Τέσσερις λόγοι για να κάνεις μια φθινοπωρινή απόδραση στη Μονεμβασιά

18 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Μονεμβασιά μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Η Πελοπόννησος αποτελεί έναν από τους πλέον ιδανικούς προορισμούς για να περάσεις ένα όμορφο φθινοπωρινό σαββατοκύριακο. Είναι από τα μέρη που θα περάσεις καλά και θα απολαύσεις όλες τις εποχές του χρόνου αλλά το φθινόπωρο είναι σταθερά μαζί με την άνοιξη στις πρώτες επιλογές μας. Αυτή η μαγική καστροπολιτεία σε γοητεύει σε κάθε έκφανσή της και σε περιμένει πάντα για να σου γνωρίσει καινούριες πτυχές της. Πάντως, όπως και να έχει, μια απόδραση στη Μονεμβασιά έχει πάντα ενδιαφέρον και είναι κάθε χρόνο στα σχέδιά μας.

Παρακάτω διαλέξαμε και σου παρουσιάζουμε τους τέσσερις καλύτερους λόγους που μας έλκουν κάθε χρόνο να κάνουμε μια φθινοπωρινή απόδραση στη Μονεμβασιά…

Βόλτα στο Μεσαιωνικό Κάστρο

Ένα ταξίδι στην ιστορία από αυτά που θες να επαναλαμβάνεις συνεχώς. Θα περπατήσεις στη Μέση Οδό, θα γοητευτείς από την Άνω Πόλη και θα σταθείς στην Κάτω, δίπλα στα θαλασσινά ερείπια για να παρατηρήσεις τις λεπτομέρειες της ιστορίας που ξετυλίγονται μπροστά σου. Ένα ταξίδι σε πολιτισμούς παλιούς που σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις εκεί με τον καλύτερο τρόπο. Στη Μονεμβασιά θα ξεχάσεις για λίγες μέρες τι θα πει αυτοκίνητο και θα περπατήσεις σε γραφικά σοκάκια κάνοντας πάντα στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες. Στην ακατοίκητη πλέον Άνω Πόλη θα απολαύσεις από την Τάπια την ατελείωτη θάλασσα που το φθινόπωρο αρχίζει σιγά σιγά να αγριεύει.

Επίσκεψη στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να κάνεις μια επίσκεψη στο σπίτι του σημαντικού Έλληνα ποιητή με τις πάνω από εκατό ποιητικές συλλογές και συνθέσεις. Η οικία του Γιάννη Ρίτσου θα σε κάνει να νιώσεις ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα της περιοχής. Θα το βρεις δίπλα από την είσοδο του κάστρου της Μονεμβασιάς. Δεν θα δυσκολευτείς να το αναγνωρίσεις μιας και εκεί είναι και η προτομή του που αγναντεύει το Μυρτώο πέλαγος.

Γαστρονομικό ταξίδι στην Μονεμβασιά

Αν είσαι λάτρης των ωραίων και ιδιαίτερων γεύσεων, πρέπει να κάνεις ένα γαστρονομικό ταξίδι με θέα το βράχο της Μονεμβασιάς. Εκεί θα απολαύσεις γνήσια και περιποιημένη μεσογειακή κουζίνα με τοπικές πινελιές. Έχεις την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε καλά εστιατόρια με πιο ιδιαίτερες γεύσεις αλλά και ταβερνάκια με αυθεντικές τοπικές και παραδοσιακές συνταγές. Θα φύγεις με τις καλύτερες γαστρονομικές αναμνήσεις. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις γκόγκες, δηλαδή τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Μονεμβασιάς αλλά και τις τηγανιτές πίτες.

Διαμονή σε κάστρο


Και όμως η Μονεμβασιά είναι από τα λίγα μέρη της Ελλάδας που μπορείς να απολαύσεις μια μοναδική διαμονή σε αληθινά πυργόσπιτα. Πέτρινα επιβλητικά κτήρια που θα σε κάνουν για λίγο μέρος μια άλλης κοινωνίας. Για την ακριβεια μιας άλλης εποχής. Η διαμονή στους πέτρινους ξενώνες και τα πυργόσπιτα είναι από μόνη της εμπειρία. Σουίτες με χαμάμ και βεράντες βγαλμένες σαν από παραμύθι είναι και αυτές μέσα στο πρόγραμμα. Και δεν πρέπει να τις χάσεις. Εξάλλου υπάρχουν πολλές επιλογές για κάθε budget.

Εκεί, στο νομό Λακωνίας, στην ανατολική Πελοπόννησο θα περάσεις μερικές μέρες αξέχαστες. Σε μια μικρή στορική πόλη με μεσαιωνικό φρούριο που θα σε γεμίσει όμορφες εικόνες. Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούν την Μονεμβασιά, Γιβραλτάρ της Ανατολής. Μια επίσκεψη θα σε πείσει…

πηγή-exploringgreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *