Ταξίδι σε Ρώμη & Φλωρεντία

1 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Ρώμη & την Φλωρεντία μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Ρώμη ή Φλωρεντία; Αυτές οι δύο κλασσικές ιταλικές πόλεις  δίνουν μία αιώνια μάχη μεταξύ τους για το ποια είναι η ιδανικότερη για κάποιον που θέλει να γνωρίσει την απόλυτη ιταλική κουλτούρα. Δύο πόλεις με μεγαλή ιστορία και πολιτισμό που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να διαλέξει ανάμεσά τους.

Ποια από τις δύο όμως είναι η κατάλληλη για εσένα;

Τα κοινά τους χαρακτηριστικά:

Ιστορία:

Η Ιταλία είναι μια χώρα που κατά καιρούς έχει στιγματίσει με την ιστορία της στο πέρασμα των αιώνων. Αυτό ήταν το κέντρο του αρχαίου κόσμου, η γενέτειρα της Αναγέννησης και φαίνεται να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών γεγονότων. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι τόσο η Ρώμη όσο και η Φλωρεντία είναι γεμάτες ιστορία και ιστορικά μέρη για να δείτε. Η Ρώμη ήταν η πρωτεύουσα της ισχυρής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κα για αιώνες ήταν η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη στον κόσμο, κάτι που φαίνεται μέχρι σήμερα στη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική των μνημείων της. Η Φλωρεντία είναι εξίσου ιστορική, αν και κατά την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν ωχρή σε σύγκριση με τη Ρώμη. Η πόλη εξακολουθεί να φαίνεται ως σήμερα εντυπωσιακά μεσαιωνική και αναγεννησιακή με υπέροχα παλάτια και γραφικούς δρόμους.

Κουλτούρα:

Η Ρώμη και η Φλωρεντία έχουν και οι δύο πολλά να προσφέρουν όσον αφορά τον πολιτισμό. Η Φλωρεντία είναι ίσως η πιο πολιτιστική πόλη της Ευρώπης και το κέντρο της Αναγέννησης, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε εδώ μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης στον κόσμο. Η Ρώμη έχει επίσης πολλά έργα τέχνης και μπορείτε να επισκεφθείτε πολλές γκαλερί και μουσεία σε όλη την πόλη και το Βατικανό για να δείτε περισσότερα από τα καλύτερα γλυπτά και πολιτιστικά έργα της Ιταλίας.

Φαγητό:

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για το φαγητό της Ιταλίας καθώς η ιταλική γαστρονομία είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει σημασία αν θα επισκεφτείτε τη Ρώμη ή τη Φλωρεντία, καθώς και στις δύο πόλεις θα δοκιμάσετε πολύ καλό και αυθεντικό ιταλικό φαγητό. Η Ρώμη έχει μια μακρά παράδοση στο φαγητό και πολλά από τα καλύτερα πιάτα της πόλης που εκτός από ζυμαρικά και πίτσα θα ανακαλύψετε και υπέροχα μαγειρευτά. Η Φλωρεντία έχει εξίσου φανταστική γαστρονομική σκηνή και φιλοξενεί πολλά μοναδικά πιάτα, καθώς και τις συνηθισμένες σπεσιαλιτέ πίτσας και ζυμαρικών για τις οποίες είναι τόσο διάσημη η Ιταλία.

Ψώνια:

Η Ιταλία φημίζεται για τη μόδα της και αποτελεί μία επιλογή ταξιδιού για όσους θέλουν να αφεθούν στο shopping therapy. Η Ρώμη είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα μόδας της Ευρώπης, οπότε μπορείτε να βρείτε καταστήματα ρούχων παντού και όλες τις διάσημες μάρκες. Στη Φλωρεντία μπορείτε να αγοράσετε  τοπικά αναμνηστικά, πολλά εμπνευσμένα από την Αναγέννηση.

Επιλέξτε τη Ρώμη αν:

  • Θέλετε να γνωρίσετε μία από τις πιο ιστορικές πόλεις του πλανήτη. Αν η ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είναι ένας σημαντικό πόλος έλξης για εσάς, τότε η Ρώμη είναι ο επόμενος σας προορισμός. Απολαύστε τη δόξα του Κολοσσαίου και περιπλανηθείτε στη Ρωμαϊκή Αγορά.
  • Επιθυμείτε να επισκεφτείτε τη μικρότερη χώρα του κόσμου. Το Βατικανό, το πιο μικρό αυτόνομο κρατίδιο του κόσμου, έχει μία μυστηριώδες γοητεία που ελκύει κάθε ταξιδιώτη, είτε είναι καθολικός είτε όχι. Από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου μέχρι τα Μουσεία του Βατικανού και, φυσικά, την εμβληματική Καπέλα Σιξτίνα, υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο στην εξερεύνηση της πόλης του Βατικανού.
  • Έχετε χρόνο να εξερευνήσετε μία τεράστια πόλη. Η Ρώμη είναι μία πολύ μεγάλη πόλη, με τα αξιοθέατα της να απέχουν αρκετά το ένα από το άλλο. Παρόλο που δεν είναι δύσκολη στην πλοήγη, θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να την ανακαλύψετε.
  • Ονειρεύεστε να ταξιδέψετε στη διάσημη ακτή του Αμάλφι. Η Ρώμη είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να προγραμματίσετε εξορμήσεις στη Νάπολη, το Τίβολι , την ακτή του Αμάλφι , το όρος Βεζούβιος ή την Πομπηία.

Επιλέξτε τη Φλωρεντία αν:

  • Αγαπάτε την τέχνη και τον πολιτισμό. Αν η περίοδος της Αναγέννησης σας ενδιαφέρει, είναι δύσκολο να φανταστείτε καλύτερο προορισμό από τη Φλωρεντία. Αυτή είναι η πόλη του Δάντη, του Μιχαήλ Άγγελου, του Ντα Βίντσι και θα θαυμάσετε από κοντά σπουδαία έργα τέχνης.
  • Θέλετε να ανακαλύψετε την πόλη περπατώντας. Ενώ η Ρώμη είναι μια τεράστια, εκτεταμένη μητρόπολη, η Φλωρεντία είναι μια πολύ μικρότερη πόλη γεωγραφικά. Με εξαίρεση τις ημερήσιες εκδρομές στην ύπαιθρο της Τοσκάνης, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε άλλη μεταφορά εκτός από τα πόδια σας όσο βρίσκεστε εδώ.
  • Ονειρεύεστε αυθεντικό ιταλικό φαγητό. Αν και δεν υπάρχει μέρος της Ιταλίας που να μην βρείτε ωραίο φαγητό, τα πιάτα της Τοσκάνης έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Στη Φλωρεντία, θα βρείτε λαχταριστά ζυμαρικά, μερικά από τα καλύτερα gelato στον κόσμο,νόστιμη μπριζόλα Φλωρεντίας, υπέροχο pappa al pomodoro , απίστευτες τρούφες και μεθυστικό κρασί Τοσκάνης.
  • Επιθυμείτε μία πιο οικονομική και ποιοτική επιλογή. Η Ιταλία μπορεί να μην είναι ο φθηνότερος προορισμός για επίσκεψη, ιδιαίτερα σε τουριστικές πόλεις όπως η Φλωρεντία και η Ρώμη. Ωστόσο, η Φλωρεντία μπορεί να έχει πολύ καλύτερη αξία όσον αφορά τη διαμονή και το φαγητό, ειδικά την εποχή της μειωμένης τουριστικής κίνησης.

πηγή-taxidevoumemazi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *