Ταξίδι στην Βενετία- Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις

11 Ιανουαρίου 2022
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι στην Βενετία από το Diplomat Travel

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βενετία μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected] Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν κάποιοι προορισμοί σ’ αυτό τον πλανήτη που μπορείς να εξερευνήσεις μέσα σε 24 ώρες! Ένα απ’ αυτά τα μέρη είναι και η Βενετία! Ένα ταξίδι στη Βενετία είναι must να το κάνεις όχι απλώς μια, αλλά περισσότερες φορές στη ζωή σου.

Τη Βενετία θα την ερωτευτείς απ’ την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί και θα θες να επιστρέψεις ξανά. Μπορείς να κάνεις ένα πέρασμα απ’ αυτή τη μαγική πόλη κατά τη διάρκεια του tour σου στην Ιταλία και πίστεψέ μας, ακολουθώντας τις συμβουλές μας, θα μπορέσεις να τη γυρίσεις ολόκληρη μέσα σε μια μέρα!

Τα κανάλια και οι γόνδολες από κοντά μοιάζουν τόσο ονειρικά όσο τα βλέπεις και στο Instagram, ενώ τα όμορφα κτίρια και το φανταστικό φαγητό θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω!

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις σ΄ένα ταξίδι στη Βενετία

Γέφυρα του Ριάλτο

Όταν πας στη Βενετία θα περάσεις από διάφορες υπέροχες γέφυρες και θα διασχίσεις κανάλια που θα θες να τα φωτογραφήσεις όλα, όμως, κράτα χρόνο και χώρο στο κινητό σου για τη Γέφυρα του Ριάλτο! Είναι ένα απ’ τα καλύτερα αξιοθέατα της Βενετίας και θα σε κάνει να νιώσεις σαν να ζεις σε ταινία της Disney!

Όταν περιπλανηθείς στις σκάλες της γέφυρας και κοιτάξεις πάνω από το Μεγάλο Κανάλι, θα φανταστείς τον εαυτό σου σαν έναν διάσημο καλλιτέχνη που ψάχνει για λίγη έμπνευση.

Η γέφυρα χτίστηκε στη σημερινή της μορφή την περίοδο 1588 – 1591 και είναι η παλιότερη από τις τέσσερις γέφυρες που υπάρχουν σήμερα στο Μεγάλο Κανάλι.

Το Μεγάλο Κανάλι

Εάν έχεις κάνει ήδη την έρευνά σου για τη Βενετία, θα ξέρεις ήδη ότι ο βασικός τρόπος μεταφοράς είναι τα θαλάσσια λεωφορεία, οι γόνδολες και τα σκάφη. Ο πιο γνωστός “θαλάσσιος δρόμος” είναι το Μεγάλο Κανάλι!

Αφίσα | Πίνακας - Μεγάλο κανάλι στην Βενετία

Ξεκινάει από τη λεκάνη του Αγίου Μάρκου και καταλήγει σε μια λίμνη κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αγίας Λουκίας. Έχει μήκος 3,8 χιλ και σχηματίζει με τη διαδρομή του το γράμμα S. Τα κτίρια κατά μήκος του καναλιού, περίπου 170 το σύνολο, έχουν κτιστεί μεταξύ του 13ου αι 18ου αιώνα, και τα περισσότερα οικοδομήθηκαν από πλούσιες οικογένειες της Βενετίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να το εξερευνήσεις είναι να το διασχίσεις μ’ ένα θαλάσσιο λεωφορείο (vaporetto).

Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου είναι ο καθεδρικός ναός της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Βενετία. Είναι η πιο διάσημη από τις εκκλησίες της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά δείγματα ιταλοβυζαντινής αρχιτεκτονικής. Εκεί φυλάσσεται από τον 9ο αιώνα μέχρι και σήμερα το λείψανο του Ευαγγελιστή Μάρκου.

Basilica San Marco, Venezia - Εικόνα του Βασιλική Αγίου Μάρκου (Μπασιλίκα ντι Σαν Μάρκο), Βενετία - Tripadvisor

Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ομώνυμης πλατείας (Piazza San Marco), δίπλα στο Παλάτι των Δόγηδων, με το οποίο συνδέεται. Σίγουρα θα σταθείς έστω για μια φωτογραφία απ’ έξω, ενώ αξίζει να μπεις μέσα και ν’ ανέβεις στο καμπαναριό για να τραβήξεις πανοραμικές φωτογραφίες της Βενετίας!

Γέφυρα των στεναγμών

Η Γέφυρα των στεναγμών είναι μια μικρή γέφυρα σκεπαστή και κλειστή του “Ρίο ντι Παλάτσιο” που συνδέει το “Παλάτσο Ντουκάλε”, δουκικό ανάκτορο, με τις φοβερές φυλακές της τότε Ενετίας.

Κτίστηκε τον 16ο αιώνα, σύμφωνα με το σχέδιο του αρχιτέκτονα Αντονίνο Κοντίνο ως στεγασμένος διάδρομος με μάλλον μικρές πολεμίστρες αντί παραθύρων. Από αυτό το διάδρομο – γέφυρα οδηγούνταν οι φυλακισμένοι στο θρυλικό δωμάτιο του ανακτόρου “θάλαμο των τριών ιεροεξεταστών του κράτους” όπου και διεξάγονταν «εν κρυπτώ» η δίκη, πριν της οποίας ή ακόμη και κατά τη διάρκειά της, φέρονταν ο φυλακισμένος δια μυστικής σκάλας από τη Σαλέτα στο υπόγειο δωμάτιο των βασανιστηρίων στη “Κάμερα ντελ τορμέντο”.

Κατά την παράδοση, το δράμα της μεταφοράς των φυλακισμένων προς τα μαρτύρια, χωρίς σχεδόν καμία ελπίδα επιστροφής «εν ζωή» μαρτυρούνταν από τους στεναγμούς και τα βογκητά που ακούγονταν από εκείνα τα παράθυρα – πολεμίστρες εξ ου και το όνομα της γέφυρας!

Παλάτι των Δόγηδων

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Παλάτι των Δόγηδων. Το παλάτι Γοτθικής αρχιτεκτονικής κατασκευάστηκε κατά την περίοδο από το 1309 ως 1424 πάνω σε υπάρχον κτίριο του 9ου αιώνα.

Περπάτησε γύρω από τους πυλώνες του και περιηγήσου στις φανταστικές αίθουσες και εκθέσεις. Δες τις ζωγραφιές και τις συλλογές στους τοίχους και αμέσως θα έρθεις σε επαφή με τον πολιτισμό που σε περιβάλλει.

Η πιο θεαματική αίθουσα θεωρείται αυτή του Μεγάλου Συμβουλίου ή Sala del Maggior Consiglio που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τις συζητήσεις νομοθεσίας. Η τεράστια αυτή αίθουσα κοσμείται από τοιχογραφίες, περίτεχνες διακοσμήσεις στην οροφή και πολλούς πίνακες, ιδιαίτερα πορτραίτων Δόγηδων. Ένας από αυτούς τους πίνακες είναι και ο Παράδεισος του Τιντορέτο που θεωρείται ο μεγαλύτερος πίνακας του κόσμου σε καμβά.

Primo piano - Palazzo Ducale

Προσοχή στα πρόστιμα στην Ιταλία!

Αν πας στη Ρώμη, θα πρέπει να ξεχάσεις το να κάτσεις στα Spanish Steps γιατί θα έχεις πρόστιμο. Ένας νέος κανονισμός απαγορεύει επίσης στους τουρίστες να κάθονται, να τρώνε ή να πίνουν στη Φοντάνα ντι Τρέβι, ενώ πρόσφατα είχαν επιβληθεί απαγορεύσεις και σ’ άλλες ιταλικές πόλεις.

Συγκεκριμένα, πλέον απαγορεύεται το φαγητό στον δρόμο στη Φλωρεντία και ειδικότερα απαγορεύεται η κατανάλωση σνακ στα πεζοδρόμια και στις εισόδους των καταστημάτων. Μάλιστα, όσοι τουρίστες δεν υπακούν στη νέα οδηγία, καλούνται να πληρώνουν πρόστιμα από 150 έως και 500 ευρώ.

Παράλληλα, η είσοδος στη Βενετία δεν είναι πλέον δωρεάν, αφού όλοι πρέπει να πληρώνουν ένα αντίτιμο για να μπουν στην πόλη.

Ελπίζω να σου έδωσα όλα τα χρήσιμα tips που έψαχνες για ένα ταξίδι στη Βενετία! Εάν έχεις επισκεφτεί την πόλη και έχεις έξτρα συμβουλές, τις περιμένουμε σε comment!

πηγή-ipop

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *