Στην Φλωρεντία, με χαμηλό budget

19 Ιανουαρίου 2022
Μη κατηγοριοποιημένο
Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Φλωρεντία, μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Στην Φλωρεντία μπορείς να κινηθείς, χωρίς να χρησιμοποιήσεις καθόλου μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού η πόλη είναι σχετικά μικρή και περπατείται εύκολα. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Arno για αυτό, το τοπίο της πόλης διαμορφώθηκε με μικρές πανέμορφες γέφυρες, τις οποίες μπορείς να απόλαυσης παρέα με ένα gelato!

Κατά το παρελθόν η Φλωρεντία ήταν το κέντρο του κόσμου για τους έμπορους και τους καλλιτέχνες. Περπατώντας πρώτη φορά στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO), μεταφέρεσαι στον Μεσαίωνα ανυπομονώντας να μυηθείς στα μυστικά της πιο δημοφιλούς οικογενείας των Μεδίκων, ενώ σε λίγα βήματα βρίσκεσαι στην κάρδια της Αναγέννησης, αναπνέοντας τον ίδιο αέρα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, τον Μιχαήλ Άγγελο και τον Δάντη.

Τα 4 tips για φθηνές επιλογές στην Φλωρεντία

photo by natomanzolli 
photo by visit_florence

Φαγητό
Η Ιταλία φημίζεται για το φαγητό της, και η Φλωρεντία συγκεκριμένα φημίζεται για δύο πιάτα το trippa και lampredotto, τα όποια μπορείς να απόλαυσης μέσα σε sandwich σε ένα από τα αμέτρητα κιόσκι με γευστικό και παραδοσιακό street food!

Ricetta Lampredotto - La Ricetta di GialloZafferano

Διασκέδαση
Μετά την επίσκεψη σου στο Palazzo Vecchio Museum, πάρε ένα κρασί Chianti /Chianti Classico ή Brunello di Montalico, την παρέα σου και πήγαινε την στη ιστορική γέφυρα Ponte Vecchio. Θα απολαύσεις, το κρασί σου σε αυτό το υπέροχα φωτισμένο αξιοθέατο και ταυτόχρονα αγορά, πολύ οικονομικά.

Visiting the Ponte Vecchio in Florence, Italy

Piazzale Michelangelo
Λίγο πριν πέσει ο ήλιος οργάνωσε ένα μικρό πικ νικ με θέα όλη την Φλωρεντία! Μπορείς να πάρεις μαζί σου, λίγα τοπικά προϊόντα ή κλασσικά ιταλικά prosciutto, mozzarella, schiacciata, τα όποια θα προμηθευτείς από την υπέροχη αγορά Il Mercato Centrale (food market).

Piazzale Michelangelo Florence Top Tours and Tips | experitour.com

Μουσεία
Υπάρχουν δυο προτάσεις που σε συμφέρουν οικονομικά, η πρώτη είναι η κάρτα για τα μουσεία της Φλωρεντίας και η δεύτερη το freetour .

Ακόμα, αν είσαι φοιτητής φιλοσοφίας ή αρχιτεκτονικής, μπορείς να βγάλεις μια βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο σου στα Αγγλικά και θα έχεις σε πολλά μουσεία δωρεάν είσοδο. Τέλος, η επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό Duomo, είναι δωρεάν όπως και στις υπόλοιπες πανέμορφες εκκλησίες, ωστόσο αν θες να ανέβεις στο θόλο πρέπει να προμηθευτείς εισιτήριο, το όποιο με την σειρά του, σου εξασφαλίζει την είσοδο στο Baptistry the Bell Tower και στο Opera Duomo Museum.

Opera del Duomo Museum Florence | Visit Tuscany

Τέλος υπάρχουν πολλές πλατείες για να κάνεις βόλτα, να βγάλεις φωτογραφίες και να ψωνίσεις. Ενδεικτικά θα αναφέρω, τη Piazza della Signoria, που είναι σαν ανοιχτό μουσείο γεμάτη αγάλματα. Ενώ, για τους λάτρεις του vintage, η Piazza dei Ciompi και η Piazza Santo Spirito, θα σου κλέψουν το μυαλό, καθώς μπορείς να βρεις διάφορες αντίκες και γενικότερα
θησαυρούς σε πολύ χαμηλές τιμές!

πηγή-travelvibe

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *