Ταξίδι στα Ιωάννινα – Αξιοθέατα

10 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι στα Ιωάννινα από το Diplomat Travel


Ιωάννινα

Ιωάννινα η πόλη των θρύλων!

Τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, αναπτύσσονται γύρω από την υπέροχη λίμνη Παμβώτιδα. Η λίμνη και το μικρό νησάκι, με τους μόνιμους κατοίκους του, αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του εξελίσσεται ολόκληρη η πόλη.
Μπορείτε να βιώσετε την πόλη του χθες ξεκινώντας με μία επίσκεψη στο νέο Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Κάστρο των Ιωαννίνων, το Μουσείο του Αλή Πάσα στο Νησί των Ιωαννίνων και στο Διεθνώς αναγνωρισμένο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη αλλά και του σήμερα με μία βόλτα στην κοσμοπολίτικη πλευρά της πόλης με τις μαγευτικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας  και την αδιάκοπη νυχτερινή ζωή της.
Ωστόσο αν είστε λάτρης των εξορμήσεων μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το σπήλαιο Περάματος, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια αλλά και το γραφικό Μέτσοβο.

Κάστρο Των Ιωαννίνων

Το κάστρο των Ιωαννίνων, το πιο αρχαίο βυζαντινό κάστρο, το οποίο την εποχή
του Αλή Πασά αποτελούσε το μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας.

Λίμνη Παμβώτιδα

Φώς και σκοτάδι στο Κάστρο των Ιωαννίνων

Η Παμβώτιδα είναι η δεύτερη παλαιότερη λίμνη της Ευρώπης. Σε  αυτήν οφείλουν τα Ιωάννινα αυτή την υπέροχη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα αλλά και την αστραφτερή καλοκαιρινή εικόνα τους, όταν πάνω της αντικατοπτρίζονται  οι ακτίνες του ήλιου.

Νησί των Ιωαννίνων

Το ιστορικό νησί των Ιωαννίνων βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης πολύ κοντά στην Αμφιθέα και αποτελεί ένα από τα λίγα νησιά λιμνών με ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος είναι χτισμένος ακολουθώντας την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόλιθο.

Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων και εκεί ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την φημισμένη παραδοσιακή τέχνη αργυροχοΐας των Ιωαννίνων.

Μουσείο του Αλή Πάσα

Βρίσκεται στο νησί της Λίμνης Παμβώτιδας και στεγάζεται στα κελιά της Μονής Αγ. Παντελεήμονος, όπου δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς το 1822. Η συλλογή περιλαμβάνει εκθέματα από την προεπαναστατική περίοδο και ενθυμήματα από την εποχή του Αλή Πασά.

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη

Στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων η ιστορία παίρνει ζωή. Ο γλύπτης Παύλος Βρέλλης και δημιουργός των κερινων ομοιωμάτων, έχει αναπαραστήσει όλη την ελληνική ιστορία απο το 1821 μέχρι και το 1940.

Σπήλαιο Περάματος

Μόλις 4 χλμ από το κέντρο των Ιωαννίνων βρίσκεται
ένα από τα πιο σπουδαία σπήλαια της Ελλάδος.

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα, το θέατρο της Δωδώνης, που κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ, αποτελούσε τμήμα του πανελλήνιου ιερού της Δωδώνης.

Ζαγοροχώρια

Τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου: Σαν παραμύθι - Προορισμοί - Trésor Hotels & Resorts

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούνται από 46 οικισμούς,
που είναι διάσπαρτοι στους πρόποδες της Πίνδου.

Μέτσοβο

7 Reasons to Visit Metsovo Greece - Passion for Greece

Η όμορφη ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου, που απέχει μόλις 52 χλμ από τα Ιωάννινα και αποτελεί έναν από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας.


πηγή- travel.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *