαντικότερη την εβραϊκή. Σήμερα είναι σύγχρονη κι αναβαθμισμένη περιοχή και θεωρείται στέκι καλλιτεχνών, ενώ αποτελεί πόλο έλξης για κάθε τουρίστα που επισκέπτεται τη Ρώμη. Απολαύστε ένα ποτό σε ένα από τα μπαράκια της ή φάτε στα υπέροχα ταβερνάκια της. Επισκεφτείτε το Trastevere το σούρουπο και κάντε βόλτα στα πολύχρωμα γραφικά σοκάκια με τα κουκλίστικα μαγαζιά και τις υπέροχες εκκλησίες. Αν θέλετε να δοκιμάσετε γνήσια ιταλικά πιάτα σε μια αυθεντική ρωμαϊκή συνοικία, το Testaccio είναι μια ακόμα ιδανική επιλογή.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΒΑΤΙΚΑΝΟ & ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ

Περιήγηση στο Βατικανό

Μπορεί η πόλη να είναι ένα ζωντανό μουσείο, αν όμως σχεδιάζετε να την επισκεφτείτε για ένα Σαββατοκύριακο, δε θα σας προτείναμε να περάσετε πολλές ώρες στα άπειρα μουσεία κι αξιοθέατά της. Δε γίνεται να επισκεφτείτε τη Ρώμη χωρίς να δείτε από κοντά το Βατικανό. Προγραμματίστε το ταξίδι σας ώστε να σας μείνουν κάποιες ώρες να το επισκεφτείτε. Αγοράστε εγκαίρως ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας για να θαυμάσετε την Pietà του Michelangelo μέσα στον Άγιο Πέτρο και αριστουργήματα δικά του κι άλλων στην Capella Sistina.

SHOPPING ΣΤΗΝ VIA CONDOTTI ΚΑΙ ΤΗ VIA DEL CORSO

Shopping στην Via Condotti και τη Via del Corso

Γύρω από την Piazza di Spagna θα βρείτε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης που φιλοξενούν υπέροχα μαγαζιά κι ακριβούς οίκους μόδας. Ακόμα κι αν τα ψώνια σε τέτοιου είδους μέρη δεν περιλαμβάνονται στο budget σας, αξίζει μια βόλτα στα υπέροχα δρομάκια. Τα μεγάλα μαγαζιά και οι αλυσίδες στη Ρώμη είναι ανοιχτά 365 μέρες το χρόνο!

Insider tips:

  • Η Ρώμη είναι το ιδανικό μέρος για φωτογραφίες. Φορτίστε την μπαταρία της μηχανής σας και προμηθευτείτε από εδώ ένα selfie stick (εκεί πρέπει να το αγοράσετε πανάκριβα από πλανόδιους), για να μην πρέπει να ζητάτε συνέχεια από αγνώστους να σας βγάζουν φωτογραφίες.
  • Κλείστε όλα τα εισιτήριά σας για το Κολοσσαίο και το Βατικανό ηλεκτρονικά μέρες ακόμα και εβδομάδες πριν. Επισκεφτείτε την επίσημες ιστοσελίδες των μνημείων, άμεσα και χωρίς προμήθειες. Έτσι θα αποφύγετε τις ατέλειωτες ουρές και τους απατεώνες που προσπαθούν να σας πείσουν να σας πουλήσουν εισιτήριο σε εξωφρενικές τιμές.
  • Λόγω του στριμώγματος και του υπερβολικού συχνά κόσμου, αποφύγετε να μεταφέρετε πάνω σας μεγάλα ποσά σε μετρητά. Η συντριπτική πλειονότητα καταστημάτων κι εστιατορίων δέχεται κάρτες.
  • Μπορεί η διαμονή στο κέντρο της πόλης να στοιχίζει συχνά περισσότερο, όμως αξίζει να παρακολουθείτε συνεχώς τις προσφορές σε ξενοδοχεία ή Αirbnb στο κέντρο (π.χ. Περιοχή Barberini ή Termini), για να αποφύγετε τις πολυέξοδες και χρονοβόρες μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς ή ταξί.
  • Μπορεί παντού το gelato να είναι υπέροχο, μην παραλείψετε όμως χωρίς να δοκιμάσετε παγωτό στο Venchi και τιραμισού σε διάφορες παραλλαγές στο Pompi. Όταν το δοκιμάσετε, θα καταλάβετε προς τι αυτή η ουρά έξω.
  • Πιείτε ένα chic ποτό like a local στις υπέροχες ταράτσες Zuma και Borromini στο κέντρο, απολαμβάνοντας την απίστευτη πόλη από ψηλά.
  • Το φαγητό κοστίζει αρκετά σε σχέση με την Ελλάδα, όμως αν θέλετε να απολαύσετε παραδοσιακό ιταλικό σε πανέμορφα εστιατόρια σε πολύ λογικές τιμές, προτείνουμε τα Allegro Pachino, Maccheroni και Trattoria Antonio. Να ξέρετε ότι τα εστιατόρια στην πόλη κλείνουν από τις 11, οπότε προνοήστε εγκαίρως πού θα γευματίσετε.

πηγή-travelstyle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *