Ταξίδι στην Ζυρίχη- Tα 25 καλύτερα πράγματα για να κάνετε

19 Οκτωβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Ζυρίχη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


 

25 καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Ζυρίχη (Ελβετία)

Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας βρίσκεται στην ακτή της λαμπερής επώνυμης λίμνης. Η Ζυρίχη είναι ένα οικονομικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με μια κατάταξη ευελιξίας που ξεπερνάει σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορείτε να πάρετε τρένα από το Hauptbahnhof και να είστε σε μια μέγιστη αναπνοή στον αφρώδη αέρα σε λίγα λεπτά, και τα ποτάμια της πόλης και αυτή η υπέροχη λίμνη έχουν εξαιρετική ποιότητα νερού για μπάνιο. Αυτές οι εξωτερικές πισίνες ή «badis» έχουν γίνει νυχτερινά κέντρα στο κέντρο της πόλης.
Τα αξιοθέατα της Ζυρίχης, τα καταγάλανα καταστήματα και τα δροσερά νυχτερινά κέντρα βρίσκονται στο Altstadt, ένα ιστορικό κέντρο που κόβεται σε δύο από τον ποταμό Limmat που ρέει από τη λίμνη.

Ας εξερευνήσουμε το τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Ζυρίχη:

1. Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ

10 cool things to do in Zurich, Switzerland - GlobalGrasshopper

Αυτή η μακρά, σχηματιζόμενη σε σχήμα ημισελήνου λίμνη διαπερνά τις δασωμένες κορυφές του Pfannenstiel προς τα ανατολικά και την αλυσίδα Albis στα δυτικά.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη λίμνη, μερικοί από τους οποίους θα αναφερθούμε αργότερα.
Αλλά για την ευκολία, αν είστε ακριβώς ambling γύρω από την πόλη, πάρτε το γραφικό περίπατο κατά μήκος της ανατολικής ακτής στην περιοχή Seefeld.
Εκεί μπορείτε να κοιτάξετε πάνω στο Uetliberg και να δείτε τις εκατοντάδες των σκαφών αναψυχής και άλλων σκαφών που διασχίζουν τη λίμνη το καλοκαίρι.
Ο παραλιακός δρόμος ξεκινάει από το Bellevue και εκτείνεται για τρία χιλιόμετρα μέχρι το Tiefenbrunnen.
Πρόκειται για ένα δίκτυο πεζοδρομίων που σχεδιάστηκε γύρω από την λίμνη στη δεκαετία του 1880.

2. ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ

Κοντά στο Schauspielhaus Heimplatz είναι το φανταστικό Μουσείο Τέχνης της Ζυρίχης.
Υπάρχουν κομμάτια από τη δεκαετία του 1200 έως τη δεκαετία του 2000, σε μια συλλογή που ξεχωρίζει για την επαίνεση του μεγαλύτερου μοναδικού cache των έργων του ελβετικού καλλιτέχνη Alberto Giacometti του 20ου αιώνα στον κόσμο.

Μπορείτε να απολαύσετε την περιέργειά σας στην ελβετική τέχνη, βλέποντας έργα συμβολιστών όπως ο Ferdinand Hodler, ρομαντικοί όπως ο Henry Fuseli ή σύγχρονα κομμάτια από τους Pipilotti Rist και Peter Fischli.

Υπάρχει επίσης μεγάλη διεθνής τέχνη, όπως η μεγαλύτερη συλλογή Edvard Munch έξω από τη Σκανδιναβία, καθώς και διάφορα έργα του van Gogh, του Monet, του Marc Chagall, του Picasso και του Max Beckmann, που επιστρέφουν στους δασκάλους όπως ο Rembrandt και ο Domenichino.

Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στην πόλη Ζυρίχη της Ελβετίας

3. ALTSTADT (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ)

Αναπτύσσοντας το σύνολο του Kreis 1 (Περιοχή 1), το ιστορικό κέντρο της Ζυρίχης βρίσκεται στις δύο όχθες του Limmat.
Οι μεσαιωνικοί και πρώιμοι σύγχρονοι δρόμοι του Altstadt είναι όπου συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος της κουλτούρας, της νυχτερινής ζωής και των αγορών της πόλης.

One Day in Zurich – A Walking Tour of Old Town – Wayfaring With Wagner
Είναι ένα από εκείνα τα μέρη που είστε χαρούμενοι που χάνονται, τυχαία στις πλατείες, τα καφέ, τα περίεργα καταστήματα ενός μοναδικού είδους και όλα τα ιστορικά μνημεία από τις τέσσερις μεσαιωνικές εκκλησίες μέχρι το Δημαρχείο του 17ου αιώνα.
Το λιμάνι Limmat πρέπει να δει, και στη δεξιά όχθη κατά μήκος του Limmatquai είναι όμορφα μεσαιωνικά σπίτια τελετών για ενώσεις που εκπροσωπούν ξυλουργική, εμπόρους, εμπόρους μπαχαρικών και πολλά άλλα.
Στη δυτική πλευρά του Altstadt μπορείτε να αισθανθείτε την κολοσσιαία κλίμακα των αμυντικών έργων που έλαβαν χώρα κατά τον 17ο αιώνα, όταν χτίστηκαν οι προμαγίες και η τάφρος του Schanzengraben.

4. LINDENHOF

Πάνω από την αριστερή όχθη του Limmat στο κέντρο της πόλης βρίσκεται ένας λόφος κάποτε ορμημένος από ένα ρωμαϊκό φρούριο.
Αυτό το ανυψωμένο σημείο, σκιασμένο από ασβεστολιθικά δέντρα, προσφέρει μια αδιάσπαστη θέα στα παλαιότερα τετράγωνα της Ζυρίχης στη δεξιά όχθη, επιτρέποντάς σας να διαλέξετε ορόσημα στον ορίζοντα όπως το City Hall, την εκκλησία Grossmünster, το πανεπιστήμιο και την προκυμαία στο Limmat.

Lindenhof | Attractions in Zurich
Το Lindenhof είναι ένα γαλήνιο μέρος τώρα, αλλά είχε μια πολυάσχολη ιστορία: Πολύ μετά από τις ημέρες του ρωμαϊκού φρουρίου, ο εγγονός του Καρλομάγνου Louis ο Γερμανός έχτισε το παλάτι του εδώ τον 9ο αιώνα.
Και πολύ αργότερα, το 1798, οι πολίτες της Ζυρίχης ορκίστηκαν στον όρο αυτό το όρκο στο Helvetic Constitution.

5. ΖΥΡΙΧΗ-ΔΥΤΙΚΗ

Η παλιά πόλη είναι η αποθήκη για τους τουρίστες, αλλά αν θέλετε να αξιοποιήσετε την δημιουργική και κομψή πλευρά της Ζυρίχης, αυτή η πρώην βιομηχανική ζώνη είναι η go-to.

Old Town (Altstadt) Reviews | U.S. News Travel
Η περιοχή 5 στα βορειοδυτικά του Hauptbahhof ήταν ένας κόμβος για βαριά κατασκευή μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα.
Λίγο περισσότερο από μια δεκαετία πριν αυτό ήταν ένα δυσάρεστο μέρος για να είναι, αλλά η αναγέννησή του ήταν γρήγορη.
Το εκθεσιακό κομμάτι της Ζυρίχης-Δύσης είναι το Viadukt, κυριολεκτικά μια επανατοποθετημένη σιδηροδρομική οδογέφυρα όπου οι καμάρες των τούβλων έχουν γεμίσει με κομψά μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα.
Αλλού, τα εργοστάσια έχουν τραβηχτεί και τα πάρκα και οι εγκαταστάσεις αναψυχής όπως οι κινηματογράφοι έχουν πάρει τη θέση τους.
Η αναρρίχηση του Bahnhof Hardbrücke είναι ένα άλλο σύμβολο της αναγέννησης του Zürich-West, του Πύργου Πρωτεύουσα, του δεύτερου ψηλότερου ουρανοξύστη της Ελβετίας.

6. ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η μεγαλύτερη συλλογή των ιστορικών αντικειμένων της Ελβετίας περιμένει σε αυτό το μουσείο που εξερευνά την ελβετική κουλτούρα και σας καθοδηγεί σε ένα ταξίδι στο παρελθόν της χώρας.
Θα ξεκινήσετε με τα προϊστορικά εργαλεία όπλων και την κεραμική και θα περάσετε τις ηλικίες μέχρι τον 20ό αιώνα.
Ορισμένες εποχές εκπροσωπούνται ιδιαίτερα, όπως η μεσαιωνική περίοδος και η αριστοτεχνική γοτθική τέχνη της.
Η επέκταση στην Αναγέννηση είναι η εκτεταμένη συλλογή ξύλινων εικόνων, λαξευμένων βωμών και τρίπτυχων από ξωκλήσια και εκκλησίες σε όλη τη χώρα.
Μπορείτε επίσης να δείτε μάρτυρες ελβετικών κινημάτων στην γκαλερί και να περιηγηθείτε στο περιεχόμενο του πρώην οπλοστάσιου της Ζυρίχης.
Όλα αυτά στεγάζονται σε ένα πολυτελές αναγεννησιακό ανάκτορο που χρονολογείται από το 1898.

7. GROSSMÜNSTER

Grossmünster Zurich
Οι δύο πύργοι αυτής της ρωμανικής εκκλησίας θα μπορούσαν να είναι το πιο σημαντικό ορόσημο της Ζυρίχης.
Το Grossmünster, αρχικά μοναστική εκκλησία, ξεκίνησε στις αρχές του 12ου αιώνα και τελείωσε λίγο περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα.
Όποιος ενδιαφέρεται για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική θα ληφθεί με την κύρια πύλη και τα γλυπτά κιονόκρανα που φέρουν grotesques.
Η κρύπτη, το αρχαιότερο μέρος της εκκλησίας, είναι επίσης πρωτότυπο και έχει ξεθωριάσει τις τοιχογραφίες του Hans Leu the Elder από το 1400.
Τον 16ο αιώνα ο Grossmünster ήταν μηδενικός για την αναμόρφωση στην Ελβετία, που ξεκίνησε από τον Huldrych Zwingli και η εκκλησία έσπασε από τον παπισμό το 1523. Υπάρχει ένα μουσείο για αυτά τα γεγονότα στην εκκλησία.
Τα παράθυρα από βιτρό είναι μοντέρνα και στη χορωδία αυτά αποτελούνται από τον Alberto Giacometti, ενώ υπάρχει και ένα σύνολο από τον γερμανό σύγχρονο καλλιτέχνη Sigmar Polke.

8. ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ

Εάν είστε το είδος του ατόμου που απαιτεί τα ζωικά αξιοθέατα να είναι ηθικά, ο Zoo Zoo ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα.
Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό των ενδιαιτημάτων, που συνθέτουν ολόκληρα οικοσυστήματα και επιτρέπουν στα ζώα όσο το δυνατόν περισσότερα περιθώρια να περιπλανηθούν.
Αυτό είναι εντυπωσιακό στο πάρκο Elephant Park Kaeng Krachan, όπου μέρος του οικοτόπου για τους ινδούς ελέφαντες βρίσκεται στο σύγχρονο biome. υπάρχουν ακόμη και υποβρύχιες περιοχές προβολής, ώστε να μπορείτε να τις παρακολουθήσετε να βουτήξετε.
Σε όλους τους ζωολογικούς κήπους υπάρχουν 4.000 ζώα που αντιπροσωπεύουν 340 είδη, από πιγκουίνους αυτοκράτορες που μπορείτε να ακολουθήσετε καθώς περπατούν μέσα στο πάρκο, σε κατοικίδια ζώα στο ζωολογικό κήπο.

9. UETLIBERG

Από το 1875 είναι δυνατό να πιάσει το τρένο από το κέντρο της πόλης στην κορυφή αυτού του βουνού στα νοτιοδυτικά.
Λαμβάνοντας το S10 στο SZU από το Hauptbahnhof, θα βρεθείτε στην κορυφή σε μόλις 25 λεπτά.
Από το σταθμό στο Uetlibertg θα έχετε μόνο σύντομο περίπατο στην κορυφή.

Uetliberg | Attractions in Zurich
Και πάνω από αυτό το τοπίο είναι έξω από αυτόν τον κόσμο, καθώς κοιτάζετε το Zürich, τα ποτάμια, τη λίμνη και τις χιονισμένες Άλπεις στο παρασκήνιο.
Υπάρχει εστιατόριο και ξενοδοχείο στην κορυφογραμμή, ενώ οι περισσότεροι ημερήσιοι ταξιδιώτες φτάνουν στο πεζοδρόμιο.
Στην αρχή του χειμώνα η κορυφή είναι πάνω από το στρώμα ομίχλης που περιβάλλει την πόλη που διαπερνάει μόνο τα ψηλότερα κτίρια.
Εάν είστε ακόμα φρέσκο, μπορείτε να πετάξετε πίσω στην πλαγιά προς την πόλη, αλλά υπάρχει και ένα τελεφερίκ μεταξύ του Felsenegg και του Adliswil.

10. NIEDERDORF

Κάτω από τους πύργους του Grossmünster είναι η νεαρή και συναρπαστική γειτονιά Niederdorf.
Οι ντόπιοι της Ζυρίχης συχνά το ονομάζουν Dörfli και θα ξέρετε γιατί όταν δοκιμάζετε την ατμόσφαιρα σε αυτό το σφιχτό πλέγμα των πλατειών καλντερίμιων χωρίς αυτοκίνητο στη δεξιά όχθη του Limmat.

Switzerland, Canton of Zurich, Zurich, Niederdorf district at dusk – Stockphoto
Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι κάπου να περιπλανηθείτε στα καταστήματα σχεδιασμού και τις μοντέρνες μπουτίκ, και τη νύχτα μπορείτε να βάψετε την πόλη κόκκινη.
Για φαγητό, πρέπει να έρθετε για το zürcher geschnetzeltes, το οποίο είναι μοσχάρι σε μια σάλτσα οίνου και κρέμας.
Υπάρχουν επίσης σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως το Conditorei Péclard, ένα παραδοσιακό καφέ με αιωνόβια διακόσμηση και το Cabaret Voltaire, ένα από τα γενέθλια του κινήματος Dada.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στην πόλη Ζυρίχη της Ελβετίας

11. LIMMAT CRUISE

Limmat boats | Switzerland Tourism

Για ένα ταξίδι κάτω από τον κύριο ποταμό της πόλης πηγαίνετε στην αποβάθρα μπροστά από το Landesmuseum (Ελβετικό Εθνικό Μουσείο). Υπάρχουν κρουαζιέρες από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, με βάρκες αναχωρούν κάθε μισή ώρα.
Και στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μπορείτε να κάνετε το ταξίδι οποτεδήποτε μεταξύ 09:05 και 21:05. Είναι ένα ταξίδι που αξίζει τον κόπο να κάνετε, καθώς θα έχετε μια όμορφη προοπτική της παλιάς πόλης της Ζυρίχης, η οποία διασχίζει τις δύο όχθες του ποταμού.
Τα σκάφη έχουν σχεδιαστεί για να περνούν κάτω από όλες τις επτά από τις γέφυρες της πόλης στο Limmat και θα σας δείξουν αξιοθέατα όπως Grossmünster και Fraumünster με διαφορετικό φως.

12. ΜΟΥΣΕΙΟ RIETBERG

Σε μια ομάδα παραθαλάσσιων βιλών και ένα σύγχρονο παράρτημα στο Rieterpark, το Μουσείο Rietberg εκθέτει την τέχνη και την αρχαιολογία από όλο τον κόσμο.

Museum Rietberg | SBB
Αυτά μπορεί να είναι λειτουργικά αντικείμενα από τις νότιες θάλασσες, αρχαία αιγυπτιακά αγάλματα, βουδιστική τέχνη από την Ανατολική Ασία, αφρικανικά γλυπτά, αλλά και ευαίσθητες μάσκες κοντά στο σπίτι στην Ελβετία.
Τα αρχεία είναι τεράστια και υπάρχει μεγάλο υλικό για προσωρινές εμφανίσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου ή σε θέματα.
Το καφετέρια του μουσείου δίνει καλοκαιρινά καλάθια πικνίκ, αν θέλετε να πάρετε μεσημεριανό γεύμα στο Rieterpark.

13. BAHNHOFSTRASSE

Ο πρώτος εμπορικός δρόμος της Ζυρίχης είναι ένας από τους πιο φημισμένους του κόσμου ανά τετραγωνικό μέτρο.
Και είναι κατάλληλο ότι τα περισσότερα από τα κομψά μαγαζιά θα πρέπει να φέρουν τα λογότυπα διεθνών μάρκες πολυτελείας.
Σκεφτείτε Prada, Chanel, Burberry, Gucci και Louis Vuitton.

Zürich Tourism a Twitteren: "Thursday, 6pm sharp🕕 --> Switching on of «Lucy», Zurich's magical Christmas lighting at Bahnhofstrasse✨✨. Watch the spectacle in Zurich's famous shopping street and enjoy some late-night shopping afterwards🙌.
Ο πλούτος της Ζυρίχης δεν είναι ποτέ πιο επιδεικτικός από ό, τι στη Bahnhofstrasse, και ο δρόμος είναι όλο πλουσιότερος το Δεκέμβριο, όταν οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις είναι έξω.
Δεν υπάρχει κίνηση, αλλά ο δρόμος χρησιμοποιείται από το δίκτυο τραμ και αυτά μπορεί να σας πιάσουν από έκπληξη.
Τα καταπληκτικά καταστήματα τείνουν να είναι προς το νότο κοντά στο Paradeplatz.
Σε αυτό το τετράγωνο μπορείτε να φτάσετε στο ειδυλλιακό ζαχαροπλαστείο Sprüngli και το καφενείο, όπου ο ανώτερος φλοιός της Ζυρίχης έρχεται για καφέ και γλυκά από τον 19ο αιώνα.

14. ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΡΟΛΟΓΙΩΝ BEYER

Κάτω από το κοσμηματοπωλείο Beyer και το κατάστημα ρολογιών στο Bahnhofstrasse είναι ένα συναρπαστικό μουσείο που αποκαλύπτει την ιστορία της χρονομέτρησης και της τέχνης του ρολογιού.
Από το δρόμο δεν θα ξέρατε ότι το μουσείο ήταν εδώ, αλλά μην ανησυχείτε για την έλλειψη fanfare.
Καθώς εισάγετε θα σας παραδοθεί ένα ipad, το οποίο έχει σε βάθος πληροφορίες για κάθε ρολόι, το παλαιότερο πηγαίνει πίσω 3.400 χρόνια.
Συσκευασμένα σε αυτό το χώρο είναι τα όργανα πλοήγησης, τα ρολόγια εκκρεμούς, τα περίπλοκα αυτόματα από τον 16ο και τον 17ο αιώνα, τα εξαιρετικά φτιαγμένα ρολόγια τσέπης και μια προκαταρκτική έκδοση του πρώτου βραχιολάκι χαλαζία από τη δεκαετία του 1960.

15. FRAUMÜNSTER

Fraumunster Church in the Evening, Zurich - Anshar Photography

Η εκκλησία αυτή ιδρύθηκε από τον εγγονό του Καρλομάγνου Λουδοβίκο τον Γάλλο τον 9ο αιώνα, αν και το μεγαλύτερο μέρος της αρχιτεκτονικής είναι από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα.
Από το 2016 μπορεί να δει κανείς την πέτρα από την δεκαετία του ’80 στην κρύπτη αφού είχε σφραγιστεί για περισσότερα από εκατό χρόνια.
Όπως και με το Grossmünster, ο Giacometti συνεισέφερε επίσης ένα παράθυρο από βιτρό για αυτήν την εκκλησία, το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε στο βόρειο transept.
Στη συνέχεια, το 1970 ο Marc Chagall ανατέθηκε να δημιουργήσει πέντε παράθυρα στη χορωδία, τα οποία ονομάζονται Προφήτες, Ιακώβ, Χριστός, Σιών και Νόμος.

16. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ FIFA

Το μουσείο με μεγάλη μνήμη της FIFA βρίσκεται στην τρίμηνο του Enge και ανοίγει το 2016. Κατέχει τρεις ορόφους ανάπτυξης μεικτής χρήσης και έχει μια στρογγυλή διάταξη.

Definitely for Football Enthuthiast - Reviews, Photos - FIFA World Football Museum - Tripadvisor
Όποια και αν είναι η γνώμη σας σχετικά με το όργανο διοίκησης του αθλήματος, το μουσείο είναι υποχρεωτικό για τους λάτρεις του υπέροχου παιχνιδιού: Η έκθεση σας επιστρέφει στις πρώτες μέρες του ποδοσφαίρου και καταγράφει κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο από το πρώτο το 1930. Υπάρχουν συναρπαστικά αντικείμενα από το καθένα, Παγκόσμιο Κύπελλο.
Δεδομένου του υπερσύγχρονου σχεδιασμού του, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες αλληλεπίδρασης.
Το πολυμέσα παίρνει το επίκεντρο και υπάρχουν περισσότερα από 500 βίντεο για να παρακολουθήσετε, ενώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν πλήθος παιχνιδιών με θέμα το ποδόσφαιρο.

17. ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Όπως και οι άλλες εκκλησίες στο Altstadt, ο Άγιος Πέτρος είναι εξαιρετικά παλιός και χρονολογείται από τον 8ο αιώνα.
Πολλά από αυτά που βλέπετε τώρα είναι από τον 12ο έως τον 18ο αιώνα, αλλά τμήματα των θεμελίων του 9ου αιώνα έγιναν ορατά κάτω από το τείχη.
Ένα από τα περίεργα πράγματα για την εκκλησία είναι ότι ο πύργος ανήκει στην πόλη, ενώ το ναό ανήκει στο εκκλησιαστικό σώμα του καντονίου της Ζυρίχης.

St. Peter's Church, Zurich - Notable Travels | Notable Travels
Μέρος του λόγου γι “αυτό είναι ότι ο πύργος χρησιμοποιήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος του παρελθόντος του ως ένα ρολόι για να εντοπίσει τις πυρκαγιές νωρίς.
Κοντά ή μακρινά δεν θα παρατηρήσετε το μέγεθος του ρολογιού του πύργου, το οποίο με τη διάμετρο 86,64 μέτρα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
Στο εξωτερικό τοίχο του πύργου αναζητήστε τον τάφο του Rudolf Brun, τον πρώτο ανεξάρτητο δήμαρχο της Ζυρίχης, του 14ου αιώνα.

18. PAVILLON LE CORBUSIER

Προς το τέλος της ζωής του, ο Le Corbusier, ένας κυρίαρχος αριθμός στην αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα, σχεδίασε ένα μουσείο για τη δουλειά του στην ανατολική όχθη της λίμνης της Ζυρίχης στο Seefeld.
Το Pavillon θεωρείται ως «Gesamtkunstwerk», δεδομένου ότι είναι ένα έργο τέχνης στο σύνολό του, όπως το Θέατρο και το Μουσείο Dalí στην Ισπανία.

Pavillon Le Corbusier - Wikipedia
Το Pavillon θα ήταν το τελευταίο του μεγάλο έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1967 δύο χρόνια μετά το θάνατό του.
Ο σχεδιασμός του μουσείου ήταν ένα διάλειμμα από το παραδοσιακό στυλ του, με το στυλό του να αντικατασταθεί από χάλυβα και λαμπερά πάνελ σμάλτου.
Στο εσωτερικό του υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής του Le Corbusier, σκίτσα σχεδίων, σχέδια, γλυπτά, γραπτά εκθέματα και πολλά παραδείγματα των παιχνιδιών που αλλάζουν παιχνίδια.

19. ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ

Zurich Opera House - Opernhaus Zurich, Zurich Traveller Reviews - Tripadvisor

Η περίφημη Νεοκλασική Όπερα στη Sechseläutenplatz χρονολογείται από το 1890 και σχεδιάστηκε από τους πολυάριθμους Βιεννέζους αρχιτέκτονες Fellner & Helmer.
Στην πλατεία μπορείτε να περάσετε ένα λεπτό ή δύο για να εντοπίσετε τις προτομές διάσημων πολιτιστικών μορφών στην πρόσοψη, όπου ο Mozart, ο Wagner, ο Schiller, ο Goethe, ο Shakespeare και ο Weber έχουν όλα υπερηφάνεια.
Η Όπερα συνεχίζει να επιδοκιμάζει και το 2014 κέρδισε το βραβείο Best Opera Company στα Διεθνή Βραβεία Όπερας.
Υπάρχουν γερμανόφωνες περιηγήσεις στο εσωτερικό και η μεγαλοπρεπής αίθουσα αναβιώσεων του Ροκοκό.
Αλλά ο μόνος τρόπος για να δοκιμάσετε τη μαγεία του είναι σε μία από τις 250 παραστάσεις κάθε χρόνο, από διεθνείς ορδές και αγωγοί.

20. ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ

Η Ζυρίχη είναι μια πόλη με περίεργη ακρίβεια, οπότε θα χαρούμε να μάθετε ότι αυτοί οι κήποι στο Seefeld είναι εντελώς δωρεάν.
Περιέχουν περισσότερα από 8.000 είδη φυτών σε εσωτερικές και εξωτερικές οθόνες.

470 Universitaet Φωτογραφίες - Δωρεάν & Royalty Free Φωτογραφίες από το Dreamstime
Το κύριο αναγνωριστικό του κήπου είναι η ομάδα τριών θολωτών θερμοκηπίων από τη δεκαετία του 1970.
Καθένα από αυτά έχει διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες: Το μεγαλύτερο περιέχει τροπικά είδη, ενώ τα μικρότερα δύο υποτροπικά και σαβάνα.
Έξω από το ξενοδοχείο υπάρχει ένα αρμπιτράκι, ένας μεσογειακός κήπος και ιστορικά κηπευτικοί κήποι που καλλιεργούν φυτά για βαφή και φάρμακα.
Το καντίνα σχολής του πανεπιστημίου είναι ανοικτό στο κοινό αν θέλετε να καλύψετε το ταξίδι σας με ένα γεύμα ή καφέ.

21. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στα ποτάμια της πόλης και στη λίμνη Zürich η ποιότητα του νερού είναι άψογη και υπάρχει ένας κατάλογος χώρων για να κάνετε μια βουτιά στην ύπαιθρο.

Ξενοδοχεία με πισίνα Infinity στην Ελβετία
Το ένα, το Frauenbad am Stadthausquai είναι μόνο για τις γυναίκες, ενώ το ανδρικό αντίστοιχο είναι το ένα στο Schanzengraben.
Τα δύο βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία και είναι ιδανικά αν θέλετε να πιέσετε κάποια άσκηση στην ημέρα σας.
Και τα δύο αυτά σημεία ανοίγουν επίσης ως κομψά μπαρ τα καλοκαιρινά βράδια, σε μια τελετή νυχτερινής διασκέδασης που δεν μπορείτε να βρείτε σε άλλες πόλεις.
Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά πρέπει να κοιτάξουν προς το Strandbad Tiefenbrunnen, το οποίο είναι σαν ένα θέρετρο lsmall στη νότια πλευρά της πόλης ή το Strandbad Mythenquai στην απέναντι όχθη.

22. SCHANZENGRABEN

Männerbad Schanzengraben | Zurich | Switzerland | AFAR
Στη δυτική πλευρά της παλιάς πόλης βρίσκεται η παλιά τάφρο της πόλης, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του τριάντα χρόνων του πολέμου το 1642 και δεν ολοκληρώθηκε παρά το 1678. Τώρα δεν υπάρχουν πολλά σημάδια των παλαιών άμυνων της Ζυρίχης, αλλά δεν θα μείνει σχετικά με την τεράστια έκταση του έργου, καθώς περιηγείστε σε αυτή τη μακρά και ζιγκ-ζαγκανγκάζ διαδρομή καθώς περνάει από τους πρώην προμαχώνες που ανασχημάτισαν την πόλη.
Στη δεκαετία του 1880 το Schanzengraben ανασχεδιάστηκε για αναψυχή ως μέρος του συστήματος των περιπάτων: Πάρτε μια σκάλα κάτω από την πλευρά της τάφρου, δύο μέτρα κάτω από την υπόλοιπη πόλη, για μια γαλήνια βόλτα στη λίμνη.
Όταν υπήρχε ο προμαχώνας Katz, υπήρχε ένα μικρό υποκατάστημα του βοτανικού κήπου, με δύο εκτάρια παρτέρια και ετικέτες δέντρων.

23. ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ζωολογικό Μουσείο
Επίσης, μια δωρεάν προσέλκυση που λειτουργεί από το πανεπιστήμιο, το Ζωολογικό Μουσείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.
Συνδυάζοντας εκθέματα από το πανεοντολογικό μουσείο του πανεπιστημίου, αυτή η έλξη έχει σκελετούς και ταξινομισμούς για χιλιάδες ζωικά είδη, τόσο ζωντανά όσο και εξαφανισμένα.
Πρόσφατα το μουσείο έχει γίνει πιο φιλικό προς την οικογένεια και καταπληκτικό: Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια των 280 πουλιών, και να τα δείτε σε μικροσκόπια για να δείτε τα πιο περίεργα μέρη του σώματος των εντόμων.
Ορισμένα δείγματα μπορούν επίσης να αγγιχτούν, ώστε να μπορείτε να μάθετε ποια είναι η αγριογούρουνα ή η ερήμου γούνα και υπάρχουν κουίζ για να κρατήσετε τα παιδιά στην μπάλα.

24. DOLDERBAHN

Dolderbahn - Wikipedia

Στο Römerhof, ανατολικά του κέντρου της πόλης, μπορείτε να πάρετε ένα περίεργο μονοήμερο λεωφορείο μέχρι μια περιοχή αναψυχής και ενός ξενοδοχείου.
Βρίσκονται στα χαμηλότερα σημεία του Adlisberg, μία από τις υψηλότερες κορυφές γύρω από τη Ζυρίχη.
Η γραμμή βρίσκεται εδώ από το 1895 και ξεκίνησε ως τελεφερίκ πριν από τη μετάβαση σε σιδηροδρομικό ράφι στη δεκαετία του 1970.
Μια βόλτα στο Dolder είναι ένα από αυτά τα ιδιοσυγκρασιακά πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Ζυρίχη και μπορεί να είναι λίγο τρίχες κάποιες φορές, καθώς η μέγιστη κλίση είναι σχεδόν 20%. Το ταξίδι καλύπτεται από μια κάρτα ZürichCARD και στο επάνω άκρο θα αντιμετωπιστεί ένα εκπληκτικό πανόραμα της πόλης πλαισιωμένο από τη λίμνη της.

25. ΟΔΟΣ PARADE

Αν είσαι νέος και σε ηλεκτρονική μουσική δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να βρίσκεσαι σε ολόκληρο τον κόσμο από τη Ζυρίχη στο δεύτερο Σάββατο του Αυγούστου.
Αυτό συμβαίνει όταν ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά κόμματα στον κόσμο χτυπάει στους δρόμους.
Η οδός Parade πηγαίνει από το 1992 και εμπνεύστηκε από την πλέον αγνοία Love Parade στο Βερολίνο.

Αυτή η εκδήλωση αυξάνεται κατά το έτος και τώρα πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι εμφανίζονται για ένα πάρτι δρόμου που τρέχει γύρω από την ακτή της Ζυρίχης, ανατολικά προς τα δυτικά από το Hutoquai έως το Hafen Enge.
Στην παρέλαση υπάρχουν περίπου 30 «κινητά αγάπη» με βαριά συστήματα ήχου και εκατοντάδες σύνολα παιχνιδιών djs σε επτά διαφορετικά σημεία γύρω από την ακτή.
Είτε βρίσκεστε στο σπίτι, μουσική παγίδευσης, τύμπανο “n” μπάσο, έκσταση ή οποιοδήποτε άλλο υπο-είδος, θα βρείτε ένα πάρτι στο δρόμο σας.

πηγή-topworldtraveling

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *