Ταξίδι στην ιστορία: 6 ελληνικά νησιά με μνημεία της UNESCO

3 Σεπτεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Πάνω από 18 μνημεία της UNESCO είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και μας περιμένουν να τα επισκεφτούμε για να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Εδώ θα σάς παρουσιάζουμε 6 ελληνικά νησιά που έχουν το προνόμιο να διαθέτουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία του τόπου κάνουμε νοερά ένα ταξίδι σε τοποθεσίες όπου μνημεία πολιτισμού στέκουν αγέρωχα, γράφοντας με έντονα γράμματα στο βιβλίο του ελληνικού πολιτισμού την σπουδαία κληρονομιά της Ελλάδας. Εμείς σταθήκαμε σε 6 νησιά που μπορείτε να τα θαυμάσετε για τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO στα ελληνικά νησιά

Σάμος

ναός της Σάμιας Ήρας

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας πόλης της Σάμου ή αλλιώς Πυθαγόρειο και ο ναός της Σάμιας Ήρας, που κοσμούν το λιμάνι της Σάμου, συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας UNESCO το 1992.

Χίος

Χίος

Η Νέα Μονή Χίου μαζί με τη Μονή Δαφνίου και τη Μονή Οσίου Λουκά συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο το 1990 ως εξαιρετικά παραδείγματα Βυζαντινής Τέχνης με τα υπέροχα μωσαϊκά σε χρυσό φόντο, ενώ επίσης πληρούν όλα τα απαραίτητα αισθητικά και αρχιτεκτονικά κριτήρια.

Ρόδος

Ρόδος

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου συμπεριλήφθηκε στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς το 1988.

Πάτμος

Πάτμος

Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα μοναστηριακά συγκροτήματα στο Αιγαίο, ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO από το 1999 μαζί με το ιστορικό κέντρο της χώρας της Πάτμου και Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου θεωρείται το μέρος στο οποίο ο Ιωάννης είδε τα οράματα τα οποία κατέγραψε στην Αποκάλυψη.

Δήλος

Δήλος

Το νησί της Δήλου είχε πολύ σημαντική θέση από την αρχαιότητα καθώς η Άρτεμις και ο θεός του ήλιου Απόλλωνας είχαν γεννηθεί εκεί.

Κέρκυρα

Κέρκυρα

Το 2007 συμπεριλήφθηκε η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO, αναγνωρίζοντας τα απαράμιλλης ομορφιάς, αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας φρούρια και τα πανέμορφα καντούνια στα οποία μπορείτε να χαθείτε άφοβα

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή και την διαμονή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Diplomat Travel, τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
    Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *