Σκληρό lockdown στην Ευρώπη – Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες

5 Φεβρουαρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Κάτι η μετάλλαξη του κορονοϊού, κάτι η έλλειψη εμβολίων και οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό, κάτι τα ανοίγματα της αγοράς και των σχολείων, όλα αυτά φέρνουν όπως φαίνεται πιο σκληρό lockdown σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ κάθε χώρα εφαρμόζει τα δικά της μέτρα…

Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη ανακοινώνουν αυστηρότερα μέτρα και μεγαλύτερης διάρκειας lockdown με το βλέμμα στραμμένο στο νέο στέλεχος του κορονοϊού, που θεωρείται πιο μεταδοτικό, στους εμβολιασμούς που καθυστερούν και στον ΠΟΥ που προειδοποιεί ότι δεν θα επιτευχθεί φέτος συλλογική ανοσία.

Τα μέτρα των ευρωπαϊκών χωρών

Βρετανία: Lockdown & κλειστά σχολεία ως τις 8 Μαρτίου

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε  ότι θα επιβάλει καραντίνα σε ξενοδοχείο στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου για COVID-19. Το μέτρο αφορά σε ταξιδιώτες που έρχονται από τις Νότια Αφρική, Πορτογαλία και από χώρες της Νότιας Αμερικής. Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές απαγορεύονται ήδη σε άτομα που δεν κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.Όσοι έρχονται στην Βρετανία πρέπει μέχρι σήμερα να έχουν αρνητικό τεστ και να κάνουν καραντίνα δέκα ημερών. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η επαναλειτουργία των σχολείων θα μετατεθεί. Θα λάβει χώρα από τις 8 Μαρτίου, αν ο σκοπός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό 15 εκατ. ανθρώπων που κρίνεται ότι ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας, εκ των οποίων οι άνω των 70 ετών, έως τα μέσα Φεβρουαρίου έχει επιτευχθεί.

Γαλλία: Εξετάζεται “πολύ αυστηρή” καραντίνα

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια για να αναχαιτίσει τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, μεταξύ άλλων εκείνο μιας νέας αυστηρής καραντίνας, καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας που εφαρμόζεται αυτήν τη στιγμή δεν είναι αρκετά αποτελεσματική. Η Γαλλία εναλλάσσεται, από τα τέλη Οκτωβρίου, μεταξύ απαγόρευσης της κυκλοφορίας και καραντίνας, ανάλογα με την ανάλυση της διασποράς του ιού, του κορεσμού των νοσοκομείων, των οικονομικών και κοινωνικών αναγκών. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει «σχετική αποτελεσματικότητα, που είναι πραγματική, όμως που δεν είναι επαρκής σε αυτό το στάδιο». Το μέτρο «επιβραδύνει τη διασπορά του ιού», ωστόσο ο κορονοϊός «συνεχίζει να κυκλοφορεί», την ώρα που τα «νέα στελέχη αναπτύσσονται με σημαντικούς ρυθμούς», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Η Γερμανία εξετάζει τη μείωση των διεθνών πτήσεων

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εκμηδενίσει σχεδόν την διεθνή αεροπορική κυκλοφορία προς το γερμανικό έδαφος εξαιτίας της πορείας της πανδημίας της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού απαιτεί να εξετάσουμε και να συζητούμε στην κυβέρνηση δραστικά μέτρα», ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται «οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι, κυρίως στα σύνορα με ζώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, αλλά επίσης μείωση της αεροπορικής κυκλοφορίας προς την Γερμανία σχεδόν στο μηδέν, όπως κάνει αυτήν την στιγμή το Ισραήλ». Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η καγκελάριος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διακοπής ή ισχυρής μείωσης των πτήσεων κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης με τους βουλευτές του κόμματός της.

Καθολικό κλείσιμο των συνόρων από το Ισραήλ

Η χώρα που κατόρθωσε να εμβολιάσει ένα εκατομμύριο πολίτες σε μόλις 12 ημέρες, σημειώνοντας το ταχύτερο ρεκόρ εμβολιασμού παγκοσμίως, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με υψηλούς αριθμούς νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας, αποφάσισε το πλήρες κλείσιμο των συνόρων, τόσο για τους πολίτες της χώρας, όσο και για τους μετανάστες. Το αεροδρόμιο Ben Gurion έχει αναστείλει κάθε κίνηση και προς τις δύο κατευθύνσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

Ολοταχώς για σκληρό lockdown στην Αττική

Φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για την Αττική σχετικά με τον κορονοϊό, καθώς τα νέα στοιχεία των επιδημιολόγων έχουν την αρκετές περιοχές της χώρας μας στο κόκκινο και τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για σκληρό lockdown και νέα μέτρα! Σχετική ανακοίνωση … απόψε

Πηγή: travelstyle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *