Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας συνεχίζει να ξεχωρίζει, παρουσιάζοντας το ιστορικό παρελθόν της με μία σύγχρονη ταυτότητα.

Με την πρώτη ματιά, η αρχιτεκτονική της πόλης μπορεί να ζαλίσει. Με μία δεύτερη όμως, παρατηρείται ένας συναρπαστικός συνδυασμός κτιρίων.

Όσο περισσότερο εξερευνήσει κανείς μία από τις πολλά υποσχόμενες πρωτεύουσες θα ανακαλύψει όλο και περισσότερες γοητείες.

Υπάρχουν αρχαϊκά αστικά πάρκα, εξαιρετικά μουσεία και λιτά αλλά γοητευτικά δρομάκια στην Old Town.

Η αναζωογονημένη Old Town

Το Βουκουρέστι είναι ο τόπος στον οποίο οι έμποροι συναντιούνταν με τους ταξιδιώτες από τον 15ο αιώνα.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο, τα κτίρια της Παλιάς Πόλης αρχίζουν να αποκαθίστανται. Οι λιθόστρωτες λωρίδες κυκλοφορίας έχουν μετατραπεί σε μία από τις πιο ζωντανές περιοχές νυχτερινής διασκέδασης στην Ευρώπη.

Βιβλιοπωλεία, θέατρα, εστιατόρια και καφέ προσθέτουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη.

oldtown

Το ηγεμονικό παρελθόν του Κόμη Δράκουλα

Η ανακτορική κατοικία των πριγκίπων της Βλαχίας, ενέπνευσαν τον Μπραμ Στόκερ για την ιστορία του Κόμη Δράκουλα.

Ήταν ο τόπος που στέφονταν οι Ρουμάνοι πρίγκιπες. Το Old Court Museum παρουσιάζει κεραμικά και διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν ανάμεσα στα ερείπια του.

BranCastle

Το τεράστιο Παλάτι της Βουλής

Αυτός ο αρχιτεκτονικός κολοσσός είναι το βαρύτερο κτίριο στον κόσμο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο (μετά το Πεντάγωνο).

palaceofparliament.reuters

Συναυλίες στο Ρουμανικό Αθήναιον

Μια νύχτα στο Ρουμανικό Αθήναιον σημαίνει πως θα απολαύσετε τη Ρουμανική Φιλαρμονική του George Enescu σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα στο Βουκουρέστι.

The Romanian Athenaeum

Ο όμορφος Ναός Σταυροπόλεως

Χτισμένος το 18ο αιώνα από τον Έλληνα μοναχό Ioanikie Stratonikeas, ο Ναός Σταυροπόλεως είναι ένας μικροσκοπικός και αρκετά ήσυχος χώρος.

Χτισμένος σε στιλ Brancoveanu, διαθέτει μια περίτεχνη λαξευμένη και με κίονες είσοδο. Στο εσωτερικό της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας μπορείτε να θαυμάσετε τα γλυκά πέτρινα και ξύλινα γλυπτά και τον συνδυασμό ρουμανικών και βυζαντινών στοιχείων.

Stavropoleos Church

Τα απομεινάρια του «Μικρού Παρισιού»

Το Βουκουρέστι ήταν κάποτε γνωστό ως «Μικρό Παρίσι», μια πρωτεύουσα που άνθισε την εποχή του βασιλιά Κάρολ, ο οποίος προσέλαβε Γάλλους αρχιτέκτονες για να δώσει στην πόλη του μια μεγάλη αίσθηση.

Πολλά από τα κτίρια παραμορφώθηκαν από συγκεκριμένη αρχιτεκτονική σοσιαλιστικού στυλ.

Παρόλα αυτά στο δρόμο Calea Victoriei υπάρχουν ακόμη μερικά κομψά κτίρια και μνημεία.

Ένα ελκυστικό υπαίθριο μουσείο

Τα σπίτια της Ρουμανίας βρίσκονται στο επίκεντρο του μοναδικού υπαίθριου Dimitrie Gusti National Village Museum, το οποίο εκτείνεται στο πάρκο Herastrau.

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν περίπου 300 παραδοσιακά κτίρια συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών σπιτιών με απότομες στέγες, αχυρώνες, εκκλησίες και μύλους – τα οποία έχουν μεταφερθεί από πόλεις της Ρουμανίας.

Εντυπωσιακά πάρκα

Το Βουκουρέστι περιβάλλεται από όμορφα πάρκα. Οι Κήποι Cismigiu είναι το παλαιότερο και έχει σχεδιαστεί στα μέσα του 19ου αιώνα.

Μετά υπάρχει το πάρκο Herastrau των 400 στρεμμάτων, το οποίο διαθέτει υπαίθριο θέατρο, καθώς και δημόσιους χώρους αναψυχής.

Υπάρχουν ενοικιάσεις σκαφών στη λίμνη κάθε καλοκαίρι. Ολοκληρωμένο το 1906, το Carol Park θεωρείται το πιο όμορφο.

Βρείτε τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη της Ρουμανίας καθώς και ένα ανοιχτό θέατρο της Ρωμαϊκής εποχής που ονομάζεται Arenele Romane.

Το καλύτερο βιβλιοπωλείο της Ευρώπης

Μέσα σε ένα όμορφα ανακαινισμένο κτήριο του 19ου αιώνα, το Carturesti Carusel θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία στον κόσμο.

Η εντυπωσιακά μίνιμαλ σχεδίασή του παίζει με φως που φιλτράρει μέσα από ένα κεντρικό φεγγίτη για να κάνει το χώρο να μοιάζει σαν κινούμενο καρουζέλ.

Carturesti Carusel

πηγή-cnn