Ταξίδι στην Βαρσοβία- Γιατί πρέπει να πάτε;

10 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στη Βαρσοβία

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για τη Βαρσοβία μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Οι λόγοι είναι πολλοί. Στην πόλη που το μοντέρνο συνδυάζεται αρμονικά με το παραδοσιακό και μπορούν να χωρέσουν στο ίδιο κάδρο πανύψηλοι ουρανοξύστες και αριστοκρατικά παλάτια, αυτά που μπορεί να δει ο επισκέπτης είναι πάρα πολλά.

Ο Βασιλικός Δρόμος
πρόκειται για την μεγάλη διαδρομή που συνδέει το βασιλικό παλάτι του Wilanow με το Κάστρο της Παλιάς Πόλης. Ένα κομμάτι είναι πεζοδρομημένο, ενώ ο δρόμος περνά από σπουδαία κτήρια της πόλης.

dromos

Η Παλιά Πόλη
Με άξονα το Κάστρο η Παλιά Πόλη προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους, ενώ αποτελεί από μόνη της ένα ταξίδι στην ιστορία.

palia

Η Νέα Πόλη
Εξίσου ονειρική η Νέα Πόλη είναι στην ουσία και αυτή παλιά και  γραφική, με τα πλακόστρωτα δρομάκια της. Ξεχωρίζει η τεράστια πλατεία της.

Το Srodmiescie
Εδώ βρίσκεστε όντως στο μοντέρνο κομμάτι της πόλης. Το πολυσύχναστο κομμάτι της πόλης, γύρω από τον σταθμό Centrum του μετρό. Τεράστιες λεωφόροι, μεγάλα πεζοδρόμια και ουρανοξύστες σε πυκνότητα που μόνο στις γερμανικές μητροπόλεις ή στο Λονδίνο συναντάμε. Εδώ θα βρείτε και  το Παλάτι των Τεχνών και των Επιστημών.

warsaw-2-4

Το Πάρκο Lazienki
Μεταξύ κέντρου και Wilanow, ένα πελώριο πάρκο που σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά, που απολαμβάνουν το ειδυλλιακό σκηνικό.

parko

Οι καλλιτεχνικοί χώροι της Πράγας
Η συνοικία Πράγα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ποταμού και που για πολλά χρόνια ήταν από τις πιο φτωχές της πόλης. Την τελευταία δεκαετία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται.

Τα μπαράκια της πλατείας Zbawiciela
Η λεγόμενη «πλατεία των hipster» έχει μερικά από τα καλύτερα μπαρ της πόλης και ένα ταξίδι στη βαρσοβία δεν ολοκληρώνεται αν δεν πιείτε εδώ ένα ποτό.

plateia

Το παλάτι των Τεχνών και των Επιστημών
Είναι το ψηλότερο κτίριο της Πολωνίας, και ανάμεσα στα οκτώ ψηλότερα της Ευρώπης.Χτίστηκε το 1955, σαν δώρο από τον Στάλιν προς τον πολωνικό λαό και για τους ντόπιους αποτελεί αμφιλεγόμενο σύμβολο, καθώς τους θυμίζει την σοβιετική κυριαρχία.

Το Μουσείο Εξέγερσης και το Μουσείο των Πολωνών Εβραίων
Το πρώτο διηγείται την ιστορία της επανάστασης των κατοίκων για την ανεξαρτησία της Βαρσοβίας και ολόκληρης της Πολωνίας το 1944 και το δεύτερο τις περιπέτειες της εβραϊκής κοινότητας της πόλης μέχρι το Ολοκαύτωμα, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο στην περιοχή.


πηγή-travelstyle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *