Στοκχόλμη: 5 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε τα Χριστούγεννα!

9 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Στοκχόλμημπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Η Στοκχόλμη θεωρείται από τους top προορισμούς για τα Χριστούγεννα! Με τους δρόμους να γεμίζουν φωτάκια, τα ξωτικά να ξεπροβάλλουν από κάθε γωνιά και τον ουρανό να γεμίζει νιφάδες χιονιού δεν είναι και τόσο δύσκολο να πλάσετε την εικόνα. Μέσα σε αυτό το ιδανικό σκηνικό, πάμε να δούμε τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε, αν περάσετε τις Γιορτές στην πρωτεύουσα της Σουηδίας!

stockholm_xmas_1
5 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε στη Στοκχόλμη τα Χριστούγεννα!

1. Το Nobel Prize banquet

Στη Στοκχόλμη λίγο πριν τις Γιορτές, στις 10 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται το Nobel Prize banquet που συγκεντρώνει επιστήμονες, πολιτικούς και επιφανείς προσωπικότητες στη Χρυσή Αίθουσα του Δημαρχείου για να τιμήσει τους νικητές του Βραβείου.

Αν και εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσετε την είσοδό σας στο banquet, μπορείτε να δοκιμάστε τα μενού των βραβείων Nobel των προηγούμενων ετών στο εστιατόριο Stadshuskällaren, το οποίο βρίσκεται στο κελάρι του Δημαρχείου. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε απλά μια ξενάγηση στο κτίριο, να δείτε τη Μπλε Αίθουσα, όπου διοργανώνεται το banquet, καθώς και τη Χρυσή Αίθουσα Χορού.

Stortorget
Μην παραλείψετε μια βόλτα στη χριστουγεννιάτικη πλατεία Stortorget!

2. Βόλτα στο Stortorget

Στην Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης η ατμόσφαιρα είναι επίσης παραμυθένια. Μην παραλείψετε μια βόλτα στην πλατεία Stortorget και τη χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται εκεί κάθε χρόνο από το 1915. Στους μικρούς, κόκκινους πάγκους πουλάνε το κλασικό σουηδικό ποτό των γιορτών, το glögg -ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά-, γλυκίσματα, όπως pepparkakor –μπισκότα με τζίντζερ- σοκολάτες, godis -σουηδικά ζαχαρωτά- και χειροποίητα αντικείμενα.

Εναλλακτικές χριστουγεννιάτικες αγορές θα εντοπίσετε στο Skansen και στο Rosendals trädgård στο νησί Djurgården. Για μια πραγματική αίσθηση Λευκών Χριστουγέννων, μετακινηθείτε με το καραβάκι στο παγωμένο Utö, ένα νησί στο αρχιπέλαγος, μία ώρα από το κέντρο της Στοκχόλμης, ή το Sandhamn.

*Η Στοκχόλμη είναι παράδεισος και για shopping, με τις χειμερινές εκπτώσεις να ξεκινούν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, στις 26 Δεκεμβρίου.

Stockholmsjul
Tο Stockholmsjul αναλαμβάνει τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στη Στοκχόλμη.

3. Η γιορτή της Santa Lucia

Ποιος θα το περίμενε ότι στη Σουηδία τα Χριστούγεννα “γιορτάζουν” μια Καθολική Αγία, τη Santa Lucia που φέρνει το “Φως”. Σε κάθε πόλη επιλέγουν ένα κορίτσι που ντυμένο στα λευκά και με ένα στέμμα με κεράκια στο κεφάλι του θα αναπαραστήσει την “Αγία του Φωτός”. Το κορίτσι ακολουθούν κι άλλα μικρά παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα!

Αυτή την παράδοση μπορεί να τη δει κανείς σε εκκλησίες, νοσοκομεία, σχολεία ή δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα. Ορισμένα μέρη όπου θα μπορούσατε να την παρακολουθήσετε στη Στοκχόλμη είναι ο Καθεδρικός Storkyrkan, οι εκκλησίες Hjorthagskyrkan και Kungholms Kyrka ή το Skansen.

Kungsträdgården
To παγοδρόμιο στην Kungsträdgården έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

4. Πατινάζ κάτω από χιλιάδες φωτάκια

Kάθε χρόνο το Stockholmsjul αναλαμβάνει τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στη Στοκχόλμη, με χιλιάδες φωτάκια να ανάβουν στην πόλη ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου. Κατεβάστε το χάρτη και εξερευνήστε τους φωτισμένους δρόμους, ώστε να μην χάσετε ούτε ένα από τα φωτεινά χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Εάν σας αρέσει το πατινάζ, το παγοδρόμιο στην πλατεία Kungsträdgården έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Αν πάλι δεν κάνετε πατινάζ, λίγο πιο δίπλα, στο Skeppsbrokajen, απέναντι από το νησί Skeppsholmen και το πλοίο Af Chapman θα δείτε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Στοκχόλμη, ύψους 38 μέτρων.

Julbord
Julbord, o σουηδικός μπουφές των Χριστουγέννων

5. Ο σουηδικός μπουφές των Χριστουγέννων

Οι Σουηδοί έχουν λατρεία στα Χριστούγεννα και πολλές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις, ιδιαίτερα γιορτινά φαγητά και γλυκά που δίχως άλλο θα μπορέσετε να απολαύσετε στα δείπνα που προσφέρουν τα ξενοδοχεία.

Δεν μπορείτε να αφήσετε τη Στοκχόλμη χωρίς να δοκιμάσετε το julbord, το σουηδικό μπουφέ των Χριστουγέννων. Αποτελείται από ζεστά και κρύα πιάτα, όπως μαριναρισμένη ρέγγα, σολομό, μπακαλιάρο, λουκάνικα, κεφτεδάκια και julskinka -χοιρομέρι μαριναρισμένο σε μουστάρδα- gingerbread και glögg. Φυσικά, δε λείπει και το ποτό.

stockholm_xmas
Η Στοκχόλμη θεωρείται από τους top προορισμούς για τα Χριστούγεννα!


πηγή-itgirl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *