Ταξίδι στην Πολωνία- 15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Πόζναν

18 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στο Πόζναν


Μια πόλη με τη δική της ταυτότητα, διάλεκτο και έθιμα, το Πόζναν στην ευρύτερη περιοχή της Πολωνίας είναι όπου ο καθολικισμός έχει κερδίσει για πρώτη φορά έδαφος στο πολωνικό έδαφος. Η πρώτη μητρόπολη της Πολωνίας ιδρύθηκε εδώ στο νησί του καθεδρικού ναού τον 10ο αιώνα από τον πρώτο βασιλιά του έθνους.
Αυτό το νησί των ποταμών κάθεται στον ώμο της παλιάς πόλης της Αναγέννησης, η οποία βρίσκεται γύρω από μια Πλατεία της Παλιάς Αγοράς με μία από τις ωραιότερες Δημοτικές Σκηνές που θα σκεφτείς ποτέ. Για να πάει με την πλούσια βοήθεια της ιστορίας, το Πόζναν έχει επίσης το μερίδιο των αξιοθέατων για οικογένειες, με δύο ζωολογικούς κήπους, ένα βοτανικό παλάμη και ένα θαυμάσιο νέο διαδραστικό μουσείο για την ιστορία του καθεδρικού ναού.

Ας εξερευνήσουμε το τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Πόζναν:

1. Πλατεία της Παλιάς Αγοράς

Πηγή: Roman Babakin / shutterstock
Πλατεία Παλιάς Αγοράς
Αυτή η κεντρική πλατεία εκπονήθηκε το 1253, το ίδιο έτος που το Πόζναν πήρε τα δικαιώματα της πόλης σύμφωνα με το νόμο του Αγίου Ρωμαίου του Μαγδεμβούργου.
Είναι σχεδόν τέλειο τετράγωνο, με διάμετρο 141 x 141 μέτρα, και αφού έχασε το 60% των κτιρίων του το 1945, αποκαταστάθηκε γρήγορα μετά τον πόλεμο.

Πολλά από τα σπίτια με παστέλ ζωγραφισμένα σπίτια έχουν εστιατόρια και μπαρ στο ισόγειο, έτσι θα βρεθείτε ξανά και ξανά.
Στο κέντρο, δίπλα στο μεγαλοπρεπές Δημαρχείο είναι μια σειρά εμπορικών καταστημάτων του 16ου αιώνα πάνω από μια στοά, και σε όχι. 17 μπορείτε να εντοπίσετε το οικόσημο της συντεχνίας των εμπόρων.
Καθώς πηγαίνετε, κρατήστε τα μάτια σας αποφλοιωμένα για το Μεσαιωνικό Pillory, και τα σιντριβάνια που απεικονίζουν την Porserpina, τον Απόλλωνα, τον Ποσειδώνα και τον Άρη.

Εάν είστε γύρω από τον Ιούνιο, το Jarmark Świętojański (Έκθεση Αγίου Ιωάννη) είναι μια τριήμερη εκδήλωση δρόμου με ιστορικό θέμα.
Προτεινόμενη περιοδεία: Πόλη Πόζναν Περιπατητική Περιήγηση από το νησί του Καθεδρικού

2. Δημαρχείο Πόζναν

Πηγή: fotolupa / shutterstock
Δημαρχείο Πόζναν
Η κορυφή της Πλατείας της Παλιάς Αγοράς είναι μια αναγεννησιακή αναδρομή από το 1550 έως το 1560. Στην ανατολική πρόσοψη υπάρχει μια όμορφη λιμνοθάλασσα με τρεις ορόφους και πίνακες ζωγραφικής στα σκάνδαλα και τις ζωές ανάμεσα και πάνω από τις καμάρες.
Περαιτέρω θα δείτε πορτρέτα των βασιλιάδων της Jagiellonian Line, τοποθετημένα από τις δύο πλευρές ενός επιχρυσωμένου χαρτονιού με τα αρχικά “SAR”, για τον Stanisław August Poniatowski, τον τελευταίο βασιλιά της Πολωνίας.

Στο χτύπημα της ώρας από τις 07:00 έως τις 21:00, ένα κορίτσι παίζει την παραδοσιακή κλήση.
Αλλά στις 12:00 αυτό γίνεται από έναν ζωντανό σαλπιγκτήρ, και το φαντασίωση συνοδεύεται από δύο μηχανικά κατσίκια, σύμβολα του Πόζναν, που ξεκινούν από το κεφάλι 12 φορές.
Αυτό το ζευγάρι των αιγών έχει αντιμετωπίσει μακριά από το 1551.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Πόζναν της Πολωνίας

3. Ιστορικό Μουσείο Πόζναν

Πηγή: Ryszard Stelmachowicz / shutterstock
Ιστορικό μουσείο του Πόζναν
Το εσωτερικό του Δημαρχείου είναι ένα μουσείο από το 1956 και αξίζει μια ξεχωριστή είσοδο.
Το αστέρι της παράστασης είναι το Grand Vestibule, το οποίο μοιάζει πολύ με το μέσο του 16ου αιώνα.
Στην κατωφόρα οροφή υπάρχουν πλούσια σχέδια γυψοσανίδας γύρω από πίνακες εραλδικών ζώων και οικόσημα.
Στις γκαλερί, αναζητήστε το ρολόι του μαντέλ με το οικόσημο της πόλης από το 1575 και το ποτό που αντιπροσωπεύει τη συντεχνία των παπουτσιών από το 1651. Υπάρχει επίσης ένα υπέροχο crosier (προσωπικό του επισκόπου) που κατασκευάστηκε στο Limoges τον 18ο αιώνα, με σμάλτο και επιχρύσωση.
Τέλος, στην αίθουσα τελετών στον πρώτο όροφο υπάρχουν δύο σφαίρες, ένα από τον ουρανό και το άλλο της Γης, από το 1790 και το 1792.

4. Ostrów Tumski (νησί καθεδρικού ναού)

Πηγή: Elzbieta Sekowska / shutterstock
Ostrów Tumski
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Πολωνία γεννήθηκε σε αυτό το νησί ανάμεσα στις διχάλες του ποταμού Warta.
Το νησί σήμερα είναι ένας κοιμισμένος οικισμός από πλακόστρωτα δρομάκια και πλατείες που πλαισιώνουν δέντρα και ιστορικά εκκλησιαστικά κτίρια.
Είναι μια ευχάριστη ανάπαυλα από το τουριστικό μονοπάτι γύρω από την πλατεία της αγοράς.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε είναι η άφθονο πράσινο, από τα ψηλά μεσαιωνικά ανάγλυφα του ποταμού μέχρι τα πολλά οπωροφόρα δέντρα, τα οποία είναι ευχάριστα όταν ανθίζουν την άνοιξη.
Όχι μόνο ο καθολικισμός ριζώθηκε σε αυτό το σημείο τον 10ο αιώνα, αλλά και η κατοικία του πρώτου βασιλιά και του ιδρυτή της Πολωνίας, Mieszko I. Η ιστορία αυτή λέγεται από το Brach Poznania ICHOT, ένα νέο κέντρο διερμηνείας υψηλής τεχνολογίας.

5. Καθεδρικός ναός της Πόζναν

Πηγή: Szymon Mucha / shutterstock
Καθεδρικός ναός της Πόζναν
Μετά από εκτεταμένες ζημιές στη Μάχη του Πόζναν, ο παλαιότερος καθεδρικός ναός της Πολωνίας έχει καθυστερημένο γοτθικό σχεδιασμό βασισμένο στα μεσαιωνικά σχέδια.
Αυτό δεν παίρνει τίποτα μακριά από την κυριαρχία των αστεροειδών θόλων στο ναό και τις θόλοι του βουνού στην αυλή.
Υπάρχουν επίσης διατηρημένοι θησαυροί όπως οι φλαμανδικές ταπετσαρίες από το 1600, οι χοροί πάγκων από τη δεκαετία του 1500 και ένα καθυστερημένο γοτθικό altarpiece με γλυπτά πάνελ της Μαρίας και το πάθος που χρονολογείται από το 1512. Αξίζει επίσης να αναφερθούν τα πολλά γοτθικά και αναγεννησιακά μνημεία του 14ου και 15ου αιώνα, μερικά από τα οποία λεηλατήθηκαν από το γερμανικό στρατό αλλά ανακτήθηκαν μετά τον πόλεμο.

6. Brama Poznania ICHOT

Πηγή: canon_shooter / shutterstock
Brama Poznania ICHOT
Όλα για την ιστορία του Ostrów Tumski, αυτό το κέντρο ερμηνείας είναι από τον ποταμό Κύβινα στο παλαιότερο τμήμα της πόλης.
Κάτι απροσδόκητο για το Brama Poznania είναι ότι δεν υπάρχει ένα μοναδικό αντικείμενο, καθώς όλα τα εκθέματα είναι πολυμέσα.
Το κέντρο διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κτίριο που άνοιξε το 2014 παράλληλα με τα διατηρημένα υπολείμματα οχυρώσεων της Πρωσικής εποχής.
Καθώς πλησιάζετε από την πεζογέφυρα πάνω από τον ποταμό, θα δείτε ότι το κτίριο έχει τοποθετηθεί για να επιστήσει την προσοχή στον καθεδρικό ναό στο φόντο προς τα αριστερά.
Οι διαδραστικές οπτικοακουστικές οθόνες του κέντρου αναλύονται σε βάθος για την προέλευση του πρώτου καθεδρικού ναού της Πολωνίας, της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού στο Πόζναν σε αυτές τις πρώτες μέρες, καθώς και για το κάστρο του Mieszko I.

7. Εκκλησία του Αγίου Στανισλάου

Πηγή: Σεφτσένκο Αντρέι / shutterstock
Εκκλησία του Αγίου Στανισλάου
Βγαίνοντας από τη νοτιοανατολική γωνία της πλατείας της αγοράς στο Świętosławska η προσοχή σας θα αρπάζεται από την ένδοξη πρόσοψη αυτής της μπαρόκ εκκλησίας.
Η εκκλησία του St Stanislaus, πρώην σχολή ιησουιτών, κρατιέται ως ένα από τα ωραιότερα μπαρόκ θρησκευτικά κτήρια της Πολωνίας.
Οι κόγχες, οι κύλινδροι και οι πύλες δίνουν έναν υπαινιγμό για το τι περιμένει μέσα από την πύλη: Ο τριπλός ναός, μήκους 55 μέτρων και ύψους 27 μέτρων, προκαλεί δέος και εκπέμπει ενέργεια με τις 16 κορμονικές κίονες.
Αυτός είναι ο ουρανός για τους φιλάθλους της ιστορίας της τέχνης, από τις τοιχογραφίες του 18ου αιώνα στους πίνακες στην οροφή μέχρι τους 13 βωμούς.
Ο ψηλός βωμός από το 1756 πλαισιώνεται από γλυπτά μεγαλύτερα από τη ζωή των δύο προστάτων αγίων, Stanislaus of Szczepanów και Stanislaus Kostka.

8. Αυτοκρατορικό Κάστρο

Πηγή: Έλενα Ροστονούβα / shutterstock
Imperial Castle
Ο Κάιζερ Βίλχελμ Β ‘είχε ένα μεγάλο χέρι στο σχεδιασμό αυτού του νεο-ρωμανικού παλατιού, που χτίστηκε γι’ αυτόν από το 1904 έως το 1910. Το αυτοκρατορικό κάστρο μιμείται τις μεγάλες κατοικίες των Μεσαιωνικών ιερών ρωμαϊκών αυτοκρατόρων σε πόλεις όπως το Goslar στη Γερμανία.
Στους κήπους αίθριο στη βόρεια πτέρυγα Wilhelm έλαβε έμπνευση από το Δικαστήριο των Λιονταριών στην Αλάμπρα στη Γρανάδα.
Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τα ανώτερα κλιμάκια της ναζιστικής εξουσίας βασίζονταν στο παλάτι και λόγω αυτών των ενώσεων καταβάλλονταν προσπάθειες για την κατεδάφιση του κτιρίου μετά τον πόλεμο.
Αλλά το 1962 έγινε ένα πολιτιστικό κέντρο και σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο Ανέγερσης του 1956 στο υπόγειο, έχει μετατρέψει την παλιά αίθουσα θρόνου σε κινηματογράφο και στεγάζει μια σειρά από εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ.

9. Πάρκο Cytadela

Πηγή: Anastasiya Terekhova / shutterstock
Πάρκο Cytadela
Βόρεια της παλιάς πόλης σε μια άνοδο είναι το Fort Winiary, ένα από ένα σύστημα 18 αμυντικών που προστατεύει την πόλη κατά την πρωσική περίοδο.
Κοιτάζοντας σε έναν χάρτη, είναι εύκολο να δείτε το περίγραμμα των ravelins στα βόρεια του πάρκου.
Μπορείτε επίσης να βρείτε εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες, ενώ κομμάτια ravelins και bastions είναι ενδείξεις για ό, τι ήταν πριν.
Το Ravelin IV διαθέτει ένα αχρησιμοποίητο αμφιθέατρο, ενώ στη νοτιοδυτική γωνία του πάρκου υπάρχει μια σειρά από στρατιωτικά νεκροταφεία με τάφους και από τους δύο παγκόσμιους πολέμους.
Τα σωζόμενα εσωτερικά κτίρια περιλαμβάνουν το Μουσείο Στρατού του Πόζναν και το Μουσείο Εξοπλισμών, εάν εμπνευστείτε από αυτό το κομμάτι της κληρονομιάς του πάρκου.
Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο ροσάρι και να πάρετε ένα τσίμπημα σε ένα από τα τρία εστιατόρια του πάρκου.

10. Εθνικό Μουσείο στο Πόζναν

Πηγή: Ryszard Stelmachowicz / shutterstock
Εθνικό Μουσείο στο Πόζναν
Αυτό το μουσείο έχει μερικά υποκαταστήματα στο Πόζναν, για εφαρμοσμένες τέχνες, μουσικά όργανα και εθνογραφία.
Αλλά η έδρα είναι η Πινακοθήκη Ζωγραφικής και Γλυπτικής του Aleje Marcinkowskiego.
Αυτό το ιστορικό κτίριο ψαμμίτη χρονολογείται από το 1904 και έχει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ξένων καλλιτεχνών της Πολωνίας, καθώς και ποιος είναι πολωνός ζωγράφος από το 1500 έως το 1900.
Μερικοί από τους κυρίους που παρουσιάστηκαν στην γκαλερί είναι ο Lucas Cranach ο γέροντας Anthony van Dyck, Bellini, Velázquez, Zurbarán, Tintoretto και Monet.
Και ως έξοχη εισαγωγή στην πολωνική τέχνη υπάρχουν κομμάτια των Stanisław Wyspiański, Olga Boznańska, Jacek Malczewski και Leon Wyczółkowski, που τρέχουν το φάσμα από τον ιμπρεσιονισμό στον ρεαλισμό και το ισχυρό κίνημα της νέας Πολωνίας.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Πόζναν της Πολωνίας

11. Μουσείο κρουασάν

Πηγή: Skorzewiak / shutterstock
St Martins Croissant
Μια από τις λιχουδιές υπογραφής του Πόζναν είναι το Κρουασάν του Αγίου Μάρτιν, μια παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.
Ξεκίνησε με έναν αρτοποιό να δωρίζει τρεις παρτίδες κρουασάν στους φτωχούς της πόλης στις 11 Νοεμβρίου, ημέρα του Αγίου Μαρτίνου.
Αυτά τα αρτοσκευάσματα έχουν μια γλυκιά γέμιση φτιαγμένη από άσπρο σπόρους παπαρούνας και συχνά είναι γεμάτες με πάγο.
Σε ένα αρχοντικό αναγεννησιακό απέναντι από το Δημαρχείο υπάρχει ένα μουσείο που διοργανώνει διαδηλώσεις ψηφιού με καθοδήγηση στις 11:00 12:30, 13:45 και 15:00, καθώς και περιηγήσεις στο κτίριο.
Και βέβαια θα πάρετε για να δείτε τι είναι όλη η αναστάτωση είναι όταν γευτείτε αυτές τις γλυκές απολαύσεις.

12. Lech Browary Wielkopolski

Πηγή: Mirco Vacca / shutterstock
Lech Beer
Στα ανατολικά προάστια της πόλης, κοντά στη λίμνη της Μάλτας, βρίσκεται το ζυθοποιείο για τη Lech, μία από τις καλύτερες πωλήσεις μπύρας της Πολωνίας.
Δεν χρειάζεται να είστε γνώστης που ενδιαφέρεται για τον τρόπο παρασκευής της μπύρας σε βιομηχανική κλίμακα, στα 7,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα ετησίως.
Σε μια περιοδεία, αυτό που μπορεί να σας πιάσει από έκπληξη, καθώς μαθαίνετε για τη ζύμωση, το βρασμό, τη ζύμωση, την ωρίμανση και τη διήθηση, είναι ακριβώς πόση τεχνολογία εισέρχεται στη διαδικασία.
Το δεύτερο μισό της περιήγησης σε δύο ώρες σας οδηγεί σε μια εκθεσιακή αίθουσα για τον Lech και όλα τελειώνουν με μια στάση στο μπαρ για ένα καλά κερδισμένο ποτήρι μπύρας από μια βρύση.
Αν βρίσκεστε σε μπύρα, ίσως να σας αρέσει και η περιοδεία Crawl Pub του Πόζναν.

13. Palmiarnia Poznańska

Πηγή: kroszk @ / Flickr
Palmiarnia Poznańska
Η άλλη πλευρά του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού από την παλιά πόλη, το Palm House του Poznań είναι ένα συγκρότημα 12 περιπτέρων που παράγει 1100 είδη φυτών σε 4.600 τετραγωνικά μέτρα.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη έλξη του είδους αυτού στην Πολωνία, και τα περισσότερα περίπτερα του είναι ανοικτά για τους επισκέπτες.
Το ένα, το περίπτερο του ενυδρείου, διαθέτει 170 είδη ψαριών και 50 είδη υδρόβιων φυτών.
Αλλά τα πιο αξιομνημόνευτα από όλα είναι τα μεγάλα θερμοκήπια, όπου μονοπάτια σας γοητεύουν μέσα από ατμό τροπική ζούγκλα στην οποία φίδια και ιγκουάνα φυλάσσονται σε terrariums.
Υπάρχουν επίσης χώροι για εύκρατη βλάστηση, είδη σαβάνας και κάκτους από την αμερικανική ήπειρο, καθώς και ένα καφέ στο καταπράσινο φύλλωμα του Pavilion no. 3.

14. Σιδηροδρομικός σιδηρόδρομος Maltanka

Πηγή: Wikimedia
Μικροτεχνία Μαλτάνκα
Στη βόρεια ακτή της Λίμνης της Μάλτας υπάρχει ένας σιδηροδρομικός δρομολογητής στενού διαδρόμου 600 μέτρων που λειτουργεί από το 1956. Η γραμμή έχει ενδιαφέρουσες καταβολές ως «Παιδικό Σιδηρόδρομο», που διευθύνεται από ενώσεις νεολαίας στη Σοβιετική Ένωση και το Ανατολικό Μπλοκ για την προετοιμασία των νέων για επαγγελματική σταδιοδρομία γραμμές.
Το τρένο, τραβηγμένο από ατμομηχανή Borsig από το 1925, αναχωρεί από το σταθμό κοντά στο Rondo Śródka την ώρα, επτά ημέρες την εβδομάδα από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Οι μικροί θα έχουν ένα χρόνο διασκέδασης, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και το τρένο ως πρακτικό τρόπο για να επισκεφθείτε τη λίμνη της Μάλτας ή το νέο ζωολογικό κήπο, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο.

15. Νέος Ζωολογικός Κήπος Πόζναν

Πηγή: TheHighestQualityImages / shutterstock
Νέο ζωολογικό κήπο του Πόζναν
Εκείνη η μέρα διασκέδασης για νέους μπορεί να συνεχιστεί στο Νέο Ζωολογικό Κήπο, το δεύτερο μεγαλύτερο ζωολογικό κήπο στη χώρα.
Σε 120 εκτάρια, το αξιοθέατο είναι ίσως το πιο διάσημο ή οι εκστρατείες του κατοικούνται από μια πλούσια σειρά κουκουβάγιων και συμμετέχουν σε προγράμματα αναπαραγωγής για τους χρυσούς αετούς.
Ορισμένοι από τους φίλους του ζωολογικού κήπου είναι οι ελέφαντες της Αφρικής, οι καμηλοπάρδαλοι, οι ζέβρες και οι τίγρεις της Σιβηρίας, ενώ μπορείτε να βρείτε και το ευρωπαϊκό βίσον, που προέρχεται από την ανατολική Πολωνία.
Και δεδομένου του σημαντικού μεγέθους του Νέου Ζωολογικού Κήπου, είναι πρακτικό ότι υπάρχει μια άλλη μικροσκοπική σιδηροδρομική γραμμή που τρέχει γύρω από την περίμετρο, ώστε να μπορείτε να ξεκουραστείτε σε κάθε έκθεμα.

πηγή-topworldtraveling

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *