Στοκχόλμη: Απόδραση στην πρωτεύουσα της Σουηδίας

9 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στη Στοκχόλμη

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Στοκχόλμημπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Η Στοκχόλμη αποτελεί πρωτεύουσα της Σουηδίας, αλλά και την μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη των Βόρειων Χωρών, καθώς εκτείνεται σε περίπου 14 νησιά. Πρόκειται για μια σημαντική πόλη καθώς είναι κέντρο πολιτισμού, οικονομίας και πολιτικής. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέρος της σπουδαιότητάς της έγκειται και στο γεγονός ότι εκεί βρίσκεται το κύριο κέντρο εδρών των εταιρειών της περιοχής της Σκανδιναβίας, ενώ υπάρχουν ακόμη και κάποια από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Παράλληλα, διοργανώνει κάθε χρόνο τις τελετές απονομής και τα συμπόσια των βραβείων Νόμπελ, καθώς αποτελεί έδρα της σουηδικής κυβέρνησης και των περισσότερων υπηρεσιών της. Στο άρθρο αυτό λοιπόν, θα ταξιδέψουμε μαζί ως αυτή την σημαντική πόλη και θα σου δοθούν διάφορες ιδέες σχετικά με το τι μπορείς να δεις και να κάνεις εκεί, αλλά και τι γεύσεις μπορείς να δοκιμάσεις, όταν την επισκεφτείς.

Must do and see

Στη Στοκχόλμη, επειδή ακριβώς είναι μια τεράστια πόλη θα χαθείς από τις αμέτρητες επιλογές που μπορεί να σου προσφέρει! Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτείς το Gamla Stan. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κέντρα πόλεων στην Ευρώπη, και ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Στοκχόλμης. Εκεί τα πάντα είναι σαν ένα ανοιχτό μουσείο γεμάτο αξιοθέατα, καταστήματα, αγορές, καφετέριες και εστιατόρια. Μάλιστα είναι δημοφιλές μέρος για αγορές χειροποίητων προϊόντων. Στη συνέχεια, αξίζει να επισκεφτείς το βασιλικό παλάτι, όπου είναι η κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Πρόκειται για  ένα από τα μεγαλύτερα παλάτια του κόσμου με πάνω από 600 δωμάτια. Εκτός από τις αίθουσες δεξιώσεων, υπάρχουν 5 ενδιαφέροντα μουσεία στο παλάτι, συμπεριλαμβανομένου του βασιλικού οπλοστασίου, το μουσείο με τα βασιλικά κοστούμια και πανοπλίες. Αν είναι είσαι λάτρης των μουσείων αξίζει να δεις το Vasa Museum το οποίο είναι το μόνο πλοίο του 17ου αιώνα που διατηρείται ως τις μέρες μας. Το πλοίο αυτό είναι ένα μοναδικό κόσμημα τέχνης και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου. Το πλοίο αυτό μπορείτε να το δείτε στο ειδικό μουσείο που φτιάχτηκε στη Στοκχόλμη, το οποίο φιλοξενεί και άλλες εννέα εκθέσεις, ένα πλήρες και οργανωμένο κατάστημα, καθώς και ένα εστιατόριο. Επιπλέον, αξίζει να δείτε το Δημαρχείο της Στοκχόλμης, το οποίο είναι απ’ τα πιο γνωστά κτίρια της Στοκχόλμης καθώς έχει έναν ψηλό πύργο ύψους 106 μέτρων. Το Δημαρχείο είναι ανοιχτό για το κοινό αλλά μόνο με ξεναγήσεις. Μπορείτε επίσης να ανεβείτε στο εσωτερικό του πύργου και να απολαύσετε μια φανταστική θέα πάνω από την πόλη.

Πηγή Εικόνας: wikipedia.gr

Εναλλακτικές ιδέες για τη Στοκχόλμη

Θα ακούσεις συχνά να λένε ότι είναι μια “αντιγραφή” της Βενετίας. Αυτό ενδεχομένως να το διαπιστώσεις και συ όταν κάνεις βόλτα με πλοιάριο. Η εξερεύνηση της  Στοκχόλμης από το νερό είναι μια απολαυστική εμπειρία. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα να διαλέξεις τον τρόπο που θα θέλεις να εξερευνήσεις την Στοκχόλμη. Συγκεκριμένα, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα υπάρχουν πολλές εκδρομές για να διαλέξετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας όπως κάτω από τις γέφυρες της Στοκχόλμης, το Royal Canal tour, Historical Canal Tour και early Good Morning Stockholm Tour). Όλα επικεντρώνονται στην  κεντρική Στοκχόλμη και διαρκούν από 50 λεπτά έως 2 ½ ώρες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι κρουαζιέρες είναι περιορισμένες.  Επίσης, υπάρχει το Hop On Hop Off, ένας ευέλικτος τρόπος για να δείτε τη Στοκχόλμη από το νερό. Το εισιτήριο είναι για απεριόριστο αριθμό διαδρομών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 24 ωρών. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με το λεωφορείο . Το Archipelago Race είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν να δουν το αρχιπέλαγος, αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο. Σε ένα γρήγορο σκάφος Speedo, μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για το αρχιπέλαγος και 30.000 νησιά του, σε λιγότερο από 2 ώρες. Μια άλλη ενναλακτική και πρωτοπόρα ιδέα που κυριαρχεί στην Στοκχόλμη είναι το Royal National City Park. Αποτελεί πρωτοπορία καθώς είναι το πρώτο εθνικό πάρκο  που σχηματίζει  ένα τόξο πάνω από έξι μίλια μακριά και που εκτείνεται γύρω και μέσα στην πόλη. Εκεί, θα μπορείτε να συναντήσετε πλειάδα ζώων, όπως  ελάφια και  αλεπούδεςάλκες,  σπάνια πουλιάπεταλούδες και έντομα. Επιπλέον, εκεί, υπάρχει μια αφθονία  πραγμάτων για να δείτε όπως  μουσείαένα πάρκο ψυχαγωγίαςθέατρακάστρα, ξενοδοχείααθλητικές εγκαταστάσειςπολλές κατοικίες από διαφορετικές ιστορικές περιόδουςλόφους με αιωνόβια δέντραβελανιδιέςλίμνες, ρυάκια, έλη και κανάλια, λιβάδια με αγελάδες που βόσκουνάλογα και πρόβατααπομονωμένα σημεία για κολύμπιβραχώδεις λόφους και περιοχές με άγρια​​, παρθένα φύση, όπου θα είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι βρίσκεστε στη μέση μιας μεγάλης πόλης!

Πηγή Εικόνας: naturvation.gr

Γαστρονομία

Στη Στοκχόλμη θα βρεις ό,τι θέλεις από άποψη φαγητού καθώς αποτελεί ένα κέντρο σύνδεσης πολιτισμών. Υπάρχουν δηλαδή ελληνικά εστιατόρια που πουλάνε σουβλάκια και άλλα ελληνικά φαγητά όπως μουσακά, παστίτσιο αλλά υπάρχουν και μαγαζιά με κινέζικο, μεξικάνικο και γεύσεις άλλων χωρών. Ωστόσο, υπάρχουν δημοφιλή πιάτα της Στοκχόλμης που αξίζει να δοκιμάσεις όπως για παράδειγμα “βρώμικο” που αντί για κρέας περιλαμβάνει ρέγκες. Φυσικά, αξίζει να δοκιμάσεις διαφόρων ειδών κρεατικά καθώς ο τρόπος με τον οποίον συνδυάζουν τα μπαχαρικά, δημιουργεί ένα υπέροχο αποτέλεσμα που θα σε εντυπωσιάσει. Τέλος, στη Στοκχόλμη μπορείς να βρεις μαγαζιά όπου να μαγειρέψεις εσύ το φαγητό σου. Η πρακτική αυτή αφορά κυρίως μπάρμπεκιου όπου εσύ θα πρέπει να ψήσεις όπως θέλεις και με ότι καρυκεύματα θέλεις το κρέας σου και στη συνέχεια να το συνδυάσεις με άλλα φαγητά, σαλάτες και συνοδευτικά που προσφέρει το εκάστοτε κατάστημα. Περίεργο για τα δικά μας δεδομένα, αλλά γιατί να μην το δοκιμάσεις;

πηγή-maxmag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *